Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר אור לכולם!

לפני כשלושה שבועות התחדשתי בפיז'ו 206 שנת 2001 ידנית 1400, בגרסת ה XT.

הרכב נקנה מסטודנט, שקיבל מההורים את הרכב הישן, והחליט למכור את שלו.

כשקניתי את הרכב, הוא כבר גמע מרחק של 189,900, ומאז אני הוספתי בערך עוד 500, לצערי אין לי דיווח על צריכת דלק, היות ולא יצא לי למלא טנק מלא.

הרכב עכשיו סיים סדרת יישור קו רצינית ביותר שכללה: 1.החלפת זוג צמיגים קדמיים, זוג מישלנים תמורת 800 שקלים עם

איזון והרכבה.

2.החלפת מראת צד נהג, ההייתה שבורה חלקית כשקניתי, נשברה סופית

במוסך (לא ע"י) ומסתבר שהודבקה עם פלסטלינה - קניתי אחת אחרת

מפירוק, שבורה גם כן, והצלחתי להרכיב אחת טובה - 100 שקלים

(לא כולל שעת עבודה שלי).

3.טיפול טיימינג שכלל קיט טיימינג (רצועה ומותחן), מ.מים, טרמוסטט

רצועת אלטרנטור, פ.אויר, פ.דלק, פ.שמן, פ.מזגן, נוזל קירור,

טרמוסטט, ובנוסף הוחלפו מוטות קישור קדמיים - כל זה 3000 שקלים

כולל עבודה ומע"מ. במהלך נסיעת המבחן אחרי הטיפול הרכב התחמם

ונשלח לניקוי רדיאטור יסודי שפתר את הבעיה - שוקלל ב3000.

4. הוחלף סרן אחורי ביחידה שלמה מפירוק (זה שהיה ברכב היה שבור)

הסרן עלה 700 כולל מע"מ, ועוד עבודת הרכבה בסך 450 כולל מע"מ.

5.הסרן החדש היה במצב סביר, אך נאמר שאצתרך להחליפו בעתיד

הקרוב (שנה), אז הוחלט לשפץ אותו, קיט מייסבים ראשי,

מייסבי מחטים ומחזירי שמן, כולל העבודה עלו עוד 2400 שקלים כולל

מע"מ.

סה"כ בשלושה שבועות שאצלי, זה היישור קו הגדול (למדתי לקח משני הרכבים הראשונים שלי), ועלותו נכון לרגע זה מסתכמת ב 7450 שקלים, החלטתי להשקיע את הסכום הזה עכשיו, כדי למנוע בעיות בעתיד. מקווה שקניתי שקט נפשי בשנה הקרובה.

נ.ב. החלפת הסרן, ושיפוצו נעשו בשני מוסכים שונים, אני מניח שאם הייתי מבצע את העבודה באותו מוסך, היה יוצא יותר זול.

נ.ב 2 - במוסך הציעו בעתיד להחליף את הרדיאטור לאחד יותר עבה, האם יש אמת בהמלצה?

פורסם

לא רוצה להרוס את השמחה אבל לא היה עדיף לך לקנות 206 משנתון גבוה במצב טוב יותר ולחסוך את ההוצאה הזאת?

אני לא מבין מה הטעם לרכוש רכב ולהשקיע ביישור קו כמעט שליש מהערך שלו

"מקווה שקניתי שקט נפשי בשנה הקרובה."

שנה הבאה יש לך עוד סכום כזה להשקיע בשיפוץ?:shock:

אגב תתחדש ותהנה מהכרות שלי עם הרכב הנל- אם לא צצות לו בעיות רציניות רק בלאי טבעי פה ושם הוא כיפי וישרת אותך נאמנה!

פורסם
בוקר אור לכולם!

לפני כשלושה שבועות התחדשתי בפיז'ו 206 שנת 2001 ידנית 1400, בגרסת ה XT.

הרכב נקנה מסטודנט, שקיבל מההורים את הרכב הישן, והחליט למכור את שלו.

כשקניתי את הרכב, הוא כבר גמע מרחק של 189,900, ומאז אני הוספתי בערך עוד 500, לצערי אין לי דיווח על צריכת דלק, היות ולא יצא לי למלא טנק מלא.

הרכב עכשיו סיים סדרת יישור קו רצינית ביותר שכללה: 1.החלפת זוג צמיגים קדמיים, זוג מישלנים תמורת 800 שקלים עם

איזון והרכבה.

2.החלפת מראת צד נהג, ההייתה שבורה חלקית כשקניתי, נשברה סופית

במוסך (לא ע"י) ומסתבר שהודבקה עם פלסטלינה - קניתי אחת אחרת

מפירוק, שבורה גם כן, והצלחתי להרכיב אחת טובה - 100 שקלים

(לא כולל שעת עבודה שלי).

3.טיפול טיימינג שכלל קיט טיימינג (רצועה ומותחן), מ.מים, טרמוסטט

רצועת אלטרנטור, פ.אויר, פ.דלק, פ.שמן, פ.מזגן, נוזל קירור,

טרמוסטט, ובנוסף הוחלפו מוטות קישור קדמיים - כל זה 3000 שקלים

כולל עבודה ומע"מ. במהלך נסיעת המבחן אחרי הטיפול הרכב התחמם

ונשלח לניקוי רדיאטור יסודי שפתר את הבעיה - שוקלל ב3000.

4. הוחלף סרן אחורי ביחידה שלמה מפירוק (זה שהיה ברכב היה שבור)

הסרן עלה 700 כולל מע"מ, ועוד עבודת הרכבה בסך 450 כולל מע"מ.

5.הסרן החדש היה במצב סביר, אך נאמר שאצתרך להחליפו בעתיד

הקרוב (שנה), אז הוחלט לשפץ אותו, קיט מייסבים ראשי,

מייסבי מחטים ומחזירי שמן, כולל העבודה עלו עוד 2400 שקלים כולל

מע"מ.

סה"כ בשלושה שבועות שאצלי, זה היישור קו הגדול (למדתי לקח משני הרכבים הראשונים שלי), ועלותו נכון לרגע זה מסתכמת ב 7450 שקלים, החלטתי להשקיע את הסכום הזה עכשיו, כדי למנוע בעיות בעתיד. מקווה שקניתי שקט נפשי בשנה הקרובה.

נ.ב. החלפת הסרן, ושיפוצו נעשו בשני מוסכים שונים, אני מניח שאם הייתי מבצע את העבודה באותו מוסך, היה יוצא יותר זול.

נ.ב 2 - במוסך הציעו בעתיד להחליף את הרדיאטור לאחד יותר עבה, האם יש אמת בהמלצה?

שלום

קודם כל תתחדש על המישלינים החדשים, בחירה טובה.

בענין הרדיאטור, לא ידוע לי על בעיות התחממות אופיניות ברכב הזה, לכן אין שום סיבה להחליף אותו בגדול יותר.

קנית לך מכונית טובה וחסכונית, תהנה ממנה

פורסם

שלום!

pintos אתה ממש לא הורס את השמחה. ואת האמת, לגבי מה שאמרת אז תשובתי היא לא, חיפשתי רכב מזה זמן מה, ויצא לי למשל, לבדוק כמה וכמה אקזמפלרים של פיז'ו שכזו, עם אותה שנה, אך עם ק"מ יותר גבוהה, ושרוצים עליהם מחירון (כמעט 21 אלף).

אני קניתי את שלי, בהרבה מתחת למחירון. בנוגע לרכבים אחרים בסכום שעמד לרשותי, כמעט כולם חצו את רף ה-210 אלף ק"מ, ובראייה שלי, גם להם הייתי צריך לעשות יישור קו כזה או אחר.

הכוונה לשקט נפשי היא ששום מכלול חשוב וגדול (מנוע - ראש ובלוק) יצתרכו שיפוץ בתום או במהלך השנה הזו לפחות.

ואתה יודע מה, אם אדם קונה רכב (ולא משנה באיזה סכום), ומתקמצן על טיפול מונע, יישור קו או איך שתרצה לקרוא לזה, וסומך על מה שרשום בטופס הבדיקה, שיבושם לו, אני למדתי את הלקח מהרכב הראשון שלי, והעדפתי לטפל בכל דבר כבר עכשיו, ולא לחכות שיהיה מאוחר מדי.

מה שכן, לגבי הסרן האחורי, זו בהחלט הייתה השקעה לא לגמרי צפוייה (ידעתי שיש בעיה בסרן המקורי, אך לא תיארתי שבשורה התחתונה העלות תיהיה כמעט 3500 שקלים.

מה גם, שטיפול ראשון רציתי לבצע במוסך, כי להחליף שמן, פ.שמן, פ.אויר, ונוזל קירור - זה גם אני יודע לעשות.

אמנם יכולתי לקנות טויטה קורולה, באותו הסכום, אבל הרכב היה שנת 98 שעבר 300 אלף ק"מ, שגם בו הייתי עושה יישור קו (שאוליי היה יוצא יותר זול).

כמובן, שכמו שאתה רואה, הכל הוחלף מבלאי טבעי, ולא תקלות של הרגע (לפי ספר רכב, הכל היה אמור להיות מוחלף ב-180 אלף - וכנראה ששם לא בוצע טיפול)

מוסך א.מ הדרך, לגבי הרדיאטור,יכול ליהיות שהוא היה כל כך סתום שיכולת הקירור שלו נפגע מאוד?

מקווה שהסברתי את עצמי ואת השיקולים שלי.

פורסם

המחיר נשמע סביר חוץ משני דברים:

1. נשמע לי חשוד שהרכב מתחמם ביציאה מהמוסך, מצד שני חסר לנו הידע האם בכלל נסעת בו לפני שהכנסת למוסך (ולמי שקורא - מומלץ מומלץ מומלץ לא להכניס רכב למוסך בלי לנסוע עליו לפחות שבועיים-שלושה המוסכים מנצלים את זה) והאם היה תקין.

2. החלפת סרן - ה-2400 ש"ח תוספת לסרן מופרכים אני מניח שחייבים מייסבים מקוריים ולא ג'נריים ובכל זאת. כמו במקרה של הטיימינג המוסך מפחיד את הלקוח. הסרנים האלה יכולים להחזיק את כל חיי הרכב ללא שיפוץ.

מחיר הטיימינג נשמע סביר אבל - ואת זה אני כותב גם כן למקרים הבאים - למוסכים יש נטייה להפחיד את הלקוח שחייבים טיימינג עכשיו, לקחת את זה בחשבון. כמובן שאם חייבים אז חייבים. האוטו שלך עשה 189K ואאל"ט במנועים האלה עושים טיימינג של 120K כך שניתן היה לחכות עם זה.

סליחה על חוסר האמון במוסכים הרווחתי אותו ביושר , אני בטוח שיש גם צדיקים (אבל רק קצת).

פורסם

קודם כל תתחדש!

קנית רכב סה"כ מוצלח מאוד, ואני מקווה שישרת אותך נאמנה לשנים הבאות.

ועכשיו לעניין אחר.

אתה ממציא לעצמך תירוצים למה היה כדאי לך להשקיע ביישור קו (אני לא רואה את זה כיישור קו אלא כהוצאה כואבת מאוד - יישור קו מסתכם בטיפול עם טיימינג ובלאי טבעי של מוצרים מתכלים כגון צמיגים, מצבר, ופלסטיק שנשבר פה או שם).

החלפת הסרן האחורי + שיפוץ הקדמי - לעניות דעתי כאן הייתה הנפילה הגדולה. שוב, אם הצלחת לקנות את הרכב בהרבה מתחת למחירון נוכח מצבו הירוד (7-8 מתחת למחירון זו לא מילה גסה) אז עשית עסקה טובה.

אם רכשת אותו ב 3-4 מתחת אז צר לי לומר לך אבל שילמת מחירון (עלות הרכב + החלפה ושיפוץ הסרנים) לרכב שעשה לא מעט קילומטראז'.

כך או כך, כבר קנית, תיקנת, שילמת. כל שנותר לאחל לך זה שתהנה מהרכב ושיהיה לך שקט נפשי מתקלות!

פורסם
שלום!

pintos אתה ממש לא הורס את השמחה. ואת האמת, לגבי מה שאמרת אז תשובתי היא לא, חיפשתי רכב מזה זמן מה, ויצא לי למשל, לבדוק כמה וכמה אקזמפלרים של פיז'ו שכזו, עם אותה שנה, אך עם ק"מ יותר גבוהה, ושרוצים עליהם מחירון (כמעט 21 אלף).

אני קניתי את שלי, בהרבה מתחת למחירון. בנוגע לרכבים אחרים בסכום שעמד לרשותי, כמעט כולם חצו את רף ה-210 אלף ק"מ, ובראייה שלי, גם להם הייתי צריך לעשות יישור קו כזה או אחר.

הכוונה לשקט נפשי היא ששום מכלול חשוב וגדול (מנוע - ראש ובלוק) יצתרכו שיפוץ בתום או במהלך השנה הזו לפחות.

ואתה יודע מה, אם אדם קונה רכב (ולא משנה באיזה סכום), ומתקמצן על טיפול מונע, יישור קו או איך שתרצה לקרוא לזה, וסומך על מה שרשום בטופס הבדיקה, שיבושם לו, אני למדתי את הלקח מהרכב הראשון שלי, והעדפתי לטפל בכל דבר כבר עכשיו, ולא לחכות שיהיה מאוחר מדי.

מה שכן, לגבי הסרן האחורי, זו בהחלט הייתה השקעה לא לגמרי צפוייה (ידעתי שיש בעיה בסרן המקורי, אך לא תיארתי שבשורה התחתונה העלות תיהיה כמעט 3500 שקלים.

מה גם, שטיפול ראשון רציתי לבצע במוסך, כי להחליף שמן, פ.שמן, פ.אויר, ונוזל קירור - זה גם אני יודע לעשות.

אמנם יכולתי לקנות טויטה קורולה, באותו הסכום, אבל הרכב היה שנת 98 שעבר 300 אלף ק"מ, שגם בו הייתי עושה יישור קו (שאוליי היה יוצא יותר זול).

כמובן, שכמו שאתה רואה, הכל הוחלף מבלאי טבעי, ולא תקלות של הרגע (לפי ספר רכב, הכל היה אמור להיות מוחלף ב-180 אלף - וכנראה ששם לא בוצע טיפול)

מוסך א.מ הדרך, לגבי הרדיאטור,יכול ליהיות שהוא היה כל כך סתום שיכולת הקירור שלו נפגע מאוד?

מקווה שהסברתי את עצמי ואת השיקולים שלי.

אם הרדיאטור סתום מאד ואי אפשר לנקות יש להחליף לרדיאטור זהה חדש, ולא לחפש המצאות.

פורסם

לגבי ההתחממות, לא יצא לי לנסוע ברכב הרבה, ומה שכן נסעתי היה בשעות הבוקר/ערב בטמפ' סבירות, ולרוב בלי מזגן, הרכב לא יצא מהמוסך ורק אח"כ התחמם, אחרי השיפוץ של הסרן יצאו לנסיעת מבחן, ואמרו שחום המנוע עלה מעל 90, ואז בדקו את הרדיאטור.

לגבי הסרנים אני אחדד, המקורי האחורי הוחלף באחד אחר מפירוק, ואותו היה צורך לשפץ (למרות שניתן היה לנסוע עליו עוד חצי שנה - שנה), בקידמי הוחלף מוט קישור וזהו.

האחורי היה במצב ירוד, וראיתי גם את המייסבים שהוציאו ממנו.

לא נראה לי שאני ממציא תירוצים לעצמי, אבל לך תדע, אוליי זה התנהגות לא מודעת.

לגבי הטיימינג, קיבלתי את הרצועה והיא עצמה במצב סביר (לפי הבעלים הקודמים, החליף אותה לפני שנה וחצי, אך לא מצא את הקבלה), אבל מ.מים, והמותחן אכן דרשו החלפה.

הגדרת יישור קו כטיפול טיימינג ובלאי טבעי של מוצרים מתכלים כגון צמיגים, מצבר ופלסטיק שנשבר פה ושם - ואצלי בוצע טיימינג (אבל עם כל המסביב), צמיגים, ועוד שני חלקים שהיו בלויים (אמנם מחזור החיים שלהם הוא לא כאורך חייהם של צמיגים, אבל אחרי 10 שנים, או אפילו 5 שנים, ניתן להגדיר שהם סיימו את חייהם).

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

גם לי יש בעייה של התחממות המנוע

אבל לא שמתי לב לזה כ"כ עד עכשיו

זה בנסיעה במהירות גבוהה לאחר כרבע שעה

זה בטוח עובר את ה- 90 מעלות אבל אין מספרים על המחוון פרט ל-70 ו-90

זה מגיע לחמש שישיות מהמקסימום

כמו כן הטמפ לא ממשיכה לעלות ונשארת באותו קו קרוב לאדום

לפי מה שכתבתם זה רדיאטור, יש אפשרויות אחרות?

מה האופציות? ניקוי החלפה, מה העלויות?

אהה כן פיג'ו 206 שנת 99 אוטומטית

תודה!!

פורסם

נראה לי שזה עובר ביותר מקו אחד את ה 90

ונעצר בקו האחרון לפני האדום

אם כך כנראה שזה לא תקין

שכחתי לציין: מים ושמן תקינים

מה האפשרויות והעלויות לדעתכם?

פורסם

נתקלתי בתופעה דומה, גם פתחתי עליה שרשור (לא מוצא את הקישור בשלוף).

בכל אופן, לפי קריאה בפורמים שונים (בעיקר בחו"ל), חום המנוע תקין גם על 110 (כן כן אפילו שם) - בתנאי שזה לפרקי זמן קצרים.

לפי פיז'ו, הנוזל מגיע לרתיחה בסביבות ה114 מעלות, ואז מתחיל להבנות לחץ במערכת שיגרום למכסה מילוי נוזל קירור לשחרר אדים להורדת הלחץ - (במצב זה הטמפ' תמשיך להיות יציבה על 114 מעלות - שוב, כך לפי דברי פיז'ו). עד שברדיאטור תישאר חצי כמות נוזל קירור.

על כל מקרה, לפי מה שאמרת, התופעה מתרחשת אך ורק במהירות גבוהה, ועל כן, אם הרדיאטור לא סתום, ותקין, הבעיה היא במשאבת המים שלא מספקת ספיקת מים טובה, ולא מייצרת סירקולציה של המים ברדיאטור - אז אני חושב שכדאי לבדוק משאבת מים (בתנאי כמובן שהרדיאטור תקין).

פורסם

כרגע אני קצת לחוץ בזמן, אני אשלח לך בהמשך בה"פ.

לגבי עלויות - אני לא מוצא כרגע את החשבונית והקבלה, אני אחזיר לך תשובה מאוחר יותר.

לגבי הרדיאטור, אני מאמין בסביבות ה500-600 שקלים (פירוק, ניקוי יסודי, הרכבה, נוזל קירור חדש, ועבודה).

פורסם

אז החלפתי רדיאטור לחדש

זו בהחלט היתה הבעיה

הסכום כולל עבודה ומים 1000 שח

ניקוי כנראה היה חצי מחיר אבל הרדיאטור היה כבר ותיק אז העדפתי חדש

תודה על התגובות

• תוכן חדש...