Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טעינת מצבר לרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי מצבר חדש למדי שפורק מרכב שירד מהכביש.

כדי לשמור עליו חיברתי אותו למטען 12V 1A שמדידה בריקם (ללא עומס) הראתה מתח מוצא של 14.4V.

כרגע אחרי טעינה של מספר ימים מתח ההדקים של המצבר הוא 13.3V, מתי לדעתכם כדאי להפסיק את הטעינה?

הרצתי חיפוש ולא מצאתי תשובה ברורה לשאלה.

תודה.

פורסם

אין לי ציפיה לדבר אלא רצון לפעול נכון.

אופציה שבהחלט ניראת לי הגיונית היא להשאיר את המצבר בטעינה מתמדת, שכן בנתוני המטען (כרגע הזרם הוא 300MA) קשה לי להאמין שניתן להגיע לטעינת יתר.

דעתך?

פורסם

ככול שמתח הקטבים יעלה הזרם יירד לכן אני לא רואה שום בעיה בטעינת המצבר בזרם של 300 מילי שזה ממש רמת זרם נמוכה למצבר של 50 אמפר ומעלה למשך שבוע ימים וגם יותר.

איזה כייף לי :)

פורסם

ואם מדובר על תקופה ארוכה יותר, הייתי מציע להצטייד בשקע טיימר ("שעון שבת") שיפעיל את השנאי לכחצי שעה ביום בלבד.

:turn-l:
פורסם
ברשותי מצבר חדש למדי שפורק מרכב שירד מהכביש.

כדי לשמור עליו חיברתי אותו למטען 12V 1A שמדידה בריקם (ללא עומס) הראתה מתח מוצא של 14.4V.

כרגע אחרי טעינה של מספר ימים מתח ההדקים של המצבר הוא 13.3V, מתי לדעתכם כדאי להפסיק את הטעינה?

הרצתי חיפוש ולא מצאתי תשובה ברורה לשאלה.

תודה.

למה בדיוק אתה רוצה לשמור אותו ולכמה זמן?

זה מצבר אטום עם מכסה כפול או שהרגיל עם פקקים?

כעיקרון ברגע ששמים חומצה בתוך המצבר הוא חייב להתחיל לעבוד במיידי,טעינות,פריקות,התנעות.להטעין מצבר וככה להשאיר אותו ללא תפקוד במהלך שבוע-שבועיים זה לא ממש תורם לו להישאר תקין אלא אדרבא תורם להיווצרות סולפטים ונשירת עופרת מהפלטות שליליות.

אין דבר כזה ''חדש למדי'' כמו שציינת,אני מבין שאתה בטח מסתמך על הטבעת חום של תאריך על המצבר,ואפילו אם הוא בן חודש זה לא אומר שהמצבר המדובר לא שכב לפניכן על המדף חצי שנה.זו לא אינדיקציה.

ברמת הצעה אני רק יכול להגיד שמדי שבוע תבצע פריקה של מצבר,חבר לו נורת רכב 12V 55W עם חוטים שמתחברים לקטבים -+

ותאפשר לזה להיות ככה שעה-שעתיים.לאחר מכן חבר שוב את המצבר למטען וצורך טעינה מלאה.

ביצוע כזה יתן לך יותר סיכוי לשמור על המצבר לאורך זמן,אם המטען שלך מוציע 1AH בטעינה זה גם ככה לוקח יומיים לפחות.

על תתן למצבר לנוח כי הוא נועד לעבוד.

מקווה שעזרתי.

''הדרך הטובה ביותר לקיים הבטחות היא לא להבטיח !!!''

פורסם
תודה, קיבלתי.

אמשוך את הטעינה עד 13.5V ואז אנתק.

בדרך כלל רוב המטענים 'החכמים' טוענים את המצבר למתח קטבים של 13.8 וולט ואז מפסיקים, כאשר מתח הקטבים יורד ל-12.6 וולט מתחילה הטעינה שוב פעם.

אין בעיה שתמתין שמתח הקטבים יגיע ל-13.8 וולט אבל זה ממש לא קריטי מכיוון שתוך כמה דקות המתח יירד ל-12.8-13.2 וולט (בריקם).

פורסם
למה בדיוק אתה רוצה לשמור אותו ולכמה זמן?

זה מצבר אטום עם מכסה כפול או שהרגיל עם פקקים?

מכסים רגילים.

המצבר מיועד להליף את המצבר שמשמש אותי ברכב (הוא מתאים מבחינת קיבול ומידות חיצוניות), מדובר ברכב שבספטמבר יהיה בן 5 שנים, כך שאני מאמין שימיו של המצבר קצובים.

מארק ויובל - עלה על דעתי לחבר דיודה בטור לספק, זה אמור להוריד את מתח ההדקים שלו ל- 13.7 וולט, דבר שיאפשר לי להותיר את המצבר בטעינה קבועה ללא חשש מטעינת יתר וללא תלות בציר הזמן.

דעתכם?

פורסם

לפי דעתי הפיתרון שהציע יובל עדיף על דיודה.

בכול מקרה אם אתה רוצה להתקין דיודה בטור עלייך לרכוש דיודה סטנדרטית של 3 אמפר לפחות הנקראת 1N5404G.

• ספונסר פורום
פורסם

מתח הטענה הדרוש לפלטה החיובית ולפלטה השלילית הוא שונה

כדי לטעון את השלילית במתח נכון נוצרת טעינת יתר בחיובית

טעינת היתר מקלקלת את המצבר

לכן לאחר שהגעת למתח מקסימלי במצבר נתק אותו וטען אותו שוב רק כשיתקרב ל 12.5

האמור לעיל מתאים למה שמרק כתב על מטענים "חכמים"

ההצעה של seatleon לפריקה עמוקה למצבר, אחת לתקופה, הרסנית למצבר !!!, חלק משאר ההצעות שלו גם הן אינן מדויקות

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

במה בדיוק לא הייתי מדוייק?

מעט מעורפל כל מה שאתה מציין על מתחים לפלטות,לא פרקטי.דבר היחיד שאני מכיר שמסוגל לבצע טעינות מיוחדות למצברים זו מערכת ממוחשבת עם לוח בקרה שאותה לצערי אף אחד לא מכיר כאן.נכנסים לסדרה של טעינות כ 36 מצברים וקיים מטען לכל מצבר בנפרד.אני מכיר את זה לא מתוך חומר קריאה אלא מניסיון.כמו כן בזמן עבודה מערכת מבצעת פריקות קצרות למצברים ובכך בעצם משקמת אותם.

מי אמר שפריקה למצבר היא הרסנית?!

זו סימולציה למקרה נפוץ של ''שכחתי אורות דלוקים והמצבר התרוקן''.

מצבר סטרטר אומנם בעל תפקוד שונה מהמצבר פריקה עמוקה אבל רק אמרתי שפעם ב..עדיף לרוקן אותו מעט מחשמל כדי להטעין שוב,הפעולה שבעצם שומרת על מצבו.

dsc02513u.jpg

dsc02515o.jpg

dsc02516o.jpg

dsc02514e.jpg

''הדרך הטובה ביותר לקיים הבטחות היא לא להבטיח !!!''

• ספונסר פורום
פורסם

1)בטעינת אחזקה הסיבה לקורוזיה בלוח החיובי הנה כי הפריקה העצמית בלוח השלילי גדולה מאשר בחיובי כך שבטעינת ציפה דרוש לקזז את הפריקה העצמית, יש עודף זרם ללוח החיובי הגורם לקורוזיה אנודית.

2) מאחר ומדובר במצבר משומש כנראה שהתאספו סולפטים על הלוחות ולאחר כמה ימי טעינה במטען של1 אמפר לא בטוח שהמצבר הגיע לטעינה מלאה.

גם לפי מתח המצבר וזרם הטעינה נראה שלא.כדאי להמשיך טעינה לעוד 2-3 ימים ולראות אם יש עליה במתח או ירידה בזרם. אם אין - אז כנראה שהמצבר הגיע למצב טעינה מקסימלי האפשרי ואז להפסיק את הטעינה ולטעון אחת לחודש במתח 14.4 וולט למשך 24 שעות בלבד.

3) בנוגע לפריקות - במידה ובלוחות התאספו סולפטים וכנראה שבמצבר המדובר אכן כך, אפשר לבצע פריקה אחת או שתיים בזרם של כ- 10 אמפר עד לפריקת כ- 65% מהקיבולולאחר כל פריקה - טעינה במתח של 14.4 וולט למשך 3-4 ימים כאשר הקריטריון להפסקת הטעינה הנו שבמשך 3-4 שעות מתח המצבר וזרם הטעינה נשארו ללא שינוי.

4)מצבר רכב יכול לעמוד בכמה פריקות בודדות של 80%, כך שיש להימנע מלבצע פריקות מיותרות.

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם
מי אמר שפריקה למצבר היא הרסנית?!

זו סימולציה למקרה נפוץ של ''שכחתי אורות דלוקים והמצבר התרוקן''.

הרסנית ועוד איך. מצברי התנעה מיועדים לפריקה של לכל היותר 75-85% מהקיבולת שלהם. מעבר לזה מתחיל להיגרם להם נזק.

גם למצבר פריקה עמוקה נגרם נזק כאשר עוברים את סף הפריקה המותר.

קונצים שונים לפירוק הסתיידות גבישים על הקטבים קיימים- פריקות מהירות, טעינות בפיקים של מתח גבוה ועוד. כל אלו מאפשרים לשפר במשהו את מצב המצבר או למנוע מצב של התגבשות מצטברת. בטח לא משהו שנעשה במצברי רכב.

• תוכן חדש...