Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום רב,

ברשותי איביזה מודל 96, עם 200,000 ק"מ.

לפני מס' ימים ישבתי עם חברים וניהלנו שיחה לגבי תכיפות החלפת שמנים במכוניתי.

רקע: אני מבצע טיפול החלפת שמנים ופילטרים בממוצע כל 15,000 ק"מ.

חבר מבין אמר כי לדעתו עליי לבצע טיפול החלפת שמנים ופילטר כל 5,000 ק"מ. לטענתו, במנוע עם מעל ל 200,000 ק"מ קיימים חופשים בחלקיו המכאניים (תופעה שגורמת לבלאי ומאמץ יתר מוגבר), ולדעתו הוא מצריך התייחסות טובה יותר בכל הנוגע לתכיפות החלפת שמנים.

בנוסף, טוען חברי כי קיימים משקעים רבים במנוע אשר מצריכים החלפת פילטר בתכיפות גדולה יותר (הפילטר מאבד מהאפקטיביות שלו מהר יותר מברכב עם מנוע "צעיר" יותר).

לאחר השיחה, קיבלתי את עצתו וביצעתי טיפול. להפתעתי, השמן יצא נקי יחסית ולא היה מפוייח. כמו כן, ביצעתי ניסור לפילטר שפירקתי מהרכב ולא נמצאו שאריות שבבים או משקעים חשודים.

חשוב לציין כי הטיפול נעשה לאחר 10,000 ק"מ מהטיפול הקודם. בנוסף, אני מבצע 3 נסיעות בממוצע בשבוע מהמרכז לירושלים.

חברי גם אמר שזה מחזק את טענתו כי עליי לבצע טיפולים תכופים יותר נוכח מאמץ רב יותר של המנוע "הזקן" באיביזה שלי.

האם לדעתכם הוא צודק? ואם כן, האם הייתם ממליצים לי לנקוט בשיטות אחרות לשמירה על המנוע?

בתודה מראש

:?:מהנסיון....גם תולעת בסוף לומדת !!:roll:

מגדל חיית מחמד...bufallo...עצלן בכביש:|

ענק בשטח!!!:-o

פורסם

אין ספק שכל 15,000 ק"מ לטיפול זה קצת הרבה למנוע שגמע כמות קילומטרים שכזו בהתייחס כמובן גם לגילו הלא כל כך צעיר של הרכב. כל 10,000 טיפול החלפת שמן מנוע ופילטר זה בהחלט מכובד כאשר הקפד להישתמש בשמן איכותי וטוב. כמו כן נוזל קירור יעודי ואיכותי גם כן יאריך חיי המנוע.

:)
פורסם

להבנתי שמן איכותי וטוב אם אתה מתכוון לסינטטי מלא, עלול לעשות נזקים (שחרור משקעים, פריצת אטמים וכ"ו).

נוזל קירור - אני משתמש ב G12 המקורי של פולקסווגן.

:?:מהנסיון....גם תולעת בסוף לומדת !!:roll:

מגדל חיית מחמד...bufallo...עצלן בכביש:|

ענק בשטח!!!:-o

פורסם

לעניות דעתי היום אין צורך להחליף שמן אחת ל 10,000 ק"מ גם במנוע שגמע קילומטראז' רב.

שמנים איכותיים של חברות ידועות עומדים תחת כל סוג של מאמץ מוגבר במנוע ולא אמורים לשנות את הרכבם הכימיים ב 15,000 ק"מ.

המשך לטפל ברכב אחת ל 15,000 ק"מ אך חשוב לשים לב אם ישנה צריכה מוגברת של שמן ואם מופיע חוסר שמן במדיד לעיתים תכופות יותר (תופעה טבעית למנוע עם קילומטראז' גבוה).

פורסם

לעניות דעתי תכיפות החלפת השמן חשובה הרבה יותר מאיכות השמן

שמן נקי מאיכות נמוכה תמיד יהיה עדיף משמן מפויח באיכות גבוה

מה שבסופו של דבר גורם לשחיקה זה שמן לא נקי עם פיח או לכלוך

הלכלוך נתפס בחלקים הנעים כמו רינגים או במיסבי החלקה ויוצר עוד שחיקה

הלכלוך והפיח שהשמן צובר זה פונקציה של ה"שעות מנוע" ואופי הפעילות שלו

הקילומטרז' לבד זה נתון חלקי בשביל להכריע

רכב שמבלה "שעות מנוע" רבות של עמידה וזחילה בפקקים לא יצבור הרבה קילומטרז' אבל לכלוך ופיח השמן יצבור גם יצבור

ההמלצה שלי למי שרוצה להאריך את חיי המנוע היא להחליף שמן בתדירות הכי גבוה שאפשר

כל 10 אלף ואפילו פחות

אם זה כואב בכיס אז אפשר להתפשר באיכות השמן.

זה עדיף על קנית שמן יקר ולתת לו לשכב כמה עשרות אלפי ק"מ במנוע

פורסם

אילו היתה ברשותי איביזה מודל 96 עם 200 אלף ק"מ,

ללא התלבטויות הייתי מחליף שמן מנוע ופילטר שמן מקורי כל 10 אלפים ק"מ.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...