Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם לכבות רכב ולהתניע לאחר 10 שניות (לדוגמא),וכך לעשות כמה פעמים בזמן עמידה בפקק נגיד, חוסך בדלק או להפך? כי לפי מה שאני יודע התנעה אוכלת יותר דלק מאשר עמידה בניטורל.

ואם זה להפך , אז למה יש מערכת START & STOP בחלק מן הרכבים?

פורסם

הכל שאלה כמה זמן המנוע כבוי [בפקק] וכמה זמן לוקח לך להניע את הרכב,

אם אתה מניע בנגיעה הגיוני שהרכב יחסוך בדלק,

אם לוקח לך מספר שניות רב ונסיונות ממושכים כנראה שלא כדאי לכבות [מה גם שבימים גשומים יש מצב שלא תוכל להניע בחזרה אם מערכת החשמל נרטבה].

אני מעדיף לא לכבות את הרכב ולהמשיך לנסוע בצורה רציפה גם איטית מעט משאר התנועה שמאיצה בחדות ואז דופקת ברקס,

אני נוסע קבוע על בערך 7 קמ"ש ושומר מרחק מהרכב שלפני.

אם נדחפים אנשים לפני אני נותן להם ולא נכנס בהם ראש בראש [בסופו של דבר אני חוסך דלק ומקסימום בזבזתי 6 דקות עד שהגעתי לעבודה].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

כן אני מדבר על התנעה רגילה לחלוטין ,לא גשום ולא כלום.

פשוט היה לי ויכוח עם חבר ,והסיפור הוא כך: נסענו יום שישי לים בהרצליה מכפר סבא ,ומי שמכיר אז יש שם את הפסי רכבת שכמעט קבוע יש שם פקק ,אז הוא היה קצר בדלק ,והוא כיבה את האוטו ובערך כל 7 שניות הדליק ,אני טענתי שההתנעה עצמה טוחנת יותר דלק מאשר לעמוד בניוטרל וזהו,והוא טען שעדיף לכבות מנוע ולהדליק כל הזמן.

מי צודק?

פורסם

לפי מה שאני יודע אם אתה יודע שאתה הולך לעמוד במקום מעל דקה,

עדיף לכבות את הרכב, מכיוון שזה באמת חוסך.

אבל בקטע שאתה מציין, שכל 7 או 10 שניות להניע שוב שוב מאשר שהרכב יהיה מונע בזמן הזה,

בכל הקטע הזה הרכב לוקח יותר דלק.

90 קמ"ש זו רק המלצה (:roll:)

פורסם

בטח שלא לכבות ולהדליק כל הזמן!

זה מאוד לא בטיחותי לדומם מנוע לא בזמן עצירה ממושכת!

מה גם שזה מבזבז דלק וגורם בלאי למתנע ולמצבר!

בעמידה ממושכת (מנוע בנזין מדברים בד"כ מעל 60 שניות) במנוע לא קר - כן מומלץ לדומם ולהתניע את המנוע. נניח עומדים ומחכים לרכבת, או רמזור שאתה מכיר כארוך במיוחד, או עד שחבר/ה מגיעים. רק להתניע לפחות 5 שניות לפני התחלת נסיעה, ולשלב להילוך גם כמה שניות אחרי הפעלת המנוע וכמה שניות לפני תחילת הנסיעה.

פורסם

במרבית המכוניות ההמלצה היא לא לכבות אם עוצרים לפחות מ-30 שניות עד דקה. הבלאי וצריכת הדלק בעת ההתנעה לא שווים את זה. כל זה לא תקף במכוניות מודרניות עם start-stop, stop-go או איך שלא תרצה לקרוא לזה. שם יש שימוש במצבר ג'ל מיוחד, מתנע מיוחד ושיטת עבודה אחרת שמקטינה משמעותית את הבלאי ותורמת לצריכת הדלק. כמובן שגם שם יהיה לא בריא לכבות ולהניע כל 7 שניות, אבל במרבית המקרים העצירה היא ממושכת יותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
במרבית המכוניות ההמלצה היא לא לכבות אם עוצרים לפחות מ-30 שניות עד דקה. הבלאי וצריכת הדלק בעת ההתנעה לא שווים את זה. כל זה לא תקף במכוניות מודרניות עם start-stop, stop-go או איך שלא תרצה לקרוא לזה. שם יש שימוש במצבר ג'ל מיוחד, מתנע מיוחד ושיטת עבודה אחרת שמקטינה משמעותית את הבלאי ותורמת לצריכת הדלק. כמובן שגם שם יהיה לא בריא לכבות ולהניע כל 7 שניות, אבל במרבית המקרים העצירה היא ממושכת יותר.

רוני

אני עדיין לא בוטח במערכת אצלי אם לומר את האמת. אולי הרגל מיושן שסתם נתפס, שלכבות ולהדליק מנוע כל הזמן גורם לו בלאי מיותר.

מה שכן, נוח לנסוע איתה. להוציא מצב של פקק, וכמובן בזמן/לאחר נהיגה תובענית.

במצב בו הנסיעה רצופה (גם בשטח עירוני), והעצירות בהן אני נותן לה להיכנס לפעולה הן בעמידה ברמזור, היא עובדת יופי טופי.

בנוגע לחיסכון בדלק, לרוב אני מכבה את המערכת דיי מהר, ככה שלא יצא לי לנסות אותה לטווח ארוך.

!AWDSOME

פורסם

אני דווקא לא מתלהב כמוך. בהרבה מקרים היא סתם מציקה - מכבה את המנוע גם כשלא באמת רוצים, וההתנעה לוקחת יותר מדי זמן ומטלטלת מדי. בנוסף, בחלק מהמכונית גם מנגנון ההיל-הולד לא עובד כשהרכב מכובה, ואם חוזרים לגז בעמידה בעלייה, היא מתדרדרת אחורה עד שהרכב מותנע. זה עובד מצוין רק במכוניות היברידיות כמו הפריוס, שם המנוע החשמלי מאיץ את הרכב מהמקום, ומנוע הבנזין מותנע באופן חלק לגמרי בעזרתו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
במרבית המכוניות ההמלצה היא לא לכבות אם עוצרים לפחות מ-30 שניות עד דקה.

ההמלצה הזו, לכבות בעמידה של מעל דקה (בעיקר בספרי רכב של רכבים אירופאים) נובעת דווקא משיקולי המעטת זיהום אויר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
אני דווקא לא מתלהב כמוך. בהרבה מקרים היא סתם מציקה

נכון.

בגלל זה השימוש שלי הוא בגדר "היי זה בטוח טוב אם הרבה מהנדסים חשבו ותכננו את זה, אני אפעיל".

10 דקות לאחר מכן...

"במחשבה שניה, אין מצב שזה באמת מייטיב עם המנוע, וזה גם מצריך ממני לנהוג בצורה שתתאים לאופן הפעולה של המערכת, נכבה"

בגדול יוצא שאני מפעיל את המערכת פעם-פעמיים בחודש.

אבל שוב, שזה עובד, אצלי לפחות, זה עובד טוב. למרות שאני גם קצת נגד זה.

!AWDSOME

פורסם
ההמלצה הזו, לכבות בעמידה של מעל דקה (בעיקר בספרי רכב של רכבים אירופאים) נובעת דווקא משיקולי המעטת זיהום אויר.

אדרבא,

אני מעוניין לחסוך בדלק ולהמעיט בזיהום אויר!

מה זה גורם למנוע? (לאחר שכבר הגיע לטמפרטורת העבודה) ולמצבר?

• תוכן חדש...