Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. משפחה עם 3 ילדים (5, 12 ו- 14) מתכננת נסיעה בקיץ הבא (זה יהיה גיל הילדים אז) ומבקשת המלצות מה כדאי לראות והיכן לבקר. היות ואני מעולם לא ביקרתי שם, אני פונה אליכם.

למותר לציין שהם לא מעוניינים באנגליה הקלאסית, כגון פעילות שופינג בלונדון (:|), אלא יותר סגנון של שייט תעלות באירלנד וכו' (נסיעה בעיקר בכבישים המשניים). מה שמענין אותם בביקור הוא היסטוריה, נוף, טירות אבל גם פעילת קלאסית לילדים.

תודה מראש.

פורסם

התחזקות השקל הביאה למצב ששופינג בלונדון אטרקטיבי יותר מאי פעם - מניסיון.

אם כי, גיליתי ששופינג במדרחוב (למעשה, רובע שלם) הקניות הענקי של ניוקאסל, בצפון אנגליה, לא פחות מהנה - יש שם איזור מאוד איכותי, ומכיוון שזה רובע קניות ללא תנועה הרבה יותר נוח להסתובב עם ילדים.

אבל לטיול משפחתי כמובן אין כמו המוזיאונים הגדולים - בלונדון יש המון מוזיאונים נפלאים וכילד ביקרתי ברבים מהם. תעשה חיפוש אחרי מוזיאונים בלונדון, בגוגל, תראה מה יעניין את הילדים - אולי תשאל אותם (אני בטוח שלא יתנגדו לאיזה דינוזאור...)

טירות זה נחמד, כילד ביקרתי בטירה נחמדה שנקראת ווריק (warwick אם זכרוני לא מטעה אותי לגבי הכתיב), בצפון אנגליה כדאי מאוד לבקר בעיירה קטנה בנויה סביב טירה, שנקראת Durham. זה ליד ניוקאסל, אם לוקחים את ההמלצה לגבי השופינג...

וכמובן - בקיץ יש גם מירוץ F1 בסילברסטון... אם הילדים והאשה בעניין - חוויה מדהימה שגם מי שאינו חולה ספורט מוטורי יתלהב ממנה, כמובן שזה סיפור לא זול בכלל.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

המוזיאונים בלונדון יכולים להחזיק כל ילד במשך שעות. אפילו אותי.

במיוחד הבריטיש מיוזיאום וחדר המלחמה של צ'רצ'יל.

בנוסף יש את ה-tate modern, מוזיאון העיצוב, ומוזיאון התחבורה. בגריניץ' יש את המוזיאון הימי ומוזיאון הזמן.

אם מישהו מהילדים מכיר את ד"ר הו, כדאי לבקר בקרדיף :)

בנוסף, ארמון בקינגהם, ארמון ווינדזור, סטונהנג' ויש עוד הרבה מה לעשות בלונדון.

יש גם מסלולי מרוצים שיהיו מוכנים לקחת את הילד הבכור לנסיעה קצרה.

אם בטירות אתם מעונינים - אין כמו סקוטלנד. אבל קחו בחשבון שיש ימים גשומים גם בקיץ. הטירות המומלצות הן סטירלינג, דון, אדינבורו, ברימר, איילין דונאן, ואורקוורהט. לפחות לדעתי. תבדקו טוב מתי מתקיימים משחקי ה-highlands, ומתי יש קרבות אבירים ואיפה. לדעתי זה שווה ביותר.

אם הרגליים שלכם תקינות ואתם אוהבים לטייל ברגל, אז האי סקיי נולד בשבילכם.

עוד משהו, כמעט כל הכבישים בסקוטלנד קטנים וצרים. זה במקרה הטוב. במקרה הפחות טוב מדובר על נתיב אחד בלבד שמיועד בשביל שני הכיוונים.

לגבי אירלנד - אני לא בטוח שהיא מאוד תעניין את הילדים.

בקיצור - הממלכה המאוחדת מכילה המון דברים מרתקים שמתאימים לכולם, ואירלנד (שרובה לא חלק מהממלכה) מכילה נופים נהדרים.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

שייט בסירה אפשרי גם באנגליה ויש רשת מסועפת של תעלות ומסלולים, גם הרבה חברוות השכרה. אתה שוכר סירה לשבוע או יותר, גרים בה ומטיילים איתה וממנה. פעם התעלות האלו היו נתיב המסחר העיקרי וחלקים נרחבים באי מרושתים בתעלות. ולונדון עצמה היתה נמל ראשי. אפילו בשכונת וומבלי בלונדון, שהיא די נחשבת, בה גרתי פעם לתקופה קצרה, יש עדיין כמה תעלות כאלו...

לכו לבקר בגשר ליד המצודה של לונדון (ששייכת לעורבים, ככה הסיפור), כנסו לחדר המכונות ותהנו חוויה יפה.

יש את המקומות הקלסיים של הככרות, ביג בן, החלפת המשמרות ופארק סנט ג'יימס הסמוך בו יש תמיד סנאים חביבים.

אם חנות הצעצועים של המלי עדיין קיימת - כל הגילים יהנו לבקר בה. באחריות ! ...

אם הגלגל הענק מעניין אתכם - קחו סיבוב.

יש מוזיאונים ושווקים, רחובות שיפה להתסובב בהם ולהכיר ארכיטקטורה ואוירה אחרת, זה כבר עניים של טעם אישי.

ומחוץ ללונדון:

שני הצעירים ואולי הגדול יאהבו ביקור בלגולנד בוינזדור, עם או בלי ארמון המלכה (שאני אישית מלדג על הביקור בו).

חפש ברשת, יש אתרים ומדריכים של טיולים עם ילדים.

אוקספורד והאזור שלה - סביבה יפה לשוטט. כבר לא זוכר למה בילינו שם יומיים במקום כמה שעות.

לדעתי סטונאייג' לא מצדיקה ביקור, בהמשך מערבה יש את באת' שהיא מעניינת כם השרידים העתיקים ואם לנים בסביבה אפשר לטעום קצת מהיערות ונהרות של וולס. תמיד מוצאים עיירה עם צימרים או חווה שאפשר לישון בה - ובאיכות טובה.

צפונה ורחוק יש את יורק, עם איזו זיקה ליהודים. יש את וורויק שהזכירו והמצודות היותר יפות היו בסקוטלנד, אבל זה כבר סיבוב של שבוע לפחות. אדינבורו עיר יפהפיה ! ולא הזכרנו את מנצ'סטר וליברפול עם כל סממני החיפושיות (גם להורים מגיע קצת כייף).

הטבע ה"פראי" חזק בוולס, גם לזה צריך 4-7 ימים.

אגב: אם נוסעים לבצד המערבי של האי - בבלקפול יש בקיץ חודש של פסטיבל אורות בטיילת, ברר פרטים אם רלבנטי עבורכם.

אירלנד היא סיפור שונה ומעניין. אם כבר הגעתם אליה- כדאי לנסוע לצוקים ואתרי טבע בצד המערבי, וזה רחוק מדבלין.

תן דעתך שהנהיגה שם בצד שמאל, ואם זו פעם ראשונה נדרש זמן ומקום להסתגלות. די מהירה אם הראש פתוח, אבל בכל זאת.

ואוכל אנגלי אף פעם לא היה משהו להביא הביתה...

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

בדיוק חזרתי מאירלנד לפני כמה ימים (המון תודה ל-hgilad123 על העזרה הרבה) - אני אתן תיאור מפורט של הטיול (כולל תמונות להמחשה) אם תרצה.

בגדול, זו ארץ מדהימה עם נופים שעולים אפילו על הדמיון הפרוע ביותר.

חזרתי מוקסם ומאוהב בארץ הזו.

אטרקציות לילדים יש גם יש, לדוגמא: פה ופה. ואם הם נהנים מנופים וטבע, גם הם יוקסמו.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

• תוכן חדש...