Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בארה"ב , מי שלא עובד לא מקבל כסף, רק משפחות דלות הכנסות מקבלות קצבה לילדים שמהם הם קונים אוכל על ידי כרטיס מגנטי (LINK ) , אבל גם שם יש פולישטיק במיוחד עם המקסיקנים, שהם נוהגים כמו הערבים, מצד אחד לקבל ביטוח לאומי ולהצהיר שאין כסף ומצד שני משלמים במזומן על תכשיטים ודברי יוקרה כדי שלא יהיה קשר אליהם.

לדוגמא חבר שלי מכר אופל למישהו משפרעם, הבחור שם את האוטו על שם דודה שלו בת 70, הוא מקבל הבטחת הכנסה ויש לו מתחת לבית חנות לאביזרי רכב רשומה על האח שלו, אשתו עובדת במוסך אבל הדודה מקבלת תלוש והאישה מקבלת קצת הכנסה.

הפתרון הוא פשוט, לא עובדים, אין כסף!, רק אם אתה נכה, מסכן, חסר השכלה, אז ניתן לתת כספים, אין שום סיבה לתת לאיש מכל מגזר כלשהו כספים שלא מגיעים להם כדין.

רק אצלנו מס הכנסה, ביטוח לאומי ומע"מ מפחדים על התחת שלהם להיכנס לכפר כי הם לא יודעים עם הם יצאו בחיים, כנ"ל בני ברק ומאה שערים.

ומי משלם את המחיר- מעמד הביניים

סוף, סוף מישהו שעומד זקוף ואומר את האמת בפנים.

דרך אגב, בקשר לכרטיס מגנטי שעליו אתה מדבר. בארצות מסויימות בארה"ב הוא נקרא FAMILY FIRST. עכשיו מה הקטע? הכרטיס בא להחליף את תלושי המזון. כאשר "המסכן" בא לסופר ומגיע לקופה הוא יכול לשלם בעזרת הכרטיס רק על מוצרים בסיסיים הכרחיים, כלומר חלב, ביצים, לחם וכיוצא בזה. אין אפשרות לקנות סיגריות וכדומה או שאם יש בחשבון סיגריות הכרטיס ישלם רק על האוכל הבסיסי. עכשיו, מה עושים הנרקומים בשביל לעקוף את המגבלה עם הכרטיס שמגביל תשלום עבור אוכל חיוני בלבד? פשוט מאוד, הם באים לאדם שנמצא לפניהם בתור ומציאים לו את ההצעה הבאה. הם משלמים בעזרת הכרטיס לבן אדם שלפניהם או מאחוריהם בתור 40 דולר בעזרת הכרטיס על מוצרים חיוניים ובתמורה הבן אדם שהנרקומן שילם עבורו נותן לנרקומן 20 דולר במזומן. ככה הנרקומן יכול לקנות כמה גושי קראק, מריחואנה או קוקאין. כל זה בזמן שהילדים שלו רעבים ללחם. אחר כך הוא בוכה למדינה "אין לי כסף אין לי כסף".

מי משלם את כל זה? כמובן האיש המסכן שעובד למחייתו יום ולילה, דהיינו המעמד הבינוני.

באמריקה אתה מרוויח אם אתה עשיר או אם אתה אפס. אם אתה ממעמד הביניים אכלת אותה.

אז זה נאמר אגב "YOU CAN RUN BUT CAN NOT HIDE". באמריקה יש את אוכלי החינם הפרזיטים שאלה הם הלוזרים, האפסים שלא רוצים להתקדם לאף מקום רק לעשן סמים, לשתות אלכוהול ולהשריץ ילדים בכדי לקבל דמי רווחה (WELLFARE) יותר גדולים. וגם לנו בארץ יש את אוכלי החינם הפרזיטים שגם הם רק רוצים להשריץ ילדים וזאת מסיבתם הם. לכאן או לכאן לאיפה שלא תברח אתה תשלם ותשלם בגדול.

איזה עצבות. המעמד הבינוני שעובד קשה תמיד נדפק בסופו של דבר.

העם אומר דיי לניצול החברתי. לתת למי שמגיע ותורם ולא לפרזיט או אוכל החינם כי זה צורם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האמת - אני מכיר מישהו שעובד בתור עצמאי בתחום הייטק.

הוא מרוויח בערך 65K בחודש, אז הוא פתח חברה (משלם על הרווח 25% מס), מושך ממנה משכורת נמוכה ואת השאר בתור דיבידנד. כמובן שבתור חברה בע"מ הרכב שלו מוכר למס, הדלק גם כן, חלק מהדירה שהוא גר בה, ציוד המחשוב שלו מוכר למס, ועוד כל מיני הוצאות. הכל חוקי וכשר.

אני מכיר מישהו אחר שעובד בתחום התקשורת (בעצם כמה כאלה), שעושים את אותו הטריק בדיוק.

אל תגיד דברים שאתה לא יודע. על דיבידנד הוא משלם מס של 25% בערך תלוי בכמה פרמטרים שלא נכנס אליהם, על המשכורת שלו הוא משלם מס לפי מדרגות שכר ובלי שום קשר החברה שהיא גוף נפרד משלמת מס חברות (אותו המס שביבי רצה כ"כ להוריד)

אז נתעלם רגע מהמשכורת שהוא נותן לעצמו. 25% על הרווח ואח"כ עוד 25% על דיב' = לא מעט מס. תאמין לי את המערכת הוא לא כזה דפק.

ומבלי לגלוש מהנושא. מס על דלק הוא מס מתגלגל. כל אחד שהוא לא אזרח שרוכש מוצר צריכה מגלגל את המס לתחתית - ללקוח הצרכן. אתה משלם יותר על כל מוצר שדלק כרוך בייצור שלו, בהובלה שלו וכו' ובנוסף משלם יותר על הדלק לרכב שלך.

דלק הוא מוצר הכי בסיסי. לטעמי מכח השפעתו על שאר המשק יותר בסיסי ממים שמשפיעים גם כן אבל פחות.

טל.

פורסם

אחרי קריאה בפורום הזה אני הגעתי למסקנה שאין לי מושג מי נכנס לפורום הזה

אני כרגע בכנס בארה"ב (בוגאס הרבה יותר חם מהארץ)

ולבחור שכתב שמחיר גאלון עבר מזמן את ה 4 דולר (לידיעתך המחיר הוא 3.55 בלוס אנגלס 3.45 בוגאס)

אני מנסה להבין אתם באמת משוום אותנו לארה"ב(מיסים נמוכים) או ל פינלנד(השקעה עצומה באזרח) ?

לא מעניין אותי מדינות אחרות מעניין אותי אם טוב לי ולכל מי שמסביב לי (וחדשות מרעישות אבל אני לא מכיר מישהוא שמרוצה או חיי חיים נוחים בארץ כולם רודפים אחריי השקל )

אנחנו משלמים כל כך הרבה מיסים במוצע 70-80 אחוז ( זה תלוי במה אנחנו צורכים)

אבל המיסים שלנו הם לא רק מס הכנסה או מעמ או בלו יש גם מכסים מטורפים . ואנחנו לא מקבלים כלום בתמורה .

אני פשוט נגעל מרמת המחירים בארץ הכל אבל הכל יקר ולא ברמה של 20-30 אחוז (חוץ מירקות ופירות )

כמו שאמרו לפני יש לנו הרבה דברים שבורים בארץ .

מיסוי גבוהה בכל הרמות ומכל הסוגים .

חוסר השקעה של המדינה באזרחים .

מרווחי שיווק גבוהים של היבואנים הודות ל מונופוליסטיות או חוסר אכיפה של המדינה .

חוסר השקעה בבריאות ובחינוך .

חוסר שיוויון מוחלט בין אזחרים שונים (לא מעניים אותי ערבים או חרדים הכל אותו דבר)

אכיפה מיותר של רשויות החוק בנושאים שמשמשים כמס נוסף

3 שנים שירות בצבא בלי ממש לקבל משהו בתמורה (אני מצפה למי ששירת את המדינה עבור משכורת של 320 שקל בחודש .שהמדינה תממן לו לימודים גבוהים)

יכולתי להמשיך עוד אבל לא רוצה לעייף אותכם

קשה לי לקבל את הקביעה של כולם לגביי מצב העולם , אני לא קונה את זה ,המדינה לא צריכה למצוץ את הדם של אזרחיה (אם הכסף לא מספיק שתתייעל ולא תעלה מיסים ) , אנחנו לא עבדים אלא אזרחיה ( היא קיימת בשביל להקל על חיינו - או בניסוח אחר המדינה היא לא המטרה אלא הדרך )

הערה אחרונה אני לא רואה את עצמי כשמאלני או ימני אלא כאזרח פשוט שנמאס לו , ואני מצטער אבל אם הייתי בארץ הייתי הולך להפגנה (כמו שהלכתי להפגנה הקודמת ).

אם זה יימשך ככה אני לא רואה עתיד למדינה שבה גדלתי ונולדתי בה .

עכשיו חלק יבואו ויגידו לי "לא טוב לך לך מפה"

ואכן בניגוד לאנשים אחרים פה לי יש אופציות לעזוב את המדינה ( רילוקיישן על חשבון העבודה ) אבל אני לא רוצה לא בגלל המדינה הזאת אלא בגלל האנשים שבה .

כואב לי לראות את המצב היום במיוחד לאור העובדה שרבים מחבריי עזבו את המדינה למדינות אחרות וכולם מרוצים מחייהם הנוחים .

אבל וזו התשובה לאנשים שאומרים לי לעזוב את המדינה

יש לי 7 חברים כבר שעשו רילוקיישן מהעבודה - אתם באמת רוצים לדעת מה המדינה איבדה בגלל העזיבה שלהם ?

כולם הרוויחו 20 אלף בחודש וצפונית כולם בעלי השכלה גבוהה , כולם עושים מילואים (עשו). כבר הגעתם לבערך 70 אלף שקל בחודש הכנסות ממיסים שהמדינה איבדה - והמון צעירים כאלו עזבו את המדינה ככה שהסכומים הם אדירים .

אני לא יודע מה יהיה י בעתיד אבל אם המצב לא ישתנה אני יודע איפה אני אגור (ולצערי זה לא יהיה בארץ ).

פורסם
אל תגיד דברים שאתה לא יודע. על דיבידנד הוא משלם מס של 25% בערך תלוי בכמה פרמטרים שלא נכנס אליהם, על המשכורת שלו הוא משלם מס לפי מדרגות שכר ובלי שום קשר החברה שהיא גוף נפרד משלמת מס חברות (אותו המס שביבי רצה כ"כ להוריד)

אז נתעלם רגע מהמשכורת שהוא נותן לעצמו. 25% על הרווח ואח"כ עוד 25% על דיב' = לא מעט מס. תאמין לי את המערכת הוא לא כזה דפק.

ומבלי לגלוש מהנושא. מס על דלק הוא מס מתגלגל. כל אחד שהוא לא אזרח שרוכש מוצר צריכה מגלגל את המס לתחתית - ללקוח הצרכן. אתה משלם יותר על כל מוצר שדלק כרוך בייצור שלו, בהובלה שלו וכו' ובנוסף משלם יותר על הדלק לרכב שלך.

דלק הוא מוצר הכי בסיסי. לטעמי מכח השפעתו על שאר המשק יותר בסיסי ממים שמשפיעים גם כן אבל פחות.

נכון, על דיבידנד יש מס של 25%, תלוי איך מחלקים אותו. לך לרואה החשבון הקרוב למקום מגורייך ותופתע מתכנון המס שאפשר לעשות.

אל תשכח את המשכורת הבסיסית שהוא מושך לעצמו, ואת כל ההוצאות המוכרות למס עבורו, אבל לא מוכרות למס עבורי ועבורך.

נכון, מחירי הדלק משפיעים על כל הצריכה - מה הקשר? לא טענתי אחרת.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

מעניין, בסוף 2008 מחיר חבית נפט עמד על 147$ ושילמנו 7 שקלים לליטר.

לאחר מכן מחיר חבית הנפט צנח ושילמנו 4.75 שקלים לליטר, וראו איזה פלא!! ממש נס!!!

מדינת ישראל הצליחה לעמוד מול כל האתגרים הפיננסיים והבטחוניים שלה.

היום כשמחיר חבית נפט בסביבות ה 80$ , אנו משלמים 7.27 שקלים.

אז, ברכות לאלה שהצליחו להסיט את הדיון בפעם האלף לשיעור ילודה, קונדומים וארה"ב.

אני כבר לא יכול לחכות שמחיר חבית יחזור לרמות של 140$ (והוא יחזור בסופו של דבר). נראה אז את אותם חכמים שממשיכים להצדיק

את המס המטורף הזה. נראה אז את כל הנהגים שהיו אדישים עד כה בגלל שהמעבידים שלהם שילמו על התדלוק .

אגב, לאלה הטוענים שאין כסף וחייבים מיסים מיסים מיסים:

מס החברות שנגבה נמוך בכ-5% מהקבוע בחוק. צאו וחשבו בכמה מילארדים מדובר,

ומה שוווי ההטבות שמקבלים טייקונים. נחשו על חשבון מי.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000678852

פורסם
אחרי קריאה בפורום הזה אני הגעתי למסקנה שאין לי מושג מי נכנס לפורום הזה

אני כרגע בכנס בארה"ב (בוגאס הרבה יותר חם מהארץ)

ולבחור שכתב שמחיר גאלון עבר מזמן את ה 4 דולר (לידיעתך המחיר הוא 3.55 בלוס אנגלס 3.45 בוגאס)

אני מנסה להבין אתם באמת משוום אותנו לארה"ב(מיסים נמוכים) או ל פינלנד(השקעה עצומה באזרח) ?

לא מעניין אותי מדינות אחרות מעניין אותי אם טוב לי ולכל מי שמסביב לי (וחדשות מרעישות אבל אני לא מכיר מישהוא שמרוצה או חיי חיים נוחים בארץ כולם רודפים אחריי השקל )

אנחנו משלמים כל כך הרבה מיסים במוצע 70-80 אחוז ( זה תלוי במה אנחנו צורכים)

אבל המיסים שלנו הם לא רק מס הכנסה או מעמ או בלו יש גם מכסים מטורפים . ואנחנו לא מקבלים כלום בתמורה .

אני פשוט נגעל מרמת המחירים בארץ הכל אבל הכל יקר ולא ברמה של 20-30 אחוז (חוץ מירקות ופירות )

כמו שאמרו לפני יש לנו הרבה דברים שבורים בארץ .

מיסוי גבוהה בכל הרמות ומכל הסוגים .

חוסר השקעה של המדינה באזרחים .

מרווחי שיווק גבוהים של היבואנים הודות ל מונופוליסטיות או חוסר אכיפה של המדינה .

חוסר השקעה בבריאות ובחינוך .

חוסר שיוויון מוחלט בין אזחרים שונים (לא מעניים אותי ערבים או חרדים הכל אותו דבר)

אכיפה מיותר של רשויות החוק בנושאים שמשמשים כמס נוסף

3 שנים שירות בצבא בלי ממש לקבל משהו בתמורה (אני מצפה למי ששירת את המדינה עבור משכורת של 320 שקל בחודש .שהמדינה תממן לו לימודים גבוהים)

יכולתי להמשיך עוד אבל לא רוצה לעייף אותכם

קשה לי לקבל את הקביעה של כולם לגביי מצב העולם , אני לא קונה את זה ,המדינה לא צריכה למצוץ את הדם של אזרחיה (אם הכסף לא מספיק שתתייעל ולא תעלה מיסים ) , אנחנו לא עבדים אלא אזרחיה ( היא קיימת בשביל להקל על חיינו - או בניסוח אחר המדינה היא לא המטרה אלא הדרך )

הערה אחרונה אני לא רואה את עצמי כשמאלני או ימני אלא כאזרח פשוט שנמאס לו , ואני מצטער אבל אם הייתי בארץ הייתי הולך להפגנה (כמו שהלכתי להפגנה הקודמת ).

אם זה יימשך ככה אני לא רואה עתיד למדינה שבה גדלתי ונולדתי בה .

עכשיו חלק יבואו ויגידו לי "לא טוב לך לך מפה"

ואכן בניגוד לאנשים אחרים פה לי יש אופציות לעזוב את המדינה ( רילוקיישן על חשבון העבודה ) אבל אני לא רוצה לא בגלל המדינה הזאת אלא בגלל האנשים שבה .

כואב לי לראות את המצב היום במיוחד לאור העובדה שרבים מחבריי עזבו את המדינה למדינות אחרות וכולם מרוצים מחייהם הנוחים .

אבל וזו התשובה לאנשים שאומרים לי לעזוב את המדינה

יש לי 7 חברים כבר שעשו רילוקיישן מהעבודה - אתם באמת רוצים לדעת מה המדינה איבדה בגלל העזיבה שלהם ?

כולם הרוויחו 20 אלף בחודש וצפונית כולם בעלי השכלה גבוהה , כולם עושים מילואים (עשו). כבר הגעתם לבערך 70 אלף שקל בחודש הכנסות ממיסים שהמדינה איבדה - והמון צעירים כאלו עזבו את המדינה ככה שהסכומים הם אדירים .

אני לא יודע מה יהיה י בעתיד אבל אם המצב לא ישתנה אני יודע איפה אני אגור (ולצערי זה לא יהיה בארץ ).

תעשה טובה ואל תבלבל בשכל בסדר? אם יש משהו שאני לא סובל זה אנשים שעושים השוואות כאשר הם משווים תפוחים לתפוזים. הסיבה היחידה שמחיר הדלק באמריקה הוא הזול ביותר בעולם (מדינות מתקדמות בלבד אל תביא את וונצואלה בתור דוגמה) היא ששם הם מניחים לך לדאוג לעצמך. אין מיסוי ואין תנאים סוציאלים כמו בישראל אין בטוח לאומי על כל הקיצבאות שלו חוץ מנכות חמורה. לא עבדת חצי שנה כי קיבלת התקף לב? לך חפש את החברים שלך שיתנו לך כסף. אין חופשות לידה בתשלום, אין מענקי לידה אין שום דבר, שום קיצבת ביטוח לאומי זולת קיצבת נכות חמורה או פיגור שכלי כבד.

אין קופת חולים, הכל פרטי. יחיד בודד משלם $500 דולר לחודש עבור פוליסת ביטוח משפחה בת 3 נפשות משלמת 1100 דולר ויותר לחודש. אני רוצה לראות משפחה ממוצאת הייתה משלמת בין 1100 ל 1500 דולר בחודש עבור פוליסת ביטוח בריאות וזה לא כולל רופא ותרופות.

המיסים המונציפליים הם יקרים ביותר. חיוב הארונונה בארה"ב הוא לא הוגן בעליל.

אדם שלא יכול לשלם את מיסי הארונונה שלו מאבד את ביתו לאחר שנתיים וזאת בכדי לשלם את מיסיו. אין כזה דבר אני מסכן ואין לי לשלם. אתה מסכן? מכור את הבית שלך. אם תגיע לרחוב אז תקבל עזרה.

מה אתה חושב שאני שולף טענות מהשרוול? אני חייתי שם חבר, קרעתי את התחת ושילמתי מיסים כמו כולם. לא עבדתי בעגלות בקניונים ולא מכרתי תמונות ולא עבדתי במובינג איפה שאנשים מקבלים משכורת מתחת לשולחן. כי אז החיים באמת סבבה.

אז אני אומר לך ולאחרים, אם אתה לא רופא שעוסק בהגדלות ציצי, שאיבת שומן, מנתח לב בין לאומי או אם אתה לא מהנדס או קליבר בתחומך שמרוויח מעל ל 60 אלף דולר נקי בשנה אין לך מה לחפש שם. אני אומר לך בפה מלא, יותר קל לגדל 3 ילדים בישראל מאשר בארה"ב אם אתה אדם ממוצע. אז אנא ממך אל תדליק אנשים סתם. שאתה מביא עובדות תראה את שני צדדי המטבע לא רק אחד.

כמו כן את תחזוקת הכבישים ממנים הנהגים שמשלמים אגרת טוליים כאשר הם רוצים להגיע מנקודה א במדינה לנקודה ב.

והנה מחירי הדלק חבר, תראה שישנם מדינות שכבר חצו את ממוצע ארצי של 4 דולר לגלון.

http://gasbuddy.com/GB_Price_List.aspx?cntry=USA

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אני אוהב אנשים שישר קופצים בראש .

תרגע תנשום עמוק ותקרא את שורה 4 ממה שרשמתי .

קראת ?! יופי עכשיו תקרא את מה שרשמת עוד פעם כדיי שתבין על מה אני מדבר .

ובמיוחד בשבילך ובשביל רוב האנשים שמתנהגים כמוך אני אנסח את זה במיוחד כדיי שתבין .

אני לא משווה את המצב בארץ בארץ לשום מקום , מה שאני כן אומר יוקר המחייה בארץ נהייה מגוחך והמשכורות לא מתעדכנות בהתאם , יש מבין ???

תבין אני לא מדבר עליי אני מרוויח טוב (ועדין לא יכול לקנות בית במחירים של היום - מיסים שוחטים אותי) אבל כל מי שמסביב לי מרוויח משכורת ממוצעת ונמוכה , ומתקיימים רק בקושי ,

אז אני מבקש אל תנסה לצייר תמונה ורודה , כי המצב של המדינה אולי טוב אבל המצב של האזרחים על הפנים.

תעשה טובה ואל תבלבל בשכל בסדר? אם יש משהו שאני לא סובל זה אנשים שעושים השוואות כאשר הם משווים תפוחים לתפוזים. הסיבה היחידה שמחיר הדלק באמריקה הוא הזול ביותר בעולם (מדינות מתקדמות בלבד אל תביא את וונצואלה בתור דוגמה) היא ששם הם מניחים לך לדאוג לעצמך. אין מיסוי ואין תנאים סוציאלים כמו בישראל אין בטוח לאומי על כל הקיצבאות שלו חוץ מנכות חמורה. לא עבדת חצי שנה כי קיבלת התקף לב? לך חפש את החברים שלך שיתנו לך כסף. אין חופשות לידה בתשלום, אין מענקי לידה אין שום דבר, שום קיצבת ביטוח לאומי זולת קיצבת נכות חמורה או פיגור שכלי כבד.

אין קופת חולים, הכל פרטי. יחיד בודד משלם $500 דולר לחודש עבור פוליסת ביטוח משפחה בת 3 נפשות משלמת 1100 דולר ויותר לחודש. אני רוצה לראות משפחה ממוצאת הייתה משלמת בין 1100 ל 1500 דולר בחודש עבור פוליסת ביטוח בריאות וזה לא כולל רופא ותרופות.

המיסים המונציפליים הם יקרים ביותר. חיוב הארונונה בארה"ב הוא לא הוגן בעליל.

אדם שלא יכול לשלם את מיסי הארונונה שלו מאבד את ביתו לאחר שנתיים וזאת בכדי לשלם את מיסיו. אין כזה דבר אני מסכן ואין לי לשלם. אתה מסכן? מכור את הבית שלך. אם תגיע לרחוב אז תקבל עזרה.

מה אתה חושב שאני שולף טענות מהשרוול? אני חייתי שם חבר, קרעתי את התחת ושילמתי מיסים כמו כולם. לא עבדתי בעגלות בקניונים ולא מכרתי תמונות ולא עבדתי במובינג איפה שאנשים מקבלים משכורת מתחת לשולחן. כי אז החיים באמת סבבה.

אז אני אומר לך ולאחרים, אם אתה לא רופא שעוסק בהגדלות ציצי, שאיבת שומן, מנתח לב בין לאומי או אם אתה לא מהנדס או קליבר בתחומך שמרוויח מעל ל 60 אלף דולר נקי בשנה אין לך מה לחפש שם. אני אומר לך בפה מלא, יותר קל לגדל 3 ילדים בישראל מאשר בארה"ב אם אתה אדם ממוצע. אז אנא ממך אל תדליק אנשים סתם. שאתה מביא עובדות תראה את שני צדדי המטבע לא רק אחד.

כמו כן את תחזוקת הכבישים ממנים הנהגים שמשלמים אגרת טוליים כאשר הם רוצים להגיע מנקודה א במדינה לנקודה ב.

והנה מחירי הדלק חבר, תראה שישנם מדינות שכבר חצו את ממוצע ארצי של 4 דולר לגלון.

http://gasbuddy.com/GB_Price_List.aspx?cntry=USA

פורסם
נכון, על דיבידנד יש מס של 25%, תלוי איך מחלקים אותו. לך לרואה החשבון הקרוב למקום מגורייך ותופתע מתכנון המס שאפשר לעשות.

אל תשכח את המשכורת הבסיסית שהוא מושך לעצמו, ואת כל ההוצאות המוכרות למס עבורו, אבל לא מוכרות למס עבורי ועבורך.

נכון, מחירי הדלק משפיעים על כל הצריכה - מה הקשר? לא טענתי אחרת.

אני לא צריך ללכת לרו"ח. אני לומד בדיוק את הנושא הזה, אני יודע בדיוק איפה הפירצות ואיך ניתן לתכנן מס. אבל הקמת חברה ומשיכת דיבידנד ממנה היא לא בדיוק הדרך לחסוך במס בהשוואה לעסק פרטי. החברה משלמת מס חברות והבעלים משלם מס על דיבידנד. עסק פרטי היה משלם מס לפי מדרגות והיה משלם פחות (שוב לפני מניפולציות של תרומות, רישומי הפסד תיאורטיים שלפעמים ניתן להכיר ועוד כל מיני). היתרון בהקמת חברה הוא בעיקר מעבר לחברה בע"מ והפרדה בין הבעלים לחברה.

ובנושא השני לא אמרתי שטענת אחרת, זו הייתה תגובה לאדם אחר שכתב שהוא מעדיף מסים עקיפים אותם משלמים כולם על פני מיסים ישירים כמו מס הכנסה.

טל.

פורסם
אני אוהב אנשים שישר קופצים בראש .

תרגע תנשום עמוק ותקרא את שורה 4 ממה שרשמתי .

קראת ?! יופי עכשיו תקרא את מה שרשמת עוד פעם כדיי שתבין על מה אני מדבר .

ובמיוחד בשבילך ובשביל רוב האנשים שמתנהגים כמוך אני אנסח את זה במיוחד כדיי שתבין .

אני לא משווה את המצב בארץ בארץ לשום מקום , מה שאני כן אומר יוקר המחייה בארץ נהייה מגוחך והמשכורות לא מתעדכנות בהתאם , יש מבין ???

תבין אני לא מדבר עליי אני מרוויח טוב (ועדין לא יכול לקנות בית במחירים של היום - מיסים שוחטים אותי) אבל כל מי שמסביב לי מרוויח משכורת ממוצעת ונמוכה , ומתקיימים רק בקושי ,

אז אני מבקש אל תנסה לצייר תמונה ורודה , כי המצב של המדינה אולי טוב אבל המצב של האזרחים על הפנים.

בוא ואתן לך משל קטן. החיים בארה"ב ובישראל דומים לגביע גלידה. מה הכוונה? בישראל אתה מקבל גביע גלידה עם כל מיני תוספות אם אתה רוצה אותם או לא ואילו בארה"ב את מקבל את גביע הגלידה ללא שום תוספת ואתה קובע את תוספות את רוצה ולפיכך משלם מחיר בהתאם. מה זאת אומרת? בישראל אתה מקבל שורה של שירותים וביטוחים מסויימים גם את אתה רוצה אותם או לא. ואילו בארה"ב אתה בוחר איזה שירותים אתה רוצה ומשלם בהתאם. זוהי הסיבה מדוע בישראל אתה משלם 7.27 לליטר בנזין ו45 אחוזי מס למי שגר במרכב. כאמור בארה"ב אין שום ביטוח לאומי, שום קופת חולים, שום דבר. הכל פרטי. ולמען האמת הייתי יכול לחיות ככה. אני משלם את פוליסת הביטוח שלי ומשלם עבור שאר ביטוחים אשר בישראל הם כלולים במיסים ואילו בארה"ב לא. אבל בשלב מסויים הבנתי שזו תחפושת. אמריקה היא לא קפיטליסטית באמת. היא במסווה. חלק גדול ממנה הפך לסוציאלי. בעקבות כך גם שם למרבה הצער ישנם אוכלי חינם ופריזטים בדיוק כמו במדינת ישראל.

לנו ישנם 2 מגזרים עיקריים שממש מוצצים תקציבים וקיצבאות וגם באמריקה אותו הדבר. מי שמשלם את המחיר הסופי אלה הם בני המעמד הבינוני אשר עובדים קשה מסביב לשעון. תעשו הפגנות נגד מתן קיצבאות וכסף כזה או אחר לאוכלי חינם ואני וחבריי ועוד אלפי אזרחי מדינת ישראל יצטרפו למחאה.

העם רוצה צדק חברתי, דיי לאוכלי החינם והפרזיטים שחיים על חשבון עלה שעובדים קשה.

פורסם

מוח - העלית את נושא הביטוח הרפואי.

ראשית - ראה מה קרה בארץ וכמה עלה חלקו של התשלום הפרטי תמורת שירותי רפואה בארץ.

שנית - עלות השירותים הרפואיים בארה"ב גבוהה בהרבה מאשר בארץ, עם תוצאות שאינן יותר טובות. איני רוצה להכנס לסיבות לכך.

שלישית - בארה"ב כשליש מהאוכלוסיה חסרי ביטוח רפואי. לאור העלויות הגבוהות ארוע רפואי אחד של בן משפחה יכול להעביר את כל המשפחה מרווחה כלכלית לעוני מחפיר.

אז אם רוצים מערכת כזו נשאר גם אנחנו עם 30% מהאוכלוסיה בלי ביטוח בריאות - וסביר שכמו שעושים את הדברים אצלנו המספרים יהיו יותר גדולים.

וכמובן שזו דוגמא אחת - מערכות אחרות, כגון החינוך, סובלות באותה מידה.

אם נוסיף לכך את הקשיים האחרים שבפניהם עומדת מדינת ישראל - הדבר הארון שאנחנו צריכים הוא מספר גדול של אנשים של אנשים הסובלים מהדרה ואינם מזדהים עם המדינה. גם בלי עוני עמוק יש לנו יותר מדיכאלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הנה כתבה מאוד מעניינת וצודק. מי שרצה לדעת יותר איך דברים מתנהלים מוצא לקרוא.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?fbdid=1000681089

פורסם

אם אני אנטרל לרגע את החשדות המידיים שלי (בכ"ז בלוג חדש לגמרי עם פוסט יחיד שמגיע מייד לגלובס), אז יש לו שם כמה טעויות:

1. מערכת החינוך - בתור תקציב מהתל"ג אנחנו אכן במיקום גבוה. בתור תקציב פר תלמיד תיכון (5858$ לחודש) אנחנו מקום רביעי מהסוף ב-OECD. איך זה יתכן? בתקציב מערכת החינוך נמצאת גם ההשכלה הגבוהה למשל, וגם רשתות חינוך עצמאיות למשל.

2. הוא אומר שאם המדינה לא תיתן את כל השירותים ותתמקד רק בבטחון ואכיפה, אז יתפנו לשכיר שמרוויח 15 ברוטו עוד 5200 ש"ח. יכול להיות, אבל אז חינוך לכל ילד יעלה לו לפחות 1000$ לחודש, ביטוח רפואי למשפחה עוד 1000$ לחודש והגענו מזוג שיכול להסתדר, לזוג שלא יכול לגמור את החודש. (שני ילדים וביטוח רפואי). וכמובן שזוג כזה שמרוויח ככה ברוטו הוא עשירון שביעי. זאת אומרת שלמעלה מ-60% מהעם מרוויח פחות מהם.

לגבי מקורות המימון - מס החברות הנגבה בפועל רחוק מאוד מ-25% שקבעו בחוק, וגם המונופולים הפרטיים שקיימים בשוק למעשה חונקים אותו.

ככה בקלות אפשר תוך זמן קצר להגדיל את הכנסות המדינה ;)

אבל הרבה יותר קל פשוט להעלות את המס על הדלק.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

היגיון פשוט, רוצים עוד רווחה ועוד סיציאליצם אין בעייה. או שתקצצו שומן ממשרדים אחרים או שתעלו מיסים. אין חדש תחת השמש. קל מאוד לרוץ אחרי ההעדר ולצעוק "העם רוצה צדק חברתי" אבל כמה באמת מבינים מה זה אומר? אתמול קראתי בעיתון שילדה בת 12 דורשת בהפגנה חינוך חינם עד אחרי האוניברסיטה, האם אנשים השתכרו ושכחו שדברים עולים כסף?

רוצים יותר קיצבאות? אין בעייה, מיסים עולים. אין כאן שום הפתעות. המיסים הגדולים הם לא בגלל שישראל היא מדינת חסרת רווחה אלא להיפך, ישראל היא מדינה שמספקת יותר מדיי רווחה לכן נטל המיסים גבוה.

מה שחבל שלאף פוליטיקאי אין ביצים לומר את זה כי כל פוליטיקאי יודע שאם הוא יאמר זאת בגלוי זה ירסק אותו מבחינה פוליטית.

פורסם

עבדים בעידן מודרני, ועוד מתכופפים ואומרים תודה. כן, אני מדבר על חלק מהכותבים כאן.

הבלוף הגדול: שטייניץ מתהדר באבטלה של 5.5% בלבד - אך מטפח דור של עבדים עניים בישראל

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?fbdid=1000680929

ומדוע לעזאזל, על פי חוק, מס החברות עומד על על 25% ואילו בפועל משלמים אצלנו 20% ?

ואל תספרו לי על חברות שיברחו לחו"ל. את הסיפור המצוץ הזה תמכרו לכבשים.

בפועל יש פה שכבה שמתעשרת עוד ועוד על גב שכבה הולכת וגדלה של אנשים עובדים שאינם

מסוגלים לגמור את החודש ועסוקים במלחמת השרדות.

פורסם

מעניין מאוד, אמריקה האמיפרייה הגדולה יורדת מדירוג האשראי שלה ואילו ישראל הפצפונת, גרגיר האורז המושתן עולה בדירוג האשראי שלה. אנשים לא גומרים את החודש? מעניין מה יאמרו הגויים בייון, ספרד, אירלנד, פורטוגל שעומדות בפני חובות עצומים שמאיימים על פשיטת הרגל.

אתה כנראה לא יודע איזה משבר אבטלה ישנו בעולם.

• תוכן חדש...