Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרה או ליסינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי היום בסניף של AVIS ליד הבורסה. אישתי ואני מחפשים רכב יד ראשונה.

הסוכן אמר לי שעדיף לי לקנות מהשכרה ולא מליסינג כי הרכבים במצב טוב יותר. שאלתי למה והוא אמר שהרכב כל הזמן נמצא במקום ההשכרה והטיפולים תמיד בזמן וגם כל פעם מנקים אותם ודואגים לתחזוקה שוטפת.

השאלה שלי, ואני מבקש מאנשים שיכולים באמת להשיב - האם הוא מרח אותי או שזה רציני? כי הליסינג יותר יקר.

דבר שני, אמרתי שאני מוכן לשים מקדמה 20K ולפרוס לשלוש שנים תשלומים, בתקציב 50K סה"כ. הוא הציע לי שברולט אופטרה או מיצובישי לנסר, שניהם 2008 עם 80,000 ק"מ. מה אתם אומרים? לשניהם יש מנוע 1600, אני יודע שהאופטרה הוא לא אמריקאי אלא דייהו.

דבר שלישי, הסוכן גם אמר לי שההצעות של הליסינג לא משתלמות (שלמה סיקסט או אלדן, למשל). הוא אמר שאצלם הם מתחייבים לקנות ממך את הרכב בניכוי ההנחה שקיבלתי בהתחלה (למשל המיצובישי שווה 73K ואני אקנה אותה ב-53K) ועוד 10% עמלה. האם המחיר נראה הגיוני? כלומר, אני בעוד שלוש שנים, אחרי ששילמתי על הרכב 53K רוצה למכור את האוטו. נגיד אחרי הנחה של 27% מהמחירון (כמו שהוא נתן לי) האוטו שווה 33K, ואז עוד 10% עמלה. כלומר אני נותן להם את האוטו ומקבל 30K מאוטו שקניתי אצלם לפני שלוש שנים - זה נשמע קצת מוזר לא?

פורסם

האופטרות נמכרות ברחוב במחירים של 35-40K לשנתון

לגבי השכרה או ליסינג,

לא ידוע מי נהג על הרכבים. בהשכרה היו בה הרבה נהגים מכל הגילים. בליסינג אני מניח גג 4 נהגים.

בסופו של דבר המחיר הנמוך יותר הוא בהשכרה.

לגבי טיפולים, אל תאמין למה שאתה שומע. בקיצור זה נבלה וזה טריפה.

המלצה שלי תחרוש קצת על האינטרנט ותבדוק לגבי אמינות רכבים.

תעבור על יד 2 ותראה ממוצע של המחירים.

ככלל, המחירים היום בריצפה 30- מהמחירון בליסינג.

פורסם

תלמד כלל- לסוכן תמיד יש אינטרס לדחוף מוצר כלשהו מסיבות שיווקיות/כלכליות.

אני חושב שעדיף ליסינג על השכרה. המחירים גבוהים שיחס למה שהולך בשוק. כדאי לך לבדוק בעוד חברות.

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

אני גם חושב שעדיף ליסינג,סך הכול בליסינג אין כול הזמן נהגים מתחלפים,ואני רואה איך מתייחסים לרכבים מושכרים ואיך נוהגים עליהם :-( .

הרי לקחת רכב לשכירות לאיזה יום-יומיים,לא איכפת לך ממנו,נהג ליסינג שנוסע איתו יום יום,אולי יחשוב פעמים,כי אחרת צריך לחכות עד שהרכב יחזור מהמוסך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אני גם חושב שעדיף ליסינג,סך הכול בליסינג אין כול הזמן נהגים מתחלפים,ואני רואה איך מתייחסים לרכבים מושכרים ואיך נוהגים עליהם :-( .

הרי לקחת רכב לשכירות לאיזה יום-יומיים,לא איכפת לך ממנו,נהג ליסינג שנוסע איתו יום יום,אולי יחשוב פעמים,כי אחרת צריך לחכות עד שהרכב יחזור מהמוסך.

שטויות. כשאתה עם רכב ליום יומיים אתה משלם כפול השתתפות עצמית ועל כל פיפס מחייבים אותך,

ברכב ליסינג זה לא משנה, הם מקבלים רכב חלופי, זה לא שהם בלי רכב כשהוא במוסך.

לרוב ברכבי ליסינג אין השתתפות עצמית גהוהה מידיי.

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

אני לא מדבר על דברים גלוים לעיין,מה עם נזק שהוא נהיגה אגרסיבית?

אני רואה איך נוהגים בצבא על רכב שנשכר ליום אחד,רק מהמראה הזה אני בחיים לא אקנה רכב שכור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ברור שרכב השכרה עבר חיים יותר קשים מרכב רגיל. זו הסיבה שהוא מקבל הנחה של 20% ומעלה.

מצד שני - בוודאות הוא יהיה נקי יותר מבחינת המראה שלו, סביר להניח שלא יהיו בו חורים של סיגריות במושבים (למשל) ושברים בפלסטיקה. כל הדברים האלה נבדקים כל יום יומיים, כשהרכב חוזר מההשכרה.

האנשים שמשכירים את הרכבים הם בד"כ תיירים ורוב מוחלט של האנשים גם עושה נסיעות בין עירוניות - לדוגמא, אבא שלי שכר פעם הונדה סיביק כדי לנסוע איתה מהקריות לאילת וים המלח - הרכב עשה ב-3 ימים סביבות 1000 ק"מ.

אני מניח שיש סביבות 30-40 השכרות כאלה בשנה, והנה הגעת לרכב שעשה 40 אלף ק"מ בשנה אחת (לפחות).

האם זה אומר שהרכב פסול לרכישה? להיפך. רוב הנסיעות היו בין עירוניות, וגם אם בחלקן נסעו ברכב 140-150 קמ"ש כל הדרך, לא קרה כלום.

כשאתה קונה את הסיביק הזו, אתה מקבל מכונית נקייה, בעלת תחושה של "חדש" וכמובן הנחה נאה מאוד ואחריות על מכלולים מסויימים.

• תוכן חדש...