Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לך

בעקרון אחרי שהוא עשה ראש מנוע הוא יכול לבדוק קומפרסיה ולראות אם יש בריחת לחץ ובכך להבין בדיוק מה קורה

כנראה מרוב שהוא עושה מנועים כאלה הוא לא חשב שיש עדיין בעיה. וכרגיל התחמם המנוע והלך האטם לעולמו(בדרך כלל קורה אבל בהתחממות קלה ,ודרך הגב בשביל זה יש אטם ראש משופר מקורי ולא תחליפי)

זה שהוא לא היבחן את הבעיה הזאת קודם לכן זה כבר בעיה אחרת והיא בעיה שלו. לכן אתה יכול לבקש ממנו להסתדר איתך במחיר של הבלוק/מנוע החדש.

מקווה שעזרתי

8)
פורסם

שמעון היה בין הראשונים בארץ שהשתמש באטם המשופר, רצוי מאוד שאנשים יפסיקו לקבוע עובדות דרך הפורום ללא בדיקה פיזית של הרכב .

במידה ואתה מכונאי אתה מוזמן ליצור קשר עם פותח השרשור לבדוק לו את הרכב ולעלות את מסקנותיך על הכתב עד אז יהיה מכובד יותר אם לא תעסוק בהכפשת שמו של המוסך ללא ביסוס ממשי .

Peugeot 208GTI

פורסם

רובר טורבו עד כמה שאני אוהב את המוסך הזה והכל. אבל אם אני חושב על זה שמעון סחב אותי עד תום האחריות של הראש למרות שהייתי מבקש מימנו שיעשה בדיקת קומפרסיה והוא היה מתקש על זה שהבעיה לא בא משם. והייתי אצלו לפחות 5 או 6 פעמיים בתקופת האחריות. ורק אחרי תום האחריות אמר שהוא יעשה לי בדיקת קומפרסיה ואמר שהבעיה בבלוק אפילו בלי לפתוח אותו.

ובמקום לתמץ קצת בישביל הלקוח שעשה לעצמו כבר חור בכיס. הוא בקלות ראש אומר צריך להחליף מנוע.

ואני בתור לקוח תמים לא מפסיק לקרוע לעצמי את הכיס,

תשמור על הש....רכב, והוא ישמור אלייך :roll:

פורסם

משהו כאן לא מסתדר לי או חסרים פרטים.

מדוע המוסך חיכה עד תום תקופת האחריות של העבודה על הראש?.

מהי תקופת האחריות הניתנת על עבודה מסוג זה?

אגב לבעל הרובר 25 איזה סכומים שילמת ואם תוכל לפרט אני אשמח.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

הכל מסתדר, אחרי שיפוץ ראש קיבלתי אחריות של שלושה חודשים. וכבר אחרי כמה שבועות באתי למוסך והתלוננתי שלמערכת קירור יש חוסר נוזל קירור ואני מיליתי כבר פעמיים אחרי השיפוץ. המערכת נבדקה עם מכשיר לחץ ולא נמצא נזילה או בריכת לחץ ממערכת בדקו את הפקק של המיכל גם ונימצא שהוא לא מחזיק לחץ. הפקק אוחלף לחדש בחינם. אחרי עוד כמה ימיים מצאתי את מיכל העיבוי כימת וריק מנוזל, והרחתי ריח של גז פליטה במערכת כמובן ידעתי שאני יכול לטעות, נסעתי למוסך ואמרתי שהמערכת עדיין מחסירה מים. המערכת נבדקה ולא נמצא בריחת לחץ. אני ביקשתי שיבדקו קומפרסיה ושמעון התקש ואמר שאין מצב לבריחת גז פליטה בגלל שבוצע ראש לא מזמן. ואלך לכיוון אחר ומצא שהמחשב לא מכניס את המאוור למהירות שנייה. ואמר שיש לי שתי אפשרויות אחת להחליף מחשב והשנייה לעשות כמה שינויים בחייוט ומאוור יכנס ישר למהירות שנייה. אני הסכמתי.

ואפשר כבר לנחש שהבעייה לא נפתרה. וככה זה היה ממשיך הוא בודק רק את המערכת על בריחת לחץ. ורק כמה שבועות אחרי תום האחריות אמר שיכול להיות שהבעייה בבלוק וצריך לעשות בדיקת קומפרסיה. ורק אז אמר שצריך להחליף מנוע. שילמתי על העבודה והחלקים(סט אטמים, טרמוסטט, צינור רדיאטור עליון) 6500 כולל מע"מ. ועכשיו אחלפת מנוע שתעלה לי 7500 בארך. ואפילו לא ידוע לי מה האחריות שניתנת לי.

פורסם

אני לא מאמין ששמעון מרח אותך כדי שהאחריות תסתיים, אתה לא הלקוח היחיד שאני מכיר שעשה אצלו עבודות יקרות ואני נכלל ביניהם ובהתחשב בסוג הרכבים בהם הוא מטפל והיקף העבודה אין שום סיכוי שהוא עשה זאת .

לי וגם לאחרים שמעון בדק דאג ותיקן במסגרת האחריות וגם לאחר תום התקופה.

מכיוון ששמעון לא גולש בפורומים הדברים מוצגים כאן במעמד של צד אחד ולכן זה הופך למסע הכפשה ולא לשרשור מקצועי וחבל שכך הדבר .

Peugeot 208GTI

פורסם

ראשית לא ניתן לאבחן סדק בבלוק המנוע ללא פירוק הבלוק ובדיקתו בלחץ בבית מלאכה.

שנית, יש כאן כמה אפשרויות למקרה:

א) התקלה המקורית של חדירת דחיסה לנוזל קירור לא תוקנה כלל ואז עשו ראש מנוע לחינם.

ב) התקלה נגרמה בעקבות העבודה של הראש מנוע.

ג) התרחשה תקלה חדשה לאחר התיקון (ביש מזל עם סיכוי קלוש).

ד) התקלה הייתה קיימת בראש המנוע וגם בבלוק המנוע (סיכוי קלוש).

כך או כך, כדי לקבוע בצורה יותר טובה מה בדיוק קרה יש ראשית לאתר את מקור התקלה במדויק וגם אז אין ערובה לכך שיהיה ניתן לקבוע בודאות מה קרה , למה ומתי.

פורסם

רובר טורבו, שמעון ניסה לעזור לי גם אחרי תום האחריות. ואני ממש לא מנסה לאפליל את הבנאדם הוא בנאדם מקסים שמנסה רק לעזור. אני אף פעם לא התלוננתי על העבודה שהוא מבצע כמו ברובר הקודמת שלי למשל, שהייתה אצלי קרוב לשנה וחצי.

פשוט אתה צריך להבין שקשה לי להוציא כאלו סכומים של כסף. ואני ממש לא מרוויח 10 אלף בחודש.

יש לי עוד שאלה אלייך, ברגע שהמנוע יוחלף באחר מותר לי לקחת את המנוע הישן או חלקים מימנו?

פורסם

אתה רשאי לקחת מהמנוע מה שאתה רוצה .

באשר לעלויות אני מבין לליבך אך כשרכשת רובר ידעת שהרכב לא זול מבחינת הטיפולים.

לדעתי חבל שהשרשור הזה נפתח, יכולת ללבן את זה מול שמעון ללא הרעש הלבן שנגרם בעקבות השרשור.

התגובה האחרונה שלך מעידה על אמינותו ואופיו הטוב של שמעון וזה מה שמייחד אותו מרוב בעלי המוסכים.

אני מקווה שהסיפור ייגמר לשביעות רצונך תוך שמירת כבודו של איש יקר כמו שמעון.

Peugeot 208GTI

פורסם

זה לא שהרכב לא זול מבחינת טיפולים, זה שוד לאור יום מה שהולך עם הדבר הזה.

הרכב הזה חתיכת מסחטת כספים ובור ללא תחתית, זה אף פעם לא נגמר אין שקט מהמכונה הזו ליותר משבועיים.

רובר זה רכב לעשירים בלבד, וקשה לצאת מהברוך הזה.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
זה לא שהרכב לא זול מבחינת טיפולים, זה שוד לאור יום מה שהולך עם הדבר הזה.

הרכב הזה חתיכת מסחטת כספים ובור ללא תחתית, זה אף פעם לא נגמר אין שקט מהמכונה הזו ליותר משבועיים.

רובר זה רכב לעשירים בלבד, וקשה לצאת מהברוך הזה.

או יותר נכון רכב ל "פראיירים" בלבד, בלשון המעטה.

אנשים לא מיתפשרים על הנוחות שללא ספק יש אותה ברובר אבל גם יש אותה בוולוו ובפיז'ו ובאין סוף רכבים שלהחזיק אותם ייצא כבר הרבה יותר זול מרובר.

:)
פורסם

מישהו יכול להסביר לי מה כל כך מיוחד בשיפוץ ראש המנוע הזה.

שיפוץ מנוע רגיל כ- 3000 ש"ח

כאן ברובר אני שומע על 5000-6000 ש"ח

האם זה לא בגלל שאין הרבה מוסכים בארץ שמתעסקים איתו?

• תוכן חדש...