Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היפריון יקירי,

גש אל שוק הפשפשים ונסה למכור את זה במחיר מופקע לאחד הסוחרים שם או בטרייד אין שכזה..

אם זה לא עובד גש לאחד מהצפרדעים ליד ביתך והשלך לשם. :)

לפעמים כשאין לך משהו בעל תוכן להגיד עדיף פשוט לבלום את ה

noise hole.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
היפריון יקירי,

גש אל שוק הפשפשים ונסה למכור את זה במחיר מופקע לאחד הסוחרים שם או בטרייד אין שכזה..

אם זה לא עובד גש לאחד מהצפרדעים ליד ביתך והשלך לשם. :)

לפעמים כשאין לך משהו בעל תוכן להגיד עדיף פשוט לבלום את ה

noise hole.

עם כל הכבוד(ואין הרבה בגלל הסיגנון הבוטה שלך) מה לעשות ורפי צודק?

אתה יכול

להסכים או לא ,אבל אל תרד לרמה של התקפה אישית-להזכירך אתה ביקשת עצות!!!!

פורסם

רפי ואריק אתם עונים על השאלות שלו?

הוא שואל משהו יש לכם תשובה לשאלתו?

למה אתם סתם מבלבלים במוח אולי אין לו כסף

פורסם

באמת מגעיל מה שאמרתם פה כבר, דיברנו על זה שכל אחד וכיסו...

ואייל מה זה אמור להביע ההודעה הזאת אתמול על מכירת ציוד גנוב? :evil:

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם

זה בטח היה בצחוק...אני מקווה.. :evil:

פורסם

oxcide...

בוא נתחיל מזה שרפי כן ענה על השאלה.

"האם המגבר שברשותי איכותי ?"

לא בדיוק במילים שרפי השתמש בהן אבל המשמעות זהה - "לא, לא איכותי"

hyperion, תגובתך אכן לא במקום, בסופו של דבר שאלת שאלה וקיבלת תשובה ישירה (אולי הניסוח לא היה נחמד לטעמך, ואולי התאכזבת מהתשובה).

בכל מקרה, אני מציע, שאם יש לך משהו תקין תשתמש בו. אם יש לך משהו לא תקין אך יש לך את הידע (בוודאות) להשמיש אותו אז תשמיש אותו (אם אין לך את הידע אל תתעסק כי אתה עלול לגרום נזק לרמקולים אליהם הוא יחובר).

שימוש במגבר ישן אך תקין יתן לך ניסיון ראשוני בתחום, וככה תוכל ללמוד איך להתקין, איך לכוון, תתרשם מהעוצמה שלהם, מהאיכות שלהם וכו'.

סה"כ אם יש לך משהו תקין - אני אומר תשתמש בו בינתיים עד שיהיה לך כסף לקנות ציוד ברמה.

פורסם
רפי ואריק אתם עונים על השאלות שלו?

הוא שואל משהו יש לכם תשובה לשאלתו?

למה אתם סתם מבלבלים במוח אולי אין לו כסף

ראשית עניתי לו על שאלתו. לגבי מצבו הכספי אין זה מעניני

אבל שלא יגיב בצורה בוטה.

פורסם
oxcide...

בוא נתחיל מזה שרפי כן ענה על השאלה.

"האם המגבר שברשותי איכותי ?"

לא בדיוק במילים שרפי השתמש בהן אבל המשמעות זהה - "לא, לא איכותי"

hyperion, תגובתך אכן לא במקום, בסופו של דבר שאלת שאלה וקיבלת תשובה ישירה (אולי הניסוח לא היה נחמד לטעמך, ואולי התאכזבת מהתשובה).

בכל מקרה, אני מציע, שאם יש לך משהו תקין תשתמש בו. אם יש לך משהו לא תקין אך יש לך את הידע (בוודאות) להשמיש אותו אז תשמיש אותו (אם אין לך את הידע אל תתעסק כי אתה עלול לגרום נזק לרמקולים אליהם הוא יחובר).

שימוש במגבר ישן אך תקין יתן לך ניסיון ראשוני בתחום, וככה תוכל ללמוד איך להתקין, איך לכוון, תתרשם מהעוצמה שלהם, מהאיכות שלהם וכו'.

סה"כ אם יש לך משהו תקין - אני אומר תשתמש בו בינתיים עד שיהיה לך כסף לקנות ציוד ברמה.

חברי הטוב, אני לא בא להעליב אף אחד בכוונה תחילה. אני בסך הכל שאלתי שאלה. אני לא בקשתי לשמוע מטפורות על צפרדעים ועל שוק הפשפשים. הרגשתי שהתגובה לא לעניין ומקומה לא כאן, לכאן הגבתי בנחרצות בהתאם.

זה נכון, אני לא מתיימר להיות משכיל בתחום האדיו לרכב, לכן אני שואל אותכם שאלות. אני כן רוצה להנות מצליל טוב שיספק אותי והדרך לשם היא ע"י הבנה וניסיון.

הסטוטס הפננסי שלי אינו מזהיר, אך אנני מאמין שאני צריך מגברים בכמה אלפי שקלים בשביל להשיג את התוצאות שאני מחפש. בסך הכל רציתי להחליף את רבייעת 4 האינצים של בקליאו. האם זה נותן אשרה לזלזל בי ובאינטלגנצייה שלי? אני בספק.

אז אני אנסה שוב לשאול אותכם:

כפי שמצויין בט'רד השני המרכיבים שיש ברשותי הם:

* Renault Clio 1992 RN

* Keenwood CD Player 2020

* Morel Millenium 5.25X2 woofers (no crosses nor tweeters(

* Pioneer S20 tweeterX 2

* Cervin Wega Cross Over X 2

* Super Sound amlifer (matchs the one i showed here previously)

All the "ingredients" have been checked and proved to be working (at least partially)

לאחר בדיקה נראה למראית עין שיש מקום בדלות להתקנת המילניום.

האם לדעתכם החיבור של של המרכיבים הבאים (וופרים בדלתות, ווטרים על הלוח המחוונים מקדימה, קרוסים בדלתות או במקום אחר, מגבר בבאג', רדיו דיסק במקומו המיועד) יתנו תוצאה טובה? הדגש הוא על התאימות בין הווטרים לקרוסים ולוופרים.

כמו כן, הייתי רוצה לקבל חוות דעת על הטוורים הללו. אני לא ראיתי מעולם טווטרים בגודל כזה, בנוסף ההתנגדות היא 8 אום. אני יודע שברכב זה בדרך כלל 4 או 2. מה זה בעצם אומר לגבי ההגברה? צריך לשנות משהו? להוסיף משהו?

הנה מידע על הטווטרים הללו:

Car Tweeter (tss20) Features :

200W MAX Power

Power Component Dome tweeter.

amorphous-titanium-coated PPS (polyphenylene sulfide)-dome tweeter.

High-performance strontium magnet.

Built-in LC network : attached at end of speaker cable.

8 ohms rated.

Nominal input: 50W.

3,000-26,000 Hz (with network)/1,200-26,000 Hz (without network), 92 dB/W/m, 85.5 x 73.5 x 32.8 mm

אני באמת מעריך את העזרה ואת הזמן שלכם.

במיוחד לAstro Power שאשר נתן לי אינדיקצייה לגבי החומרים שיש ברשותי.

abc.jpg

פורסם

אם אתה מתכוון לחבר קרוס של קומפוננט מסוים, עם מיד של קומפוננט אחר וטוויטר של קומפוננט שלישי, אתה צריך לדעת את תדרי החיתוך השונים של הקרוס (באיזה תדרים הוא חותך כל רכיב) וכן תדרי החיתוך של הסטים המקוריים.

ז"א - אם תוכל לדעת על איזה תדרים עובד המיד של המילניום בסט המקורי,

ועל איזה תדרים עובד הטוויטר בסט המקורי (או לחילופין, מה התדרים שבהם הוא מכוון לעבוד הכי טוב).

לבדוק אם השילוב של שלושתם יתן תוצאה סבירה/טובה...

סה"כ יתכן שבכל מקרה האיכות שתתקבל משילוב זה תהיה יותר טובה מהרמקולים שיש לך כרגע ברכב.

כמובן שאופציה נוספת היא בניית קרוס לבד, שיתן את התדרים הנכונים לכל רכיב.

בתור התחלה, נסה לברר ולספר לנו מה החיתוכים בקרוס המקורי של סרווין, ומה החיתוכים בקרוס המקורי של המילניום ומה החיתוכים בקרוס המקורי של הטוויטר (במידה והוא כמובן שייך לסט קומפוננט כלשהוא.)

פורסם

מה זה מה זה אמור להביע? מישהו רשם גנוב, זה נמחק, אין פה יותר מזה. אם היה בצחוק או לא אין לי דרך לדעת או לברר.

פורסם

בן אדם שרוצה לבדוק מגבר ששרד שריפה ועם כל הכבוד לדעתו של תמיר שרואה בו כמגבר חמוד - זה מגבר "הסלתה ושמנה" של המיץ של הזבל אז להציע לבן-אדם כזה לבנות קרוס לבד...... לא ישר רצים לדחוף עצות לבן-אדם שלא כ"כ בעניינים רק כי זה נשמע טוב...

פורסם

מה זה מה זה אמור להביע? מישהו רשם גנוב, זה נמחק, אין פה יותר מזה. אם היה בצחוק או לא אין לי דרך לדעת או לברר.

סבבה רק אל תאכל אותי, אני הייתי נותן לו באן, גם ככה לכולם כואב שגונבים פה מערכת!!! :mad:

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם

כן, אני חושב שזאת הדבר הראשון שעליי לעשות זה לבדוק את תדרי החיתוך (כבר קראתי על העיקרון בעבר). מה עליי לחפש? את התדירויות שמצויינות במידע?

כלומר במידע שנתתי על טווטרים נגיד את החלק הזה: 1,200-26,000 Hz? כנ"ל לגבי הוופר ואז להתאים את זה לתדרים של הקרוס? אני הבנתי נכון?

חבר'ה, אתם כנראה לא כ"כ מכירים אותי, אבל אני לא גנב והציוד לא גנוב. זה מעליב שאני מעלה את זה, אבל אני רוצה להרגיע אותכם שאני לא שורף מכוניות בשביל להוציא משלדות השרופות מגברים זולים. זה לא ה Style שלי. כל החלקים הללו הם דברים שאספתי במשך כמה שנים (יותר נכון בעזרת אבי המכונאי). אני מבטיח לכם שאני אדם הגון ולא טיפש מספיק כדי לרוץ כיביכול ולפרסם על השלל שלי באינטרנט. למי שיש ספקות, מוזמן להתעמת איתי בה"פ ואני אסביר בדיוק מה מאיפה. כאמור - הכל כחוק.

אני גם לא אוהב אנשים שפורצים למכוניות. לאמי פרצו לרכב שלוש פעמים ועוד גנבו אוטו בסוף(בפעם הלפני אחרונה זאת הייתה 309. מי לכל הרוחות פורץ לרכב כזה?! ועוד המקסימום שהיה אפשר לקחת זה חפיסת עטים עסיסית בפעמיים הקודמות זאת הייתה פ'גו 405 לפני כ4 שנים).

פורסם

כן... בדיוק התדרים האלה התכוונתי.

בטוויטר הכוונה ל 3000-26000 (בחיבור לקרוס).

ז"א שאתה צריך לקוות שהקרוס של סרווין חותך טוויטר מ 3000 ומעלה (בערך, אם יהיה 2800 או 3500 נראה לי שזה לא יהיה קריטי).

אתה צריך לבדוק מה התדרים שנחתך המילניום בקרוס המקורי (ולקוות שזה עד אותו חיתוך כמו שמספק הקרוס שיש לך, נניח 2800 או 3500 אם נשתמש בדוגמא הקודמת).

אם אכן, המיד של המילניום נחתך במקור מלמטה עד 3000, והטוויטר הזה (לפי הנתון) טוב מ 3000 ומעלה, ובנוסף הקרוס יחתוך עד 3000 למיד ומ 3000 לטוויטר (כמו שאמרתי +/-) אז התוצאה תהיה סבירה וסביר להניח שיותר טוב ממה שיש לך עכשיו (תלוי מה יש לך עכשיו)

• תוכן חדש...