Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לקנות חניה משכן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי המקרה של החלפת החניות בין הדיירים:

אני לא מבין למה לעשות את זה בכלל בתצורה של מכירה/החכרה.

לא בטוח שצריך בכלל שום קונסטרוקציה משפטית - פשוט מסכימים שכל אחד מתיר לשני לחנות בחניה שלו עד הודעה חדשה וזהו.

אם מתעקשים לעשות חוזה בכתב אז מה הבעיה להשכיר את החניה תמורת 10 ש"ח לחודש, ובחוזה זהה לשכור את החניה השניה גם תמורת 10 ש"ח.

כמובן בשני החוזים להגדיר שבעל החניה רשאי לסיים את החוזה בהודעה מראש של 7 ימים וזהו.

על עסקת השכרה אין מס שבח מס רכישה מס מכירה וכו' וכו'.

תיאורטית אולי יש מס הכנסה אבל עבור זוג עסקאות כמו שתיארתי אני לא מאמין שמס הכנסה בכלל יתעניין.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
ירון,

אולי אפשר לרשום חכירה רק על ההצמדה (לא בדקתי זאת), אך בכל מקרה, זאת עיסקה במקרעין החייבת מס.

מה הקשר בין המס לבין העובדה שציינת שלא ניתן לבצע עיסקה והבהרתי לך משפטית כי ניתן.

כמובן שעל כל עיסקה במקרקעין חל מס.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

ירון,

כשמדובר על מכירה (ועל זה דובר בתחילה), לא ניתן למכור הצמדה למי שאינו דייר בבניין.

לגבי חכירה - איני יודע. אם אתה טוען שניתן להחכיר לדורות רק הצמדה, ויש לך תקדים לכך, אני אשמח לדעת זאת. (כי אני הולך להרוויח מכך לא מעט כסף ויכול להפסיק לעבוד מהיום ולהתקיים מכך גם בפנסיה).

נקודה נוספת למחשבה - בנין ישן שיחכיר לי חניה כזאת, ימצא עצמו בבעיה אם ירצה לחתום עיסקה כלשהי עם קבלן. מן הסתם הקבלן יצטרך לתת גם לי משהו. בד"כ המשהו הזה שווה יותר מערך הנכס העכשווי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

will,

שכירות שהיא לתקופה של 5 שנים ומעלה לרבות אופציות הארכה, חייבת מסמך בכתב וחייבת ברישום.

חכירה לדורות, שהיא השכרה לתקופה של למעלה מ-25 שנה, נחשבת כעיסקה במקרקעין החייבת מס.

אם מישהו רוצה להבטיח לעצמו את הזכות ולהשביח את ערך הנכס של עצמו, מן הסתם הוא לא יסתפק בפתרון ארעי ויעדיף לעגן את הזכות בנכס באופן שאינו ניתן לביטול.

ברגע שמדובר בהסכם קצר, הרי שהתאבון של המשכיר יבוא ככל שמצוקת החניה תעלה (והיא תעלה).

אגב, איך אתה עושה החלפת חניות עם מישהו שאינו גר בבנין אלא בכתובת אחרת לגמרי ואולי אין לו כלל חניה ?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר

יש בשרשור הזה שתי שאלות

אחד של פותח השרשור רוכש טעמים שתגובותי לא מתייחסות אליו בכלל

תגובותי מתייחסות לshellcase שגר בבניין אחד עם שכן לשניהם יש חניות והוא רוצה להציע לשכן המבוגר שאינו משתמש יותר בחניה , להתחלף בחניות עד שלשכן המבוגר / ליורשיו יימאס.

זאת העיסקה והיא יכולה להיחתם בלחיצת יד / במסמך בכתב או על הקרח.

לא קונים לא מוכרים .

בבוא היום חוזר המצב לקדמותו.

איך הפנסיה שלך נכנסה לעיניין??

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה,

הפנסיה שלי נכנסה לענין בתגובה למה שכתב ירון.

באשר לשלייקס - אם הוא רוצה להבטיח את עצמו, עדיפה עיסקה בכתב על כל המשמעויות הנובעות מכך. אם הוא רוצה פתרון לרגע - שיבושם לו.

.

פורסם

אהיה מקורי ואענה לשאלה:

אני שוכר חניה מקורה בין עמודים משכן תמורת 250 ש"ח לשנה באזור בו לא היתה מעולם מצוקת חניה אמיתית אבל לאחרונה עם הבנייה החדשה באזור נהיה מעצבן לחנות ברחוב (חוץ מזה שלרכב מגיעה חניה מקורה!).

התשלום מועבר במזומן מדי שנה וה"הסכם" נעשה בלחיצת יד.

כמובן שבהתאם למצוקת החניה באזור (ואולי גם ערך הנדל"ן) המחיר יכול לעלות משמעותית.

בפועל ל"מחירון" אין שום משמעות. הכל עניין של היצע וביקוש. האם יש לכמה שכנים חניה פנויה להציע? מה היתרון של החניה? וכמה אתה מוכן לשלם אלה השאלות היחידות שצריכות לעניין אותך. העסקה היא עסקת "זה נהנה וזה לא חסר". שכנים מנחוסים, כאלה שאין חשק ולא כדאי לעשות איתם עסקים, תמיד יהיו.

• תוכן חדש...