Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בנזין או דיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כי במנועי בנזין אין את הסבב הקבוע של משאבת סולר טורבו ומזרקים שהם הוצאה כספית משמעותית.

...והצריכה לקילומטר בין סוגי המנועים האלה כמעט זהה.

קשקוש כפול שתים.

אין שום "סבב קבוע" יש בלאי כמו של משאבת מים, או כל בלאי של חלק אחר. לא יותר, לא פחות. סבב קבוע = שטויות.

צריכה לק"מ כמעט זהה?

בשביל מומנט של מנוע דיזל 2500 סמ"ק צריך מנוע בנזין 3.0 או 3.5 או 4 ליטר.

כל הדיזלים שהיו לי עד היום צרכו בסביבות 1:10 וצפונה.

בנזינים לרכב בגודל זהה היו בין 1:5 ל 1:6. גם אם זה 1:7 זה עדיין 30% פחות.

בטיולים שאנחנו מארגנים לדרום, הדיזלים יוצאים מתודלקים מהצפון, עושים שטח וחוזרים על אותו מיכל.

בשביל הבנזינים אנחנו מתכננים מסלול עם נקודות תדלוק, בין אם זה בכניסה לשטח, ובין אם זה ביציאה.

נכון, יש הרבה יותר "כיף" בעוצמת המנוע, אבל זה לא כל הסיפור. עם רכב הדיזל אני לקוח בחשבון עלות דלק לטיול של כ - 300-400 שקלים. הבנזינים לוקחים בחשבון 650 - 700 שקלים.

י'

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
כן.יש צדיק בסדום. ביעד עפולה 95 - 7.02 ש"ח לליטר. נו ואז?? ומה עם אנשים שמתדלקים סולר ב- 8.55 ש"ח לליטר,זה לא נחשב??

אתה באמת חושב שאני נוסע מר"ג לעפולה בשביל לתדלק בזול?

תגיד, מי מחזיק רכב דיזל, אני או אתה?

אנשים, שמשלמים מכיסם על הסולר, יודעים איפה יש מחירים לא יקרים בכל איזור בארץ.

אם אתה רואה אנשים מתדלקים במחירים של 8.5 ש"ח לליטר סולר, לרוב מדובר בפזומט\דלקן, כרטיס תדלוק כלשהו (עם הנחה) או אנשים שמגיעים לתחתית המיכל ואז אין להם ברירה, אלא לשלם את המחיר היקר.

יש גם כאלה שלא ממש איכפת להם מהמחיר כאשר הם מתדלקים לנד קרוזר 2010. אבל לרוב גם הם יודעים לספור.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

discoTD5.

מר בחור מה עניינים איתך מה אתה מתלהם? לא יפה.

למה אתה חושב שמה שכתבתי שווה לקשקוש? ושקשקוש כפול שנים? אולי כפול שלושה,או ארבעה? הא מה אתה אומר? ואולי זה שמקשקש וכותב כאן את השטויות זה אתה עצמך? יש משאבות מים בדיזל? מה אתה אומר,מה יש להן בלאי? לא ידעתי. טוב שאתה פה לספר לי משהוא על אחזקות כלכליות של רכבי שטח, על בלאי, ומומנטים של מנועים.

יאאלה תיהיה בריא ותתחיל לחשב לעצמך כמה עלה לך לתחזק את הדיסקו דיזל שלך לשנה. (בהנחה שיש לך בכלל דיסקו דיזל)

פורסם

סטוורוס יקר,

אתה כותב שטויות כשאתה אומר שיש סבב קבוע של משאבת סולר, טורבו, ומזרקים - אפילו בדיסקברי הכי נבלה אין סבב שכזה.

יש בלאי טבעי. לא יותר, לא פחות. זה היה הקשקוש הראשון.

הקשקוש השני הוא שצריכת הדלק של רכב בנזין ורכב דיזל היא כמעט אותו הדבר.

10 שנים עם דיסקברי דיזל, מדגמים שונים, מעולם לא החלפתי / שיפצתי טורבו, מכל המכוניות שבמצטבר היו להן 13 מזרקים (4+4+5) פעם אחת החלפתי מזרק יחיד, כי הפיקוד החשמלי שלו התקלקל, מעולם לא נגעתי במשאבת סולר או משאבת עזר.

אהה, גם היה לי דיסקברי בנזין. עשה בנסיעה רגועה 1:5 והוא היה מכוון ומדוייק כמו פסנתר בפילהרמונית. דיסקברי דיזל שהיו לי כמה לקחו בין 1:12 ל 1:10.

ג'יפ יפני גדול, דיזל, שאני מחזיק היום צורך 1:11.

אני תוהה מה מהדברים שרשמת יותר "לא מדוייק" ומתבסס על שמועות או תחזוקה לקויה.

השורה התחתונה - שני הדברים לא נכונים.

בכל מקרה, גם אם שכנעת את עצמך ש"אין הבדל" ואתה מרוצה - זה בסדר גמור.

העיקר שנצא לטייל ולהנות, יש פריחה מדהימה בחוץ.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...