Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להחליף את הרכב שלי, ולהשתדרג לרכב הנעה אחורית. אין לי נסיון ברכבי הנעה אחרוית אז אני מחפש משהו שקל ללמוד עליו. הבנתי שמיאטה זה הרכב האידיאלי לכך, שזה טוב כי זה גם הדבר היחיד שנכנס לתקציב (הצד העני של מאה אלף), חוץ מאיזה BMW בת 10, שלא תכנס בתקציב התחזוקה השוטפת. דבר ראשון יש משהו אחר ששווה לפזול לכיוונו (אני דווקא מעדיף רכב לא פתוח)?

על ההבדלים בין NB ו-NC כבר קראתי, ה-NB יותר מכויילת ספורטיבית אבל חסרת כוח ביחס ל-NC. אישית אני אוהב את המראה של NB יותר וגם היא יותר ידידותית לתקציב. בשילוב עם הנסיון המועט שלי, החוסר בכוח מהווה אף יתרון?

זה הולך להיות הרכב העיקרי (והיחיד) שלי, אז רציתי לדעת גם דברים שקשורים לשימוש יום יומי. האם התא מטען שימושי למשהו או שהוא רק ליופי, למשל קניות בסופר ניתן לבצע? סאב יכנס? האם בחורף הגג בד אומר שיהיה משמעותית קר יותר בתוך הרכב מאשר מרכב בעל גג קשיח? מה לגבי רעש כביש\רוח? צריכת דלק בנסיעה רגועה? מה העלויות של האחזקה? אני יודע שרק המקיף מתחיל ב-6 אלף צפונה. אני בן 26 אגב.

מעבר לזה לפי ויקיפדיה, היו כמה גרסאות ל-NB, חלקן הגיעו עם תיבה 5 הילוכים חלקן 6, חלקן עם LSD חלקן בלי. בנוסף בשנת מודל 01 היה גם שינוי במנוע, בשילדה ובלוח שעונים. שזה לא כל כך רלוונטי כי לפני 03 כל הגרסאות שיובאו באופן רשמי היו אוטומטיות אז הן לא על הפרק במילא. אילו גרסאות יש בארץ, ביד 2 כולן מפורסמות כ-Sport?

והכי חשוב, יש פגמים ספציפיים שניתן לזהות לפני לקיחה לבדיקה? או בעיות שמראש ידוע שיהיה יקר \ קשה לתקן?

תודה מראש.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אין כזה הבדל בכוח בין ה NB ל NC וגם אם יש הוא לא משמעותי , ה NC שוקלת קצת יותר אם אני זוכר נכון.

זמינות הכוח בסלד נמוך קצת טובה יותר ב NC.

הNB הגיעו לארץ רק משנת 2003, קשה עד כמעט בלתי אפשרי למצוא 2003 ידנית ככה שאתה צריך להסתכל על אלו שהגיעו ב 2004,2005 .

אם אני זוכר נכון כל הידניות הגיעו עם LSD ועם 5 הילוכים.

תא מטען ?

אל תיבנה על זה, קניות ב AMPM אולי, לא יותר.

אפשר להכניס סאב קטן לשם אבל אז לא יהיה תא מטען בכלל.

מעבר לביטוח שזה מחיר אינדיבידואלי לך, עלויות האחזקה לא אמורות להיות גבוהות במיוחד, סה"כ רכב עם מכלולים פשוטים.

בהצלחה, בחירה טובה.

פורסם
אין כזה הבדל בכוח בין ה NB ל NC וגם אם יש הוא לא משמעותי , ה NC שוקלת קצת יותר אם אני זוכר נכון.

זמינות הכוח בסלד נמוך קצת טובה יותר ב NC.

הNC הגיעו לארץ רק משנת 2003, קשה עד כמעט בלתי אפשרי למצוא 2003 ידנית ככה שאתה צריך להסתכל על אלו שהגיעו ב 2004,2005 .

אם אני זוכר נכון כל הידניות הגיעו עם LSD ועם 5 הילוכים.

תא מטען ?

אל תיבנה על זה, קניות ב AMPM אולי, לא יותר.

אפשר להכניס סאב קטן לשם אבל אז לא יהיה תא מטען בכלל.

מעבר לביטוח שזה מחיר אינדיבידואלי לך, עלויות האחזקה לא אמורות להיות גבוהות במיוחד, סה"כ רכב עם מכלולים פשוטים.

בהצלחה, בחירה טובה.

הבדל הכוח בין ה- NB ו ה- NC הוא משמעותי. בטח שלא זניח.

מצטער לתקן אותך שלומי, אבל החזקתי את שני הרכבים למעלה מ- 6 שנים יחדיו.

זמינות הכח משמעותית בסל"ד נמוך. בקיצור - NC חזקה יותר, בכל מובן. וזה מורגש.

ה- NC הגיעה ב- 2006 ולא 2003. ה- NB בעלת גיר ידני 6 הילוכים + מתלים ספורטיביים + דיפ' מוגבל החלקה.

תא המטען דווקא סביר בהחלט. ב- NC הוא אף גדול יותר. מזוודה בינונית בהחלט נכנסת. קניות נכנסות לבטח.

סה"כ ה- NC טובה יותר לשימוש יומיומי. נוחה יותר ובעלת בסיס שיפורים רחב משמעותית מאשר ה- NB.

אני מציע שאם כבר החלטת NC חפש אחת עם מתלים משודרגים (כמו שמכרתי לאחרונה). מדובר ברכב שונה לחלוטין מהמקור, והרבה יותר טוב מ- NB סטנדרטית.

עידן

---

פורסם

יחס הספק משקל של שני הרכבים כמעט זהה רק שב NC זמינות הכוח טובה יותר וזה עושה הרגשה של רכב חזק יותר אבל כמו שאמרתי, ההבדל לא משמעותי באמת, אולי בהרגשה.

לגבי מה שהגיע ב2003, התכוונתי כמובן ל NB.

תא מטען סביר ?

סביר זה ככל הנראה עניין סוביקטיבי, הרבה יותר מקום מארגז של אופנוע אין שם, אם מכניסים סאב וופר אין שם מקום בכלל.

לבחור אין ככל הנראה ניסיון עם רכבים כאלה, אני בטוח שהsetup הבסיסי יתאים לו מאוד.

פורסם

אני לא ספרתי את היחס, אבל נסעתי על שתיהן והחזקתי NB במשך 3 שנים. NC עדיפה בכל מובן למעט עלות הרכישה. א ב ל - זה לא אומר ש-NB היא רכב לא טוב, נהפוך הוא, מדובר ברכב מעולה. ראה תשובות בגוף הטקסט שלך:

אני מעוניין להחליף את הרכב שלי, ולהשתדרג לרכב הנעה אחורית. אין לי נסיון ברכבי הנעה אחרוית אז אני מחפש משהו שקל ללמוד עליו. הבנתי שמיאטה זה הרכב האידיאלי לכך, שזה טוב כי זה גם הדבר היחיד שנכנס לתקציב (הצד העני של מאה אלף), חוץ מאיזה BMW בת 10, שלא תכנס בתקציב התחזוקה השוטפת. דבר ראשון יש משהו אחר ששווה לפזול לכיוונו (אני דווקא מעדיף רכב לא פתוח)? לדעתי המשוחדת לא

על ההבדלים בין NB ו-NC כבר קראתי, ה-NB יותר מכויילת ספורטיבית אבל חסרת כוח ביחס ל-NC. אישית אני אוהב את המראה של NB יותר וגם היא יותר ידידותית לתקציב. בשילוב עם הנסיון המועט שלי, החוסר בכוח מהווה אף יתרון? אף אחת מהן לא מפלצת ושתיהן ינשכו אם תעשה טעות. ב-NC יש בקרת יציבות המהווה יתרון בטיחותי, מצד שני ה-NB חלשה יותר אז יש פחות סבירות שתעשה שטות.

זה הולך להיות הרכב העיקרי (והיחיד) שלי, אז רציתי לדעת גם דברים שקשורים לשימוש יום יומי. האם התא מטען שימושי למשהו או שהוא רק ליופי, למשל קניות בסופר ניתן לבצע? כן, סביר לגמרי סאב יכנס? לא כל סאב, אבל יש כאלו שהצליחו. האם בחורף הגג בד אומר שיהיה משמעותית קר יותר בתוך הרכב מאשר מרכב בעל גג קשיח? הגג הוא ויניל, לא בד ועל איזה חורף אתה מדבר? זה שהטמפ' הממומצעת בו היא 20 מעלות? יהיה בסדר, יש חימום. מה לגבי רעש כביש\רוח? רועש צריכת דלק בנסיעה רגועה? עירוני 1ל-7, מחוץ, עם גג סגור ברגוע אפשר לעשות גם 1 ל-13. מה העלויות של האחזקה? אני יודע שרק המקיף מתחיל ב-6 אלף צפונה. אני בן 26 אגב. טיפול קטן כ-800, גדול כפול מזה, ברקסים כ-800 ש"ח, סה"כ סביר לגמרי. לגבי הביטוח, אלו המחירים, זה נכון לכל רכב ספורטיבי

מעבר לזה לפי ויקיפדיה, היו כמה גרסאות ל-NB, חלקן הגיעו עם תיבה 5 הילוכים חלקן 6, חלקן עם LSD חלקן בלי. בנוסף בשנת מודל 01 היה גם שינוי במנוע, בשילדה ובלוח שעונים. שזה לא כל כך רלוונטי כי לפני 03 כל הגרסאות שיובאו באופן רשמי היו אוטומטיות אז הן לא על הפרק במילא. אילו גרסאות יש בארץ, ביד 2 כולן מפורסמות כ-Sport?

נכון, כל הידניות שהגיעו הן SPORT, גיר 6 הילוכים, מתלים משופרים ומוט מייצב קדמי. הגיעו רק 9 ידניות ב-2003, רוב הידניות הן 2004\2005

והכי חשוב, יש פגמים ספציפיים שניתן לזהות לפני לקיחה לבדיקה? או בעיות שמראש ידוע שיהיה יקר \ קשה לתקן?

ממליץ לבקר ולקרוא ב-roadster.co.il, יש שם המוווון מידע (ספיציפית, חפש דיון בשם מיאטה FAQ, יש שם תשובות לכל השאלות שלך)

תודה מראש.

פורסם

לדעתי הלא אובייקטיבית :-)

מרצדס SLK 1998-2002

יותר חזק ,יותר מפנק , יותר יפה ,גג קשיח, בקיצור בכמה וכמה רמות מעל המיאטה בכל תחום.

תבדוק ,תעשה נסיעה אחת ותיהיה יותר חכם .

בהצלחה

איציק

היו 106 ראלי MK2 ,פורד RS2000 ,פיאט קופה 16VT,אלפא ספיידר 1998,מרצדס slk 230

וכרגע MX5 כסופה ומדהימה שמעלה בי חיוך כל פעם מחדש

פורסם

חוסר בכוח של ה-NB מול ה-NC הוא לא בהכרח יתרון. יתרון משמעותי דווקא ב-NC הוא בקרת היציבות שתעזור להרחיק אותך מצרות.

תא מטען בסדר גמור לקניות בסופר, לא ליותר מזה. סאב יכנס אבל לא ישאר מקום. יש הרבה רעשים ביחס לרכב סגור, צריכת דלק נעה סביב 10-11, עלויות אחזקה מעט יותר יקרות משל משפחתיות רגילות (לא מאוד משמעותי) למעט הביטוח שהוא אכן יקר - 5-6 בממוצע למקיף בלבד לגיל 24+

יחס הספק משקל של שני הרכבים כמעט זהה רק שב NC זמינות הכוח טובה יותר וזה עושה הרגשה של רכב חזק יותר אבל כמו שאמרתי, ההבדל לא משמעותי באמת, אולי בהרגשה.

מבטיח לך שההבדל בזמינות הכוח הוא מאוד מורגש ושההבדלים גדולים יותר ממה שהנתונים מספרים. גם במיאוץ מ-0 ל-100 יהיה הבדל גדול, וגם בהאצות הביניים, בוודאות.

לדעתי הלא אובייקטיבית :-)

מרצדס SLK 1998-2002

יותר חזק ,יותר מפנק , יותר יפה ,גג קשיח, בקיצור בכמה וכמה רמות מעל המיאטה בכל תחום.

תבדוק ,תעשה נסיעה אחת ותיהיה יותר חכם .

בהצלחה

איציק

SLK קומפרסור (1.8) שאולי תכנס בתקציב היא לא חזקה משמעותית, בטח שלא באוטומט. אכן יותר מפנקת ועם גג קשיח, אבל בהרבה דברים אחרים היא לא עדיפה על המיאטה, ובמיוחד בעלויות האחזקה (באותו תקציב תקנה רכב ישן משמעותית, וגם העלויות השוטפות יקרות יותר).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אין קומפרסור בשנים האלה עם מנוע 1.8

רוב המנועים הם 2.3 קומפרסור וחזקים משמעותית ממיאטה 190 כ"ס .

אחזקה יקרה זה שמועות של אותם אנשים שטוענים שאלפא זה חרא ובשני המקרים הם טועים .

SLK שמורה ומטופלת תראה הרבה יותר חדשה ומתקדמת ממיאטה NB .

היו 106 ראלי MK2 ,פורד RS2000 ,פיאט קופה 16VT,אלפא ספיידר 1998,מרצדס slk 230

וכרגע MX5 כסופה ומדהימה שמעלה בי חיוך כל פעם מחדש

פורסם

ה-NC זה בעיקר בתאוריה כי לא ישאר לי כסף לדלק, אבל הבקרת יציבות ניתנת לניתוק, נכון? אגב, כמה כסף צריך לשים בצד עבור ישור קו ל-NB? בהנחה שלא התעללו בה מעל הממוצע לקטגוריה הזאת.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

טוב נראה לי אני אתחיל ללכת לבדוק רכבים, יש מכוני בדיקה מומלצים באיזור חיפה? ובאיזור המרכז? שאולי אאלץ להגיע אליו עקב מיעוט רכבים זמינים.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
ה-NC זה בעיקר בתאוריה כי לא ישאר לי כסף לדלק, אבל הבקרת יציבות ניתנת לניתוק, נכון? אגב, כמה כסף צריך לשים בצד עבור ישור קו ל-NB? בהנחה שלא התעללו בה מעל הממוצע לקטגוריה הזאת.

כסף לדלק אתה צריך בכל מקרה לכל רכב שלא תקנה.

רוב NB עבור הרבה קילומטרים ובלאי כבר נותן את אותותיו לכן יישור קו יהיה יותר יקר.

כמה?

תלוי בדברים שצריך לסדר.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תודה רבה לכולם על העזרה, בשני סופי השבוע הקודמים ראיתי רכבים, ובשישי האחרון לקחתי אחת לבדיקה, מאחר והבנק כבר היה סגור עד שהסתיימה הבדיקה, ביום שני הזה נקנה הרכב.

מדובר במיאטה NB שנת 2004.

רשמים ראשוניים: הרכב מרגיש הרבה פחות קיצוני ממה שחשבתי, בהשוואה לקולט הוא אפילו נוח למדי. הרכב מאוד נייטרלי על הקצה וקל לשליטה מעבר. הטיפולים זולים, ישר לקחתי אותו להחלפת שמנים (מנוע גיר דיפ') ופילטרים. הרמקולים המקוריים מעולים (אלו שמאחורי הראש מחורבנים, אז ה-FADER על קדימה לגמרי). הבידוד רעשים מחפיר, אבל לא בלתי נסבל (עד 110-120), שזה הגיוני בגלל הגג. אפילו הצלחתי למצוא ביטוח זול (במובנים של רכב ספורט).

אז תודה לכולם על העזרה, ושיגמר הגשם כבר...

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...