Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לקנות חניה משכן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אתחיל בשאלות:

כמה מקובל לשלם, בקניה משכן, על חניה פרטית ברחוב?

איך עושים הסכם קניה מכירה כזה?

ועכשיו לפרטים:

מדובר בחניה ברחוב עם כניסה אחת, בתוכו חונים רק תושבי הרחוב.

75% משטח החניות הוא חופשי, ו25% פרטי.

החניות מקורות (קומת קרקע של בניין) אבל לא סגורות.

אין אמצעי המונע מזרים לחנות, אבל כולם מכבדים את פרטיות החניות.

אשמח לשמוע מניסיונכם!

פורסם

האם החניה רשומה בטאבו?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אם החנייה לא רשומה בטאבו, אלא "הסכם של כבוד" - הייתי יורד מזה.

אם ממש יש מצוקה אז משלם סכום קטן מאוד או משכיר אותה כל חודש.

בלי קשר על מנת לקבוע מחיר יש להתחשב בעוד משתנים - היכן החניה נמצאת? חניה בעפולה ובתל אביב תתומחר אחרת.

גם חניה בתל אביב באיזורים מסויימים שווה הרבה פחות ובאיזורים מסויימים שווה הון.

יש מצוקת חנייה באיזור? או שסתם בא לך שתהיה לך עוד חניה בבניין.

בלי יותר פרטים אין הרבה מה לעשות.

הסכם רכישה - כמו רכישת דירה כולל רישום בטאבו והכל דרך עו"ד.

פורסם
אם החנייה לא רשומה בטאבו, אלא "הסכם של כבוד" - הייתי יורד מזה.

אם ממש יש מצוקה אז משלם סכום קטן מאוד או משכיר אותה כל חודש.

בלי קשר על מנת לקבוע מחיר יש להתחשב בעוד משתנים - היכן החניה נמצאת? חניה בעפולה ובתל אביב תתומחר אחרת.

גם חניה בתל אביב באיזורים מסויימים שווה הרבה פחות ובאיזורים מסויימים שווה הון.

יש מצוקת חנייה באיזור? או שסתם בא לך שתהיה לך עוד חניה בבניין.

בלי יותר פרטים אין הרבה מה לעשות.

הסכם רכישה - כמו רכישת דירה כולל רישום בטאבו והכל דרך עו"ד.

החניה נמצאת בירושלים, ואין מצוקת חניה

בעיקרון השוק חופשי ובסוף אני משלם כמה שאני מרגיש שזה שווה לי, אבל אני אשמח לזריקת מספרים ודוגמאות :arrow:

פורסם

קצת בעייתי לזרוק מספרים על דבר כזה.

הכול עניין של צורך, וכול אחד מנקודת המבט שלו.

אני אישית בשביל חנייה טובה הייתי משלם גם 10,000 שקל, בהתחשב בעובדה שביום שתרצה למכור את הבית זה יכול להשתלם ולהעלות את שווי הדירה.

לפני מה שאתה אומר, חניה עם גג, אבל לא סגורה, אין מצוקת חניה באיזור ו75% מהשטח הינו שטח לחניה חופשית של דיירי הבניין אני חושב שהמחיר שהייתי משלם לא היה עובר את ה6,000 שקל, וגם זה, רק במידה ויש לי כסף למוטרות ובא לי שיהיה לי קצת יותר נוח.

שוב אני חוזר ומדגיש, אני לא יודע כמה באמת זה שווה, יכול להיות גם 40,000 שקל, בכול זאת זה שטח פרטי אני אומר מה אני הייתי מוכן לשלם אם הייתי בסיטואציה כזו, היום כרגע בחיים.

המון חלקים ותוספות לפולקסוואגן, וג'יפ סופה! 0546615205

פורסם

אם אי אפשר לרשום את החניה בטאבו - אפס שקלים.

חניות בדרך-כלל הן הצמדות לדירה כלשהי.

אי אפשר לרשום רק הצמדה לדירה (מחסן /חניה), למי שאינו בעל דירה בבניין בו נמצאת החניה. כלמור, אי אפשר לרשום את החניה ע"ש מישהו שגר בבנין אחר.

ראיתי חניות שנמכרו ב-2,000 ש"ח אבל גם חניות שנמכרו ב-18,000 דולר.

ראוי לבדוק עיסקה שכזאת ככל עיסקת נדל"ן לרבות המיסוי החל עליה לקונה ולמוכר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
החניה נמצאת בירושלים, ואין מצוקת חניה

בעיקרון השוק חופשי ובסוף אני משלם כמה שאני מרגיש שזה שווה לי, אבל אני אשמח לזריקת מספרים ודוגמאות :arrow:

דוגמאות ומספרים:

1.

http://www.yad2.co.il/Nadlan/sales.php?AreaID=&City=&HomeTypeID=30&fromRooms=&untilRooms=&fromPrice=&untilPrice=&PriceType=1&fromSquareMeter=&untilSquareMeter=&FromFloor=&ToFloor=&Info=

2.

http://www.yad2.co.il/Nadlan/rent.php?AreaID=&City=&HomeTypeID=30&fromRooms=&untilRooms=&fromPrice=&untilPrice=&PriceType=1&FromFloor=&ToFloor=&EnterDate=&Info=

חלק מכירה, חלק השכרה.

תעשה את החישוב שלך לבד.

זה כמעט לא רלוונטי למצב שלך.

אני במקומך משלם סכום שלא יעלה על 10000 ש"ח בשום מקרה. וגם זה רק כי זה יכול להעלות את ערך הדירה במכירה.

פורסם

מתעלק קצת - אם יש לי חנייה בבניין (בטאבו) ואני מעוניין להציע לשכן שכבר לא נוהג מפעת גילו, אך באים אליו ילדים וכו' להתחלף, כי החניה שלו טובה יותר משמעותית, האם זה בכלל אפשרי?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

shellcase

לא הייתי מבצע זאת בטאבו כי יעלה לא מעט כסף וגם לא בטוח שהיורשים לעתיד ישמחו לעיסקה שכזו

אבל עושה עימם הסכם ג'נטלמני אפילו בכתב כי עד שלא ישתנה מצבו של הקשיש נחליף בחניות ובמאה ועשרים הכל יחזור לקדמותו

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כמה זה לא מעט כסף?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

טיפול משפטי בנושא עשוי לעלות כ- 5K עד 10K ש"ח.

משום שמדובר על זכות במקרקעין, יש לבדוק אם חלים מיסים (מעולם לא בדקתי לגבי חניה בנפרד מדירה, אבל אפשר לבדוק).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
shellcase

לא הייתי מבצע זאת בטאבו כי יעלה לא מעט כסף וגם לא בטוח שהיורשים לעתיד ישמחו לעיסקה שכזו

אבל עושה עימם הסכם ג'נטלמני אפילו בכתב כי עד שלא ישתנה מצבו של הקשיש נחליף בחניות ובמאה ועשרים הכל יחזור לקדמותו

לעיסקה במקרקעין דרוש מסמך בכתב. מרגע שיש מסמך כתוב, חלה חובת תשלום המיסים תוך פרק זמן קבוע.

נניח שבבוא היום יתנערו הג'נטלמנים מהנייר הכתוב והרוכש יאלץ לכתת רגליו לבימ"ש ע"מ לממש זכותו.

פקיד המס ידרוש אז לא רק את חלקו, אלא אף ריביות, הצמדות וקנסות שעלולים להגיע לסכומים שיעלו על ערכה של החניה.

נכון למועד העיסקה, ערך המיסים לקונה, הוא סכום זניח (לא יותר מ-5 אחוז).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר

אין כאן עיסקה במקרקעין, גם לא משלמים כסף.

פשוט מתחלפים בחניות.

וכאשר הג'נטלמנים יחליטו שנמאס להם חוזרים למצב הקודם.

ולכן לא בית משפט ולא ערדליים.:-)

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אי אפשר לרשום רק הצמדה לדירה (מחסן /חניה), למי שאינו בעל דירה בבניין בו נמצאת החניה. כלמור, אי אפשר לרשום את החניה ע"ש מישהו שגר בבנין אחר.

ראוי לבדוק עיסקה שכזאת ככל עיסקת נדל"ן לרבות המיסוי החל עליה לקונה ולמוכר.

.

ניתן בהחלט לעשות עיסקה שכזו (בהנחה שהחנייה רשומה בלשכת רישום המקרקעין על שם השכן), גם אם אינך בעל דירה/יחידה באותו הבניין.

הפיתרון המשפטי הפשוט הינו החכרת החנייה לתקופה ארוכה (999 שנים) בצירוף תשריט של הדירה וההצמדה שהוחכרה.

החכירה תרשם בלשכת רישום המקרקעין בתצורת חכירה על הבעלות המלאה בנכס.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

ירון,

אולי אפשר לרשום חכירה רק על ההצמדה (לא בדקתי זאת), אך בכל מקרה, זאת עיסקה במקרעין החייבת מס.

ישה,

גם כאשר לא משלמים כסף, חל תשלום מס. המס יקבע ע"פ שווי ראלי של עיסקה כזאת. אם שווי העיסקה לא מקובל על פקיד המס, הוא כבר יקבע שומה לפי הבנתו.

אם יש חוזה בכתב, פירוש הדבר שיש עיסקה במקרעין.

אם אין חוזה - היום נחמד לי לעשות איתך עסקים אבל מחר אם יבוא השכן ויציע 100 שקל יותר כל חודש, אני אעדיף את ה-100 שקל יותר ואתעלם ממך.

להזכירך, לא מדובר בדייר הגר בבניין ולכן זה לא רק להחליף הצמדות.

.

• תוכן חדש...