Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מעוניין לקנות סקודה פאביה חדשה. אני נוטה לכיוון הספייס ומכיוון שאני נוסע המון הכיוון הוא ל 1.6TDI.

העניין הוא שדגם זה מגיע עם גיר ידני בלבד. זה לא מהווה בעיה עבורי אךאני גם מתלבט בין 1.2TSI גיר DSG.

אך מסקרן אותי מאוד הבדל יחסי העברה בגיר במיוחד ההילוך האחרון 7 ב DSG ו5 בידני.

בפולקסווגן ג'טה קיים מנוע 1.6TDI עם גיר ידני 6 הילוכים אך דגם זה יקרררר עבורי.

אם מישהו יכול להפנות אותי ללינק או שיודע מה יסי העברה בהילוך אחרון ב 1.2TSI וב 1.6TDI ידני זה יהיה מצויין.

אני השמח גם לדעת מה יחסי העברה בג'טה 1.6TDI ידנית בהילוך 6.

אני לא מצאתי עזרה תתקבל בברכה.

איתי

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

בתור בעלים סקודה פאביה 1.2 TSI ידנית אני יכול להגיד לך שהחיסרון בהילוך שישי מורגש אך בשל הגמישות של המנוע והיכולת לטפס בסל"ד ולצבור מהירות כבר מסל"ד נמוך זה לא כל כך נורא, מבחינת חיסכון בדלק היא מאכזבת, בנסיעה של 80 אחוז בין עירוני ו20 אחוז עירוני הממוצע עומד על 1:14.5 - 1:15, אני מעריך שעם רגל קצת יותר רגועה על הגז אפשר לסחוט עוד קילומטר לפה או לשם אך רחוק מאוד מנתוני היצרן וזה לאחר 15,000 קילומטר ב4 וחצי חודשים. לכן, אם השיקול הוא חיסכון בדלק החישוב הוא פשוט, האם ההפרש במחיר הקנייה יחזיר את עצמו בהוצאות הדלק? אם כן לא הייתי חושב פעמיים ואם הייתי יכול לחזור לאחור הייתי בוחר בגירסת הדיזל.

פורסם

אם אין לך בעיה עם ידני, לך על זה. DSG גיר עדיף על תיבה פלנטרית קונבנציונלית, אבל זה רחוק מביצועים וחויה של ידני.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

ה-DSG7 עובד נהדר בפביה. הכיול גיר הרבה יותר מוצלח מאשר באיביזה ובפולו.

במידה ויש את האפשרות לידני, לך על זה. לא פחות כיף וכמובן עמיד ואמין יותר לאורך זמן.

אביתר, איני מסכים עם דבריך באופן מוחלט. שלי עימי "מעט" יותר זמן, ואני מרבה בנסיעות - למרות שלאחרונה מעט נרגעתי.

אסכים, אחזק אותך ואומר שבעיר צריכת הדלק משופרת קלות ביחס ל-1.6 הקודם, והפער הקליל הזה בהחלט מאכזב.

מצד שני, בנהיגה ביניעירונית - במהירות קבועה, בלי האצות היסטריות מיותרות וכדומה - בקלילות רבה עד מאוד ניתן להגיע לצריכת דלק (מדודה) של בין 1:18 ל-1:20.

יתכן ובתיבה עם 6 הילוכים - הפער היה מורגש יותר לטובה.

אני סמוך ובטוח שהבדל בזריזות היה מורגש בעקבות חלוקת יחסי ההעברה לקצרצרים יותר (בתיבה הקיימת - 5 ההילוכים מ א ו ד ארוכים. אבל מ א ו ד).

אם אתה מאיזור רשל"צ - אין לי שום בעיה לעשות לך סיבוב קצרצר. אם תרצה, ננסה לצרף גם DSG.

שיהיה בהצלחה :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לא הצלחתי להגיע לתוצאה כזאת עדין האמת אבל אולי זאת צורת הנהיגה שלי. ואם בפאביה יחסי העברה ארוכים מה יגידו בעלי האלטו ה"מסכנים"

פורסם

מידי פעם נחמד מאוד לאמץ את הנהיגה הרגועה והשלווה מאוד. גם צריכת הדלק נהנת מזה :wink:

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

גם לי חסר ההילוך ה-6 ברומסטר (מעצבן שהאוקטביה הידנית כן מגיעה עם גיר 6 הילוכים), אולם כל עוד הנהיגה מתונה (לא עוברים 3000 סל"ד, האצות מתונות ועד 110 קמ"ש) אני מצליח להשיג קצת פחות מ-16 ק"מ/ל' (6.2 ל'/100 ק"מ לפי המחשב), כאשר הנסועה שלי היא 70/30 עירוני/בין-עירוני ללא פקקים.

הרומסטר כבדה מהפביה בכ-200 ק"ג, כך שבנהיגה מתונה בפביה אפשר להשיג קרוב ל-17 ק"מ/ל'.

אני מתדלק 98 עם כרטיס ספידומט (הנחה של 110 א"ג לליטר) - לפי ספר הרכב תדלוק באוקטן 98 מפיק ביצועים מירביים ותצרוכת דלק אופטימאלית, כך שגם זה גורם שיכול להשפיע על צריכת הדלק.

דגם ה-1.6 TDI יכול בקלות להגיע לצריכת דלק של 18 ק"מ/ל', אך בגלל ההפרש הגדול במחיר הקנייה הוא משתלם רק מעל נסועה של כ-30K ק"מ בשנה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
אם אין לך בעיה עם ידני, לך על זה. DSG גיר עדיף על תיבה פלנטרית קונבנציונלית, אבל זה רחוק מביצועים וחויה של ידני.

צדקת את במילה אחת, זה רחוק מחוויה אבל ממש לא רחוק מביצועים, אלא ההפך, הDSG יהיה יותר מהיר ויעיל מידני.

פורסם

הכיוון 1.6DTI ידני.

חבל שדגם זה מגיע בספייס ולא בפאביה הרגילה.

גיר ידני 6 הילוכים זה קלאסי אבל ג'טה ואוקטביה יקרים עבורי.

עדיין מעניין אותי מאוד לדעת מה הבדל ביחסי העברה בין ההילוך השישי לחמישי בתיבות הידניות של מנוע ה1.6TDI

30K אני עושה בקלות בשנה.

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

אולי תוכל לקבל פביה רגילה דיזל בהזמנה מיוחדת. באיזור מגוריי יש מורה לנהיגה שמלמד על פביה דיזל האצ'בק ברמת גימור ספורט.

לדעתי עם כזאת נסועה כמו שלך עדיף הדיזל גם אם הוא פחות ביצועיסט.

שבת שלום וחג שמח.

פורסם
אולי תוכל לקבל פביה רגילה דיזל בהזמנה מיוחדת. באיזור מגוריי יש מורה לנהיגה שמלמד על פביה דיזל האצ'בק ברמת גימור ספורט.

לדעתי עם כזאת נסועה כמו שלך עדיף הדיזל גם אם הוא פחות ביצועיסט.

שבת שלום וחג שמח.

מייק, אתה בטוח?

ממה שידוע לי - וידוע לי מספיק - לא הייתה ולא תיהיה "ספורט" מדוזלת בארצנו, גם לא בהזמנה אישית (ניסינו...).

רב ה-TDI של מורי הנהיגה הן "אלאגנס", ולאחרונה גם היה מעבר של מורי נהיגה ל-1.2TSI (והן באמת בגימור "ספורט").

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני לא כ"כ מבין איך אפשר להתלבט

אם בא לך להעביר הילוכים, להתעסק עם קלאץ, ומצד שני גם לחסוך קצת בכסף תיקח ידני

אם בא לך נוחות, "אוטומט", שיחסית לגיר רובוטי הוא מצויין, אז תיקח את ה DSG, במהירויות גבוהות הוא ממש אחלה לדעתי

פורסם
צדקת את במילה אחת, זה רחוק מחוויה אבל ממש לא רחוק מביצועים, אלא ההפך, הDSG יהיה יותר מהיר ויעיל מידני.

מניסיון גם פה אתה טועה. כשנוסעים ב DSG במוד אוטומט. לא תמיד הוא מהיר מהידני, משום שהוא מעלה הילוכים כדי לחסוך בדלק. בידני אני מושך את ההילוך כרצוני. בקיצור, רק כשאני לא מרגיש טוב הידני מעצבן. רוב הזמן אני מרגיש בסדר ברוך השם.

נהג מנוסה
:roll:
  • תוכן חדש...