Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה לי ויכוח קל עם חבר בקשר למהות האוברול במנוע.

במידה ועושים למנוע כלשהו אוברול, האם המנוע חוזר להיות כמו שהיה כשיצא מהמפעל, כלומר, מוציא את אותם ההספקים וחוזר לעבוד בצורה הטובה ביותר שיש?

(במידה וזה מנוע ספורטיבי אפשר גם על הדרך לעשות פורטינג ואז זה אפילו יותר טוב מאשר האוטו היה חדש)

או,

אוברול משפר את המצב של המנוע, אבל לא מחזיר אותו למצב שהיה כשהיה חדש.

מי מהטענות האלו נכונות?

אני מכיר את חלקכם כאנשים שמסיקים מסקנות מהר מדיי אז כדאי שאני יציין ש:

המנוע באיביזה בסדר גמור, אין לו שום בעיה, ויצא בבדיקה מעולה. השאלה נשאלה עקב וויכוח עם חבר ואין לי שום כוונה לעשות אוברול\להוריד ראש\ או לא יודע מה.

Back to the original - NC again.

פורסם

השאלה העיקרית היא אילו חלקים מחליפים כשעושה את האוברול:

האם רק חריטה ובוכנות ?

האם מחליפים גם את הקראנק כן או לא ?

אם מחליפים ה-כ-ל אז המנוע אמור לתפקד כמו חדש - אבל יש לזכור שיש גם מערכות היקפיות כמו אלטרנטור משאבות שונות וכו'

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ראשית עליך להבין שאוברול "מלא" למנוע (כולל חריטת צילינדרים והחלפת בוכנות) למעשה מגדיל את נפח המנוע. ואולם מבלי לטפל במערכות היקפיות נוספות (כגון קרבורטור/הזרקה) אין הבדל מהותי בהספקים.

לא זאת ועוד עצם "פתיחת המנוע" וסגירתו עלול לגרום לנזקים אשר בעתיד יביאו לקץ מהיר יותר של המנוע.

בדרך כלל אוברול מחזיק פחות ממנוע חדש אשר יצא מן המפעל.

מקווה שעזרתי שהרי הכל בעצם תיאוריה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

שלום.

שיפוץ מנוע שנעשה בצורה מקצועית,

מחזיק מעמד כמו חדש אם לא יותר!!!

כמו כן חריטה של הצלנדרים והחלפת הבוכנות מעלות

את הספק המנוע במעט.

איין שום סיבה שמנוע משופץ לא יעבוד כמו חדש,

תלוי מי משפץ אותו, להשכלה הדבר החשוב ביותר

זה הנקיון (80 % ) מהעבודה זה נקיון.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
ראשית עליך להבין שאוברול "מלא" למנוע (כולל חריטת צילינדרים והחלפת בוכנות) למעשה מגדיל את נפח המנוע. ואולם מבלי לטפל במערכות היקפיות נוספות (כגון קרבורטור/הזרקה) אין הבדל מהותי בהספקים.

לא זאת ועוד עצם "פתיחת המנוע" וסגירתו עלול לגרום לנזקים אשר בעתיד יביאו לקץ מהיר יותר של המנוע.

האם לאחר הגדלת נפח המנוע נדרשים לרשום את הנפח החדשן ברישיון ? או שזה שולי ולא רציני.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

האם לאחר הגדלת נפח המנוע נדרשים לרשום את הנפח החדשן ברישיון ? או שזה שולי ולא רציני.

שמוליק

לא אין צורך השינוי לא משמעותי וחוץ מיזה בשביל מה?

פורסם

ראשית אין צורך ברישום - היות והמנועים של היום ניתנים לשיפוץ והדבר נחשב במסגרת הנורמה (שהרי מנוע בעצם לא הוחלף). מעבר לכך העלייה בנפח היא שולית בדר"כ.

שנית עלי לחלוק על בני - אומנם ניקיון בזמן האוברול הוא אחד הדברים החשובים ביותר ואולם עדיין קיימת תופעה של עייפות החומר במנועים ישנים ומנסיוני שלי הם לרוב מחזיקים פחות ממנוע חדש מן החברה (שלא לדבר על כך שבאוברול לרוב לא נוגעים במערכות ההיקפיות שגם להם תפקיד חשוב בשמירת חיי המנוע).

סתם כהערה אחד הדברים אשר גורמים בעצם למנוע את הנזק הגדול ביותר הם גיל (מבחינת זמן) והתנעות מרובות שגורמות למנוע להתחמם ולאחר מכן להתקרר. מנוע שבאופן תיאורטי לא תכבה אותו ותיסע עליו ברציפות (כמובן תוך שמירה על טיפולים בזמן, ומניעת התחממות יתר הגורמת לנזק) יכול להגיע לקילומטראז' גבוה ביותר. לשם דוגמא דווקא במשטרה, ששם לא שומרים על המכוניות באופן מיוחד, אבל במכוניות סיור כמעט ולא מכבים את המנוע יש מכוניות שמגיעות לקילומטראז' כדוגמת 700,000 - 600,000 ק"מ ממנוע בנזין (בעיקר טויוטות למיניהם כגון קרינה וקורולה) במהלך שלוש ארבע שנים.

פורסם

בד"כ גם שיפוץ מעולה לא מיתמודד עם נזקים מטלורגיים שנגרמו לחומר!

בעיה נוספת שיפוץ לא משחזר מעברי מיים/שמן פנימיים ונזקי קורוזיה.

היוצאים מהכלל הם מקרים נדירים יחסית (של מנועים מדגמים ישנים מאד )בהם מוחלפים חלפים מקוריים

בחלפים חדשים איכותיים יותר מן המקוריים- למשל שסתומים עם ראשים מחוזקים וכו...

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

את הספק המנוע במעט.

מעלה את ההספק מעל ההספק המקורי המוצהר?

כי לדעתי הגיוני יותר שיעלה את ההספק מעל ההספק שלפני השיפוץ...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הכוונה היא שבאוברול מלא, בו שמים דגש גם על מיכלולים אחרים- עקב הגדלת הנפח (אמנם מזערי, אבל עדיין הגדלה) יש צפי הגיוני לעליית הספק.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם
ראשית אין צורך ברישום - היות והמנועים של היום ניתנים לשיפוץ והדבר נחשב במסגרת הנורמה (שהרי מנוע בעצם לא הוחלף). מעבר לכך העלייה בנפח היא שולית בדר"כ.

שנית עלי לחלוק על בני - אומנם ניקיון בזמן האוברול הוא אחד הדברים החשובים ביותר ואולם עדיין קיימת תופעה של עייפות החומר במנועים ישנים ומנסיוני שלי הם לרוב מחזיקים פחות ממנוע חדש מן החברה (שלא לדבר על כך שבאוברול לרוב לא נוגעים במערכות ההיקפיות שגם להם תפקיד חשוב בשמירת חיי המנוע).

סתם כהערה אחד הדברים אשר גורמים בעצם למנוע את הנזק הגדול ביותר הם גיל (מבחינת זמן) והתנעות מרובות שגורמות למנוע להתחמם ולאחר מכן להתקרר. מנוע שבאופן תיאורטי לא תכבה אותו ותיסע עליו ברציפות (כמובן תוך שמירה על טיפולים בזמן, ומניעת התחממות יתר הגורמת לנזק) יכול להגיע לקילומטראז' גבוה ביותר. לשם דוגמא דווקא במשטרה, ששם לא שומרים על המכוניות באופן מיוחד, אבל במכוניות סיור כמעט ולא מכבים את המנוע יש מכוניות שמגיעות לקילומטראז' כדוגמת 700,000 - 600,000 ק"מ ממנוע בנזין (בעיקר טויוטות למיניהם כגון קרינה וקורולה) במהלך שלוש ארבע שנים.

שלום.

אני לא יודע מה הנסיון שלך אבל ניראה לי שכדאי שתלמד קצת

את הנושא ואני אסביר.

לגבי עיפות החומר אני לא יודע מאיפה שאבת את האינפורמציה

אבל אתה טועה בגדול. מכיוון שיש לנו בעיה במנועים עקב התפשטות

והתכוצות המתכות והמנוע מקבל תוך כדי כל מיני עיוותים משונים ומיותרים.

אבל מנוע שעבד הרבה שנים והרבה קילומטרים המשחק של המתכות אמנם

קיים אבל רגוע יותר. כלומר מנוע ישן משופץ עובד הרבה יותר טוב ממנוע חדש.

לדוגמה: מנועים שמיועדים למרוצי מכוניות הם תמיד משומשים ומשופצים מהסיבה שכתבתי. לגבי עיפות החומר במקרה של גוף המנוע אין לו השלכות. (מקסימום אם הוא עיף אז שינוח אחרי הצהרים :wink: )

לגבי הנזק של הדלקה וכיבוי המנוע אתה גם טועה.

הבעיה בהדלקות רבות גורם את הנזק הבא בלבד...

כל פעם שמתניעים מנוע יש לנו בעיה כזאת תמיד לוקח מספר שניות עד שמשאבת השמן בונה לחץ שמן והדבר גורם למיסבי גל הארכובה לעבוד מספר שניות עם לחץ שמן נמוך ודבר זה גורם לשחיקה מוגברת של מיסבי גל הארכובה, הצלנדרים + הבוכנות.

לגבי התחממות אין שום השלכה או נזק עתידי למנוע כל עוד מערכת הקרור תקינה

ולסיכום הידע שלי בא מתוך נסיון של 35 שנים במקצוע ואחרי

ששיפצתי כמה אלפי מנועים :shock:

בד"כ גם שיפוץ מעולה לא מיתמודד עם נזקים מטלורגיים שנגרמו לחומר!

בעיה נוספת שיפוץ לא משחזר מעברי מיים/שמן פנימיים ונזקי קורוזיה.

היוצאים מהכלל הם מקרים נדירים יחסית (של מנועים מדגמים ישנים מאד )בהם מוחלפים חלפים מקוריים

בחלפים חדשים איכותיים יותר מן המקוריים- למשל שסתומים עם ראשים מחוזקים וכו...

שלום.

רק תגיד לי מה אתה רוצה לשפץ במעברי שמן,

או חלוקי המים בגוף המנוע ( חלוקי מים = מעברי מים) , חוץ מאשר נקיון יסודי

חוץ מיזה אנחנו עוסקים במכונאות רכב ולא במטאורולוגיה.

את הספק המנוע במעט.

מעלה את ההספק מעל ההספק המקורי המוצהר?

כי לדעתי הגיוני יותר שיעלה את ההספק מעל ההספק שלפני השיפוץ...

שלום.

כן זה מעלה את ההספק במעט מעל ההספק המקורי של היצרן.

פורסם

בני שלום

טוב אז בוא תשמע, הדלקות מרובות של המנוע גורמות לבלאי מואץ (ודווקא למרות נסיונך ציפיתי שתדע) - בכל התנעה של המנוע (ממצב קר לחלוטין) ועד למצב של פעולה אופטימלי (משמע חום מנוע במסגרת נורמל) החיכוך במנוע גדול בהרבה מהרצוי (חום מקטין חיכוך), שלא לדבר על כך הפעולת המנוע אינה באופטימל עקב כך שכשהמנוע מתחמם (אומנם קטן החיכוך) אך הרינגים "סוגרים" (עקב התפשטות החומר) את הצילינדרים טוב יותר והקומפרסיה עולה, בנוסף התערובת צריכה להתפוצץ בתא השריפה בחום מסויים (גם של הבוכנות ןהצילינדרים) כדי להגיע לפיצוץ אופטימילי (משמע ניצולת טובה יותר).

היות ובעת שהמנוע "קר" יש פחות "כוחות סוס" אזי אתה גם מאמץ אותו יותר וגורם לשחיקה מואצת.

לא רק זה אלא שבעת שהמנוע קר - השמן צמיגי יותר ופחות מגיע למעברים הקטנים (גם יותר לאט) וע"י נוצר חיכוך גבוה יותר.

כל זאת בנוסף לסיבות שאתה מנית וכן גורמות גם הן בלאי בעת הדלקה.

סתם כהערה- בארץ היתה קיימת תופעה (אני מקווה שכיום כבר לא) שהיית מגיע למוסך עם בעיית חום מנוע ומיד היו מוציאים לך את הטרמוסטט. זהו נזק בלתי הפיך למנוע שהרי הטרמוסטט בנוסף לוויסות החום גם גורם למנוע להתחמם מהר יותר ולהגיע למצב עבודה אופטימלי במהירות האפשרית.

תופעות על עייפות החומר קיימות גם קיימות - ולשם המחשה, במנועי אלומניום נוצר מצב של סדקים פנימיים, היווצרות חורים, כמו גם מצב של השחקות הברגות. בנוסף מנועים שהתחממו סובלים מבעיות של נזילות ממערכות שונות עקב התעוותות המתכת.בעיות נוספות נוצרות מסביב לצילנדרים (בעיקר עקב שימוש במי ברז), מתהווה שכבה של מינרלים הסותמת מעברים ומונעת קירור טוב יותר. כל זה מבלי שנכנסנו לפירוט מערכות נלוות שבמידה ובאוברול לא טופלו, יגרמו גם הם לקיצור חיי המנוע.

מעבר לכך תמוהה עמדתך הנחרצת כי אוברול מחזיק מעבר למנוע חדש מהחברה, שהרי המנועים כיום עוברים "הרצה" בחברה, ואם אוברול היה מאריך את חייהם, כבר בחברה היו מבצעים אוברול לאחר הרצה!!!!!!

פורסם

חברה אני יתעלק על התרד בשאלה:

כמה יעלה לעשות אוברול למנוע בנפח 2200 סמ''ק לשברולט קוואליר שנת 97

שקרובה לגבול ה 170 אלף ק''מ, ואני מדבר על חריטה והחלפה של כל החלקים

שנדרשים להחליף?

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

כמה יעלה לעשות אוברול בקוואליר :?: הרבה יותר מקניה של מנוע משומש מיבוא.

ובגלל זה סביר שלא תמצא אף אחד שיסכים לעשות לך אוברול.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
כמה יעלה לעשות אוברול בקוואליר :?: הרבה יותר מקניה של מנוע משומש מיבוא.

ובגלל זה סביר שלא תמצא אף אחד שיסכים לעשות לך אוברול.

למה שאף אחד לא יסכים לעשות אוברול?

מוסך כל עוד אתה משלם לו הוא יפרק ויבנה לך את האוטו מחדש אם תרצה...

השאלה כמה יעלה לעשות אוברול מקצועי?

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

• תוכן חדש...