Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממש קפסולת זמן.

חבל שהרכבים בעלי הגה ימני.

מעניין מה הסיפור מאחורי הסוכנות הזאת.

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

הסוכנות כמו גם חנויות אחרות נמצאת בעיר שבשטח מפורז, עקב השתלטותם של התורכים על צפון האי ב1974. האיזור רובו ככולו ננטש לאחר הקרבות.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

תודה על השיתוף. מדהים ומרגש.

 

קפריסין היא אחד המקומות האהובים עלי. קטנה ככל שתהיה, יש בה את כל מה שצריך כדי לענג את חושיו של תייר סקרן, שאוהב לרחרח בכל מיני פינות. קל וחומר כשמדובר בחובבי רכב.

 

העיר העתיקה של ניקוסיה היא קפסולת זמן בפני עצמה - וניתן למצוא שם לא מעט חנויות/מבנים שמשאירים אתכם בשנות השבעים(אני כבר לא מדבר על כמות המכוניות הקלאסיות באי). ביקרתי בקפריסין מספר פעמים בעשרים השנים האחרונות - ולא היתה פעם שלא "עליתי לרגל" לחלק זה של ניקוסיה. האוירה מדכאת, דרכך בסמטאות השונות נחסמת בעמדות צבאיות או בגדרות תייל. בתים יפהפיים נטושים וניתן רק לדמיין את הקולות, המראות והריחות שאיפיינו את המקום עד 74'. מאות שנים חיו יוונים ותורכים בצוותא באי הפורה הזה, כתף אל כתף לחמו בבריטים במסגרת המחתרת(EOKA) עד שקיבלו את עצמאותם ב-56', אם זכרוני אינו מטעני.

 

מראה מדכא לא פחות מקדם את הבאים לחוף פמגוסטה, למי שעובר לצד התורכי לביקור יום("חרשתי" את כל האתרים המרכזיים שם, פחות מעניין מהצד היווני למרות שקירניה(גירנה) היא עיירת חוף יפהפיה); אזור בשם וארושה, שהכיל את מלונות הפאר שעל החוף. כולם שוממים, נטושים, מוקפים בגדרות תייל וחיילים תורכיים שאוסרים לצלם את המקום. לא יכלתי להתאפק, צילמתי ממחבוא.

 

אילו רק ידעתי איפה התמונה...

 

קפריסין היתה אחד מיעדי היצוא הראשונים של יפן, מה שהתאפשר בין השאר עקב שימוש בהגה בצד ימין. כפי שכתבתי בפוסט אחר, קפריסין, לצד מלטה וישראל היו שווקי היצוא הראשונים של סובארו באזור אירופה/ים תיכון. עד היום ניתן להתקל בקפריסין במגוון מכוניות יפניות משנות השבעים, למי שהז'אנר עושה לו את זה(לי למשל).

עם רגל בחוץ... :beerchug:

×
×
  • תוכן חדש...