Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברצוני לדעת האם החיישן בית מצערת במאזדה 3 הוא חלק מהמנוע.

כלומר הוחלף ברכב מנוע , למנוע מתאונה והמוסך מתחמק מאחריות על החיישן בטענה שאינו קשור למנוע המוחלף.

לפי ידיעתי החיישן יושב על המנוע.

אשמח לקבל מידע כללי/כתוב על מיקום החיישן הנ"ל

תודה מראש

פורסם

חיישן זה ממוקם ליד גוף המצערת ומתחבר בצורה מכנית לצידו הנגדי של ציר המצערת.

תפקידו של החיישן הוא להעביר מידע למחשב בצורת מתח חשמלי על מצב המצערת. מידע זה חיוני למחשב כדי לקבוע את משך זמן הניצוץ. כך שחיישן זה לא קשור בקשר ישיר למנוע.

:)
פורסם

לפי דעתי, כשמחליפים מנוע לא נותנים אחריות על המצערת עצמה וכדו', אבל זאת רק דעתי.

החיישן מצערת קשור לניהול המנוע, ללא פעולה נכונה של החיישן אז המנוע לא יקבל נתונים נכונים וינהל את המנוע בצורה לא תקינה.

קובי

פורסם

אולי לא הבהרתי את השאלה.

אותי לא מעניין במיוחד מה הוא עושה,כי בוודאות הבעיה היא בחיישן-תקלה במחשב הבדיקה כשחובר לרכב.

אלה השאלה היא:

הוחלף מנוע ברכב האם המנוע החדש שהוחלף מגיע עם חיישן מובנה בתוכו או שמדובר על חלק שאינו קשור בכלל להחלפה של המנוע

האם הוא נמצא על המנוע או לא?

חשוב לציין כי יש לנו אחריות שלושה חודשים על המנוע וחלקיו.

וחשוב לי לדעת האם חיישן זה הוא חלק מהמנוע שהוחלף או שבכלל לא קשור להחלפה.

מקווה שעכשיו יותר ברור.

תודה מראש

פורסם
לפי דעתי, כשמחליפים מנוע לא נותנים אחריות על המצערת עצמה וכדו', אבל זאת רק דעתי.

החיישן מצערת קשור לניהול המנוע, ללא פעולה נכונה של החיישן אז המנוע לא יקבל נתונים נכונים וינהל את המנוע בצורה לא תקינה.

דעתך נכונה קוביק....מנוע זה לא מצערת ובטח לא חיישנים הקשורים אליה. במיקרה של חיישן תקול זה הבעיתיות תהיה בניצוץ שלא מתוזמן בצורה תקינה.

פורסם

לרוב המנועים מגיעים עם כל החיישנים (בוודאות) אבל יש כאלו יוצאים מן הכלל שמגעים ללא חיישנים, כנראה שבעל המוסך קיבל את המנוע מהספק ללא חיישנים, או שפשוט הוריד אותם והעביר את שלך ושמר את אלו שעל המנוע למלאי או בתור חלופי.

פורסם
אולי לא הבהרתי את השאלה.

אותי לא מעניין במיוחד מה הוא עושה,כי בוודאות הבעיה היא בחיישן-תקלה במחשב הבדיקה כשחובר לרכב.

אלה השאלה היא:

הוחלף מנוע ברכב האם המנוע החדש שהוחלף מגיע עם חיישן מובנה בתוכו או שמדובר על חלק שאינו קשור בכלל להחלפה של המנוע

האם הוא נמצא על המנוע או לא?

חשוב לציין כי יש לנו אחריות שלושה חודשים על המנוע וחלקיו.

וחשוב לי לדעת האם חיישן זה הוא חלק מהמנוע שהוחלף או שבכלל לא קשור להחלפה.

מקווה שעכשיו יותר ברור.

תודה מראש

היית ברור מלכתחילה ידידי... המנוע שהוחלף וכמו כן גם המנוע הקודם לא מכיל בתוכו חיישן זה. חיישן זה יושב על בית המצערת עצמה. בהחלפת המנוע לא נוגעים בחיישן זה כמו שלא נוגעים במצערת עצמה או במנוע צעדים ובעוד לא מעט חיישנים.

פורסם

כבר תגובה נוגדת תדובה אחרת.

יש איזה קישור למידע נוסף שמאשר או פוסל את קיומו של החיישן בתוך המנוע או לא?

פורסם

אני חושב שהדרך היחידה שלך לדעת, זה לבדוק בעוד מוסכים אם הם נותנים אחריות על זה.

כמובן שאל תגיע אליהם בשאלה, עשיתי אצל השכן שלך מנוע ועכשיו החיישן מצערת תקול, זה כלול באחריות? כי הוא סביר להניח יגיד לך כן, אם היית עושה אצלי זה היה באחריות.

הכי טוב, זה לבקש ממישהו שאתה מכיר, להתקשר למוסך ולשאול אותם אם במידה והוא ירצה לעשות מנוע כמה זה יעלה ומה האחריות כוללת וכך תידע אם המוסך סתם מנסה להעיף אותך או שהוא מתכתילה לא נותן אחריות על חלקים כאלו.

אני חושב שלא נותנים מכמה סיבות:

עלות של כל חיישן כזה היא גבוהה מאוד( יכול להיות בעיה בכמה חיישנים וזה יעלה לך לא פחות מהמנוע שהחלפת).

זה חלק חשמלי, פעם שנתקעתי עם קויל הרוס אמרו לי שאין אחריות על חלקי חשמל כי קצר ודברים כאלו יכולים להרוס אותם.

לסתם לידע כללי:

בחלק מהמכוניות לא ניתן להחליף את החיישן בלבד, אלא את כל המצערת.

זאת משום שהחיישן מגיע מכוון בידיוק בזווית והצורה שהוא צריך להיות מהמפעל, דבר שלא ניתן לעשות כאן.

לא יודע אם זה תקף לרכבך.

קובי

פורסם

היום בעידן המחשבים,ישר ישאלו אותי מספר רכב, ויראו את החלפת המנוע במוסך אחר.

כמובן שגם תאימות המנוע-ידרוש בדיקה מקיפה ויש יעלו על כך שהוחלף המנוע

כך שהניסיון הזה לא רלוונטי מבחינתי.

עוד מידע רלוונטי יכול רק לעזור!

המון תודה

פורסם

ביצעת את ההחלפה במוסך מורשה של מאזדה פורד?

כמו כן, אם תבקש יועץ שירות ותשאל אותו אני מאמין שהוא יענה לך גם בלי לבדוק במחשב.

קובי

פורסם

כן ביצעתי את ההחלפה במוסך מורשה,

שאני בספק אם בכלל אפשר לקרוא לו מורשה-עקב השירות הלקוי לאורך כל אחריות היצרן.

כל יועץ שירות שיצרתי איתו היום קשר ביקש את מספר הרכב

עזרה נוספת יכולה רק לעזור

פורסם

גלה יצירתיות -בקש מחבר עם רכב דומה את מספר הרכב.

הם בטח רוצים את המספר רכב על מנת לדעת את דגם המנוע וכדו'.

מן הסתם אל תתקשר למוסך מורשה שאתה החלפת בו.

קובי

• תוכן חדש...