Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני לשתף בהתלבטויותי, ואשמח לתגובות בעיקר מבעלים של הרכבים הנ"ל.

מדובר במונדאו אקובוסט רמת גימור TITANIUM מול סופרב 1.8 רמת גימור ELEGANCE

ביצעתי נסיעת מבחן בשני הרכבים, יכול לחיות בשלום ובהנאה עם כל אחד מהם וגם יכול לחיות עם המראה החיצוני של כל אחד מהם, לטעמי אף בחירה שאעשה לא תהיה גרועה, ועדיין אני מוצא את עצמי מתחבט ומתלבט, מאחר ומדובר בהוצאה כספית ניכרת.

להלן סיכום הנקודות החשובות לי, חלק נתונים יבשים וחלק תחושות סובייקטיביות שלי

1. הנסיעה בתור העיר בסופרב יותר קשה, מרגישים כל מהמורה, הרכב אינו משכך זעזועים, ניתן כמובן להתרגל, אך פחות נעים מהמונדאו ופחות נעים מהג'טה בה אני נוסע היום.

2. מצב ספורט - בסופרב כל הילוך מושך עד הקו האדום, מרגיש ונשמע חזק, במונדאו הטורים לא מתקרבים אפילו לקו האדום, הרכב עדיין מרגיש חזק ושומעים את השריקה המרגשת של הטורבו, אך הרכב פחות עצבני במצב ספורט.

3. שנתיים אחריות בסופרב, לעומת שלוש במונדאו. מנסיוני עם רכבי פולקסוואגן, נזקקתי לצערי לבצע תיקונים שונים בתקופת האחריות, לגבי אמינות הפורד - אין לי שמץ של מושג.

4. בסופרב ישנה אפשרות למושבים בהירים, במונדאו רק שחורים. בהיר לטעמי הרבה יותר יפה.

5. בסופרב ישנה אפשרות להזמין מושבי עור מלא (הזמנה מיוחדת) לעומת שילוב של עור ואלקנטרה.

6. הסופרב חסכוני יותר בדלק, אני נוסע הרבה בתוך העיר.

7. סאנרוף כלול במונדאו, בסופרב תוספת של 8000 ש"ח.

8. חיישנים מקדימה ומאחורה כלולים בסופרב, במונדאו תוספת של 2400 ש"ח והתקנה מקומית, כאשר שומעים רק צפצוף ואין כל חיווי ויזואלי למרחק, קצת מפחיד ברכב עם מימדים גדולים כל כך.

9. מאחורה יושבים אצלי 3 ילדים. בסופרב מרחב עצום, אך גם המונדאו מרווחת במידה מספקת.

10. בסופרב וילונות אחוריים מובנים בדלתות, שימושי מאוד לילדים בטיולים.

11. במונדאו דיבורית Bluetooth מובנית באיכות מעולה, בסופרב ניתן לשדרג המערכת בתשלום נכבד.

12. צבע מטאלי ללא תוספת תשלום במונדאו, בסקודה דורשים תשלום בנפרד.

13. המזגן במונדאו מרגיש חלש יותר מאשר בסופרב.

14. במונדאו אין גלגל רזרבי, שמו במקומו סטבוופר וערכת ניפוח.

15. בסופרב כיוונון חשמלי מלא של מושב הנהג עם זכרונות לי ולאשתי, וכן כוונון חשמלי של מושב הנוסע.

16. קראתי לגבי השהייה וקופצנות בגיר ה-DSG, חייב להגיד שלא הרגשתי זאת בנסיעת המבחן.

17. נכונות היבואן להנחות - זניחה בשני המקרים, בפורד מערכת איתור חינם (כ-3000 ש"ח), בסדוקה חצי מזה.

שתי נקודות נוספות שאשמח להתייחסות לגביהן:

1. האם ניתן כיום לקבל מחיר מחירון לכל אחד מהרכבים (כמובן בהתייחסות למונדאו 2.3 טיטאניום שמשווק מספר שנים, ולסופרב שגם נמצאת בלוחות יד שנייה)

2. החפלת דגם צפויה - קראתי כי מונדאו חדשה צפויה לצאת ב-2013, לא מצאתי כל מידע לגבי הסופרב.

פורסם

אני הייתי בהתלבטות דומה, ואכן ההתלבטות רלוונטית.

לדעתי שתי המכוניות הללו הן הטובות ביותר כמכוניות מנהלים או משפחתיות עד 200K.

אני בסופו של דבר בחרתי במונדאו מכמה סיבות:

1. ההנאה בנהיגה. אני נוסע די הרבה ונהיגה טובה במונדאו.

2. נושא האחריות - למכוניות הללו מערכות משוכללות ויקרות ושנתיים לדעתי לא מספיקות.

3. נושא הביטוח - לדברי סוכן הביטוח שלי, הביטוח יקר יותר בסופרב שגלל שהן יותר גניבות. תברר את זה עם סוכן הביטוח שלך. עוד דבר לגבי הביטוח - בפורד לחצו על הרכבת איתורן מפני שלדבריהם לא ניתן לעשות ביטוח ללא איתורן. זה לא נכון. הסוכן שלי ביטח את הרכב ללא צורך באיתורן אם כי הפוליסה יקרה בכמה מאות שקלים מזו עם האיתורן.

4. לי הצבע המטאלי כן היה חשוב ובפורד זה כלול.

5. אני לא נוהג לקרוע את האוטו במהירויות גבוהות אבל מרגישים שהפורד חזקה הרבה יותר. היא מייצרת כוח בקלילות רבה ובזריזות. יעל בעליות, בעקיפות.

6. לסופרב כמה יתרונות שלפחות לי לא היו כלל משמעותיות: חניה אוטומטית (לא מדבר אלי, לא הייתי משתמש בזה), כיוונון חשמלי של הכיסא (זה נחמד אבל ממילא כמעט רק אני נוסע ברכב אז אין לכך משמעות)

7. לגבי הגלגל הרזרבי - גם אני ראיתי זאת בתחילה חסרון במונדאו. אבל לפני שבוע היה לי פנצ'ר והמערכת לניפוח עבדה טוב. תוך כ- 10 דקות הגלגל היה מלא והייתי בדרכי לתקן אותו. לא הזעתי כלל ולא התלכלכתי. אם זה מאוד עקרוני מבחינתך, תמיד ניתן לקנות בכמה מאות גלגל ספאר ולשים בתא המטען. תא המטען פשוט ענק במונדאו ויש מקום גם לזה.

8. לגבי חיישני רברס - נכון. הם לא הסכימו בהתחלה בפורד אבל לחצתי והם התקינו אחוריים ללא תוספת. באמת אין חיווי אבל בצפצוף מתגבר ככל שמתקרבים. מתרגלים לזה מהר.

9. לגבי המזגן - לא נתקלתי בבעיות גם בימים חמים.

10. גג השמש - בהתחלה חשבתי שזה סתם קשקוש אבל לאחרונה אני מוצא את עצמי משתמש בזה לא מעט כשרוצים שיהיה איוורור בלבד ללא רוח דרך החלון. אני פותח את הגג בפתיחה השניה, כלפי מעלה.מומלץ.

11. אכן דיבורית הבלוטוס מצויינת. יש לי את הדיבורית הנייחת אבל לא התקנתי אותה מכיוון ששומעים ממש מצויין. הסאונד עובר דרך מערכת הסאונד של האוטו ולא דרך רמקול צפצפני רגיל. אגב גם המערכת של סוני עם 9 רמקולים+USB שמגיעה כסטנדרט - טובה מאוד.

לסיכום: אני מאוד נהנה כבר 3 חודשים מהמונדאו שלי. פשוט כייף של אוטו. גם מאוד אלגנטי - במיוחד השחור, גם מרווח למשפחה (יש לי שני מתבגרים וילד קטן), וגם מהנה בנהיגה.

אני מתאר לעצמי שגם אם הייתי בוחר בסופרב, סביר להניח שהייתי אומר מילים טובות.

בהצלחה

פורסם

ט ע ו ת: בכל דגמי שקודה אין תוספת על צבע מטאלי. בדגמי הפביה יש תשלום (זניח) על גג לבן או כסוף.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

גם אני הייתי בדילמה דומה והתלבטתי בין מספר דגמים: סופרב, מונדאו או 508 החדשה.

לאחר נסיעת מבחן על הרכבים הזמנו את הסופרב "אלגנס".

לגבי עניין הצבע המטאלי, כמו שכבר RS ציין, לא הצטרכנו לשלם כלל על תוספת לצבע.

בדבר החלפת הדגם, ממה שקראתי באינטרנט, הסופרב צפויה לעבור מתיחת פנים במחצית השניה של 2012 והיא צפויה להגיע ארצה ב2013.

בהצלחה!

פורסם
גם אני הייתי בדילמה דומה והתלבטתי בין מספר דגמים: סופרב, מונדאו או 508 החדשה.

לאחר נסיעת מבחן על הרכבים הזמנו את הסופרב "אלגנס".

לגבי עניין הצבע המטאלי, כמו שכבר RS ציין, לא הצטרכנו לשלם כלל על תוספת לצבע.

בדבר החלפת הדגם, ממה שקראתי באינטרנט, הסופרב צפויה לעבור מתיחת פנים במחצית השניה של 2012 והיא צפויה להגיע ארצה ב2013.

בהצלחה!

האם תוכל לשתף מה הניע אותך לבחור בסופרב?

• תוכן חדש...