Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דרור בכל שירשור אתה מפתיע אותי מחדש עם השטויות שלך.

לא רק שהחלק הכי קריטי זה הדופן הפנימי של הדלת זה גם לא משנה איזה רכב זה!

שום תיבת מתכת משום סגסוגת לא תהיה מתאימה לשום רמקול בעולם! (חוץ מטוויטרים וגם זה בספק)

אז תחסוך מאיתנו את פניני החוכמה שלך ותשאיר את זה למיסכנים שאתה קורא להם לקוחות.

ורק שתדע שאין לי שום בעיה איתך בתור בן אדם או בתור נותן שירות אבל הרמת ידע שלך בתור בעל מקצוע

עדיף שאני ישתוק.

וא נגיד שאם השתיקה יפה לחכמים עליך זה יושב כמו כפפה.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

אוהד - אתה טועה... ובאמת היה עדיף אם לא היית כותב את מה שכתבת.

בין אם יש לך משהו אישי נגד דרור או אין לך - זה לא נכון.

דרור יודע שאני מאוד נהנה לשוחח עימו פנים אל פנים ותמיד נהנה מהשיח הזה אבל דרור גם יודע שאני לא אהבתי את הגישה שלו כאן בפורום כשהוא היה ספונסר - לא מסתיר את זה, הכל גלוי.

השכבה הכי קריטית לבידוד הדלת היא הדופן הפנימית!

הסיבה לזה היא שזו הדופן שעליה הרמקול יושב במגע ישיר ומשם מגיע רוב הרזוננס בניגוד למה שכולם חושבים.

מה שמגיע מהדופן החיצונית זה רק הרזוננס שנוצר מהגלים האחוריים של הרמקול וגם הם חלקם נבלמים כאשר הם פוגעים בחזרה בדופן הפנימית (ורק מוסיפים לה רזוננס נוסף).

תחשוב שהדופן הפנימית מעבר לריסון הרמקול עצמו שזו משימה קשה מאוד לחתיכת פח וטבעת עץ גם חוטפת את כל ההחזרים מהדופן החיצונית ובנוסף לכך גם מקרקש עליה הדיפון בכל נקודות החיבור שלו.

אחרי נסיון עם חומר הבידוד הזה אני הגעתי להבנה שהדברים הכי חשובים לעשות בעבודת בידוד הם:

1. הנחת משטח בידוד באיזור שמאחורי הרמקול על הדופן החיצונית - לא ממש חובה לבודד את כל הדופן אבל אם כבר אז כבר.

2. בידוד מ-א-ס-י-ב-י של הדופן הפנימית וחיזוקה לדלת במידה וזו מחיצה מתנתקת

3. סגירת פתחים בדופן הפנימית בעזרת מכסי מתכת (גם אותם צריך לבודד) או מכסה מכל חומר אחר עמיד לחום ולמים.

4. בידוד הדיפון - אתם לא מבינים כמה הדיפונים מנגנים. דיפונים, קורות כל החיפויים הפלסטיים האלה פשוט מהווים כלי מיתר.

בנוסף לזה אם יש אפשרות לעשות לרמקול שרוול מהדלת עד הדיפון ובעצם להוציא את פני הרמקול מעבר לשטח הדיפון או באותו הקו - מומלץ בחום רב כי זה ישקיט יותר ממחצית הרזוננס שנוצר על הדיפון עצמו.

עריכה - עוד משהו קטן שצריך להיות מאוד מעניין עבורכם וחומר למחשבה

מישהו ראה פעם את האריזה של דיינאמאט door kit?

מישהו ראה פעם את האריזה של דיינאמאט speaker kit?

איפה בדיוק מצוייר על האריזה הזו חומר הבידוד? :) נכון - על הדופן הפנימית!!! מראים לכם שם בצורה ברורה על הציור שגלי הקול גם מוחזרים מהדופן החיצונית

איפה בדיוק מצוייר על האריזה של הקיט לרמקול (ריבוע בודד לכל רמקול של דיינאמאט) ששמים את הריבוע? - נכון - בדיוק איפה שהרמקול יושב על הדופן הפנימית!!!

מה אנחנו אמורים לשים מאחורי הרמקול? - בעקרון - דיינא-אקסורב...

אבל היות והדופן הפנימית מחוברת לדלת בסופו של דבר - וויברציות נוספות גם מגיעות לדופן החיצונית. בידוד שלה רק מוסיף ולא גורע אבל כוונת המשורר (דיינאמאט) בהוראות שלהם תמיד היתה מופנית כלפי הדופן הפנימית.

ולמי שעדיין לא מאמין - הביטו בתמונה...

ScreenHunter_001.gif

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי בוקר טוב

תודה על ההגנה החברית (ואני מתכוון לכך) אבל אין צורך אתה מכיר אותי ויודע עד כמה אני יכול לדאוג לכך בעצמי

לילד יש כנראה חשבון איתי, לי אין מושג קלוש מי הוא, אז תן לו להתבטא, בסוף צריך קצת הומור בפורום

לעיניין

אהבתי את ההסבר שלך וזה מה שאני מנסה להסביר המון זמן

חורה לי לראות שאנשים נופלים במלכודת של ה OVER DO וזה כל כך מיותר

אני ראיתי רכבים שהושקעו בהם אלפי שקלים במה שנקרא מסביב לנקודה

התקנה מפחידה, רמקולים יד שניה חצי מפורקים, ומגברי ג"אנק, סאב שפורק ממערכת ביתית ישנה, תיבה שלא הייתי זורק למדורה בל"ג בעומר, וכל זאת כי לא היה להם כסף מספיק לציוד

אבל הם הוציאו מאות עד אלפים לבודד את האוטו כמו מרכבה סימן 7 כי ככה הם הבינו שצריך לעשות ונסחפו לעוד שכבה ועוד שכבה ודלת חיצונית ודלת פנימית ופלסטיקה ובגא"ז ומכסה מנוע וכל מה שעוד יעלה בדעתך

האמת לי כואב לראות את הילדים האלה איך שהם נפלו בכמה גרושים שהיו להם

אז אני אומר שבידוד ואיטום זה טוב וזה נזקק וזה עובד

אבל יש סדרי עדיפויות ויש סדר והיגיון בכל דבר

וברכב כמו הגולף הזו שמקבלת בידוד בדלת פנימית ושבעל הרכב רוצה לעשות זאת בעצמו ואין לו מושג קלוש איך מתחילים לפרק את הדלת הפנימית (שגורר אחריה פירוק חלון) ברור שהתשובה היא שעדיף להימנע ולעצור כאן...!!

בסוף שיחליט בעל הרכב מה שהוא רוצה

אני חושב שהיום בעזרת ההסבר הטכני המדוייק שלך ובעזרת ההסבר הת"כלס מהשטח שלי יהיה לו יותר קל לקבל החלטה של בעד או נגד

יום טוב לך ולכל חברי הפורום

וכמובן ל BMW_525_89 שהיהי לך אחלה יום

דרור

פורסם

דרור

אני אוסיף עוד תוספת קטנה ברשותך.

כל המטרה של הבידוד היא להוסיף מסה לפח ולשנות את מרקם המשטח החיצוני של שטח המפגע או שטח המגע של גלי הקול.

ברוב המקרים להוסיף יותר משכבה אחת של חומר בידוד זה פשוט יהיה כוסות רוח למת. ב90 אחוז מהמקרים ממש אין צורך לעשות שלוש שכבות בידוד על כל דופן - זה OVER KILL מטורף, זה מוסיף לרכב משקל מיותר וזה לא נותן כלום כמעט חוץ מאפקט פסיכולוגי וחיוך מטופש כאשר מקישים על הדלת של הרכב מבחוץ וסוזוקי בלנו מרגישה כמו מרצדס מוגנת ירי.

תקחו לדוגמה את הרכב של אליקו שם מותקן מידבאס חסר רחמים בקוטר של קרוב ל8.5 אינטש - שם יש סיבה טובה מאוד לבידוד תלת שכבתי של הדיפון ושל הדופן הפנימית וגם יש סיבה טובה לבודד את הדופן החיצוני בשכבה אחת הגונה.

שכבה אחת בעיניי תמיד משתלמת היות וזה משנה לחלוטין את המשטח בו יפגעו גלי הקול האחוריים שבוקעים מהרמקול - יש לזה אפקט וזה לא משנה מה עובי הפח של הרכב - גם אם זה גולף או וולבו.

בגלל זה אני ממליץ לעשות שכבת בידוד גם על הדופן החיצונית או לפחות באזור הריבוע של ה עד 40 30 ס"מ מסביב לחלק האחורי של הרמקול.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

shit happens :-D

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...