Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה היה המשפט שקיבלתי מנציגת שירות בסלקום כשהתקשרתי להגיד לה שסבא שלי לא דיבר בחו"ל מהנייד שלו בטח ובטח שלא גלש באינטרנט עם המכשיר ענתיקה שלו מימי המנדט.

אז השאלה היא כזאת, איך מוכיחים? האם חברות הסלולר יכולות לטעון שדיברתי לירח ולא תהיה לי כל אפשרות להוכיח ההפך?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אותו הדבר בדיוק קרה לחמותי. סלקום טענו שהיא חייבת להם כמה אלפי שקלים תמורת שיחות מחו"ל, וזה למרות שהסים של סלקום היה בארץ.

פניה לתוכנית הרדיו של גבי גזית ב-103FM שכנעה אותם לרדת מהעץ הזה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

כן, מופיע שם 3 שיחות ל-3 מספרים במשפחה שלנו.

שלושתם היו איתו בחו"ל, המספרים האלה וגם הנייד של סבא שלי היו בכלל מכובים. ההפרש בין השיחות הוא כמה שניות בודדות.

in the face

with a chair

פורסם

הוא נסע לחו"ל עם עוד 10 אנשים שחלקם מהמשפחה, כל אחד מהם לקח איתו את המכשיר האישי ליתר ביטחון (אנשים מבוגרים), וגם כדי להודיע בבתים שהם נחתו והכל בסדר (היתה להם הסעהמאורגנת מטרמינל 3 לבתים שלהם).

בסלקום טוענים שסבא שלי התקשר בחו"ל ל-3 אנשים שונים שהיו איתו בטיול עצמו. האנשים האלה טוענים שהמכשירים שלהם היו בכלל מכובים בחו"ל, וגם של סבא שלי היה מכובה.

עכשיו איך אני מוכיח כזה דבר כשסלקום טוענים שהמכשירים האלה עבדו וסבא שלי התקשר אליהם. להוציא פירוט שיחות נכנסות מכל אחד מהמכשירים האלה שסבא שלי כביכול התקשר אליהם, זה בלתי אפשרי אלא בהתערבות בית משפט, וזה כבר לא שווה את ה-90 שקלים שגבו ממנו עבור דקה גלישה באינטרנט פלוס 3 שיחות (איך סכום כזה אלוהים יודע).

in the face

with a chair

פורסם

בעיה.

אם לא עבר יותר מידי זמן מהאירוע, נסה לבדוק ביומן השיחות של המכשיר של סבך האם בכלל השיחות הללו מופיעות. לפחות בטלפון שלי (נוקיה 7210) אפשר לראות שיחות גם מלפני שלושה שבועות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

איך בסלקום יודעים שהמשפחה הייתה בחו"ל ? אני לא מאמין שאני מגונן על חברה סלולרית ארורה (כולן ארורות), אבל כנראה שסבא שלך הדליק את המכשיר בחו"ל, אפילו לרגע, וגם אם חייג בטעות והגיע למשיבון סלולרי של המכשירים הכבויים - זה עדיין נחשב שיחה. לגבי אינטרנט - ברור שחברות הסלולר דואגות לתכנת את הכפתורים שסטטיסטית נלחצים בטעות הכי הרבה - לגישה ישירה לאינטרנט. אתה צריך להכות על חטא שלסבא שלך בכלל יש טלפון עם אינטרט ושלא חסמתם את הגישה לאינטרנט בכל מקרה.

בכל אופן נשמע כמו גזל רגיל של חברה סלולרית, לא שקר אלא הכנסת יד לכיס במסגרת החוק...

מסריח אבל כנראה כשר.

פורסם
איך בסלקום יודעים שהמשפחה הייתה בחו"ל ? אני לא מאמין שאני מגונן על חברה סלולרית ארורה (כולן ארורות), אבל כנראה שסבא שלך הדליק את המכשיר בחו"ל, אפילו לרגע, וגם אם חייג בטעות והגיע למשיבון סלולרי של המכשירים הכבויים - זה עדיין נחשב שיחה.

התחלת טוב, רק חבל שהרסת את הכל בהמשך:

בכל אופן נשמע כמו גזל רגיל של חברה סלולרית, לא שקר אלא הכנסת יד לכיס במסגרת החוק...

מסריח אבל כנראה כשר.

אם הסבא לכאורה אכן הפעיל את מכשירו (והאמת היא שהתסריט הזה נשמע הגיוני לגמרי) ואכן רק "ניסה" לבדוק מה יקרה אם יוציא שיחה ו"רק במקרה" הגיע למשיבון, הרי שבוצעה כאן שיחה לכל דבר ועניין. במקרה הזה, זה ממש לא גזל ודרישת התשלום של סלקום ממש לא נופלת להגדרה של "גזל".

תומר, אני לא מכיר את סבך ולא יודע באמת מה קרה. יתכן מאוד שכל התסריט הזה הוא קשקוש אבל צריך להתבונן על הסיפור בצורה אובייקטיבית.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אלעד, אני מכיר אותו, ומילא מכיר אותו, הוא היה שם עם אמא שלי אחותו והילדים שלה, כולם שם מעל גיל 40 ולא ילדים, סבא שלי טס לחו"ל כמה פעמים בשנה ולוקח את המכשיר באופן קבוע לביטחון. הוא לא מפעיל בכלל את המכשיר, מה גם שהשיחות התבצעו בהפרש של כמה שניות והוא יודע ששאר המכשירים לא פעילים. אני לא סתם מעלה את העניין, זה פשוט סלקום!

הוא עזב אותם בסוף אותו החודש וכנראה ניסו להכניס לו.

in the face

with a chair

פורסם

תראה, זה לא שסלקום המציאו חיוב של שיחה שבוצעה מחו"ל בזמן שבכלל סבך היה בארץ. קיימת בין הצדדים הסכמה לפיה המכשיר היה בחו"ל, כך שעכשיו השאלה היא איזו דרך היתה לסלקום לדעת שסבך בחו"ל אם הוא טוען שכלל לא הפעיל את המכשיר ובהנחה שהוא לא עדכן אותם טרם נסיעתו?

קרא כאן את הפיסקה שכותרתה "קשישות לא עוצרות בכחול". משום מה, אני מוצא לא מעט דמיון בין שני הסיפורים.

פורסם

אלעד, ה"גזל" מתייחס לתעריף מוגזם לשיחות וגלישה בחו"ל, ושום תשלומי נדידה לא מצדיקים את התעריף המנופח.

הגזל גם מתייחס לעובדה שדוחפים שירותי אינטרנט לאנשים שלא צריכים את השירותים האלו. שוב, לא מצמידים לאף אחד אקדח לרקה, והכל לכאורה כשר, אבל האמצעים מאוד מסריחים.

דוגמא לגזל נוסף - לפני הרבה שנים רכשתי מסלקום מכשיר מוטורולה ROKR. בגרסאות שנמכרו בחו"ל ניתן היה לתכנת בקלות את הכפתור הרב שימושי לאיזה פונקציה שרצית. בגרסה של סלקום - הוא היה לגישה לאיטרנט ללא אפשרות לשנות את זה . והוא גם היה הכפתור שהכי הרבה נלחץ בטעות....

למרות כל זאת, כפי שכתבתי בהתחלה, העובדה שסלקום חייבה את סבא שלו על שימוש בחו"ל במקרה בדיוק בזמן שהיה בחו"ל, מרמזת שאכן סבו עשה שימוש כלשהו בטלפון בחו"ל, או שמישהו בסלקום עוקב אחריו וגילה שהוא נסע לחו"ל (האפשרות השניה לא נראית לי...)

פורסם

אני מאמין שגם טלפון מכובה שולח אותות כאלה ואחרים על מקום המצאו, ככה שלא בעיה לדעת שהוא בחו"ל.

in the face

with a chair

• תוכן חדש...