Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמשיך לרכב הבאה, יש מספיק מזדות בשוק. תמיד תוכל לוותר על ק"מ או יד או מצב הרכב ולקנות יותר זול.

הרי זה הכי חשוב לך :idea:,מחיר רכישה ,יישור קו כבר לא נחשב.:lol:

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין סיבה לשלם מעל מחירון על רכב משנת 2003, עם כל הכבוד המחירון של יצחק לוי גם ככה מאוד גבוה יחסית למחירי השוק של מכוניות ישנות, כי היום יש את המכוניות החדשות הקטנות והזולות שלא היו פעם. הרבה מאוד עסקאות מתבצעות היום מתחת למחירון, גם למכוניות שמורות מטופלות ומבוקשות.

אני מכרתי השבוע גולף משנת 2001, ב-2K פחות מתחת למחירון למרות שהרכב היה שמור ביותר ויד ראשונה. לא הרגשתי שקיבלתי סכום נמוך, ויותר מזה לי עצמי המחירון של יצחק לוי נראה לי קצת מוגזם.

נראה שנדלקת על הרכב, אבל תן למוכר שבוע-שבועיים-שלושה להמשיך לקבל כמעט אפס טלפונים (המודעות ביד2 הניבו לי אפס טלפונים, כל מי שהתקשרו היו כי ראו את הרכב ברחוב עם מודעת חלון) - ומהר מאוד הוא ירד לקרקע ויוריד את המחיר.

מעבר לזה בנאדם שמבקש 6K מעל מחירון על רכב משנת 2003 לדעתי הוא באמת חוצפן ורודף בצע ולא הייתי קונה מאדם כזה. אבל זו אני (:

פורסם

מעבר לזה בנאדם שמבקש 6K מעל מחירון על רכב משנת 2003 לדעתי הוא באמת חוצפן ורודף בצע ולא הייתי קונה מאדם כזה. אבל זו אני (:

אני חייב שתסבירי לי את האנלוגיה הזאת, באמת אני זקוק להסבר.

אני לא זז מפה עד שאני מקבל אחד.

מה קשור שנתון 2003 ומחירון הרכב? לפי ההיגיון שלך על 2004 אפשרי לבקש מעל המחירון?

לפעמים כשאין מה להגיד עדיף לנצור

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

מאוד פשוט, זה רכב ישן, זה רכב של 8 שנים על הכביש. אתה לא יכול ברכב כזה לבקש מעל מחירון ולהגיד רגע אני רוצה תוספת על הצבע המטאלי, על חיישני רוורס ועל זה שעשיתי טיפול. שוק המשומשות הישנות (ו-8 שנים בעיני זה ישן) נמצא היום במצב מאוד לא פשוט. בעבר מכרתי מכוניות ישנות וקיבלתי עשרות טלפונים בשנייה שעלתה המודעה, היום שומעים מיותר ויותר אנשים שלא מקבלים אפילו טלפון אחד במשך שבועות. מהניסיון שלי ועוד של 2 אנשים שמכרו החודש רכב משנים 2001-2003 אני אומרת לך שלא היה פשוט למכור, וכולנו מכרנו מתחת למחירון למרות שמדובר ברכבים טובים שמורים ומבוקשים.

אבל כל אחד רשאי לדעתו וזכותך לחשוב אחרת. לא צריך להתעצבן.

פורסם

מסכים עם ליאור.

יש רכבים (בעיקר ישנים ומבוקשים) שנמכרים פי 2 מעל המחירון. מה משנה השנתון שלו? משנה יותר סוג הרכב וכמה יש בשוק.

במקרים של רכבים שלא מוכרים הרבה מהם, ללוי יצחק אין אומדן מדוייק.

אני מבין שמכרת את רכבך ב 2K מתחת למחירון אבל גולף כמו שלך לשעבר יש כמו חול בים (וגם מאזדה לנטיס, מן הסתם).

בכל מקרה, כוחות השוק יעשו את שלהם ואם הרכב של המוכר הנ"ל מבוקש, הוא ימכר במחיר שהוא רוצה או קרוב אליו, ואם לא, אז הוא יתבשל קצת ולבסוף יתחיל להתפשר.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

+10

אני גם לא הבנתי מה הקשר לזה שהרכב שנת 2003 ולדרישה של מעל מחירון הרי המחירון משוכלל לפי שנה ועל המשתנים מסביב.

כמו שיש כל מיני פרמטרים להוריד את המחירון על תאונות מצב הרכב וכדומה למה זה לא בסדר כשזה מגיע לכיוון השני??

פורסם

דעתך היא דעתך והיא לא עובדה קיימת בשטח.

לא יודע איזה רכבים את מכירה או מתעסקת איתם,אבל סתם בשביל לסבר את האוזן שלך.

פיאט קופה- רכב משנת 1996 במצב טוב נסחרת ביותר מאותה שברולט ספארק 2011 שחופרים עליה שם בפורום.

אימפרזה טורבו sti שנתון 2004 במצב מקורי וטוב, נסחרת במחיר של אותה איביזה 2011 מהיבואן.

אז מה נגיד פה? שהבעלים חזירים? שהבעלים טמאים?

יש לי עוד מיליון דוגמאות בשביל להמחיש לך כמה את לא צודקת עם מה שאמרת.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
אני מבין שמכרת את רכבך ב 2K מתחת למחירון אבל גולף כמו שלך לשעבר יש כמו חול בים (וגם מאזדה לנטיס, מן הסתם).

בכל מקרה, כוחות השוק יעשו את שלהם ואם הרכב של המוכר הנ"ל מבוקש, הוא ימכר במחיר שהוא רוצה או קרוב אליו, ואם לא, אז הוא יתבשל קצת ולבסוף יתחיל להתפשר.

אם אתה חושב שבגלל שמכרתי מתחת למחירון אז אני חושבת שזו חוצפה לדרוש מעל - אתה באמת טועה. אני יצאתי מרוצה ביותר מהעסקה, הקונה שילם לי בדיוק מה שביקשתי, לא ביקש להוריד אגורה והיה הגון ביותר (והיום אף יצר קשר להגיד שהרכב מדהים והוא מאוד מרוצה, ובשבילי זה הכי חשוב, ששני הצדדים יוצאים מרוצים, ומה שזה מוכיח אגב זה שזה היה "מחיר השוק" האמיתי של הגולף שלי - המחיר בו גם הקונה וגם המוכר משוכנעים שעשו עסקה מצויינת).

אני לגמרי מסכימה עם מה שאתה אומר לגבי כוחות השוק שעושים את שלהם, ובעצם זה בדיוק מה שניסיתי להגיד, שכוחות השוק היום מובילים למכירה מתחת למחירון, כך לפחות לדעתי, ובהתייחס לרכבים רגילים, וככל שהרכב יותר ישן ככה יותר קשה לקבל עליו מחירון ובטח שמעל למחירון.

+10

אני גם לא הבנתי מה הקשר לזה שהרכב שנת 2003 ולדרישה של מעל מחירון הרי המחירון משוכלל לפי שנה ועל המשתנים מסביב.

כמו שיש כל מיני פרמטרים להוריד את המחירון על תאונות מצב הרכב וכדומה למה זה לא בסדר כשזה מגיע לכיוון השני??

זה פחות עניין של לא בסדר ויותר עניין של לא ריאלי, שוב, לדעתי, מניסיוני.

אני קוראת את הודעתו של פותח השרשור ורואים על פניו שהוא נדלק בטירוף על הרכב הספציפי ומתבאס מהמחיר, לדעתי אם הוא יקח סיכון ויחכה שבוע-שבועיים, המוכר ירד לקרקע.

עריכה: ליאור- בוודאי שדעתי היא רק דעתי. זה הניסיון שלי, לך יש ניסיון אחר - מקבלת.

פורסם

כולה ניסיתי לשאול אם זה חוצפה או לא לבקש מחיר כזה והאם לשלם סכום כזה יוציא מישהו פראייר.

לדעתי כן, לשלם כזה סכום גורם לך להרגיש פראייר ומוציא את כל האווירה של קניית רכב במחיר מופקע שבו בעל הרכב מרוויח עליך

פורסם

נהפוך הוא , ככל שהרכב יותר ישן , דווקא אז גוברת הלגיטימציה לדרוש מעל למחירון .

אני שילמתי על מכוניות מסוג מסויים עשרות אלפי שקלים פחות מהמחירון כשהן היו חדשות מהחברה , או משומשות עדיין באחריות , לעומת זאת שילמתי כמה עשרות אלפי שקלים יותר על אותו סוג המכוניות כשהן היו כבר מחוץ לתקופת האחריות (להגדרתך , ישנות) .

הרי רכב משומש בן שנה יהיה אותו הדבר , או לכל היותר כמעט אותו הדבר , בין אם נשמר בקנאות מוחלטת או בין אם באופן סביר .

מנגד , אותו הרכב בגיל 5 שנים למשל , כבר יהיו הבדלים שעלולים להגיע לשמיים וארץ (וכן , אם כל הרכבים שנשמרו סביר מראים את סימני הגיל , וקיים רכב שנשמר טוב יותר מהם והבלאי שלו נמוך מהמקובל , הוא שווה מעל המחירון , ולהפך) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

עם כל הכבוד, אני הרכוש שלי, שאני משקיע בו את מיטב כספי, אני אתמחר לפי מה שאני רואה לנכון.

אני לא מחכה לאדון לוי יצחק שיגיד לי בכמה אני אמור למכור את הרכב שלי.

אם את חושבת שזאת חוצפה, את ועוד כמה אנשים, אז אל תרימי טלפון, אל תקני ממני, אני מתחנן בפנייך.

שונא גזענים !.

פורסם

לדעתי - המוכר יכול לדרוש כמה שהוא רוצה וחושב שצריך לדרוש, והקונה יכול להציע כמה שהוא חושב שצריך לשלם (לפי דעתו). למי שהמחיר מתאים - הוא יכול למכור/לקנות את הרכב במה שמציעים/דורשים הקונה/מוכר.

אבל - לאור ציון סוג הרכב + ליסינג + שיש מספיק כאילו על הכביש - המחיר גבוה מדיי. סה"כ לא מדובר ברכב נדיר.

יש רכבים "ישנים" שיש להם ביקוש ער בשוק המשומשות (ולעיתים הם גם נדירים). רכבים כאלה יימכרו מעל למחיר המחירון (כפוף כמובן גם למצב הרכב). איני סבור שזה כאן המקרה .

alfa 156 2.5.

פורסם

יש דבר אחד שלא מובן לי - מה המטרה של השרשור הזה?

האם, אם כולם היו מסכימים שבעל הרכב רודף בצע והזוי, הוא יוריד את הדרישה שלו? האם תתארגן פה משלחת, ממש posse, לאותו מוכר כדי לעשות בו לינץ'?

כמו שאמרו לך, פותח השרשור, מצב הדברים בינארי לחלוטין - או שאתה מקבל את ההצעה או שדוחה/מתמקח. הצלחת - יופי. לא הצלחת? מה לעשות...

צודק מי שאומר שאם הדבר כ"כ מרתיח אותך כנראה שהרכב שווה את זה וגם צודק (לדעתי האישית) מי שאומר שלשלם על רכב מיינסטרים סכום גבוה מעל המחירון זה די הזוי. כל זה לא מעלה ולא מוריד מהעובדה שהוא רשאי לבקש על רכבו כאוות נפשו.

מה שכן, הטענה לפיה הוא "מרוויח עליך" היא פשוט מגעילה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מדובר ברמת גימור נמוכה וגם אם הבחור קנה את הרכב מליסינג עם 0 ק"מ הוא עדיין קיבל הנחה.

כך שמדובר בדרישה של יותר מ-10 אלף ש"ח מעל המחירון.

לטעמי על רכב מיינסטרים כ"כ נפוץ אין סיבה לבקש כ"כ הרבה - אני בטוח שאם תעשה חיפוש על רכבים בכל הארץ אתה תמצא לפחות אחת שמורה בטירוף ובמחיר נמוך יותר.

פורסם

עם ישראל בגדולתו.....אם אתה היית המוכר אז היית מצדיק את התוספת למחיר אבל אם אתה הקונה זה חוצפה..כמו בכביש-לא תתן לנהג אחר להשתלב או לצאת מחנייה אבל תתעצבן ותגיד שכולם חולרות כשלא יתנו לך..

כשבאתי למכור את הקופה שלי שמושקעת ב""""\,אלפי שקלים ב25% מעל המחירון-גם שאלו אותי "על מה אתה מבקש מעל למחירון "?

כל אחד ראשי לבקש כמה שבא לו ואף אחד לא חייב לקנות...ככה זה בכל מקום בעולם...רק בישראל הפחד מלצאת "פראייר" מכתיב את הכל.

נ.ב-רק אתמול ראיתי מבחן לפיאט 500 חדשה מול 500 מקורית...אתה יודע כמה עולה המקורית באנגלייה עם 16 כ"ס ?

8000 פאונד !!!!!!!

האנגלים האלה......."חוצפנים" ..

• תוכן חדש...