Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
היה פה דיון מעניין בנוגע לתחום האמינות ובאמת שאני לא רוצה להיכנס לזה כי דשו וחפרו בנושא המון כאן על דפי הפורום.

המסקנה בדיון ההוא (ולמען האמת זאת המסקנה היחידה שצריכה להיות אצל כל רוכש רכב) הייתה שלא משנה איזה רכב יש לך,

מאזדה, הונדה, טויוטה, פולקסווגן, פיאט או אפילו רנו, הכל תלוי באופן שבו אתה מתחזק את הרכב בשוטף.

בעלים שיזניח את הרכב, יטפל בו בחלפים לא מקוריים/תחליפים מאושרים, לא יקפיד על הוראות יצרן ולא יעשה טיפולים בזמן, בסופו של דבר הרכב ייתן את אותותיו בשלב כזה או אחר, כי מי שמטפל ברכב שלו אצל מקצוען ובזמן, לא יהיו לו בעיות בד"כ.

כמובן שלכל כלל יש יוצאים מן הכלל, והשרשור הזה מספק לנו כמה מיתוסים מנופצים בנוגע לאמינות של יפנומטיות, ככה ש"אמינות" זה משהו שצריך לקחת בערבון מוגבל בלי קשר לתוצרת הרכב.

לאו דווקא , לפחות בעבר הרחוק , אני יכול להעיד על אבא שלי שהוא יקה מהזן הישן (למרות שנולד בארץ) הוא מקפיד לעשות את כל הטיפולים בזמן ,טסט ,ביטוחים וכל מה שצריך.

הדבר תלוי גם במי מטפל ברכב ואיך ובזמנים שאני מדבר עליהם (שנות ה70) מי ייצר את הרכב

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf Comfortline 2017

Volkswagen Golf GTI 2021

פורסם
לאו דווקא , לפחות בעבר הרחוק , אני יכול להעיד על אבא שלי שהוא יקה מהזן הישן (למרות שנולד בארץ) הוא מקפיד לעשות את כל הטיפולים בזמן ,טסט ,ביטוחים וכל מה שצריך.

הדבר תלוי גם במי מטפל ברכב ואיך ובזמנים שאני מדבר עליהם (שנות ה70) מי ייצר את הרכב

אמרתי שיש תמיד יוצאים מן הכלל.

הדבר בעיקר תלוי במכונאי כמו שאמרת, ולטפל ברכב אצל היבואן המורשה של WV בארץ זה איך נאמר? להיכנס למיטה חולה, אז אני קצת מבין אנשים שלא רוצים לעשות את זה. אז מה עושים? מטפלים אצל מומחה אחר =]

BROSHM, סרטון מגניב =] אהבתי גם את השאגה של הלמבורגיני מורצ'לאגו בסוף הסרט! (למי שלא יודע, גם למבורגיני זה חלק מקונצרן VAG כמו גם פורשה שרואים בסרטון, אני מאמין שהם יודעים משהו על איכות ייצור רכבים)

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

שלום

גם דובק חברה גדולה שיודעת דבר או שניים על טבק. אז היא לא מוכרת זבל?...

ולדבר על פורש ולמבורגיני, שלנו אין מושג קלוש על אמינות הרכב....

אלה עם יצא לך לראות למבורגיני סטיישן שנת 80 של נחמן מאומן. שהטיפול התקופתי שהיא מקבלת פעם בשנה זה להחליף בין סלקל לרכב לבין כיסא תינוק.....

ועוד דבר, סלח לי אבל גולף הוא לא אוטו מ-ה-נ-ה לנהיגה.

ובטח ובטח שלא המנוע 2000 המיושן הזה שצורך דלק כמו וונדורה סוחב כמו ריקשה ורעש של JCB.

פלג

פורסם
אמרתי שיש תמיד יוצאים מן הכלל.

הדבר בעיקר תלוי במכונאי כמו שאמרת, ולטפל ברכב אצל היבואן המורשה של WV בארץ זה איך נאמר? להיכנס למיטה חולה, אז אני קצת מבין אנשים שלא רוצים לעשות את זה. אז מה עושים? מטפלים אצל מומחה אחר =]

אז כנראה שגם הלאון שלי הייתה "יוצאת מין הכלל" ... :roll:

גם היא טופלה לפי הספר והבעיות היקרות שלה, לא היו קשורות בכלל לתחזוקה ומקצועיות, היא הייתה קשורה לאיכות חומרים נמוכה והתבלות מהירה של חלקים שהיו אמורים להחזיק הרבה יותר ממה שהם החזיקו בפועל.

פורסם

יש תחרות קשה אצלי.

מבחינת עלות זה אודי A6 (שנת 08, נרכשה ב09) גם בתקופת האחריות, אבל בעיקר אחריה היא עשתה כמה בעיות שהצריכו תיקונים מאוד יקרים. המוסך לא היה הכי מקצועי בעולם וכבר פעמיים הייתי צריך לחזור עם אותה תקלה (לפחות לא חייבו שוב).

מבחינת כמות ביקורים במוסך זו ללא ספק סיטרואן BX 88 (נרכשה ב90, נמכרה ב94) שפשוט הייתה חייבת ביקור במוסך כל שלושה חודשים, אחרת המתלים היו יוצאים משליטה. ברכב הזה גם כמעט עשיתי תאונה כשהבלמים פתאום הפסיקו לעבוד. למזלי זה היה רכב ידני וגם האנדברקס עבד טוב.

קצת יותר טובה היא ה206 (שנת 01, נרכשה חדשה) שנה ראשונה עברה מעולה ללא שום תקלה. מיד עם הטיפול הראשון במוסך התחילו המון בעיות. בשנה השנייה לחייה היא היתה במוסך כמעט אותו זמן כמו אצלי. ממש היינו עושים איתה שבוע שבוע. חלק מהתקלות הן אשמה ישירה של המוסך, אבל לא הכל. בשנה השלישית זה קצת נרגע ולמען האמת בשש שנים האחרונות היא כמעט לא עושה בעיות בכלל.

ציון לשבח מקבלות שתי טויוטה קורולה (94 ו00 נרכשו חדשות, החזיקו אצלי 6 שנים ו11 שנים בהתאמה) ואופל אסקונה 82 (נרכשה ב84, נמכרה ב90).

עכשיו נראה איך הסוזוקי סוויפט....

פורסם
שלום

גם דובק חברה גדולה שיודעת דבר או שניים על טבק. אז היא לא מוכרת זבל?...

ולדבר על פורש ולמבורגיני, שלנו אין מושג קלוש על אמינות הרכב....

אלה עם יצא לך לראות למבורגיני סטיישן שנת 80 של נחמן מאומן. שהטיפול התקופתי שהיא מקבלת פעם בשנה זה להחליף בין סלקל לרכב לבין כיסא תינוק.....

ובטח ובטח שלא המנוע 2000 המיושן הזה שצורך דלק כמו וונדורה סוחב כמו ריקשה ורעש של JCB.

פלג

אני לא הבנתי אותך, מה הקשר בין טבק לפולקסווגן? זה שאתה ואני לא יודעים הופך משהו לרע?

ועוד דבר, כשאתה אומר שגולף לא מהנה לנהיגה דבר בשם עצמך סבבה =]?

תקרא מה יש למגזין אוטו לומר:

http://www.auto.co.il/catalog.aspx?model=1498

ואם זה לא הספיק לך, אז אולי קצת אבזור ובטיחות?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3842125,00.html

אני חושב שרכב שמיוצר ברצף כבר 35 שנים, והוא אחד הרכבים הכי נפוצים בעולם, לא יכול להיות רכב רע.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
ROVER 216SI משנת-99

החזקתי ברכב הזה לפני כשנתיים,מעולם לא ראיתי מטחנה כזאת של כסף (לקראת יומו האחרון אצלי התחלתי לקרוא לו ביבי)

:lol: חזק!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
שלום

פלג

פלג,

ישנם ל VAG שני סוגי מנועים בנפח 2000

דגם MK4 עד 2004 המנוע של 2000 בעל 115 כ"ס

והמנוע בדגם MK5 - מנוע FSI עם 150 כ"ס

המנוע השני (שיש לי אותו) ממש לא צורך דלק כמו וואן ואין לי מושג מהיכן אתה משמיץ את המנועים של הקונצרן.

וכמו שכתבו כאן אחרים - יש הנאה בנהיגה - והכל תלוי מה אתה מחפש כמובן.

אם זה סלאלום או דומה חפש רכבים אחרים. גולף נועדה לשייט בכבישים ולא בסלאלום וגם הניגזרות שלה VR6 ,R32 V6משייטות עם החוויה שלהם בכבישים שלשם הן ניבנו

ואם לא נהגת באחת כזו.. ההפסד כולו שלך

וחשוב מכל - רכב שלא טופל בזמן - לא משנה איזו חברה יצרן יגרום לבעלים צרות צרורות בעתיד ואולי זה מה שקרה לכם עם הגולף

קובי

:-)

פורסם

פיאט פנדה 2006 רובוטית ניקנתה חדשה מהחברה נימכרה ב2008 אחרי 152000 ק"מ.

ראש מנוע 125000

גיר אחרי 40000

מחשב גיר 85000

מעבה מזגן90000

רדיאטור

הרוב הוחלף באחריות יצרן זבל של אוטו .

רכב חברה נהג יחיד.

פיאט דובלו 2007 כנ"ל המון בעיות מנוע ומזרקים נימכרה אחרי 200000 ק"מ אחרי בילוי קבוע פעם בחודש במוסך

כל הטיפולים בוצעו במוסך מורשה והמחירים בהתאם.היה אפשר לקנות עוד 3 פנדות חדשות :lol::lol:

פורסם

אשתי, שאינה חובבת טכנולוגיה ומטילה עלי את האחריות לכל הטיפולים (גם בליסומטית שלה) הגיעה למסקנה שמכונית יש להחליף אחרי התקלה המשמעותית הראשונה, מכסימום השניה. עם הסובארו שתארתי קודם לא עשינו זאת והנק לחשבון הבנק היה כואב מאד.

ודני - הפנדה שלך לא דוגמא, מכונית שעושה 150,000 ק"מ בשנתיים ואפילו שנתיים וחצי היא מכונית שעובדת קשה מאד. אני מניח שהיא גם סבלה מנהגים ותנאי נסיעה לא כל כך עדינים. נראה לי שהבחירה בדגם זה היתה מוטעית מלכתחילה כיון שהרכב לא התאים לצרכיכם, ולא הייתי שופט את הדגם על סמך נסיון זה. ובכל זאת - כמה היתה עולה לכם רכישה + אחזקה של רכב דיזל קטן? אני מניח שעדיין יותר ממחיר הפנדה+התיקונים. אולי ההפרש היה מקוזז על ידי בילוי פחות זמן במוסך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אופל אסטרה 96 מהדגמים האוטומטיים שמיוצרים בבלגיה ולא בגרמניה.

רכב נוראי תקלות הזויות הוצאתי עליה בסביבות 6000 שח קניתי אותה ב2007 ומכרתי לאחר 8 חודש

נקנתה ב8000 ונמכרה 11400

חוץ מההוצאות על תיקונים השקעתי עליה מערכת סוני בלוטוס רמקולים ריפודים וכו. אז המחיר במכירה היה יותר נעים ביחס למחירון (6000)

התיקונים:

קוייל פעמיים

נזילות מים מכל בכיוונים

מזגן

טיימינג ומשאבת מים שהתפגרה (עקב גיל לגיטימי)

חיישנים למיניהם

ולא זוכר מה עוד.

בממוצע פעמיים בחודש במוסך

פורסם
אני לא הבנתי אותך, מה הקשר בין טבק לפולקסווגן? זה שאתה ואני לא יודעים הופך משהו לרע?

ועוד דבר, כשאתה אומר שגולף לא מהנה לנהיגה דבר בשם עצמך סבבה =]?

מה לא בסדר במה שהוא אמר? הוא חושב שהגולף לא מהנה (בלשון המעטה) ואתה חושב שכן (בלשון יותר המעטה)הוא אומר מה שהרבה כאן אומרים רק שהם כותבים את זה בכסף שהם הפסידו על הרכב,אז תגיד רכב לימון תגיד מוסכניק מעפן במבחן התוצאה יש בעלי רכב מהקונצרן שמבקרים תדיר במוסכים.

תקרא מה יש למגזין אוטו לומר:

http://www.auto.co.il/catalog.aspx?model=1498

ואם זה לא הספיק לך, אז אולי קצת אבזור ובטיחות?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3842125,00.html

אני חושב שרכב שמיוצר ברצף כבר 35 שנים, והוא אחד הרכבים הכי נפוצים בעולם, לא יכול להיות רכב רע.

מחבר קרוב אני יודע להעיד שגולף ילידת 2001 נקנתה ב2006 עושה לו צרות של רנו 5 מהדור הראשון.

הייתי מחזיק רובר 216SI שאם תראה בתגובה קודמת שלי לא ממש המלצתי עליה,אבל מבחינת ביקור במוסכים חבר שלי השאיר אותי מאחורה עם הגולף שלו.

ועזוב מוסכניק גרוע,ולא רכב לימון. הרכב טופל במסירות ע"י אחיו שהוא היד הראשונה מיומו הראשון ביקר במרכזי וחוץ מטיפולים הוא היה יכול לקנות רכב כזה נוסף

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אופל אסטרה 96 מהדגמים האוטומטיים שמיוצרים בבלגיה ולא בגרמניה.

רכב נוראי תקלות הזויות הוצאתי עליה בסביבות 6000 שח קניתי אותה ב2007 ומכרתי לאחר 8 חודש

נקנתה ב8000 ונמכרה 11400

חוץ מההוצאות על תיקונים השקעתי עליה מערכת סוני בלוטוס רמקולים ריפודים וכו. אז המחיר במכירה היה יותר נעים ביחס למחירון (6000)

התיקונים:

קוייל פעמיים

נזילות מים מכל בכיוונים

מזגן

טיימינג ומשאבת מים שהתפגרה (עקב גיל לגיטימי)

חיישנים למיניהם

ולא זוכר מה עוד.

בממוצע פעמיים בחודש במוסך

האופל שהיתה לי גם יוצרה בבלגיה והיתה אמינה.

נכנסה למוסך בגלל תקלות 3 פעמים בשנה וחצי. (EGR, פקק מיכל עיבוי וחלון חשמל)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
יש תחרות קשה אצלי.

מבחינת עלות זה אודי A6 (שנת 08, נרכשה ב09) גם בתקופת האחריות, אבל בעיקר אחריה היא עשתה כמה בעיות שהצריכו תיקונים מאוד יקרים. המוסך לא היה הכי מקצועי בעולם וכבר פעמיים הייתי צריך לחזור עם אותה תקלה (לפחות לא חייבו שוב).

מבחינת כמות ביקורים במוסך זו ללא ספק סיטרואן BX 88 (נרכשה ב90, נמכרה ב94) שפשוט הייתה חייבת ביקור במוסך כל שלושה חודשים, אחרת המתלים היו יוצאים משליטה. ברכב הזה גם כמעט עשיתי תאונה כשהבלמים פתאום הפסיקו לעבוד. למזלי זה היה רכב ידני וגם האנדברקס עבד טוב.

קצת יותר טובה היא ה206 (שנת 01, נרכשה חדשה) שנה ראשונה עברה מעולה ללא שום תקלה. מיד עם הטיפול הראשון במוסך התחילו המון בעיות. בשנה השנייה לחייה היא היתה במוסך כמעט אותו זמן כמו אצלי. ממש היינו עושים איתה שבוע שבוע. חלק מהתקלות הן אשמה ישירה של המוסך, אבל לא הכל. בשנה השלישית זה קצת נרגע ולמען האמת בשש שנים האחרונות היא כמעט לא עושה בעיות בכלל.

ציון לשבח מקבלות שתי טויוטה קורולה (94 ו00 נרכשו חדשות, החזיקו אצלי 6 שנים ו11 שנים בהתאמה) ואופל אסקונה 82 (נרכשה ב84, נמכרה ב90).

עכשיו נראה איך הסוזוקי סוויפט....

הדברים קצת לא ברורים אצלך. לפי מה שכתבת, החזקת במקביל אודי A6 וטויוטה קורולה. זה בערך כמו לשכב בו זמנית עם בר רפאלי וחנה לאסלו. האודי היתה לפרקטיקה והטויוטה לשופוני? חה חה חה

• תוכן חדש...