Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מחפש קומפוננט 3WAY שיחליף את הסטוק בג'טה שלי.

כרגע שמתי עין על הרמקולים של Hertz.

יש את ה-Energy, דגם ESK 163L

ויש את ה-High Energy, דגם HSK 163

המחירים שראיתי הם בסביבות ה-1,400 ש"ח לאנרג'י וכ-2,500 ש"ח להיי-אנרג'י.

המחירים סבירים? אני מזכיר שמדובר על 3WAY.

האם יש למישהו ניסיון עם שניהם ויודע להעיד האם ההבדל בביצועים שווה את תוספת המחיר?

האם יש המלצות לדגמים נוספים באותו סדר גודל של מחיר? 3WAY בלבד בבקשה.

הרמקולים יחוברו להגברה בריאה.

ככל הנראה HIFONICS 100.4, שיתן 100 וואט לערוץ בקדמיים, ויפעיל גם סאב בגישור (בינתיים מדובר על סרווין וגה 12", ייתכן שיוחלף בדגם אחר כי אני לא כלכך מתלהב ממנו, אך ייתכן שזה בגלל ההגברה החלשה יחסית שיש לו כרגע).

תודה

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בד"כ עדיף לקחת סט 2 חלקים איכותי, ע"פ סט 3 חלקים בסיסי.

אגב, למה הנהירה דוקא על 3 חלקים? ועוד פאסיבי על ערוצים של 100 וואט?

מתחדשת*

פורסם

אתה טוען שמדובר על סט "בסיסי" ? למיטב הבנתי ומקריאת חוות דעת של משתמשים בעיקר בחו"ל קיבלתי את הרושם שמדובר על סט ברמה גבוהה מאוד.

הצורך ב-3 חלקים נובע מכך שזה המקום המקורי שיש לי בדלת. ומה הבעיה עם "פאסיבי על ערוצים של 100 וואט"? לא הבנתי מה פה הבעיה..

אשמח להסבר.

תודה

פורסם

כן, לדעתי האנרג'י הוא די בסיסי.

עצם העובדה שיש לך מקומות לוופר, מיד וטויטר, לא מחייבת אותך גם לאכלס את המקומות האלה אם אין לך צורך.

בסט פאסיבי שלושה חלקים, יש קרוס בעל שלושה ערוצים (כמעט ארבע, למיד יש חיתוך גם מלמעלה וגם מלמטה).

כל זה צורך הספק לריק.

תוסיף עוד שלושה אלמנטים, וקיים סיכוי טוב שההספק הנ"ל לא יספיק.

במיוחד כשעל אותו ספק כוח יושבים עוד 2 ערוצים שצריכים להגביר סאב.

אל תבין אותי לא נכון, אני מת לחזור לתצורה של שלושה חלקים, אבל זה לא אומר שישר צריכים לקפוץ על זה.

ועוד במיוחד כי "יש מקום בדלת".

הכל ברוח טובה כן? :-D

מתחדשת*

פורסם

כרגע יש לי סט 3WAY סטוק שהגיע עם הרכב.

הוא נשמע (בשבוע הראשון לקיומו) לא רע בכלל ללא הגברה חיצונית, ונשמע (בהווה) מצויין עם הגברה חיצונית שהבאתי מהרכב הקודם, JBL GT5 שמוציא איזה 60W לערוץ אאל"ט.

המטרה היא לשדרג את המערכת הזאת אפילו יותר.

והצורה מבחינתי היא להחליף את סט ה-3WAY בסט 3WAY טוב יותר.

סט רמקולים באיזור ה-2,000 ש"ח נשמע לי כמו שדרוג מכובד ביותר. תקן אותי אם אני טועה.. :)

כמו כן, החלפת המגבר לאחד חזק יותר ועם אחוז עיוות נמוך יותר.

זה שיש רמקולים גם ב-10,000 דולר, אני יודע.

זה שיש סטים 2WAY מצויינים, אני גם יודע.

אבל לדעתי מפה ועד להגיד שהקרוס "צורך הספק לריק" ולכן זה לא שווה וצריך לרדת ל-2WAY, נשמע לי קצת תמוה :)

ובכל זאת, אני מעוניין ב-3WAY ואני מעוניין בשדרוג משמעותי מול הסט הנוכחי שלי.

על מה אתה ממליץ? :)

פורסם

אם כבר הרץ אז היי אנרג'י.

אבל לא לקנות לפני שאתה שומע מספר סטים ומחליט בעצמך איזה נשמע לך הכי טוב, במסגרת התקציב שלך.

אם יש מגבר אז לנסות אותו על הסט הנ"ל.

לא יישמע טוב, תמיד אפשר להוסיף מונו ולנצל את ארבע הערוצים לסט נטו.

אבל קודם כל לשמוע את הרמקולים, ולא לקנות ע"ס חוות דעת מהאינטרנט.

מתחדשת*

פורסם

היי אנרג'י טוב משמעותית מהאנרג'י הרגיל.

3 חלקים מצריך יותר השקעה כדי להישמע טוב.

מצטער להגיד לך, אבל הייפוניקס 100X4 זו לא בדיוק הגברה בריאה (למרות שתלוי בסדרה).

כשאתה עובד על סט 3 חלקים באופן פאסיבי, יש בזבוז גדול יותר של אנרגיה על הקרוסאובר, וגם ההספק מתחלק בין יותר צרכנים (מצד שני יש גם יותר אלמנטים כך הנצילות קצת עולה, אבל בסיכום, אתה עדיין צריך מגבר חזק, וזה לפני שנכנסנו לפן האיכותי).

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

לא כלכך הבנתי איך כמות האלמנטים רלוונטית למשוואה.

הסט הזה מוגדר כ-150 וואט RMS.

המגבר נותן 100 וואט RMS. הוא לא יביא את הסט לקצה הגבול שלו, אבל איך כמות האלמנטים פה קשורה?

האם סט 3WAY שמוגדר 150W RMS דורש הגברה חזקה יותר מאשר סט 2WAY שמוגדר 150W RMS ?

אם הסט מוגדר 150W ואני מספק לו 100W, זה נראה לי בסדר. לפחות מבחינת העוצמה. לא?

ושאלה עקרונית נוספת: נניח שאני משווה שני דגמים מסידרה זהה.

דגם ה-2WAY ודגם ה-3WAY של היי אנרג'י.

האם זה לא נכון שה-3WAY יהיה טוב יותר? פשוט כי ככה זה?

זה לא נשמע לי הגיוני.

אני מדבר על המגבר הזה:

http://www.hifonics.com/Hifonics_HFi_Amps.html

HFi100.4

אם הוא לא טוב, אז על מה אתה ממליץ?

פורסם

ספציפית הרכיבים האלו:

השני חלקים מוצהר 125W ואילו ה 3 חלקים מוצהר 150W. מה שכן, הם מוצהרים באותה הנצילות, אך שאני לא יודע כמה זה משנה באמת.

ה HFI הוא מגבר פשוט מאוד, ואולי הוא יספיק לך, אני לא יודע מה הדרישות שלך.

בכל מקרה, ב- 1000 ש"ח עדיף לקחת JBL GTO1004, אם התקציב יותר גבוה, יש מגברים טובים יותר.

פורסם

האם זה לא נכון שה-3WAY יהיה טוב יותר? פשוט כי ככה זה?

זה לא נשמע לי הגיוני.

זה ממש לא פשוט ככה.

יש לו יותר פטנציאל להשמע טוב יותר, אבל צריך לעבוד יותר קשה (הגברה, כיוונים, זויות, תיקון זמנים וכו') כדי לממש את הפוטנציאל הזה.

מתחדשת*

פורסם
ספציפית הרכיבים האלו:

השני חלקים מוצהר 125W ואילו ה 3 חלקים מוצהר 150W. מה שכן, הם מוצהרים באותה הנצילות, אך שאני לא יודע כמה זה משנה באמת.

אני יודע שה-3WAY מוצהר על 25W יותר, אבל השאלה שלי היתה עקרונית יותר.

בהנחה שמדובר על שני סטים בעלי אותה הצהרת הספק. האם ה-3WAY צורך יותר מעצם ההגדרה שלו כ-3WAY?

זה לא נשמע לי הגיוני אבל זה מה שאני מבין ממה שאני קורא פה..

ה HFI הוא מגבר פשוט מאוד, ואולי הוא יספיק לך, אני לא יודע מה הדרישות שלך.

בכל מקרה, ב- 1000 ש"ח עדיף לקחת JBL GTO1004, אם התקציב יותר גבוה, יש מגברים טובים יותר.

אני לא בטוח שהבנתי איך ה-JBL הזה יותר טוב, שניהם מציגים נתונים דיי דומים (עם יתרון קל דווקא ל-HFI). במה ה-JBL הזה טוב יותר?

יש לי כרגע מגבר JBL GT5-A604. הכוונה היא לשדרג אותו למשהו טוב יותר.

בהנחה שהתקציב שלי לא מוגבל, על איזה מגבר אתה ממליץ?

כמובן ש"לא מוגבל" לא אומר שצריך לשפוך כסף לים, אני צריך מגבר שיפעיל את הרמקולים באופן המייטבי, ותו לא. ה-e-penis שלי גדול מספיק :)

ושוב אני אשאל לגבי הרמקולים.. עושה רושם שמי שהגיב פה עד עכשיו לא ממש אוהב את ההרץ. דווקא מחיפושים שעשיתי גם פה וגם בפורומים אחרים (דווקא לא בארץ אלא בחו"ל) אהבו אותם מאוד, אבל מילא.

אז על מה כן היית ממליץ?

סט של קומפוננט 3WAY עם מגבר (וסאב, אבל כרגע בוא נתעלם ממנו).

עד איזור ה-5K ש"ח לשניהם, נשמע לי הגיוני.

על מה היית הולך?

פורסם

האמת? אני גם לא מת על אופי הסאונד של הרץ :) אבל הם עדיין רמקולים מצויינים, יכולות להיות דוגמניות בלונדיניות, ג'ינג'יות, ברונטיות, וכולן תהיינה יפהפיות, כל אחת בדרכה שלה.

מגבר טוב להרץ האלו יהיה Celestra FA2150, מדובר על מגבר 2 ערוצים חזק מאוד ואיכותי מספיק כדי למצות את ההרץ הללו (בהנחה שאתה לא קונה מגברים ב- 4-5 אלף :) ), יש את השילוב הזה לחבר פורום בשם מתן, וזה שילוב מעולה.

הוא היה במבצע לחברי הפורום לפני תקופה ב- 1800 ש"ח.

יש גם את ה UP36I של DLS, פוקאל KRX3 שהוא יותר יקר, אך יותר טוב משמעותית, יש אילייט בסכום דומה שהוא יותר טוב משמעותית, אך דורש בידוד מאסיבי למידבאסים ומגבר במינימום כמו הסלסטרה שציינתי למעלה (או משהו חזק ואיכותי אחר).

יש אודיסון ווצ'ה 3 חלקים במחיר לא גבוה בהרבה, שלא שמעתי אותו אך אמור להיות רמה אחת מעל ההיי אנרג'י, ממש מעט טוב יותר.

אפשר אולי לרכוש אלמנטים של HAT ולהרכיב סט 3 חלקים.

האפשרויות רבות, רצוי שתשמע את האלמנטים לפני קניה ותחליט למה אתה מתחבר יותר.

פורסם

תודה :) (למרות שרמקולים ב-5,000 שקל כמו הפוקל האלה זה לא מה שאני מכוון אליו...)

מה לגבי מגבר 4 ערוצים, לאור העובדה שהוא אמור להגביר גם סאב ?

מה עדיף על פני ה-HFI100.4 באותה מסגרת מחיר פחות או יותר?

• תוכן חדש...