Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עד לפני כמה ימים הייתי נעול על סוזוקי אלטו, בגלל שהיא חדשה, חמודה, ומגניבה.

אפילו הזמנתי אחת בצבע שחור... , ירדתי ממנה לאחר שלקחתי אחת מהשכרה ליום בכדי להתנסות יותר מנסיעת המבחן, והחלטתי שזה לא בשבילי.

אז החיפושים ממשיכים, וראיתי את C30 שמאוד אהבתי, אך כולן לא עומדות בתקציב שלי (שהוא 60-65 אלף), אך ישנה אחת, שהייתה ממורה נהיגה, היא עומדת על 154,000 ק"מ, יד שניה, המחיר הדרוש הוא 67 אלף ש"ח.

להלן השאלות:

1. האם הרכב הנ"ל בגרסה הזו מומלץ?

2. האם לקנות רכב שהיה אצל מורה נהיגה הוא עד כדי כך גרוע?

3. האם הקילומטרג' גבוה יחסית לעבר ולסוג הרכב?

4. האם יש תקלות מיוחדות לרכב הזה? או דברים ספציפים שעליי לבדוק?

5. האם המחיר שבעל הרכב דורש הוא הגיוני לנוכח העבר של הרכב? (במחירון יד 2 הבסיס הוא 75 ואם עושים שקלול אז מגיעים ל45)

הצרכים שלי מהרכב:

1. שיראה יוקרתי

2. שיהיה מחיר בתקציה שלי

3. שנתון כמה שיותר גבוה

4. שלא יהיה מזללת דלק

5. שיהיה יחסית אמין

אשמח לתשובות

בברכה,

אסף בן עטיה

Owner @ Giggsi Cinema Sport's Bar

Alfa Romeo 159 1.9 Manual 2007

פורסם

נשמע מעט חשוד ומזמין צרות.

קח בחשבון עלויות אחזקה גבוהות (הרבה יותר מהאלטו המינימלית).

רכב מיוחד ויזואלית (באיזה מנוע מדובר?).

טיפולים יקרים למרות מכלולים משותפים לפורד פוקוס\מאזדה3.

בהחלט הרבה ק''מ לשנתון.

אני הייתי בודק חלופות אחרות,שפויות ונפוצות יותר.

פורסם

אכן דבריך נכונים, אילו חלופות אחרות?

ובוא לא נשווה כרגע את האלטו, אני היום עם C5 כך, שלגבי עלויות אחזקה בוא נתייחס אליה.

האם עוד מישהו חושב כך?

בברכה,

אסף בן עטיה

פורסם

בעל הרכב אומר שהיא עברה לא הרבה ק"מ אצל לימוד נהיגה כדאי באמת לבדוק את העניין בטפסים ולראות אם זה הכן כך ובדיקה במוסך תראה לך אם בעל הרכב טיפל בו כראוי ו"טישטש" את כול סימני הלימוד נהיגה...

אבל בכול זאת יש לרכב בלאי ק"מ מאוד גבוהה אבל הרכב עצמו מאוד איכותי ונועד כדי לשרוד את זה בתכלס אם הרכב מושך אותך והבדיקה תראה פרטים חיוביים אין סיבה שלא ללכת אליו...

המחיר שהוא מבקש מוצדק במקרה שהרכב באמת לא עבר הרבה ק"מ בלימוד נהיגה אם כן אז הוגן להוריד אותו ל+-50 K

חלופות אחרות בסגנון זה אין תכלס רכב קופה שנראה טוב לא בזבזני במיוחד חזק מספיק ואיכותי ב60K

פורסם

5. האם המחיר שבעל הרכב דורש הוא הגיוני לנוכח העבר של הרכב? (במחירון יד 2 הבסיס הוא 75 ואם עושים שקלול אז מגיעים ל45)

ואיך זה שאני היחידי שזה נשמע לו מופרך? בדקת בלוי יצחק? חוצמזה, יתהפך העולם ולא הייתי משלם כ 30%(!) יותר מהמחירון. להזכירך, הביטוח לרכב יעשה לפי שוויו בלוי יצחק כך שבמקרה של נזק מעל 20K או גניבה תקבל רק כ 45 אש"ח.

מספר נקודות:

-היו מספר שירשורים בעבר בנוגע לרכישת רכב לימוד נהיגה לשעבר, עבור עליהם.

-בגדול, הוולוו ב 10 שנים האחרונות אינן הוולוו הקלאסית (240, 244) של פעם. אל תצפה לאמינות ולשרידות האגדית של הדגמים הישנים, צפה לעלויות אחזקה גבוהות.

-לא הבנתי איך קפצת מסוזוקי אלטו חדשה ל C30 משומשת, מה הדרישות/צרכים שלך מהרכב (חוץ מ'יוקרתי')? מה הטעם ברכב גדול יחסית לצרכיך? (נשוי+ילדים? משלוחים?)

פורסם

אני נשוי וילדים יהיו בעתיד הקרוב.

אני צריך רכב שונה, יוקרתי (לא מזדה 2, או 3, או פוקוס וכו')

הסיבה שלקחתי בהתחלה אלטו כי חשבתי שהוא רכב קטנצ'יק וחמוד ורציתי למתג אותו במיתוג העסק שלי.

אבל זה לא רכב בשבילי, בטח שלא בתור בעל עסק, תדמיתית זה נראה רע.

בברכה,

אסף בן עטיה

פורסם

כיצד תסתדר עם רכב 3 דלתות וילד? בדוק: האם העגלה תכנס בבגז'. מעבר לזה יהיה קשה לשים ילד בכיסא הבטיחות מאחור.

אם אתה חושב בכיוון וולוו, אולי כדי לשקול דגמים גדולים יותר, כגון S40, S60 או אפילו S80?

למתג רכב על עסק זה נחמד, אבל מדבקה לא תיראה סולידי על רכב יוקרתי. בהחלט פורד פוקוס או מזדה 3 יכולות להתאים למיתוג כזה.

הכל תלוי איזה עסק יש לך. יש עסקים שברלינגו תתאים מבחינה תדמיתית, יש עסקים שסוואנה יותר תתאים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

טוב אז עדכון נוסף,

בדקתי במחירון לוי יצחק, המחירון שם גבוה יותר, לאחר הפחתת מורה נהיגה, המחירון הוא 67 אלף, כפי שבעל הרכב ביקש...

עכשיו בהתחשב בנתון הזה , יש למה לבדוק? האם ללכת לראות (שעה נסיעה מהבית שלי)

בברכה,

אסף בן עטיה

פורסם
האם ללכת לראות (שעה נסיעה מהבית שלי)

זאת אמורה להיות החלטה שלך. אם אתה רוצה רכב מסוג כזה והעובדה שנהגו ברכב הרבה נהגים לא מנוסים אינה מרתיעה אותך, תעשה את השיקולים שלך. אישית לא הייתי רוצה רכב ממורה נהיגה: תלמידים לעיתים מכסחים על הרכב מידרכות, קלאץ', מנוע נכבה הרבה פעמים במהלך זינוק (אם זה מנוע טורבו דיזל זה לא בריא לטורבו). כל נהג באותו יום מכוון לעצמו את הכיסא, מראות וכד'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בורה/ג'טה זה משפחתית קטנה. פאסאט, אונסיס משפחתית גדולה. אלה לא מכוניות יוקרה.

קאמרי זה מנהלים.

ללא ספק מדובר ברכבים טובים מאוד. כדאי לשקול אותם בתור אופציות.

אודי, BMW, מרצדס, לקסוס יותר בכיוון של מנהלים/יוקרה בדגמים הבכירים.

פורסם

אחרי מה שפרטת הדברים מובנים יותר. בכל מקרה, ואע"פ מחירון ה"לוי יצחק" הקדוש, נראה לי כי תשלום כזה לרכב (שסביר להניח נטחן קשות ב 4 שנים האחרונות) מוגזם.

ובנוגע ליוקרתי.

-האופצייה השפויה והנכונה היא משפחתית פרמיום משומשת עם מנוע 2 ליטר ומליסינג, כלומר מדובר על מכוניות כגון מאזדה 6 וכו'.

היתרונות הם כי הרכב יהיה דיי חדש עם נסועה הרבה יותר נמוכה ועלות תחזוקה שפויה יותר. אמנם רכבי ליסיניג לא נשמרו בקפדנות בדרך כלל אך רוב חברות הליסינג יתקנו את הליקויים שיתגלו לפני המכירה והן נותנות אחריות של שנה על המכלולים המרכזיים ברכב.

החסרונות הם כי היוקרה שהרכב ישדר תהייה "אני מנהל צוות פיתוח בחברת הייטק עם רכב ליסינג" בלבד ולא בטוח כי זה מה שאתה מחפש.

-האופצייה היוקרתית והמסוכנת היא רכישת אודי, BMW, מרצדס, או לקסוס שמורות בנות 6-8 שנים.

היתרונות הם כי הרכב יהיה ויראה יוקרתי. נקודה. ובתור אחד הנוסע במרצדס שמורה בת 13 אני יודע כי ההתיחסות (הראשונית) אלי שונה מאשר כאשר אני נוסע במאזדה 6 ליסינג של החברה. אם זהו נושא שהוא קריטי בשבילך אז רק רכבים כאלה ישיגו את מה שאתה מחפש.

החסרונות הם כי עלות תחזוקת תקלות ברכבים כאלה יכולה להיות גבוהה מאוד וזה עניין של מזל. אם תשיג רכב כזה שמור ומתוחזק בהתאם תוכל לההנות מספר שנים מרכב מהנה ומפואר בעלות שנתית של משפחתית חדשה. אך אם לא, אתה עלול לשלם את כל ערך הרכב בתחזוקה תוך 3-5 שנים.

החלטה שלך.

פורסם

אז ככה, כן הרושם הראשוני חשוב לי, הרושם של לצאת מרכב שונה, ולא רכב ליסינג טיפוסי...

ההתלבטות קשה...

אהיה יותר חכם בראשון כשאלך לראות את הרכב.

ונחזור לשאלה היותר מעניינת כרגע:

קצת מידע על הרכב הזה יש? כל מידע... לא הצלחתי למצוא מידע על הגרסא הזו (ידני 1600)

בברכה,

אסף בן עטיה

פורסם

איזה מידע אתה צריך? הרכב נדיר למדי, לכן מבחינת האמינות מאט מה יש להגיד.

לדגם המדובר מנוע בעל 100 סוסים,  15.3 קגמ מומנט על משקל 1200 קג. 0 ל100 ב11.8 שניות, מהירות מירבית 185.

קיימות גירסאות 5 צילינדר לרכב הזה, כולל דגמים בעלי שבלול.

הרכב מבוסס על אותה פלטפורמה כמו פורד פוקוס. בדגם שאתה מדבר אליו, המנוע גם הוא פורד.

• תוכן חדש...