Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש עד 120 אלף שקל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההורים שלי החליטו בפעם השביעית שהם רוצים להחליף רכב

אני מתלבטים בין כמה דגמים

I35 הדגם המאובזר

אוקטביה 1.4 ידני

ואולי אפילו I30CW ידני

איזה רכב עדיף? מבחינת אבזור מרווח והכי חשוב צריכת דלק ?

פורסם

I35 הדגם המאובזר

אוקטביה 1.4 ידני

ואולי אפילו I30CW ידני

היי ronma1,

רצוי להחליט על מאפיינים ספציפיים יותר לרכב, על מנת לצמצם אפשרויות. אני מדבר, בראש ובראשונה על הסכמה על תיבת הילוכים

(תיבה ידנית תהיה, לרוב, חסכונית יותר בדלק - אך גם פחות נוחה לשימוש במדיה והנסיעה היא בעיקר בפקקים) וכן על מספר האנשים הנוסעים ברכב כדרך קבע (אולי אפשר לבחור במכונית קומפקטית יותר - שתהיה נוחה יותר לחנייה ולעתים, במחיר של משםחתית סטנדרטית, ניתן לקחת סופר מיני מאוד-מאובזרת, לצורך העניין).

מבין שלושת הדגמים, הייתי, ראשית מוריד את האוקטביה. יש לה ביצועים כמעט טיליים עם מנוע 1.4 ליטר טורבו ותיבה ידנית והיא תהיה מאוד-מאוד חסכונית בדלק. הסיבה העיקרית לפסילת הסקודה הוא ציון של 4 כוכבי ריסוק בלבד - ציון נמוך ביחס למקובל היום. בנוסף, יש לה רק שנתיים אחריות והיא לא מרווחת במיוחד.

ה-I30 סטיישן היא מכונית מרווחת ובטיחותית. אם כבר, אז לכו על גירסת ה-1.6 ליטר הידנית שהיא זריזה מאוד ובניגוד לגירסת ה-1.4 ליטר, היא תרגיש הרבה פחות מתאמצת. שימו לב שהיא מגיעה רק בגימור-ליסינג (אם כי יש יציאות לנגני מוזיקה וכן גג שמש חשמלי כסטנדרט).

ה-I35 היא מכונית מאוד מעניינת. היא לא מהנוחות בקבוצה ובגלל שהיא אוטומטית, היא תהיה, כמובן, חסכונית פחות ביחס לשאר הדגמים הידניים הנ"ל. מצד שני, יחסית לכל שאר ה-1.6 ליטר האוטומטיות, היא נחשבת לחסכונית ביותר (האוקטיבה TSI מנוע 1.2 ליטר היא החסכונית ביותר, אבל כשלוחצים יותר מדי על הגז, מגדש הטורבו מתגלה במערומיו וצריכת הדלק הופכת להיות גבוהה משמעותית).

בצעו נסיעת מבחן ולכו אחרי הלב.

שאלות? =]

פורסם

כיום יש לנו יונדאי אלנטרה שנת 2006, האוטו מאוד מרווח ואמין אבל מאוד צמא לדלק

לאף אחד מאיתנו אין שום בעיה עם התיבה הידנית (3 נהגים בבית) דווקא הדעה היא שזה מוסיף קצת עניין לנהיגה

אנחנו נוסעים בסופי שבוע לנסיעות משפחתיות וטיולים (5 אנשים) ככה שתא מטען גדול הוא הכרחי,

בגלל זה סופר מיני מאובזרת נפסלת (גם הI25 לצורך העניין)

השאלה כמה הI30CW ידני 1.6 יעשה בצריכה משולבת ? (האלנטרה עושה משולב 1:9 בערך) ואולי שווה אפילו לשקול את האוקטביה 1.2 ידני שעולה אותו דבר? (קבוצה 2)

והעניין של הסחירות גם מאוד חשוב (בגלל זה חשוב לי רכב שלא נמצא בכמויות בחברות הליסינג - גרסאות יותר מאובזרות או ידניות)

אפשר לראות את זה ככה (1 הכי חשוב ו2 פחות וכך הלאה)

1. צריכת דלק שתעבור במשולב את ה1:12

2. מרווח פנימי (ל4 מבוגרים וילד בן 10 - לא מצפה לניסים אבל כמה שיותר)

3. סחירות ושמירה על ערך

אני מחפש המלצות כי שבוע הבא אני ואבא שלי רוצים ללכת לסוכניות להתרשם...

תודה,

רון

פורסם

רון,

ה-I30 סטיישן ידנית תתאים מאוד למשימה הזו, כפי שכתבתי, ושני המנועים (1.4 ו-1.6) יתאימו לכם. צריכת הדלק של 1.6 ליטר צפויה להיות סביב 1:11-1:13 בממוצע (לעומת 1-1:12-1:14 במנוע ה-1.4 ליטר), ובתמורה תקבלו רכב זריז יותר - חשוב אם אתם נוסעים ברכבי הארץ עם רכב עמוס. כאמור, היונדאי בטיותית, מרווחת מאוד ואיכותית, אך היא לא נחשבת לנוחה במיוחד (אם כי זה עניין אישי. לי זה פחות הפריע, למשל). מחירה אטרקטיבי ועומד על 107,000 שקל לסטיישן עם מנוע הקטן ו-109,000 שקל למנוע הגדול.

רכב נוסף ששווה לשקול זו הרנו פלואנס דיזל ידנית. המחיר שלה אמנם גבוה מ-120,000 שקל במחירון (127,500)- אבל בימים אלו, המחירון מתקפד לעתים רק כהמלצה ובהחלט יש מקום למיקוח (לפני חודש, רנו מכרו רכבי פלואנס מאובזרים בהנחה של 20,000 שקל - במסגרת "מבצע קיץ").

הפלאנס תהיה מרווחת מאוד, בטיחותית, נוחה וכיאה למנוע דיזל - גם חסכונית באופן יוצא דופן, עם צריכה ממוצעת צפויה של 15-17 ק"מ לליטר. החסרונות שלה הן בעיקר רעש מנוע (לא אופייני לדיזלים מודרניים) וגודל פיזי - זו מכונית גדולה ממש.

כמו כן, שוה לקפוץ לסניף של קיה - ולהתרשם שם מקיה סיד סטיישן דיזל ידנית גם היא נמכרת לפי המחירון בכ-130,000 שקל, אך גם כאן יש מקום למיקוח, ברוח ימים אלו.

הסיד זהה מבחינה מכאנית ל-I30 - אך יתרונה הגדול הוא - חוץ מהעובדה שהיא תהיה חסכונית יותר מהיונדאי הבנזינית, עם צריכה זהה, בערך, לזו של הרנו פלואנס - שהיא מגיעה עם 7 שנות אחריות, שזה ממש טוב (לא שאני מאמין שתצטרכו את זה). חוץ מזה, גם הקיה בטיחותית (5 כוכבי ריסוק), איכותית ומרווחת, אך גם היא לא ממש מצטיינת בסעיף נוחות הנסיעה - תעשו נסיעת מבחן ותבדקו.

יסלחו לי כולם, אבל על פולקסווגן (גולף 1.6)/ סיאט (לאון TSI) / סקודה (אוקטביה TSI), קצת קשה לי להמליץ. אלו מכוניות טובות, אך באופן מעט מאכזב (אם כי צפוי, בהתחשב בגיל המכוניות) לאוקטביה ולסיאט לאון, שהן מכוניות באמת איכותיות וזריזות, יש רק 4 כוכבי ריסוק (הסיאט נבחנה עם 6 כריות והסקודה עם 4 - אבל גם אם יהיו לה 6 זה לא ממש יעזור, כי יש לה בריסוק חזיתי, מבחינת התכנון של אזורי הריסוק; לגוף יש 5 כוכבים ו-7 כריות אוויר). אבל זו לא הבעיה העיקרית. יותר מפריע, לדעתי, זה שהן מגיעות רק עם שנתיים אחריות ובנוסף, מנועי ה-TSI (הדיזלים יקרים מאוד) חסכוניים בשיוט, אך כשלוחצים עליהם, הם הופכים לצרכני דלק כבדים יחסית. לגולף, אגב, יש מנוע 1.6 ליטר ישן - צמא לדלק ורועש.

שאלות?

פורסם

מהמבחנים שעשו לאלנטרה החדשה (I35 כמו שקוראים לה משום מה בארץ) יוצא שהיא מאובזרת מאוד ונוחה אבל המנוע שלה מתקשה להתמודד עם המשקל של הרכב, צריכת דלק גבוהה וחוסר תקשורת מההגה. אם הנאה מנהיגה חשובה לכם אז כדאי לעשות קודם נסיעת מבחן על הרכב הזה . הI30 סטיישן מרווחת (אני חסיד גדול של דלת חמישית) ומהנה לנהיגה אבל צריכת הדלק שם היא גבוהה ו-1:10 זה ביום טוב במיוחד. כל היונדאי אוכלות דלק ואולוהים יודע למה (גטס, טוסון, אלנטרה וכו'). האוקטביה מבין הדגמים שהזכרתה חסכונית במיוחד בצריכת הדלק ויכולה לעשות 1:15-16 והמנוע שלה מצויין. זריזה מאוד וכיפית לנהיגה. שווה לעשות נסיעות מבחן לפני שמחליטים ולא להסתפק רק בהמלצות.

פורסם
מהמבחנים שעשו לאלנטרה החדשה (I35 כמו שקוראים לה משום מה בארץ) יוצא שהיא מאובזרת מאוד ונוחה אבל המנוע שלה מתקשה להתמודד עם המשקל של הרכב' date=' צריכת דלק גבוהה וחוסר תקשורת מההגה. אם הנאה מנהיגה חשובה לכם אז כדאי לעשות קודם נסיעת מבחן על הרכב הזה . הI30 סטיישן מרווחת (אני חסיד גדול של דלת חמישית) ומהנה לנהיגה אבל צריכת הדלק שם היא גבוהה ו-1:10 זה ביום טוב במיוחד. כל היונדאי אוכלות דלק ואולוהים יודע למה (גטס, טוסון, אלנטרה וכו'). האוקטביה מבין הדגמים שהזכרתה חסכונית במיוחד בצריכת הדלק ויכולה לעשות 1:15-16 והמנוע שלה מצויין. זריזה מאוד וכיפית לנהיגה. שווה לעשות נסיעות מבחן לפני שמחליטים ולא להסתפק רק בהמלצות.[/quote']

ג'וני בוי,

דבריך אינם מדויקים.

ראשית כל - ה-I35 היא מכונית טובה מאוד (אם כי הביקורת עליה היא הפוכה לחלוטין ממה שרשמת - היא לא נוחה, אבל היא ביצועיסטית וחסכונית יחסית בדלק), אבל הם צריכים רכבים חסכוניים כמה שיותר בדלק ועם כל הכבוד לאלנטרה החדשה - היא לא מתאימה להם מבחינת חיסכון בדלק.

להנאה מנהיגה אין באמת שיקול כאן. תקרא שוב מה שהוא רשם - קודם כל חיסכון בדלק, אחר כך מרווח ואיבזור. אין כאן שום דבר על "הנאה מנהיגה", מהסיבה ש- 99% מהלקוחות לא מודעים בכלל להגדרה הגדולה הזו.

צריכת הדלק שרשמת עבור ה-I30 היא של הדגם האוטומטי. אני , לעומת זאת, דיברתי על הידני. חוץ מזה, אל תכליל ש"יונדאי אוכלת דלק". אני מציע לך לנסוע על כמה מהדגמים העדכניים של החברה ולהיווכח בעצמך לגבי ההכללה שלך. אלו רכבים זריזים עם צריכת דלק סבירה למדי (לא מהחסכוניים ביותר, אבל הם משתפרים בקצב אדיר. הנה, האלנטרה החדשה שנייה רק לאוקטביה בצריכת הדלק - וזה בשיוט. כשלוחצים, הסקודה תתחיל לבלוע דלק).

לסיכום, קרא שוב את תגובתי הקודמת (גם כדי שתבין למה לא לקחת אוקטביה).

:)

פורסם

במבחנים הI35 נחשבת טובה יחסית בצריכה דלק - מדברים על משולב של 1:13 ברוב הביקורות - שזה יפה מאוד

האוקטביה אוטו טוב - אבל בטיחות חשובה יותר - הנהג העיקרי יהיה אמא שלי ולה לא באמת אכפת מכמה האוטו חד או כיפי

עכשיו הגענו לשקילה האחרונה - וכרגע אנחנו מתלבטים בין אוקטביה - החסכונית או הI35 (הדגם המאובזר) "הבטיחותי יותר"

פורסם
במבחנים הI35 נחשבת טובה יחסית בצריכה דלק - מדברים על משולב של 1:13 ברוב הביקורות - שזה יפה מאוד

האוקטביה אוטו טוב - אבל בטיחות חשובה יותר - הנהג העיקרי יהיה אמא שלי ולה לא באמת אכפת מכמה האוטו חד או כיפי

עכשיו הגענו לשקילה האחרונה - וכרגע אנחנו מתלבטים בין אוקטביה - החסכונית או הI35 (הדגם המאובזר) "הבטיחותי יותר"

אני לא יודע מאיפה הנתונים על צריכת הדלק הזו של האלנטרה החדשה. היא חסכונית בדלק יחסית - אבל איפה היא ואיפה 1:13 - ועוד במשולב.. אני מציע לקרוא טוב יותר את מבחני הדרכים השונים. רק אז תראו בעצמכם כי לפי 3 מבחני דרכים שקראתי עד כה (מגזין אוטו, וואלה רכב וידיעות אחרונות), צריכת הדלק הממוצעת הייתה בין 8.5 ל-9.2 ק"מ לליטר.

רון, אתם עם רכב מלא שנוסע לטייל בארץ. רוב הסיכויים שהצרכיה תהיה אפילו גבוהה קצת יותר. חוץ מזה, שהאלנטרה היא אוטומטית - ואתה הרי רצית תיבה ידנית, לא?

פורסם
אני לא יודע מאיפה הנתונים על צריכת הדלק הזו של האלנטרה החדשה. היא חסכונית בדלק יחסית - אבל איפה היא ואיפה 1:13 - ועוד במשולב.. אני מציע לקרוא טוב יותר את מבחני הדרכים השונים. רק אז תראו בעצמכם כי לפי 3 מבחני דרכים שקראתי עד כה (מגזין אוטו, וואלה רכב וידיעות אחרונות), צריכת הדלק הממוצעת הייתה בין 8.5 ל-9.2 ק"מ לליטר.

רון, אתם עם רכב מלא שנוסע לטייל בארץ. רוב הסיכויים שהצרכיה תהיה אפילו גבוהה קצת יותר. חוץ מזה, שהאלנטרה היא אוטומטית - ואתה הרי רצית תיבה ידנית, לא?

כנראה לא קראת נכון. אם תשים לב לסוף הכתבה הוא כותב בפירוש שהוא הגיע לצריכה משולבת של 9.8 בנהיגה מאומצת !

וצריכת דלק בנהיגה רגועה של ליטר ל 8.5 קילומטר זה טוב ? ממש שטויות במיץ עגבניות. הרי פותח השרשור מחפש רכב יותר חסכוני כשהרכב הנוכחי שלו עושה 1:9. בנוסף כתוב שבשיוט רגוע הם "לא התקשו" להשיג צריכה של 16 קילומטר לליטר. מה גם שנרשם שהרכב נוח.

EX : Chevrolet epica X 2009 2.5L

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

יש כאלה שחיים את הרגע, אני חי את הסל"ד 8)

פורסם
ג'וני בוי,

דבריך אינם מדויקים.

ראשית כל - ה-I35 היא מכונית טובה מאוד (אם כי הביקורת עליה היא הפוכה לחלוטין ממה שרשמת - היא לא נוחה, אבל היא ביצועיסטית וחסכונית יחסית בדלק), אבל הם צריכים רכבים חסכוניים כמה שיותר בדלק ועם כל הכבוד לאלנטרה החדשה - היא לא מתאימה להם מבחינת חיסכון בדלק.

להנאה מנהיגה אין באמת שיקול כאן. תקרא שוב מה שהוא רשם - קודם כל חיסכון בדלק, אחר כך מרווח ואיבזור. אין כאן שום דבר על "הנאה מנהיגה", מהסיבה ש- 99% מהלקוחות לא מודעים בכלל להגדרה הגדולה הזו.

צריכת הדלק שרשמת עבור ה-I30 היא של הדגם האוטומטי. אני , לעומת זאת, דיברתי על הידני. חוץ מזה, אל תכליל ש"יונדאי אוכלת דלק". אני מציע לך לנסוע על כמה מהדגמים העדכניים של החברה ולהיווכח בעצמך לגבי ההכללה שלך. אלו רכבים זריזים עם צריכת דלק סבירה למדי (לא מהחסכוניים ביותר, אבל הם משתפרים בקצב אדיר. הנה, האלנטרה החדשה שנייה רק לאוקטביה בצריכת הדלק - וזה בשיוט. כשלוחצים, הסקודה תתחיל לבלוע דלק).

לסיכום, קרא שוב את תגובתי הקודמת (גם כדי שתבין למה לא לקחת אוקטביה).

:)

חבר שלי כבר נהג ביונדאי והוא אישש את מה שמעט כתבי הרכב האמיצים שעוד נותרו כאן העיזו לכתוב - ההגה של היונדאי לא מתקשר, המתליים "אמריקאים" והמנוע מתקשה בסלד נמוך ובינוני להאיץ את הרכב. 132 כוחות סוס מתגלים רק כשדורכים על הדוושה וצוברים תאוצה ואז צריכת הדלק בהתאם. הרכב מאוד מאובזר ומרווח. אם תקרא את מבחני הרכב של הגופים המחוייבים (שמא יראים?!) למפרסמים שלהם תוכל להבין בין השורות את הביקורת הזאת שנאמרה שם בשפה רפה ולחישה. אפילו כש YNET יצאו עם המבחן הכותרת הבומבסטית דיברה על הכוח של המנוע אבל אחרי כמה שעות זה הושמט באורח פלא מהכתבה עצמה כי יש גבול לכמה שאפשר לעבוד על הקוראים. מכיר יונדאי מקרוב (מאוד). לא אמרתי שכולן שתייניות אלא ציינתי את אלא שבפרט כמו הגטס והטוסון. המוזר הוא שגם אחרי שיונדאי עברה מהגיר המיושן של ארבעה הילוכים לחדש עם שישה עדין המנועים שלה צורכים דלק יותר מהמקובל. האוקטביה הרבה יותר חסכונית וזאת עובדה, לא ברור לי למה אתה אומר שאני לא מדייק. שיהיה שבוע טוב ובעיקר שקט.

פורסם

לא יודע לגבי הI35, אבל לי היתה במשך קצת יותר משנה יונדאי אקסנט 1.4 שקיבלתי חדשה לחלוטין.

רב הזמן אישיתי נהגה ועדיין צריכת הדלק היתה גבוהה מאוד עם ממוצע של כ 1:7 בעיר (אומנם בחיפה אך עדיין מאוד גבוה).

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
לא יודע לגבי הI35, אבל לי היתה במשך קצת יותר משנה יונדאי אקסנט 1.4 שקיבלתי חדשה לחלוטין.

רב הזמן אישיתי נהגה ועדיין צריכת הדלק היתה גבוהה מאוד עם ממוצע של כ 1:7 בעיר (אומנם בחיפה אך עדיין מאוד גבוה).

עידן

זה תלוי בהרגלי נהיגה שלה גם

פורסם
חבר שלי כבר נהג ביונדאי והוא אישש את מה שמעט כתבי הרכב האמיצים שעוד נותרו כאן העיזו לכתוב - ההגה של היונדאי לא מתקשר' date=' המתליים "אמריקאים" והמנוע מתקשה בסלד נמוך ובינוני להאיץ את הרכב. 132 כוחות סוס מתגלים רק כשדורכים על הדוושה וצוברים תאוצה ואז צריכת הדלק בהתאם. הרכב מאוד מאובזר ומרווח. אם תקרא את מבחני הרכב של הגופים המחוייבים (שמא יראים?!) למפרסמים שלהם תוכל להבין בין השורות את הביקורת הזאת שנאמרה שם בשפה רפה ולחישה. אפילו כש YNET יצאו עם המבחן הכותרת הבומבסטית דיברה על הכוח של המנוע אבל אחרי כמה שעות זה הושמט באורח פלא מהכתבה עצמה כי יש גבול לכמה שאפשר לעבוד על הקוראים. מכיר יונדאי מקרוב (מאוד). לא אמרתי שכולן שתייניות אלא ציינתי את אלא שבפרט כמו הגטס והטוסון. המוזר הוא שגם אחרי שיונדאי עברה מהגיר המיושן של ארבעה הילוכים לחדש עם שישה עדין המנועים שלה צורכים דלק יותר מהמקובל. האוקטביה הרבה יותר חסכונית וזאת עובדה, לא ברור לי למה אתה אומר שאני לא מדייק. שיהיה שבוע טוב ובעיקר שקט.[/quote']

חבר,

תקרא בעיון את מה שכתבתי - שוב - ותרד לסוף דעתי: אני בכלל לא מדבר על "הנאה מנהיגה"/ "התנהגות כביש", כי זה לא מעניין את פותח השירשור! למה אתה כל כך מתעקש להגיד שהיא "לא מהנה לנהיגה"? זה היה כתוב איפשהו?

ואם כבר - די כבר לכל הסיסמאות השחוקות האלה, "עיתונאים מתחסדים". אף אחד לא מתחסד וכן - כותבים ביקורות טובות כי האוטו טוב. חוץ מזה, אף אחד לא אמר שהיונדאי "מהנה לנהיגה"/"דינאמית" בצורה כזו או אחרת וחוץ מזה - שהמתלים שלה הם ה-כ-ל חוץ מאמריקאים. היא נוקשה על הכביש ועדיין לא מתנהגת משהו. למה? כי המתלה האחורי שלה (קורות פיתול) פחות, כנראה, "גמיש" מאשר המתלה המתקדם ב-I30 (רב חיבורי). גם ה-I30 לא נוחה, אבל היא לפחות אוחזת טוב יותר על הכביש.

אף אחד לא אמר שהיונדאי מטוס - שוב, כי לא ממש השקעת, ככל הנראה, בלקרוא ולהבין מה שכתבתי. אין ספק שמנועי ה-TSI חזקים מאוד (כן, הם "לוקחים" את היונדאי) וחסכוניים בדלק, אבל - שים לב - הם חסכוניים בעיקר בשיוט. תלחץ פול גז באוקטביה ותראה כמה מהר יורד מחוג הדלק, כמו בכל מנוע טורבו רגיל. כן, כן - זהו מנוע טורבו בנזין, לא טורבו דיזל. ההבדל הוא באופן שריפת הדלק ומבלי להיכנס לזה יותר מדי, נסכים כי בין מנועי דיזל למנועי בנזין, באותו הספק, הדיזל לעולם חסכוני יותר. לעומת זאת, ביונדאי, גם כשלחצו מאוד-מאוד, צריכת הדלק נעה בין 8.5 ל-9.2 ק"מ לליטר - שזה, תסכים איתי, יותר טוב מ-6 ק"מ לליטר באוקטביה TSI.

חוץ מזה, שלא המלצתי על אוקטיבה לא בגלל הביצועים ואפילו לא צריכת הדלק - נניח שרוב הזמן הם נוסעים רגוע ונניח שהאוקטיבה תהיה חסכונית יותר בדלק, בסדר? עדיין - יש לה רק 4 כוכבי ריסוק (גם ללאון) ועוד יותר גרוע - יש לה רק שנתיים אחריות (3 שנים למנוע ולגיר), רק שנתיים! אגב, תאי הנוסעים שלהם לא שורדים בארץ החמה שלנו - וכן, עם הזמן הם מתפרקים לוקח 5-7 שנים אמנם, אבל עדיין) ובכלל - מזל שעוד מיישרים קו עם המנוע והגיר.. והגיר, אוי הגיר - מאז שהוא פה, חוץ מלעבוד יופי במבחני דרכים ובקטלוג - יש איתו בעיקר בעיות. נהגי מוניות אכלו אותה בגדול עם תיקונים לגיר הזה. קרוב ל-8000 שקל עבור שני הקלאצ'ים האלה - וזו רק ההתחלה. עוד לא דיברנו על גירים שמתו בטרם עת ועל התיקונים היקרים.. אני מצטער, אבל אני לא שולח כל כך מהר אנשים לצ'מפיון מוטורס - עד שלא יוכח אחרת לגבי ה-DSG.

פורסם

לאבא שלי יש מבצע דרך העבודה שלו בשיתוף עם אלדן

יש 3 אופציות סופיות (שנכללות במבצע) - פורטה מאובזרת, I30CW ידנית, וקורולה SUN+

על איזה מהרכבים הייתם ממליצים?

פורסם

I35 הדגם המאובזר

אוקטביה 1.4 ידני

ואולי אפילו I30CW ידני

שלום,

רכשתי את היונדאי i30CW הידנית לפני כחודשיים וחצי. תצרוכת הדלק (מפעם יחידה שמדדתי) בנסיעה משולבת עמדה על 13.6 קמ"ל.

לאחר 2600 ק"מ אני יכול לומר שאין לי מילה רעה לומר על הרכב הזה, לי הוא נוח, מרגיש לי חסכוני, הנוסעים לא מתלוננים, תא המטען מרווח, תענוג!

• תוכן חדש...