Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני עוקב כל הזמן אחרי צריכת הדלק במכוניות שברשותי (מילוי "עד לאוטומט" בת. דלק, איפוס מונה קטן, וחישוב הצריכה).

(דרך אגב, זו דרך מאוד מדוייקת לבקר את לחץ האוויר בלגלים - ברגע יחסר אוויר בגלגל, מייד צריכת הדלק עולה מעט!)

לאחרונה הצטרפה לצי הפרטי שלנו רנו מגאן אוטומטית 2001 (1,600 מטופלת). במכונית הזו יש מחשב דרך, שמראה ההרבה דברים, חלקם חסרי משמעות כמו מהירות ממוצעת, וחלקם חשובים מאוד, כמו צריכת דלק רגעית, וצריכת דלק ממוצעת (ניתן לאיפוס מתי שרוצים).

אוה, אמרתי לעצמו, מעניין איך תיראה הצריכה על פי מחשב הדרך ועל פי המילויים...

והתאכזבתי קשות - אם אני מגיע לממוצע של 11.6 ק"מ ליטר על פי מילויים, מחשב צריכת הדלק משוויץ לי בצריכה של 12.8 ק"מ לליטר (נבדק כמה פעמים).

קראתי בספר הרכב והוא טוען במפורש שאמנם במהירויות נמוכות מ- 25 קמ"ש (או משהו בסביבה), הצג לא מראה את צריכת הדלק, אבל בהחלט ממשיך למדוד.

אם זה כך, אזי התוצאות של שתי המדידות היו אמורות להיות זהות או קרובות יותר, לא?

אודה על כל הארה בנושא מדידת צריכת הדלק - הידנית והממוחשבת!

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

זה ידוע שיש סטיה לא גדולה בין מדוד,למחושב ע"י המחשב,סך הכול אצלך זה פחות מ ק"מ אחת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מדידת צריכת דלק שנעשית ע"י כמות הדלק רק עד שקופצת המשאבה היא מוטעית. קפיצת הידית לעולם לא תהיה מדוייקת ותקפוץ כל פעם בנקודה שונה בהתאם לאויר שקיים בטנק הדלק שנוגע בחיישני הידית. ממליץ לשם אימות הדבר למלא את מיפלס הדלק עד הסוף לחלוטין (לא עד שנישפך אלא עד שרואים אותו והוא עומד) ורק אז לצאת למדידות ואתה תראה שיהיה שינוי בצריכה.

:)
  • תוכן חדש...