Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים לכל חברי הפורום.

ברשותי רכב מסוג רובר 25 שעברה 80 אלף קילומטר עם גיר רציף.

כמה חודשיים אחרי קניית הרכב אתחילה בעיית התחממות הרכב, ניגשתי למוסך ונאמר לי שיש בעיה באטם ראש.

כמובן שזה שיפוץ ראש ואחלפת אטמים שעלו לי סכום כסף ממש לא קטן. ולי היה ממש קשה להוציא סכום כסף כזה אחרי קניית הרכב.

אחרי כחודש נסיעה באוטו התברר לי שהמיכל עיבוי פורק מהפקק מים עקב לחץ במערכת.

אחזרתי את הרכב לאותו מוסך ניסו לברר במה הבעייה ואמרו שהבעייה במחשב ניהול שלא מכניס את המאוור למהירות שנייה.

מן הסתם אני לא אתחיל להחליף מחשב ברכב אז הם עשו "קומבינה" עם החוטים והמאוור היה ניכנס ישאר למהירות שנייה במקום ראשונה. הבעייה לא נפתרה אז הם אחליפו פקק. ואחרי כמה שבועות הרכב כבר אתחיל לתחממם. אחרי זה אחליפו טרמוסטט.

בסוף המוסכניק ביקש שאני ישאיר את האוטו לכמה ימים בישביל שיוכל לבדוק את הבעיה. אחרי כמה ימים אתקשרתי אני למוסך,

והוא אמר שהבעייה בבלוק מנוע, וצריך להחליף מנוע. ואז שאלתי אם יכול להיות שהבעיה היא בשיפוץ ראש שהוא ביצע והתשובה שלו כמו שאתם כבר מנחשים הייתה "ברור שלא, זה בטוח הבלוק". והסביר שאחרי חימום מנוע יש פריצת גזי פליטה למערכת קירור.

השאלה איך הוא בדיוק יכול לקבוע שזה הבלוק בלי לפרק את המנוע?

באמת שאין לי יותר למי לפנות חוץ מהפורום. אני מבקש את עזרתכם בבקשה

תשמור על הש....רכב, והוא ישמור אלייך :roll:

פורסם

שלום רב !

לא ניתן לדעת את מצבו של המנוע, ולא ניתן לקבוע בצורה שרירותית שהבעייה בבלוק ולא בראש.

הסתברות הגיונית שהעבודה על הראש מנוע לא בוצעה מקצועית, והרכב לא נבדק לפני שחרורו מהמוסך, את תפקוד מרכיבי מערכת הקירור, כגון תרמוסטט ומאורר חשמלי.

מיותר לציין שלעקוף את בעיית המאוור , וליצור מצב שהמאורר יעבוד רק במהירות השניה והמהירה יותר, גורם להתחממות מואצת של המנוע, ולבלאי גדול למאורר, מיותר לציין שזה פתרון חאפרי ולא מקצועי.

העובדה שלרכב יש רק 80 אלף קילומטר בלבד, מחזקת את חשדי שהבלוק מנוע עדיין לא נאכל, והלקוי של בריחת קומפרסייה למים מקורה בליקוי של הרכבת ושיפוץ ראש המנוע, שלא בוצע כראוי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה תודה רבה על התשובה המהירה =)

שחכתי לציין שאחליפו מנוע ברכב הזה לפני שקניתי אותו.

הקילומטר של המנוע לא ידוע לי.

הוא אמר שיש פריצת גזים רק אחרי נסיעה ארוכה שהמנוע כבר חם.

צביקה אם תוכל להגיד לי מה עלי לעשות במקרה כזה? איך אני יכול להוכיח שהבעיה בשיפוץ שלו?

פורסם

זה המנוע עם הברגי ראש שהולכים עד הקראנק?

בכול מקרה אני מוכן לחתום בהתחייבות שזה בעיה בראש מנוע,שיפצתי הרבה ראשים כאלו לאנשים ומשום מה לכולם היו בעיות חוץ למוסך אחד שהוא מורשה לנדרובר,חייב לשים אטם ראש מקורי התחליפיים פשוט לא שווים כלום.

פורסם

A.B שלום ותודה על תשובתך הקוד של המנוע הוא 18K. זה אותו דגם מנוע שמורכב בדגמי 200 של רובר.

המוסך שבו בוצע העבודה הוא מוסך המורשה של רובר ולנד רובר בפתח תקווה

פורסם

מסכים עם צביקה,

ברשותי יש רובר ומטופלת עד היסוד. ברגע הקנייה ניבדק כל בורג ובורג כל צינור וצינור והוחלף מה שצריך.

יש לציין שהעבודה על הראש וה" קומבינה " היתה חאפרית למדי. לא מאמין שבמוסך מרכזי עשו קומבינה.

Rover 214Si

מכונאי רכב

פורסם

אל תמהר להלל את המרכזי עד שלא היה לך עסק איתם, תתפלא למה הם מסוגלים .

אני מכיר את המוסך המדובר וחאפריות לא תמצא שם, ואיך בדיוק הגעת למסקנה שהעבודה על הראש חאפרית? בדקת את הרכב המדובר ?

לפותח השרשור באיזה מוסך הרכיבו את המנוע בטרם קנית את הרכב ?

מסכים עם צביקה,

ברשותי יש רובר ומטופלת עד היסוד. ברגע הקנייה ניבדק כל בורג ובורג כל צינור וצינור והוחלף מה שצריך.

יש לציין שהעבודה על הראש וה" קומבינה " היתה חאפרית למדי. לא מאמין שבמוסך מרכזי עשו קומבינה.

Peugeot 208GTI

פורסם

המנוע הוחלף במוסך אחר לא ביררתי איפה נעשתה העבודה.

את הראש אני עשיתי אצל ש.ח.

רובר טורבו, אני יודע שאתה סומך על שמעון אבל משהו פה באמת לא בסדר

האוטו עומד שם כבר איזה חודשיים, באתחלה כשהאוטו אתחיל לתחמם ונתתי לו את הרכב "לבדוק" אם באמת אלך בלוק הוא אפילו לא חזר עלי. אני אתקשרתי אחרי שבועיים וכששאלתי אם הרכב נבדק התשובה שלו הייתה די מגומגמת וזה היה נישמע ככה "אממ..אממ... כן יש פריצה דרך הבלוק" האוטו עומד שם עד עכשיו מחכה למנוע והוא כל פעם אומר לי "אני רוצה למצוא לך מנוע טוב" ואני רואה בזה קצת זילזול. איך אפשר לבדוק את המנוע? בעל המגרש נותן לו לבדוק מנועים לפני קנייתם?

אני ממש לא אוהב ככה לתיחס לשמעון הוא בסך הכל בנאדם טוב. אבל אנחנו חיים בארצנו הקטנה שאפילו אנשים טובים מנסים בסך הכל להרוויח על אחד כמוני.

מה עלי לעשות? לקחת את האוטו למוסך אחר?

פורסם

נכון שאני סומך עליו הוא מטפל ברכבים שלי שנים רבות ועזר לי ובעלי רובר אחרים המון .

לעיינינו לא קל למצוא מנוע טוב לרובר היום בארץ זה לא סוד וגם לי יוצא לצוד חלקים במשך חודשים עד שאני מוצא משהו טוב .

לשמעון יש אפשרות לבדוק את המנוע בטרם הוא רוכש אותו .

אני יודע בוודאות ששמעון מחפש לך מנוע, יצא לי לשאול אותו מכיוון שהרכב חונה בתוך המוסך ולא ברחוב ולא נראה לי שכבעל מוסך יש לו עניין בכך שרכב יתפוס לו מקום .

לצביקה שקבע שבגלל הנסוע הנמוכה קשה לו להאמין שהלך הבלוק כנראה שאתה לא התעסקת ברובר ולראיה ברכב הזה כבר מורכב מנוע שני .

Peugeot 208GTI

פורסם

רובר טורבו אני חייב להגיד שאתה צודק הרכב עומד בתוך המוסך עד היום ולא חונה בחוץ.

אבל הוא לא יכל לראות את הבעייה הזאת מתי שפירק את הראש עוד באתחלה?

פורסם

מאיפה אתן מנחשים מה יש למנוע?

אם לא ראיתם תמצב שלו?

אלי שירותי רכב - מכונאות , חשמל , מיזוג אוויר , דיאגנוסטיקה ממוחשבת.

רחוב בן ציון גליס 27 , איזור תעשיה סגולה פתח תקווה

טל : 054-6150720

• תוכן חדש...