Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וחג שמח לכולם (:

לאחר התלבטויות רבות החלטתי להחליף מערכת ברכב שלי, מאזדה 3 2010 2.0 ספיריט.

מכיוון שאינני בקיא יותר מדי בנושא ברמה של לבחור רכיבים בעצמי ולפתור את הבעיות בעצמי, החלטתי לפנות אליכם בכמה שאלות.

קודם כל , הכיוון הוא מערכת SQ, בלי להשתגע בתקציב מטורף.

השאלה שלי היא מה אני אמור לעשות עם הרדיו דיסק המקורי שמגיע עם הרכב, האם יש לו יציאה למגבר ובמקרה ויש לו כמה זה יגרום לצוואר בקבוק עם שאר רכיבי המערכת ? בהנחה שאני מרכיב עכשיו קומפוננט בקדמיים , מגבר וסאב, כמה המערכת תחרבן את התוצר הסופי ואת איכות הסאונד ?

בנוסף, אשמח לקבל הצעות לרכיבים, שוב, מכיוון שאינני בקיא במיוחד בנושא, חשבתי על קומפוננטים בסביבות ה1000-1300 ש"ח

שאלה נוספת, למי ששמע את המערכת של המאזדה ספיריט, האם יש צורך להחליף גם את הרמקולים האחוריים ? וכמה זה ריאלים לשים את הקדמיים במקומם ?

תודה רבה לעוזרים וחג שמח וכשר :)

פורסם

תראה בגדול לרוב לא מתקינים בכלל רמקולים מאחורה, כך שאני לא רואה סיבה להעביר את הקידמיים לאחורה.

עדיף שתיתן תקציב כולל לרכיבים.

למערכת המקורית אין יציאות למגבר, אך אם אתה מעוניין לשמור על המראה המקורי ניתן לחבר משהו שנקרא מנחת שמאפשר לך לחבר מגבר למערכת המקורית.

יש גם מגברים שיש להם מנחת מובנה ובכך אתה חוסך את הצורך במנחת. יש לי למשל מגבר של HERTZ דגם HE4 שמגביר לי סט קומפוננט +סאב יש לו מנחת מובנה והוא עושה עבודה די טובה.

לגבי המלצות לרכיבים בלי להישתגע בתקציב יש לך :

מגבר: JBL 1004 (סביבות ה 1000 ש"ח)

סאב: HERTZ ES250 או ES 300 (סביבות ה 1000 ש"ח עם תיבה)

קומפוננט קידמי : MOREL DOTECH OVATION (בזה הכי טוב שתשמע ותבחר מה שאתה אוהב) (סביבות ה800 ש"ח)

מנחת: AUDISON או GENESIS

או

מגבר: HERTZ HE4 (סביבות ה 1500 ש"ח) ואז אין צורך במנחת

סאב: אותו דבר

קומפוננט: אותו דבר.

אל תשכח התקנה ברמה טובה .

מקווה שעזרתי.

פורסם

קודם כל תודה רבה על התשובה המהירבה.

שנית, האמת שאין כל כך תקציב מוגדר, אני מוכן להשקיע במערכת טובה עם סאונד שיספק אותי אבל לא להשתגע ולהגיע ל7-8K

לגבי הרכיבים, סתם שאלה בכיוונים אחרים, לא עדיף נגיד סאב ומגבר של סרווין וגה או רוקפורד ? ולגבי הקומפוננטים, איך FOCAL בתחום ? נגיד 165V2 ?

אני לא מבין גדול, אני סתם שואל כדי לקבל פרספקטיבה, יכול מאוד להיות שאני טועה ושנגיד אם לוקחים קומפוננטים במחיר כזה אז צריך להשוות אליהם את שאר הרכיבים כי אחרת הם לא יהיו אפקטיביים בכלל.

ולגבי המנחת, העלות שלו היא בסביבות ה600 שקל אם איני טועה נכון ? יש יותר \ פחות איכותיים או שכולם אותו דבר ?

עוד שאלה, מה מידות הרמקולים במאזדה ? אני שואל מכיוון שאני שואף לעשות כמה שפחות שינויים ברכב מכיוון שגם הרכב הוא לא בשימוש פרטי שלי בלבד, וגם כי כל זמן קבוע אנחנו מחליפים רכב ככה שכמה שפחות כאב ראש עם קונים יהיה יותר טוב בשבילי, בגלל זה גם אני נמנע מלהחליף את המערכת המקורית.

פורסם

מנחת איכותי עולה בסביבות ה700 שקל, המידה בדלתות היא 6.5 מקדימה ומאחורה. בקשר לקומפוננט תגיע למפגשים תשמע סטים ואז תקבל החלטה.

A3

K04 Inside

פורסם

ללא תקציב מוגדר לרכיבים, יהיה קשה להיות ענייני.

בכול אופן לא הייתי ממליץ לך להשאר עם המערכת המקורית

בסכום דיי זניח אפשר להשיג מסגרת רדיו חליפית עם רדיודיסק אפטרמרקט

שיתנו לך תוצאה הרבה יותר איכותית.

בנוגע לרמקולים האחוריים.

אם אתה רוכש רדיודיסק אפטר מארקט אפשרי לחבר אותם להגברה הפנימית שלו

או לא לחבר אותם בכלל ולהשאר עם במה קדמית בלבד בהתאם לטעמך.

פורסם

מאזדה 3 זה לא 5X7? בכל אופן ניתן להכניס 6.5 באמצעות מתאם, ואם אתה מחליף רכב אז תבקש ממי שמתקין את הרמקולים המקוריים ותגיד לו שאתה צריך אותם. יש כאלה משתמשים בהם ליצירת מתאם .

פורסם

אני לא יודע לענות בקשר לתקציב מסיבה פשוטה שאין לי מושג מה סדר גודל התקציב שדרוש כדי להרכיב מערכת שתישמע טוב ולא להתפשר על בינוניות.

לצורך העניין, איזה מערכת אני יכול לרכוש בסביבות ה3.5K וכמה איכותי היא תשמע ?

כמה הבדלי האיכות משמעותיים נניח בין תקציב של 3.5K ל-4 או4.5K ?

תודה על העזרה של כולכם.

פורסם

בתקציבים שציינת ניתן להרכיב את המערכות שרשמתי לך. אלה מערכות שנותנות תמורה טובה לכסף (במיוחד זאת עם מגבר של JBL). ואיכות טובה.

אלה לא מערכות שמיועדות לרעש אלה לאיכות הכי טובה בתקציב הכי נמוך. לדעתי אלו מערכות שיספקו את רוב האנשים שמחפשים לשמוע באיכות טובה בהרבה מזו של מערכת סטנדרטית שמגיעה עם הרכב ולא מוכנים לשפוך הרבה כסף על זה. (וכשאני אומר הרבה אני מתכוון להרבה)

פורסם

לשמוע טוב במילים אחרות זה בעצם להפשר על מערכת בינונית

בשביל לשמוע באמת טוב צריך להשקיע לפחות 7- 8 אלף.

דבר ראשון ניתן להישאר עם המערכת המקורית ולקבל צליל איכותי הבעיה שזה עולה יחסית הרבה.

במקום מנחת שמתאם בין המערכת המקורית למגבר, אתה שם מעבד צליל (פרוססור)

ניתן למצוא אחד משומש אבל קשה כי זה מוצר שמחזיק המון זמן, הוא מאוד יעיל לכל מערכת בכל רמה!, ואפשר

בקלות להעביר אותו מרכב לרכב.

מחיר של מעבד משומש מתחיל ב 1500 חדש עולה 3 אלף

ויש רק 2 מוצרים ששווה לרכוש אותם: אודיסון ביט אחד, JBL MS8

לכל מוצר יש את היתרונות והחסרונות שלו הכל שאלה של מה אתה מעדיף לפי הטעם שלך.

דבר שני סט קומפוננט איכותי (חדש) יעלה לפחות 1500 ש''ח

מגבר שיהיה מספיק איכותי ועוצמתי (משומש) יעלה בין 2000 ל 4000 אלף. ואני משתדל להיות עדין במחירים

סאב ומגבר (משומשים) זה עוד 2000 עד 4000 אלף.

והתקנה פשוטה בלי יותר מידי שטויות באוטו לפחות 500.

מינימום 7 אלף ש''ח

פחות מזה זה כבר להתפשר...

אני לא אומר לך שזה מה שאתה צריך זה רק בשביל להכניס אותך לפרופורציות מה המחירים בשוק.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

מאזדה 3 זה 5X7 לי יש מאזדה 3...

צריך לעשות מסגרת, אני לא מאמין שיקחו לך כסף על זה בהתקנה.

בכל אופן אני לא יודע למה רוב הפורום אוהב להמליץ על הרכיבים האלה אבל! ואבל גדול,

הקומפוננט נשמע נהדר אומנם הטוויטרים שלו צורמים את האוזניים ולא מעניין אותי מה אומרים ופה ושם זה הטוויטרים זה מה יש הם צורמים, עדייף להוסיף עוד 300 ש"ח ולהביא הייבריד.

דבר שני הסאב הזה אני לא יודע למה אבל הפס יצור שלו דפוק והם עשו לו הלחמות חלשות בחיבור חותי החשמל בתוכו והם פשוט נקרעים וזה מאוד מתסכל להתחיל לפרק ולהלחים אותו ובטח שאם אתה לא מבין בזה

אני הייתי ממליץ לך ללכת יותר על הכיוון של סאבים של DLS הם לדעתי יותר איכותים ויותר עוצמתיים.

• תוכן חדש...