Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נו באמת להשוות נהג מקצועי לנהג ישראלי טיפוסי...

קודם כל שץרגיש טוב מהתאונה אחרי זה תבדוק מה עם הרכב.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני רואה שיש המון תגובות הרבה תומכות ועונות על השאלה והמון תגובות מאנשים שחייבים להגיב על כל דבר גם התגובה שלהם לא בהכרח נכונה או קשורה לנושא אז אני מבקש מי שאין לו מה להגיד שלא יגיד את זה פה.

אני לא חושב שאיבוד שליטה בעיקבות שמן על הכביש זה דבר שאפשר לשלוט בו, למרות שאני נהג חדש אבל אני לא חושב שמישהוא אחר היה מגיב בצורה יותר טובה מימני, אבל יתכן שאני טועה. בקשר לאשמה של המדינה, אני לא אוהב יש לזרוק האשמות אבל במקרה הזה אני חושב שיש למדינה חלק לא קטן בתאונות בסיבוב הזה ואני אסביר למה. דקה בערך אחרי התאונה הגיע גיפ של האבטחה של הישוב ואמר לי שהשבוע היו שם 3 תאונות, והוא אומר שזה נקרא סיבוב המוות, והשוטר אמר לי את אותו דבר.

לפני הסיבוב יש רק תמרור המורה על עיקול. אני חושב שהמינימום זה לשים בעיקול כזה שלט, סיבוב מסוכן. הסיבוב מגיע בהפתעה +התנאים "המצוינים" של הכביש +הראות הלקויה, זה מתכון בדוק לתאונות. אני לא יודע אם יש לי אשמה בכל הסיפור הזה אבל נסעתי במהירות סבירה, משהוא באזור ה90. חלק יגידו שזה מהירות מטורפת אבל, ביננו, מי נוסע בכביש הביקעה על 80?! לפני שניכנסתי לסיבוב הורדתי את האורות גבוהים, כי היה רכב שהגיע מימולי ולא רציתי לסנוור אותו. יתכן שבגלל זה לא ראיתי את הכביש טוב וקלטתי את הסיבוב מאוחר מידי, מה שככל הנראה, בשילוב השמן על הכביש, גרם לתאונה. נהג האמבולנס אמר לי שהיתה שם שעה לפני באותו מקום תאונה!

פורסם
עם כל הכבוד - זה נראה לי יותר עניין של מזל מיכולת. אחרי ההחלקה הראשונה שהיא כנראה לא נמנעת הוא התחיל להתעופף שם עם ההגה במקום לתת גז\ESP לעשות את העבודה שהוא אמור לעשות.

מזל/כשרון בכדי להכנס למצב כזה, יכולת בשביל לצאת ממנו. לתת גז זה הדבר האחרון שהייתי עושה במצב של היגוי יתר.

פורסם

כל אובדן אחיזה לגופו, ובכל זאת - ברכב בעל הנעה קדמית שנכנס להיגוי יתר, האצה קלה, או יותר נכון "להישאר על הגז", הרבה פעמים תהיה הצעד המתבקש. התוצאה תהיה העברת המשקל אחורה ומשיכה של הגלגלים הקדמיים ישר קדימה, מה שיכול להחזיר אותך לתנועה נורמלית.

ברכב בעל הנעה אחורית אין מה לנסות את התמרון הזה, אלא אם כן יש לך יומרות להיות דריפטר.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
עם כל הכבוד - זה נראה לי יותר עניין של מזל מיכולת. אחרי ההחלקה הראשונה שהיא כנראה לא נמנעת הוא התחיל להתעופף שם עם ההגה במקום לתת גז\ESP לעשות את העבודה שהוא אמור לעשות.

מה אתה אומר... פשוט שטויות.

התחיל להתעופף עם ההגה? נראה אותך נכנס למצב של היגוי יתר כשאתה לגמרי לא מצפה לו ונראה איפה תיגמור.

רואים שלבנאדם יש ניסיון רציני בנהיגה מתקדמת.

לALÞћÃ:

אני מאמין שהאודי הזאת הנעה קידמית (אלה אם כן היא S כלשהיא אבל אין אפשרות לדעת) אז עדיף לתת מעט גז ובנוסף לתקן עם ההגה. אלה אם כן הרכב היה הנעה אחורות ואז צריך פשוט לתקן עם ההגה ולא לגעת בגז.

לפותח השרשור ולמגיבים, זאת ממש לא אשמתו של הנהג, אי אפשר כל הזמן לצפות לכתם שמן על הכביש בפרט אם זאת נסיעה ארוכה ובשעה מאוחרת.

אני מאמין שאם לפותח השרשור היה ניסיון בניהגה מתקדמת יכול להיות שהמצב היה נגמר אחרת.

לדעתי לא ישללו לך את הרישון בגלל המקרה, אבל לא פשוט יותר לדבר עם המישטרה ולברר?

פורסם
כל אובדן אחיזה לגופו, ובכל זאת - ברכב בעל הנעה קדמית שנכנס להיגוי יתר, האצה קלה, או יותר נכון "להישאר על הגז", הרבה פעמים תהיה הצעד המתבקש. התוצאה תהיה העברת המשקל אחורה ומשיכה של הגלגלים הקדמיים ישר קדימה, מה שיכול להחזיר אותך לתנועה נורמלית.

ברכב בעל הנעה אחורית אין מה לנסות את התמרון הזה, אלא אם כן יש לך יומרות להיות דריפטר.

לא הכי מדוייק, בהחלקה בגדול יש לך 2 אופציות, לבלום תוך כדי איבוד שליטה ולקוות שלא תפגע בשום דבר או לנסות לתקן ולקוות שתצליח. אם אתה תתקן ותתקן יותר מידי כמו שהבחור בסרטון עשה, ולמזלו הוא היה מספיק מהיר לתקן חזרה, לא רק שאתה תאבד שליטה, אלא שעכשיו את עף מחוץ לסיבוב ובמהירות יותר גבוהה, כי בזמן שניסת לתקן ולצאת מזה היית יכול פשוט לבלום.

אם בכל זאת אתה הולך על לנסות לצאת מזה, בלימה זה הדבר הלא נכון לעשות. ברכב הנעה קדמית צריך אפילו לתת גז, כדי להעביר משקל אחורה. ברכב הנעה אחורית אסור לרדת לגמרי מהגז, במיוחד אם אתה בהילוך נמוך, צריך לתת כמות גז ניטרלית, כדי לא להוסיף כוח הפועל על הגלגלים. אופציה אחרת היא פשוט ללחוץ על הקלאץ. וכמובן בשתי המקרים לבצע תיקון עם ההגה. שוב פעם הבחור מהסרטון מדגים לנו איך לא מבצעים את זה נכון. הדרך הנכונה היא פשוט לעזוב את ההגה לתת לו להתיישר ואז לתפוס אותו חזרה. אסור להצליב ידים, זה פשוט איטי מידי.

כמובן שזה יותר מורכב מרק לקרוא ולפנים ואם אין לכם איפה להתאמן, עדיף פשוט ללחוץ על הבלמים ולקוות לטוב.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

התחיל להתעופף עם ההגה? נראה אותך נכנס למצב של היגוי יתר כשאתה לגמרי לא מצפה לו ונראה איפה תיגמור.

האמת שקרה לי, לפני חודש וחצי ונגמר טוב מאד - תודה (ובפקודת הגה אחת ובלי שום דרמה). מה שמוצג בסרטון זה בדיוק מה שלא צריך לעשות כשאתה נכנס למצב של החלקה, בייחוד שלא ברכב סטנדרטי עם הנעה קדמית. ובנימה זו פרשתי מהשרשור, ערב טוב.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

פעם אמרו לי שבנאדם שלכאורה חכם ידע לצאת מכל צרה ,אם זאת בנאדם שבאמת חכם ידע לא להיכנס אליה מלכתחילה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אין לי נסיון בנהיגה מתקדמת ואני נהג חדש אבל בהתחלה נתי לחיצה די חזקה על הגז וניסיתי לתקן עם ההגה אבל ראיתי שאני לא מצליח להישתלט על הרכב אז נתתי ברקס שכנראה היה טעות אבל אני לא חושב שגם בלי לגעת בברקס התוצאה היתה טובה יותר, ראיתי את הגדר מתקרבת לתוך הפנים וידעתי שעם אני ממשים עם הגז אני נכנס בה חזיתית

פורסם

רואים שלבנאדם יש ניסיון רציני בנהיגה מתקדמת.

לALÞћÃ:

אני מאמין שהאודי הזאת הנעה קידמית (אלה אם כן היא S כלשהיא אבל אין אפשרות לדעת) אז עדיף לתת מעט גז ובנוסף לתקן עם ההגה. אלה אם כן הרכב היה הנעה אחורות ואז צריך פשוט לתקן עם ההגה ולא לגעת בגז.

לפותח השרשור ולמגיבים, זאת ממש לא אשמתו של הנהג, אי אפשר כל הזמן לצפות לכתם שמן על הכביש בפרט אם זאת נסיעה ארוכה ובשעה מאוחרת.

אני מאמין שאם לפותח השרשור היה ניסיון בניהגה מתקדמת יכול להיות שהמצב היה נגמר אחרת.

לדעתי לא ישללו לך את הרישון בגלל המקרה, אבל לא פשוט יותר לדבר עם המישטרה ולברר?

מילים כדורבנות.

תודה על הסרטון ALÞћÃ.

פורסם

קובי ידידי לפורום,

אתה צודק - אין לך ניסיון בנהיגה מתקדמת! האמת שגם לי אין ניסיון בנהיגה מתקדמת!

וכפי שנאמר - הכי חשוב שיצאת בשלום מכל הסיפור הזה!

אני לא מכיר אותך, וכל מה שאני יודע זה רק לפי מה שכתבת -

אני מבין שאתה נהג חדש בלי הרבה ניסיון בנהיגה (לא רק מתקדמת), גם אני הייתי נהג חדש ואני מבין היטב את היצר לנהוג יותר מהיר, לבדוק את המגבלות. זה הזמן להוריד הילוך (כביטוי, בלי להעלות את הסל"ד). אני מבין גם שהמקום הוא בעייתי, אבל אי אפשר לתלות את כל האשמה בתשתית.

כל מה שרשמו פה - ESP, גז, הנעה קדמית, הנעה אחורית - אני יכול לסכם את זה בפשטות:

כלל הברזל (תכף נגיע להבדל בין חכם לפיקח): צריך להתאים לפני הסיבוב את המהירות!

אם אתה על סף אובדן שליטה - גם בסיבוב - לחץ חזק על הברקס (ביחוד ברכב עם ABS) זה לא תמיד יחלץ אותך, אבל יקטין את המהירות (ועוצמת המכה אם תגיע לשם).

ניקו - הביטוי שאני מכיר (לא יודע בדיוק מה המקור): פיקח ידע להחלץ מצרה שחכם ימנע מלהיכנס אליה.

פורסם

בקשר למהירות אני חוזר שוב הייתי על אזור ה90 לא מהר מידי בישביל הכביש הזה המהירות המותרת היא 80 אני חושב שהסיבה העיקרית לתאונה היא בגלל שקלטתי את הפניה מאוחר מידי העיקול שם מגיע בהפתעה אבל תוסיף לזה את העובדה שכיביתי אתהאורות גבוהים ואת העובדה שהרכב ממול היה עם אורות גבוהים מה שלא מוסיף לך ראות ואת תנאי הכביש גם בלי השמן זה מצב מועד לפורענות

פורסם

לחבר שנכנס בעמוד עקב החלקה בגשם, שהוא נהג חדש, נשלל הרישיון לחודשיים- תאונה עם נפגעים.

הנפגע הוא החבר עצמו שנשרט ע" הכרית אוויר.

פורסם
אני רואה שיש המון תגובות הרבה תומכות ועונות על השאלה והמון תגובות מאנשים שחייבים להגיב על כל דבר גם התגובה שלהם לא בהכרח נכונה או קשורה לנושא אז אני מבקש מי שאין לו מה להגיד שלא יגיד את זה פה.

ה-"פה" זה פורום ציבורי, ואתה לא יכול לקבוע מי יגיב ומה יכתוב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...