Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם כבר מדברים על לגמור את החודש:

http://news.walla.co.il/?w=//1859107

1000 ש"ח בחודש על אוכל לבן אדם אחד?!

300 ש"ח על בגדים כל חודש?!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1000 ש"ח בחודש לבן אדם אחד זה קצת גבוה, אבל לא באמת הרבה.

והיא מרוויחה יותר מ-50% מהעובדים בארץ.

הבילויים יותר מציקים לי לעין לצורך העניין.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
מעניין מאוד, אמריקה האמיפרייה הגדולה יורדת מדירוג האשראי שלה ואילו ישראל הפצפונת, גרגיר האורז המושתן עולה בדירוג האשראי שלה. אנשים לא גומרים את החודש? מעניין מה יאמרו הגויים בייון, ספרד, אירלנד, פורטוגל שעומדות בפני חובות עצומים שמאיימים על פשיטת הרגל.

אתה כנראה לא יודע איזה משבר אבטלה ישנו בעולם.

יש הבדל תהומי בין דירוג האשראי של מדינה, לבין יכולת ההשתכרות של האזרחים בה - ואלה שני דברים שונים.

מדינת ישראל קיבלה העלאה של סוכנות דירוג (אחת בינתיים) בגלל שהיא אדוקה בהחזרת החובות שלה, ובגלל שארה"ב ערבה לחובות האלה.

אז אולי המדינה עשירה - האזרחים עניים.

פורסם

שמתם לב שהחברה מהכתבה של וואלה על אלה שלא גומרים את החודש מוציאים על פלאפון בין 250 ל 350 ש"ח בחודש?

ואני שואל מה אתם מטו**מים? חשבון פלאפון במקרה הגרוע ביותר צריך להיות 100 ש"ח. פלאפון לא נועד לשיחות נפש אלא ליצירת קשר במקרים דחופים. די לבזבוז, החברה למעלה צוחקים עליכם בפנים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אנחנו מתקדמים בצעדי ענק להיות דומים לשכנינו הערביים מבחינת המצב הכלכלי- תהיה כאן אליטה מושחתת שמלאה בממון ובנכסים כשרוב העם מממן אותם מהמיסים שהוא משלם.

פורסם
יש הבדל תהומי בין דירוג האשראי של מדינה, לבין יכולת ההשתכרות של האזרחים בה - ואלה שני דברים שונים.

מדינת ישראל קיבלה העלאה של סוכנות דירוג (אחת בינתיים) בגלל שהיא אדוקה בהחזרת החובות שלה, ובגלל שארה"ב ערבה לחובות האלה.

אז אולי המדינה עשירה - האזרחים עניים.

אותה סוכנות הדירוג שהורידה את דירוג האשראי של ארה"ב S&P היא גם זו שהעלתה את דירוג האשראי של ישראל. שדירוג האשראי שלך הוא טוב כלומר המוניטין שלך טוב וזאת אומרת שאתה לוקח הלוואות אתה מקבל אותן בתעריף יותר טוב מאשר מישהו עם דירוג אשראי פחות משלך. המדינה מרוויחה, אתה בתור האזרח מרוויח. בכל מקרה, כמו שאמרתי מההתחלה, רוצה מחירי דלק שפויים? רוצה אחוז מע"מ ומס הכנסה שפוי? בטל את כל הקיצבאות, בטל את הביטוח הלאומי לגמרי, הפרט את ענף הבריאות והפוך אותו לפרטי כולל גם את בתי הספר. הוצא את כל עניין הדת מבתי הספר כך שבני עדות שונות ילמדו אותו חומר ומי שמתעקש ללמוד על משה, ישו או מוחמד ילך לבית ספר פרטי ואז תראה איך הכל יורד באופן מפליא. דרך אגב, הידעת שלתפעל בית חולים בישראל עולה באזור 50 מיליון שקל בשנה? בישראל יש יותר מ 20 בתי חולים ממשלתיים כלומר זה עולה לישראל כל שנה מינימום 1000 מיליון ( 1 מילארד) שקל רק לתפעל את בתי החולים. הפוך את הרפואה לפרטית והמילארד שקל הזה לא יצטרך להיגבות מהאזרחים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

שוב ההודעות הפופוליסטיות שלך?

לא חייבים ללכת לקיצוניות תהומית שכזאת.

יש מספיק מדינות רווחה שהמחירים שלהן שפויים. גם הילודה זה לא תירוץ. להיפך, ילודה זה כח שמניע את הכלכלה קדימה בניגוד לטענות שלך.

והכי חשוב, המחירים צריכים להיות שפויים ביחס לכח הקניה של האזרחים. בארץ השכר נמוך והמחירים גבוהים. לא אכפת לי אם השכר יהיה גבוה והמחירים יישארו גבוהים.

אני יודע מה זה דירוג אשראי, תודה. עדיין זה לא סותר את מה שאמרתי: המדינה אולי עשירה, האזרחים עניים.

מבחינת כח הקניה של האזרחים אנחנו במקום 27-33 תלוי באיזה טבלה מסתכלים. בכל מקרה אחרי רוב מדינות המערב ומדובר בממוצע לא חציון.

תגדיל את התוצר, וההכנסות ממיסים יעלו כתוצאת לוואי.

פורסם
1000 ש"ח בחודש לבן אדם אחד זה קצת גבוה, אבל לא באמת הרבה.

והיא מרוויחה יותר מ-50% מהעובדים בארץ.

הבילויים יותר מציקים לי לעין לצורך העניין.

ואיפה היא עושה תואר שני ב 30K ש"ח לשנה?

אם היא קצת תצטמצם אין לה בעייה לגמור את החודש עם חיסכון. אם היא תגור בדירה יותר זולה אז בכלל החיסכון יהיה גדול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

1000 שקל למזון בחודש לרווק זה לאכול כל יום בחוץ ובמסעדות בסופי שבוע.

לדעתי אפשר לצמצם את זה כמעט לחצי ועדיין להשאר שבע.

הכי מוזר זה 300 ש"ח על בגדים והנעלה. כל חודש? WTF?!

פורסם
אותה סוכנות הדירוג שהורידה את דירוג האשראי של ארה"ב S&P היא גם זו שהעלתה את דירוג האשראי של ישראל. שדירוג האשראי שלך הוא טוב כלומר המוניטין שלך טוב וזאת אומרת שאתה לוקח הלוואות אתה מקבל אותן בתעריף יותר טוב מאשר מישהו עם דירוג אשראי פחות משלך. המדינה מרוויחה, אתה בתור האזרח מרוויח. בכל מקרה, כמו שאמרתי מההתחלה, רוצה מחירי דלק שפויים? רוצה אחוז מע"מ ומס הכנסה שפוי? בטל את כל הקיצבאות, בטל את הביטוח הלאומי לגמרי, הפרט את ענף הבריאות והפוך אותו לפרטי כולל גם את בתי הספר. הוצא את כל עניין הדת מבתי הספר כך שבני עדות שונות ילמדו אותו חומר ומי שמתעקש ללמוד על משה, ישו או מוחמד ילך לבית ספר פרטי ואז תראה איך הכל יורד באופן מפליא. דרך אגב, הידעת שלתפעל בית חולים בישראל עולה באזור 50 מיליון שקל בשנה? בישראל יש יותר מ 20 בתי חולים ממשלתיים כלומר זה עולה לישראל כל שנה מינימום 1000 מיליון ( 1 מילארד) שקל רק לתפעל את בתי החולים. הפוך את הרפואה לפרטית והמילארד שקל הזה לא יצטרך להיגבות מהאזרחים.

מסכים עם מה שכתבת. הכספים הללו צריכים לצאת מכיסו של מי שזקוק לשרות באותו הרגע, דהיינו מופרט ועל חשבון ה״לקוח״.

הצחקת לי את הלוטרה עד שהיא נחנקה למוות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

וואו, אני בהלם. ממש מזועזע...מילארד שקל לבתי החולים !!!

רק מה, שנה שעברה היינו בעודף תקציבי של 12.5 מילארד שקל כתוצאה מגביית יתר של מ-י-ס-י-ם.

השנה המגמה דומה.

אז ספר נא את סיפורי הסבתא האלה למישהו אחר.

אולי כשכל חברות הקבלן יתחילו לשלם כראוי, ואין ספור חברות ציבוריות ופרטיות - ששכר המנכ"לים שלהם נמדד במאות אלפי שקלים והם מתנהגים כחזירים שלא יודעים שובע, בעוד העובדים שלהם מרוויחים שכר עלוב - יתחילו לשלם שכר הוגן וריאלי, וחברי הכנסת לא יקבלו פעם בשלושה חודשיםתוספת שכר, ויבזבזו עשרות אלפי שקלים רק על שיחות בטאלפון סלולרי, ויתחילו לשלם על דלק אשכרה מכיסם ולא על חשבוננו, אולי אז אני אתחיל להאמין למה שאתה אומר.

אבל אני לא באמת מצפה לפתרונות אמיתיים ממך. הרי יותר קל להאשים את הילודה וכמה רע היה לך בארה"ב.:cry:

ותזכורת קטנה: מאז שנת 2000 השכר הריאלי עלה ב....דרררררם תופים....אפס אחוז 0% !

פורסם
היגיון פשוט, רוצים עוד רווחה ועוד סיציאליצם אין בעייה. או שתקצצו שומן ממשרדים אחרים או שתעלו מיסים. אין חדש תחת השמש. קל מאוד לרוץ אחרי ההעדר ולצעוק "העם רוצה צדק חברתי" אבל כמה באמת מבינים מה זה אומר? אתמול קראתי בעיתון שילדה בת 12 דורשת בהפגנה חינוך חינם עד אחרי האוניברסיטה, האם אנשים השתכרו ושכחו שדברים עולים כסף?

רוצים יותר קיצבאות? אין בעייה, מיסים עולים. אין כאן שום הפתעות. המיסים הגדולים הם לא בגלל שישראל היא מדינת חסרת רווחה אלא להיפך, ישראל היא מדינה שמספקת יותר מדיי רווחה לכן נטל המיסים גבוה.

מה שחבל שלאף פוליטיקאי אין ביצים לומר את זה כי כל פוליטיקאי יודע שאם הוא יאמר זאת בגלוי זה ירסק אותו מבחינה פוליטית.

הגישה שלך כמו של הבלוגיסט שהבאת כהוכחה ניצחת לנכונותה, אולי מתהדרת בהגיון פשוט, אלא שהיא פשטנית ומתייחסת לקוי מתאר קפיטליסטיים קלאסיים שהביאו בין השאר את ארה"ב למצב בו היא נמצאת היום. לחייב כל אדם לשלם עבור השרותים שהוא מקבל ואם אינו יכול שיילך לעזאזל ויתפגר אם צריך, מתעלמת מהצורך החברתי הבסיסי לסולידריות. חברה אנושית מודרנית אינה יכולה להתקיים לאורך זמן באופן שבו אתה רוצה. המוסדות המדינתיים הם אלו שתפקידם הבסיסי לדאוג לקיום אותה סולידריות בכלים שאנחנו מכירים כ"רגולטוריים". נסיון להתפרק מהמטלות האלו של המדינה על ידי הפרטה, הורדת מיסים ויצירה של שוק חופשי מרגולציה היא הרת אסון ואנחנו כולנו חיים בעיצומה של ההוכחה לכך. ולבסוף, ישראל אינה "מדינת רווחה" כבר כמה עשרות שנים ונתונים אובייקטיביים של גופים בינלאומיים מוכיחים זאת. בישראל הבעיה אינה גובה המס, אלא ההתפלגות המעוותת בין מיסים ישירים לעקיפים. התפלגות שנועדה להיטיב עם מי שיש לו על חשבונם של אלו שאין להם. נכון שישנם מגזרים במשק שזוכים להטבות כלכליות מופרזות, בעוד מאחרים נמנעות אותן הטבות, אלא שזו תוצאה של קונייקטורה פוליטית ולא תוצר של "מדיניות רווחה" מוגזמת כפי שאתה מנסה להציג.

פורסם

היא בחורה, זה מסתדר.

מה שכן, 800 שקל בילויים ו1000 שקל על אוכל ו320 על פלאפון?!

מה הבעיה נגיד להוציא קצת פחות בכל אחד מאלו וכן לגמור את החודש?

שונא כתבות מטומטמות כאלה.

זה כמו במשפחה חורגת מראים אנשים שמרוויחים 26K בחודש ולא גומרים אותו, מפגרים.

משכנתא זה קל

פורסם

אני לא מכיר מסעדות שאפשר לאכול בהן שלוש ארוחות ב-33.3 ש"ח ליום.

אני מהמר שאתה גר עם ההורים עדיין.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני אכן גר עם ההורים, אבל אנחנו 4 נפשות בבית והוצאות על אוכל בחודש הן בין 3000 - 2700 ש"ח.

ואנחנו אוכלים ושותים יותר מדי.:-D

אני התכוונתי שב1000 ש"ח בחודש אפשר לאכול כל יום ארוחה עיקרית בחוץ. וזה מיותר לדעתי.

• תוכן חדש...