Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקחתי לפני ימים אחדים רכב לבדיקה .

בהגיענו לבצע העברת בעלות, הסתבר שהרכב מעוקל . וזאת לאחר ששלמתי לדואר בדיקת עיקול, ויצא שהרכב לא מעוקל .

ועל אף כך המחשב בדואר לא נתן לבצע העברת בעלות .

לקחתי חזרה את הצ'ק בנקאי וסגרנו שניפגש ביום א, למען הסרת השיעבוד מהרכב .

לא חתמנו על זיכרון דברים, או משהו מעין זה .

אני התחרטתי לגבי העסקה, והודעתי לבעל הרכב ועכשיו הוא דורש את טופס בדיקה .

האם נכון יהיה לתת לו את הטופס ?

אחרי הכל שילמתי סכום של 600 ש"ח

והאם הוא יכול לעשות משהו נגדי ?

פורסם

אם אתה שילמת על הבדיקה, אז הטופס שלך. אם הוא רוצה אותו אז שיועיל בטובו לשלם את עלות הבדיקה (החצוף גם לא טרח ליידע אותך שרכבו מעוקל...)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אני לא יודע מאיפה אתה שואב את הביטחון הזה,אבל במדינת ישראל חוזה שבעל פה הוא חוזה מחייב לכל דבר כמו חוזה בכתב.

הוא יכול לבוא אליך בטענות לגבי ביטול העסקה,לא לגבי טופס הבדיקה.הוא רכושך כי אתה שילמת על הבדיקה.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

לא ניתן לבוא בטענות לפותח השרשור על הפרת חוזה, כיוון שהצד השני לא בא בידיים נקיות כאשר לא גילה מראש כי הרכב מעוקל.

איני עורך דין, אך תנאי הכרחי לקיומו של חוזה הוא עקרון הגילוי נאות שהופר על ידי הצד השני.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
אני לא יודע מאיפה אתה שואב את הביטחון הזה,אבל במדינת ישראל חוזה שבעל פה הוא חוזה מחייב לכל דבר כמו חוזה בכתב.

הוא יכול לבוא אליך בטענות לגבי ביטול העסקה,לא לגבי טופס הבדיקה.הוא רכושך כי אתה שילמת על הבדיקה.

הבטחון בא מהעובדה שבמקרה הזה (ואני מתייחס למקרה הספציפי הזה) הצד שמבקש את הבדיקה לא חשף את כל הפרטים, ולכן כל "חוזה שבעל פה" לא תקף פה. במידה והיה חוזה כתוב, התנאים לקיום החוזה היו רשומים על הנייר, ואז זה היה יכול להיות מסובך יותר.

חוץ מזה ש "חוזה שבעל פה" הוא דבר בעייתי שמדובר על אדם מול אדם, בתי משפט לתביעות קטנות נוטים לנסות להגיע להסדר במקום לקיים משפט (לפי מה שנאמר לי מדודי, שעובד בבימ"ש השלום בחיפה)

העניין בד"כ מגיע למשפט שמדובר על אדם מול חברה, שכן החברות שומרות הקלטות של השיחות, ובמקרה של תביעה הן מחויבות לספק את אותה הקלטה.

פורסם

אל תביא לו כלום!

הוא רוצה את הטופס, שישלם את מלוא הסכום. נראה לך הגיוני שאתה תביא לו משהו ששווה ערך ל600 ש''ח כי ככה הוא רוצה?

אם כן אז צור איתי קשר גם אני רוצה שתביא לי כמה דברים.:-D

איזה אנשים קיימים בעולם הזה, בקיצור אל תביא לו שום טופס:evil:

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אני מופתע לאיזה דרגות של חוצפה אנשים יכולים להגיע.

הטופס בדיקה שלך, אתה קנית בדיקה בכספך, אתה לא צריך בשום אופן להביא לו אותה.

אם הוא יתעקש, תגיד לו שאתה רוצה שהוא יביא לך את הLCD שלו מהסלון. למה? סתם כי בא לך. :lol:

V5

פורסם

אני גם לא מבין לאיזה רמות אנשים מגיעים .

והתחרטתי על העסקה שלמזלי הרב לא יצאה לפועל.

גם בעקבות נסיון של כל מיני טיוחים מצידו .

הוא אמר לי שהוא מטפל בחברה, והסתבר שהוא מטפל באיזה כפר .

הוא אמר שהוא עשה לו טיפול, וכל האוטו היה נזילות שמן בבדיקה .

לא ברור לי לאיזה מצב נפשי נכנסתי באותו רגע וההסכמתי לעשות עסקה .

בדיעבד שניתן לי מרווח נשימה מהמזל, לחשוב על כך .

הבנתי שאני צריך לבטל את העיסקה בגלל כל הדברים האלו .

מעבר לכך אחרי שהרכב הופיע כמעוקל הדבר היחיד שסגרנו זה שנראה ביום א

מה נעשה.

לא סגרנו דבר באופן סופי .

פורסם

אני לא מבין למה אתה ממשיך להתעסק עם הבנאדם הזה?

הרכב לא נשמע כזה מציאה לפי התיאורים שלך, הבנאדם נשמע אחד שמטייח ושקרן.

ומעל הכל הוא חתיכת חוצפן לבקש ממך את הבדיקה שאתה שילמת עליה.

לדעתי דלג הלאה, אל תתן לו שום בדיקה ושום בטיח. הוא לא יתבע אותך על חוזה שבעל פה גם אם הוא יכול, לא משתלם בשביל 600 שקל ובנוסף הוא יצא ממש מסריח מכל הסיפור.

חוץ מזה מה הוא אמר לגבי העיקול? הוא טען שהוא לא ידע?

ומה כל כך חשובה לו הבדיקה? הרי בדר"כ הקונה משלם אותה אז מקסימום יבוא פראייר אחר וישלם על בדיקה.:|

פורסם

המוכר רוצה את הבדיקה שילשם לך את עלותה או כמה שמתאים לך לקבל עבורה.

בזמנו שחיפשתי רכב נפלתי על פג'ו 205 חמודה. לפני הבדיקה חתמתי על זכרון דברים שבמידה ויש פגיעת שלדה הכסף של הבדיקה חוזר אליי, אכן נמצאה פגיעת שלדה והכסף חזר אליי. בגלל שלא הייתי מעוניין ברכב בכל מקרה הבאתי למוכר את הטופס בדיקה.

פורסם

בעברי לקחתי רכבים לבדיקה לפני קניה, לאחר הבדיקה החלטתי שאינני מעוניין ברכב. המוכר פנה אלי ובקש ממני את טופס הבדיקה, נתתי לו בכיף, לא בקשתי אגורה. לא מבין אותכם, מה אני צריך את הטופס. לא יודע מה איתכם, אני לא ניתקלתי במוכר "ישר לחלוטין", המוכר שקרן יותר או פחות, ממשיכים הלאה.

נהג מנוסה
:roll:
  • תוכן חדש...