Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכלום,

 

ברשותי מזדה 3 מהעבודה בליסינג הנגמר בעוד מספר חודשים.

בגלל שינוי המיסוי, אני לא רוצה להמשיך עם רכב באותה רמת מחיר אבל עדיין לא בטוח אם אוכל לבחור.

בכל מקרה, גם אם תהיה אפשרות לבחור, זה כנראה יהיה לרכב באזור המזדה 2.

 

אני אמור להודיע האם ברצוני להמשיך בליסינג או לקבל שווה ערך של כ-3000 ש"ח למשכורת.

אני מתלבט לאיזה כיוון ללכת, כאשר העניין הוא כלכלי נטו, האם שווה להמשיך בליסינג או לקחת את הכסף ו"להסתדר לבד".

מה שכן, אם אני עובר לרכב פרטי, אני לא זקוק לרכב משפחתי היות וכבר יש לנו כזה במשפחה.

 

מבחינת נסיעה, אני לא נוסע הרבה, מעריך שכ-18000 בשנה.

 

קיימות מספר אפשרויות, להמשיך בליסינג מהחברה, לקנות רכב יד שניה (פרטי או מליסינג) באזור ה-60 / 70 אלף, לקנות רכב חדש בליסינג פרטי.

 

אין לי העדפה לרכב כזה או אחר, אבל כן הוא אמור לשרת אותי בנסיעות בינעירוניות ככה שאני חושב שרכב עם מנוע של 1000 סמ"ק עלול להיות חלש מדי.

מעבר לזה, הרכב חייב להיות אוטומטי היות ואני נוסע גם לא מעט בפקקים.

 

אשמח להתייעץ, לשמוע הערות, הארות והצעות (גם של דגמי רכבים).

 

תודה מראש לכל העוזרים.

פורסם

אפשר לקנות היום מאזדה 2 משומשת שנתון 2008/9 ולחסוך כמעט כל חודש 3,000 ש"ח.למה רק בחלק ?

חלק מההפרש ישולם זמנית כדי להשלים את התשלום עבור המאזדה אך היא תהיה שלך ולא סביר,שבמהלך 3 השנים הקרובות פרט לטיפולים שוטפים/החלפת צמיגים ובלמים/טסט וביטוח/מצבר יהיו דברים חריגים ובלתי צפויים.

ליסינג פרטי לא מומלץ כי זו עסקה שבד"כ גוררת אותך לחתונה קתולית עם חברת הליסינג ולא בטוח שאתה רוצה בכך ובנוסף,המקדמה לרכב חדש שנותרת כל שנתיים נשחקת מהותית.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

  • שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

בקיצור זה הכל תלוי כמה ק"מ אתה עושה בשנה וכמה העבודה נותנת לך לעשות על חשבונה.

אם זה 30,000 ק"מ בשנה אז ברור שלא שווה לקחת רכב פרטי כי זה ישחוט את הערך שלו וגם הדלק ישחוט לך את הכיס.

אם זה 10,000 אז ברור שעדיף רכב פרטי.

באמצע זה כבר תלוי בפינוק שלך

פורסם

לא חושב שיש לך סיבה ללכת לרכב פרטי..ברכב מהעבודה יש לך ראש שקט מבחינת טסט ביטול טיפולים והכי חשובס דלק..גם אם תיסע 12 אלף בשנה זה שווה את זה

.מה גם שמדובר ברכב חדש מהעבודה ולא משומש (אם אני לא טועה) ובלי קשר גם אם תוותר על רכב אל תשכח ש3000 שח למשכורת הם ברוטו ככה שבכל מקרה לא משתלם לך לקנות באופן פרטי.

פורסם

האם אתה מפרישים לך הטבות סוציאליות כלשהן (פנסיה / ק. השתלמות) על הסכום הנוסף של 3000 ש"ח?

במידה וכן מדובר על הטבה *משמעותית* ועל כן ערכה גבוה מ-3000 ש"ח בברוטו שתקבל.

 

 

אם תשאל את דעתי האישית, עם נסועה של פחות מ-20,000 ק"מ עדיף לך לקנות רכב יד-2 קטן יותר,להנות ממנו ולחסוך כסף (ולא מעט כסף), בטח כשכבר יש רכב "ראשון" במשפחה (משפחתומטית) אשר (אני מניח) משמשת לעיקר הנסיעות של המשפחה. אם תסתכל על אחזקה של רכב כזה כ-5 שנים מול ליסינג (ולא על 3 שנים שהם אורך חיי הליסינג התפעולי בחברות) הרווח יהיה גדול אפילו יותר.

פורסם
לא חושב שיש לך סיבה ללכת לרכב פרטי..ברכב מהעבודה יש לך ראש שקט מבחינת טסט ביטול טיפולים והכי חשובס דלק..גם אם תיסע 12 אלף בשנה זה שווה את זה

.מה גם שמדובר ברכב חדש מהעבודה ולא משומש (אם אני לא טועה) ובלי קשר גם אם תוותר על רכב אל תשכח ש3000 שח למשכורת הם ברוטו ככה שבכל מקרה לא משתלם לך לקנות באופן פרטי.

 

לא בכל מקרה, ולא אם אתה עושה 12000 ק"מ בשנה וקונה רכב יד שנייה.

יש הרבה שיקןלים, צריך לחשב אותם, ויש הרבה מחשבונים ברשת שאתה יכול להיעזר בהם ולבקש גם מהעבודה סימולציה של השכר לראות בדיוק כמה עולה לך בנטו, ולחשב בעצמך כמה יעלה לך להחזיק רכב פרטי בהתחשב בנסועה שלך בשנה

פורסם

החישוב מורכב מאוד ואישי מאוד, ותלוי מאוד בתנאי השכר שלך. האם עלות הרכב הצמוד מגולמת במשכורת? האם הויתור עליו יגדיל את ההפרשות הסוציאליות (אל תשכח שמדובר בסדר גודל של 20-25% מהמשכורת) מהי הקצבת הדלק לרכב הליסינג? האם רכב הליסינג בכלל מתאים לצרכיך או שהוא קטן\גדול מדי עבורם?

לכל אחת מהשיטות יש יתרונות וחסרונות. בשימוש המועט שלך סביר שהחזקת רכב פרטי תהיה זולה מהחזקת רכב ליסינג. בכל מקרה - ממליץ לך לפנות למדור השכר במקום העבודה שלך על מנת שיציגו לך את מבנה השכר שלך עם וללא רכב ליסינג, כולל רכיבי שכר שאינך רואה בתלוש (או, יור נכון, רואה אותם מחוץ לברוטו, כגון הפרשות מעסיק לקרנות פנסיה, גמל והשתלמות).

לגבי אפשרות נטילת הלואה לרכישת רכב חדש - גם כאן הסיפור מורכב כיון שיש הרבה אופציות. קיים ה"ליסינג הפרטי" אבל גם הלואות בנקאיות ואופציות נוספות, שלכל אחת מהן יתרונות וחסרונות ויש להתאימן לצרכיך האישיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

כמו שנאמר קודם, גולת הכותרת היא "ראש שקט" בתכנית ליסינג תפעולי. אתה דואג רק לעבוד בחברה, והחברה דואגת לאוטו שלך. :lol:

 

הנוחות הזאת פשוט ממכרת. אתה לא דואג לתקלות, צמיגים, טיפולים, שטיפה, טסט, ביטוח, תאונות, ירידת ערך, מכירה/קנייה וכו'. זאת נוחות אדירה שאין כלל במקרה של רכב פרטי ואין ברובה בתוכניות ליסינג פרטי.

×
×
  • תוכן חדש...