Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היבואנים לא משלמים את המיסים , של המדינות מהם קונים את הסחורה. שאני נקונה חלקים בבלגיה מורידים לי את המיסוי בתוק אדם פרטי בעל דרכון זר.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא חושב שזה רק בקרסו .שאני ניכנס לפורד אני מאבד שנת חיים מהמחיר של התיקון .ותמיד הוא נותן לי מבט מה זה באנו לקראתך במחיר .אם זה חלק לא גדול כל כך תבקש מחבר או משפחה שטס לחול

פורסם

כשאני חושב על זה, אם ההפרש בין מחיר החלק בארץ למחירו בחו"ל עולה על 500$ אז עדיף להזמין אותו באינטרנט לכתובת בחו"ל, לצאת לסוף שבוע לשם ולחזור עימו במזוודה.

פיתרון אחר הוא להשיג חלפי OEM (אותו חלף בדיוק אך ללא לוגו היצרן), ההפרש בין חלפי OEM לחלפים מקורים מגיע בקלות ל50% ללא כל הבדל באיכות (פילטר שמן מקורי של מרצדס הוא תוצרת חברת "מאן", ניתן לרכוש אותו כפילטר שמן של "מאן" בחצי מחיר)

פיתרון נוסף הוא רכישתו בארץ מיבואן "לא רשמי". בולמ"ז מקורים לרכב שלי עולים הון תועפות, אותם בולמ"ז (של בילישטיין) בדיוק נמכרים ע"י "המאגר" במחיר הרבה יותר שפוי.

פורסם
כשאני חושב על זה, אם ההפרש בין מחיר החלק בארץ למחירו בחו"ל עולה על 500$ אז עדיף להזמין אותו באינטרנט לכתובת בחו"ל, לצאת לסוף שבוע לשם ולחזור עימו במזוודה.

פיתרון אחר הוא להשיג חלפי OEM (אותו חלף בדיוק אך ללא לוגו היצרן), ההפרש בין חלפי OEM לחלפים מקורים מגיע בקלות ל50% ללא כל הבדל באיכות (פילטר שמן מקורי של מרצדס הוא תוצרת חברת "מאן", ניתן לרכוש אותו כפילטר שמן של "מאן" בחצי מחיר)

פיתרון נוסף הוא רכישתו בארץ מיבואן "לא רשמי". בולמ"ז מקורים לרכב שלי עולים הון תועפות, אותם בולמ"ז (של בילישטיין) בדיוק נמכרים ע"י "המאגר" במחיר הרבה יותר שפוי.

בזמנו רציתי הלך לי הקלאץ' בטויוטה סטארלט שהייתה לי. מוסך טויוטה רצה 3 אלף שקלים(!!!!!!!!) על הקלאץ הזה!

חיפוש באיביי הראה שהוא עולה בבריטניה 150 פאונד(850 שקל) רק שהם לא שולחים לישראל.

שקלתי בכובד ראש פשוט לסדר לעצמי חופשה בבריטניה ועל הדרך לקנות את הקלאץ. היה יוצא לי יותר זול מלקנות בארץ.

פורסם
בזמנו רציתי הלך לי הקלאץ' בטויוטה סטארלט שהייתה לי. מוסך טויוטה רצה 3 אלף שקלים(!!!!!!!!) על הקלאץ הזה!

חיפוש באיביי הראה שהוא עולה בבריטניה 150 פאונד(850 שקל) רק שהם לא שולחים לישראל.

שקלתי בכובד ראש פשוט לסדר לעצמי חופשה בבריטניה ועל הדרך לקנות את הקלאץ. היה יוצא לי יותר זול מלקנות בארץ.

או לחלופין לדבר עם FEDEX ולבקש מהם לשלוח לישראל

אתה משלם פעמיים משלוח אבל זה יוצא יותר זול מאשר בארץ או טיסה לשם וחזרה לארץ :wink:

אותו סיפור היה לי עם הקלאץ שהחלפתי, של ולאו ללא לוגו של רנו עולה 500 שח פחות מאותו הקלאץ בדיוק עם סימול רנו על הקופסא.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

זה דבר ידוע, אני לא מבין מה הפאניקה.

אם היית קצת מעלעל בפורום לפני רכישת הרכב הייתי מבין שזה המצב.

לדעתי גם המחיר של חו"ל לא מספיק זול, ראבק כולה חיישן !

אם היה את הרכב הזה בשוק האמריקאי , היית יכול להנות ממחירים הרבה יותר זולים.

יש הפרשי מחירים בחלק מהחלקים אצל שאר היצרנים, אבל יש חלקים שנמכרים גם במחירים שווים או נמוכים מחו"ל (לפעמים יש הפתעות בצ'מפיון).

לא מעט חברי פורום כולל אני רכשנו חלקים מקוריים של VAG שנמכרות בארה"ב מדילרים רשמיים אמריקאיים בעלויות שהגיעו לעתים ל10 אחוז מעלות החלק בארץ ! [אחרי משלוח וכו']

לבעל הסטרלט, מי נכנס עם רכב של שני שקל וחצי למוסך מורשה?

הולכים לאחד ממומלצי הפורום שיידע לאתר את החלק OEM ומשם הדרך לקלאץ' באלפייה קצרה ביותר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל זוהי ממש אינה פאניקה, הרכב נח לו בחניה וצובר כוחות לקראת הגעת החיישן :twisted:

פער המחירים משוגע לגמרי חלק מהדילרים מפרסמים אותו בכלל ב65 פאונד וחנות אחרת הציעה אותו ב87 פאונד (אחרי ששלחתי להם מייל מפורט עם מספר שילדה), לא יהיה מנוס מהלרים טלפון לחנויות הללו באנגליה ולסגור סיפור ואז אולי יסתבר שפיליפ המהולל (כל בעלי הקליאו יודעים מי זה) בכלל גוזר קופון לא נורמלי.

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

לבעל הסטרלט, מי נכנס עם רכב של שני שקל וחצי למוסך מורשה?

הולכים לאחד ממומלצי הפורום שיידע לאתר את החלק OEM ומשם הדרך לקלאץ' באלפייה קצרה ביותר.

נכנסתי למורשה אחרי שרוב המוסכים הרגילים אמרו לי שאין אפשרות להשיג את החלק בכלל.

בסופו של דבר הגעתי למוסך שגם השיג את החלק וגם עשה לי את העבודה ב-2K

פורסם

גם אני חושב שהמחירים של שרות רנו מופרזים וכוללים מתח רווחים מוגזם.

גם חלקים פופלריים, לדוגמה מאריך הצתה, או איך שיקראו לו, שצריך החלפה כל 3-4 שנים, יקר במוסכים מורשים בעשרות אחוזים ממחירו בחו"ל, כולל צשלוח. וכבר דסקסו פה שגם המוכר בבריטניה מרויח ועלות השילוח ומחיר החלק עצמו ליבואן היא נמוכה ממה שצרכן בודד משלם בקניה ברשת.

גם עלות שעות העבודה במוסך תורמת לעלות המופרזת.

הפתרון שמצאתי הוא לפנו למוסכים אמינים וטובים בעיני, כמו 'ני ל מהפורום שלנו ומוסך שאפט. הם מרכיבים חלקים מקוריים ותמיד העלות נמוכה בעשרות אחוזים ממחיר אותו פריט, כולל עבודה, במוסף מורשה.

במקים מסויימים הידע והנסיון של המוסכים האלו רב יותר מזה שיש במוסך מורשה.

מציע לפותח השירשור לנסות אותם או אחרים בסביבת מגוריו.

אהיה מופתע אם תהיה תגובה עיניינית של שרות קרסו.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אייל, לפני שאתה רץ להשמיץ כדאי שתבדוק אצלך בבית.

לדוד שלי יש גולף 2 ליטר ג'נריישן 2001 יד ראשונה עם 70K ק"מ. אחרי פחות מ-5 שנים על הכביש הלך החיישן שאחראי על חלוקת הבלימה בזמן החלקה (לא חיישן ABS), עלות החיישן בצ'מפיון 5K ש"ח ובחו"ל (בזמנו דוד שלי כל חודש נסע לארה"ב מטעם העבודה) המחיר היה דומה. לבסוף לאחר הפעלת קשרים דרך היבואן הם השתתפו ב-50% מעלות התיקון.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
בוא אני אסביר לך איך זה הולך באופנועים בארה"ב. כפי שאתה יודע שם יש לך דילרים כל כמה קילומטרים בניגוד לכן שיש לך כל כמה מאות קילומטרים אפילו. הדילר לא מחזיק שום חלק אצלו. מה סוזוקי אופנועים עושים? יש להם 3 מחסנים ענקיים ושאני כותב ענק אני מתכוון לממש ענקי. מחסן אחד ממוקם בחוף המזרחי למען האמת במדינה גורג'יה, אחד נוסף במרכז ואחרון בחוף המערבי. כל דילר מזמין חלק מהמחסן הקרוב לו. ככה הוא לא צריך לאחסן שום חלק, לא לשלם הוצאות אחזקה, אחסנה וכיוצא בזה. תתאר לך שאבניר יבואנית סוזוקי בארץ לא הייתה צריכה להחזיק את המחסן חלפים שלה אלה מזמינה ממחסן של כמה ק"מ ריבועים ששמוקם בדרום למשל שמקבל אספקה שוטפת מיפן. לא נראה לך שזה היה מוזיל להם את מחיר החלקים?

עוד דבר, הרבה חנויות בחו"ל הם בסך הכל חנות של אדם אחד שעושים את ההזמנות מהמחסנים הראשיים של החברות ככה הם גם מצמצמים עלויות. עוד דבר אחרון, מיכוון שהתחרות רבה כל כך בין הדילרים בתי עסק מעדיפים להרוויח מעט על כל הזמנה אבל כאשר אתה מכפיל את זה בהמון הזמנות זה הופך לריווחי.

שום פעם, אני לא בא להצדיק את מטרו ושות' אבל מצד שני יש גם עוד כל מיני דברים לעניין כמו שרשמתי. בשביל שחלק יגיע מחו"ל לארץ יש לשלם לכל מיני אנשים בדרך ולכן המחיר הוא כמו שהוא.

בואנ'ה אתה קשקשן מקצועי.

יש לך תואר שני בזה? או שזה טבעי?

1. בארה"ב יש לך דילר כל כמה קילומטרים ובארץ כל כמה מאות קילומטרים?

אם כבר המצב הפוך. בארץ יש לך דילר או מוסך כל כמה קילומטרים.

אורכה של מדינת ישראל מתחת ל-500 קילומטר מקריית שמונה ועד אילת.

זה יוצא בערך 300 מייל.

אז תאמין לי שהצפיפות כאן של המוסכים יותר גבוהה משם.

2. הדילר לא מחזיק שום חלף אצלו? ברור. כל פעם שצריך שמן, פלג או פילטר הוא שולח מטוס למחסן שנמצא במדינה אחרת להביא לו.

כל דילר/מוסך מחזיק מלאי חלפים מינימלי. וגם בארץ זה ככה. חלקים "נדירים" אין במוסך.

3. בארץ יש לכל יבואן מחסן אחד גדול ומרכזי בפריפריה בד"כ שממנו הוא משלח חלקים לכל מקום. רק אחד לא 3.

המחסן הזה מקבל סחורה באופן שטוף מחו"ל בדיוק כמו המחסנים של סוזוקי בחו"ל.

השיטה היא אותו דבר.

אין שום סיבה שבעולם פרט לחמדנות שהצרכן הישראלי ישלם מחיר גבוה יותר לחלק ממה שעולה לו להביא בעצמו את החלק מארה"ב.

ואל תשכח שהמשכורות בארה"ביותר גבוהות מאשר בארץ. זה לא סין.

שאני קונה חלק באינטרנט מארה"ב ומביא לארץ אני משלם:

1. עלות החלק.

2. את הרווח של היצרן.

2. עלות משלוח מיפן לארה"ב.

3. מיסים של ארה"ב.

4. רווח של היבואן האמריקאי על החלק.

5. רווח של החנות בארה"ב שמכרה לי.

6. משלוח מארה"ב לישראל.

7. מיסים בארץ.

חצי עולם עושה עלי רווח ואני משלם על משלוחים יותר מאשר יבואן גדול שמשיג את זה במחירים עדיפים משמעותית ומשלם מיסים ייבוא של 2 מדינות לפחות ושער המרה גבוה יותר ולמרות כל זה - זה יוצא לי יותר זול משמעותית.

וזה לא מיסים שהולכים למדינה. זה לא על מנת שה-OCED ידרג אותנו גבוה. זה על מנת לכלכל חבורה של בעלי הון.

אני לא מבין מה האינטרס שלך או דרך המחשבה שלך ולמה נראה לך שדברים חייבים לעלות יותר בארץ.

וגם אם כן - לא ברמה הזאת.

אנשים אטומים לפעמים ולא מבינים שחלק גדול מההפרש במחיר לא נובע בגלל המדינה/מיסים. אלא בגלל אנשים פרטיים וחמדנים.

פורסם

ניתן ורצוי להזמין חלקים מחו"ל, לי זה חסך לא מעט.

היה לי חורים בדוד האחורי של האגזוז (טווינגו): חיים אגזוזים רצה 500 שקל על "דוד תחליפי" (דוד של רנו 5 שישב 15-20 שנה על המדף), הזמנתי מגרמניה אגזוז קומפלט מהדוד על לממיר כולל משלוח באותו המחיר.

חור ברדיאטור (טווינגו): במורשה רצו 1000 שקל על רדיאטור אוניברסלי שצריך להתאים לרכב, הזמנתי מאנגליה מבחור מאוד חביב וענייני את הרדיאטור המקורי, עלה לי 500 שקל כולל משלוח.

והרשימה עוד ארוכה, מראה שמאלית - 30 יורו כולל משלוח לעומת 1500 בארץ, פנסים, מיסבים, משאבת דלק וכו'...

הבעיה היחידה היא הזמן שלוקח לפריטים להגיע לארץ, כאשר מדובר על תקלה משביתה, אתה לא יכול לחכות שבועות עד הגעת החלק וגם להזמין מלאי של פריטים קריטיים לתפקוד שיהיו לשעת חרום יעלה לך בסוף כמו לקנות עוד רכב.

כך שאם ידוע לך על גסיסתו של רכיב כלשהו, הייתי מתחיל לחפש לו באינטרנט מחליף 8)

כבר חתמתי...

פורסם

הפתרון שמצאתי הוא לפנו למוסכים אמינים וטובים בעיני, כמו 'ני ל מהפורום שלנו ומוסך שאפט. הם מרכיבים חלקים מקוריים ותמיד העלות נמוכה בעשרות אחוזים ממחיר אותו פריט, כולל עבודה, במוסף מורשה.

במקים מסויימים הידע והנסיון של המוסכים האלו רב יותר מזה שיש במוסך מורשה.

מציע לפותח השירשור לנסות אותם או אחרים בסביבת מגוריו.

אהיה מופתע אם תהיה תגובה עיניינית של שרות קרסו.

קרסו יתעלמו כמובן, ויצפו שכולנו נשכח כשהתר'ד יעלם למטה בדפים.

קפצתי פעם אחת לשאפט, וכששאלתי על להביא חלקים מחול הם עיקמו פרצוף, גבע שהייתי מטפל אצלו עד לא מזמן, מבחינתו תביא חלקים אבל, אם החלק לא מתאים אחרי ההרכבה אתה משלם פעמיים עבודה אם צריך להחליף שוב את החלק, ואין אחריות על הרכיב ועל העבודה גם לא ל10 דקות.

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
בואנ'ה אתה קשקשן מקצועי.

יש לך תואר שני בזה? או שזה טבעי?

1. בארה"ב יש לך דילר כל כמה קילומטרים ובארץ כל כמה מאות קילומטרים?

אם כבר המצב הפוך. בארץ יש לך דילר או מוסך כל כמה קילומטרים.

אורכה של מדינת ישראל מתחת ל-500 קילומטר מקריית שמונה ועד אילת.

זה יוצא בערך 300 מייל.

אז תאמין לי שהצפיפות כאן של המוסכים יותר גבוהה משם.

2. הדילר לא מחזיק שום חלף אצלו? ברור. כל פעם שצריך שמן, פלג או פילטר הוא שולח מטוס למחסן שנמצא במדינה אחרת להביא לו.

כל דילר/מוסך מחזיק מלאי חלפים מינימלי. וגם בארץ זה ככה. חלקים "נדירים" אין במוסך.

3. בארץ יש לכל יבואן מחסן אחד גדול ומרכזי בפריפריה בד"כ שממנו הוא משלח חלקים לכל מקום. רק אחד לא 3.

המחסן הזה מקבל סחורה באופן שטוף מחו"ל בדיוק כמו המחסנים של סוזוקי בחו"ל.

השיטה היא אותו דבר.

אין שום סיבה שבעולם פרט לחמדנות שהצרכן הישראלי ישלם מחיר גבוה יותר לחלק ממה שעולה לו להביא בעצמו את החלק מארה"ב.

ואל תשכח שהמשכורות בארה"ביותר גבוהות מאשר בארץ. זה לא סין.

שאני קונה חלק באינטרנט מארה"ב ומביא לארץ אני משלם:

1. עלות החלק.

2. את הרווח של היצרן.

2. עלות משלוח מיפן לארה"ב.

3. מיסים של ארה"ב.

4. רווח של היבואן האמריקאי על החלק.

5. רווח של החנות בארה"ב שמכרה לי.

6. משלוח מארה"ב לישראל.

7. מיסים בארץ.

חצי עולם עושה עלי רווח ואני משלם על משלוחים יותר מאשר יבואן גדול שמשיג את זה במחירים עדיפים משמעותית ומשלם מיסים ייבוא של 2 מדינות לפחות ושער המרה גבוה יותר ולמרות כל זה - זה יוצא לי יותר זול משמעותית.

וזה לא מיסים שהולכים למדינה. זה לא על מנת שה-OCED ידרג אותנו גבוה. זה על מנת לכלכל חבורה של בעלי הון.

אני לא מבין מה האינטרס שלך או דרך המחשבה שלך ולמה נראה לך שדברים חייבים לעלות יותר בארץ.

וגם אם כן - לא ברמה הזאת.

אנשים אטומים לפעמים ולא מבינים שחלק גדול מההפרש במחיר לא נובע בגלל המדינה/מיסים. אלא בגלל אנשים פרטיים וחמדנים.

כנראה שיש לנו בילבול בהגדרה של דילר וכנראה שלא הבנת מה זה מחסן מרכזי. קח את המחסן הכי גדול נניח שזה היבואן עצמו, תכפיל אותו פי כמה בגודל ותבנה 3 כאלה. זה עד כדי כך מסיבי שאני רק מרים טלפון ותוך פחות משבוע אני מקבל חלקים לאופנוע בן 30-35 שנים. אין כזה דבר צריך לחכות למשלוח מיוחד מיפן. המחסן ביפן הוא כבר שם. דרך אגב כשאתה קונה חלקים מארץ אחרת, לדוגמה ארה"ב אתה לא משלם את המיסים שלה. עובדה שתראה שרשום לך TAX FREE, אם מישהו מחייב אותך SALE TAX על הזמנות מארה"ב שמגיעות לארץ אז חביבי הוא עובד עלייך. את את המיסים של אמריקה אתה לא משלם. גם האזרחים עצמם שם לא משלמים. אדם שמזמין בדואר משקפי שמש מקליפורנייה לניו יורק לא משלם SALE TAX. לפי החוק כן אבל למדינה עצמה אין משאבים לפקח על על מסטיק ושוקולד שעובר בין מדינה למדינה. לעומת זאת אגב הם כן מקפידים מאוד על סיגריות ואלכוהול וכמובן נשק.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...