Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מחפש פוקוס 2006, בשעה טובה נתקלתי ברכב שנראה,נשמע ומתנהג היטב (לפני בדיקה).

שלושה סימני שאלה שעלו לי:

1. המנוע עבר ניקוי בקיטור לפני המכירה. מה לחפש? אילו צרות עלולות להמצא שם?

2. לטענת המוכר, החל מקניית הרכב על ידו הוא מטפל בצורה מסודרת במוסך של המשפחה ולא במוסך פורד. איך אני יכול לקבל הוכחה לאחזקה שביצע, במיוחד לרצועת טיימינג שהיתה אמורה להיות מוחלפת לפני 6000 ק"מ?

3. על חיבור הסוללה יש שאריות חמצה. זה יכול להצביע על משהו חוץ מסוללה ותיקה?

תודה,

יוסי

פורסם

מנוע שעבר ניקוי מעורר חשד

דרוש קבלות על בצוע הטיימינג ואשור מהמוסך המבצע

קורוזיה על הקטבים זה בדרך כלל סימן להזנחה של בעל הרכב

בבדיקה פשוטה אפשר לבדוק טעינה ואת גילו של המצבר

אין בעיות מיוחדות לרכב אבל בכל מקרה , קח אותו לבדיקה

פורסם
שלום,

מחפש פוקוס 2006, בשעה טובה נתקלתי ברכב שנראה,נשמע ומתנהג היטב (לפני בדיקה).

שלושה סימני שאלה שעלו לי:

1. המנוע עבר ניקוי בקיטור לפני המכירה. מה לחפש? אילו צרות עלולות להמצא שם?

2. לטענת המוכר, החל מקניית הרכב על ידו הוא מטפל בצורה מסודרת במוסך של המשפחה ולא במוסך פורד. איך אני יכול לקבל הוכחה לאחזקה שביצע, במיוחד לרצועת טיימינג שהיתה אמורה להיות מוחלפת לפני 6000 ק"מ?

3. על חיבור הסוללה יש שאריות חמצה. זה יכול להצביע על משהו חוץ מסוללה ותיקה?

תודה,

יוסי

1. אם הרכב עבר שטיפה בקיטור אני מאמין שהניקוי היסודי יותר בשטיפה נעשה בתחתי הרכב. הבט מתחת לרכב ובדוק אם קייימות נזילות או הזעות למיניהם.

2. מוסך של המישפחה בדר"כ תירוץ המשמש מעין כיסוי תחת ל "אין קבלות" אז זהירות. מה גם שצריך עדיין להיות לרכב את ספר הטיפולים בתקופה שבה היה באחריות כך ששם לפחות אם לא קיים פירוט לפחות צריכות להיות חותמות טיפולים בזמן ובהתאם לקילומטרים.

3. קורוזיה על המצבר יכולה להעיד על מצבר בעל וותק ולעיתים אם ההיצטברות רצינית היא יכולה להעיד על טעינת יתר ואם המצב הוא של שנפ זה גם לא יפתיע כי המצבר הזה נוטה להזעות יתר של החומצה האלקטרוליטית שבו.

ישנם דברים בסיסיים שאתה יכול לבדוק בעצמך אם אינך מבין גדול כמו שמן מנוע, עד כמה הוא שרוף ועשה את שלו על המדיד. שמן גיר כנ"ל ברכב בעל גיל שכזה השמן גיר אמור להיראות יחסית במצב טוב ולא שרוף. בכל מיקרה מומלץ לקחת את הרכב לבדיקה קצת יותר מעמיקה במכון מתאים אם אינך מבין בתחום.

:)
פורסם

תבקש לראות באיזה מוסך היא טופלה, אולי ישפוך אור על הנושא, וגם איזה קרבת משפחה.

בתקופת האחריות לא הייתי מטפל במוסך אחר, כי האחריות תפוג, ובשביל כמה מאות\אלף, עדיף להשאר שקט (אחרי האחריות, לברוח מהמורשה).

לא מכיר את הרכב ספציפית, לא יודע מה המחלות שלו, 2006 זה אומר 6 שנים על הכביש, תבדוק שמנים והכל.

קורוזיה במצבר, כנראה מצבר ישן, אולי מעיד על כך שהאלטרנטור טוב, מחזיק עם מצבר 6 שנים.

ניקוי בקיטור בעיני זה טמטום, דוחפים את הלכלוך בכוח.

מנוע וסביבתו בנויים להתלכלך, זה לא עסק של רופאי שיניים, לא מנקים, מקסימום מעבירים מטלית.

זה מחשיד עוד יותר. (בנוסף לכך שאין קבלות).

פורסם

קצת תשובות ועוד שאלות:

1. בוודאי שאקח לבדיקה, מנסה לסנן רכבים עוד לפני.

2. שמן המנוע נראה די שחור- כנראה מעט שרוף. למעט אחזקה מה זה אומר על המנוע עצמו?

3. בתקופת האחריות (70000 ק"מ) ראשונים הרכב טופל במוסך מרכזי עם ספר מסודר. ה-55000 ק"מ הנותרים מטרידים אותי.

4. שמן גיר-יבדק בבדיקה המסודרת.ד"א מה אומר שמן גיר שרוף?

5. המחיר-טרם נקבע לאור כל מה שמצאנו (פלסטיקים שבורים וכדומה)

פורסם

שמן מנוע איכותי וחצי סינטטי כמו שהפוקוס דורשת לא צריך להיות שחור גם אחרי 15000 ק"מ

שמן גיר שחור ושרוף מראה על החלקה בגיר .

האוטו עשה 126000 ק"מ ?

חפש אוטו אחר , אין פה מציאה גדולה .

• תוכן חדש...