Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ברשותי סיאט לאון 1.4TSI שמתקרבת לקראת סוף ההרצה שלה (כרגע 1200 ק"מ - סוף הרצה ב 1500 ק"מ לפי הספר).

מה שאני רוצה לדעת זה האם כדאי אחרי ההרצה, להכניס אותה למוסך ולהחליף לה שמן (ואת שאר הדברים התלויים בהחלפת שמן כגון מסנן, פקק וכו')?

כמו-כן אשמח לקבל המלצה לשמן טוב ומומלץ למנוע זה. הבנתי כי השמן הוא 5W30 סינטטי מלא, נכון? אשמח לשמוע על שמן מומלץ (כי לפי הניסיון במוסכים משתמשים בשמן באיכות בינונית מטה).

וגם אשמח לקבל המלצה על מוסך מומלץ לטיפול בסיאט, עד איזור ראשון-חולון. אני מאשקלון והבנתי כי המורשה פה באשקלון לא מצטיין בשירות.

תודה מראש ושבת שלום.

פורסם

החלפת השמן אחרי תקופת ההרצה היא בגדר המלצה ולא חובה, לכן יהיו פה שיגידו שזה מיותר לחלוטין אבל אם יש לך את הכסף זהו כדאי משום ש:

1. ככל הנראה השמן שהגיע עם הרכב הוא הכי זול העומד בקטגוריית השמנים המתאימים למנוע

2. אין ביכולתך לדעת כמה השמן הזה טרי

3. ייתכן והוא התמלא בשבבי מתכת כתוצאה מחיכוך והתאמת הבוכנות בתקופת ההרצה

לכן זה מומלץ מאוד, אבל שוב - לא קריטי. כמובן שאם מחליפים שמן מחליפים תמיד גם פילטר, ואם צריך אז גם פקק לקארטר.

פורסם

גם אני תהיתי בזמנו שקיבלתי את הרכב וחקרתי את הנושא...

אין שום סיבה להחליף שמן לאחר ההרצה, יש פילטר שמסנן את השמן ככה שחתיכות מתכת לא יגיעו בחזרה למנוע.

יצא לי לקרוא שבשמן מהמפעל ישנם תוספים בשביל תקופת ההרצה ואתה תעשה יותר רע מטוב אם תחליף אותו כבר לאחר 1200 ק"מ.

בנוסף קראתי שהחלפות שמן תכופות יותר תורמות לבעיית הצטברות המשקעים על השסתומים בגלל אידוי נוסף בעקבות תקופת הסתגלות של השמן החדש.

ועברתי על מלא דוחות שמן (והסברים של הנהג עצמו על פרופיל הנהיגה שלו) שהראו שהשמן יכל בקלות לצלוח את ה15K ק"מ. (בודדים היו הדוחות שהראו החלפות ב10K, בעיקר רכבים שיצאו לנהיגה חזקה מאוד במסלול על בסיס קבוע, אלה גם מסתבר שרפו יותר שמן ולא דווקא בגלל המנוע, בפניות בG גבוה השמן נזרק לאחד הרכיבים[כבר שכחתי על איזה דובר בדיוק] ונשרף שם במקום לחזור לתוך המערכת, אז במקום להוסיף שמן למנוע כבר הקדימו את הטיפול)

לסיכום, בטוח לא מומלץ בטווח ה1200 ק"מ, חכה שתגיע לאזור ה13-15 אלף ק"מ.

פורסם

שאלה טובה.

לדעתי , צריך להחליף שמן לאחר ההרצה מכמה סיבות:

1. מכיוון שבתקופת ההרצה יש כמות גדולה של שבבי מתכת בגלל החיכוך והתאמת החלקים הנעים. תפקידו של מסנן השמן הוא לתפוס אותם, אך אני חושב שבשלב מסויים היעילות שלו פוחתת ולפיכך הוא דרוש החלפה.

2. במידה ומשתמשים בשמן מיוחד לתקופת ההרצה, יתכן שעם הזמן רכיבים אלו מאבדים מיעילותם כשתקופת ההרצה מסתיימת.

לכן צריך להכניס למנוע שמן סטנדרטי אחרי שמתבצעת האטימה של הבוכנות בהרצה.

3. לגבי החלפה כל חצי שנה (או קיצור מרווח טיפולים): אני בעד. ישנו אתר שבו מוצגים ניתוחי שמנים. רואים שלשמנים הסינתטיים יש איכות עמידה יותר גבוהה אך תוך חצי שנה והלאה הם מאבדים מיעילותם (למרות שהאקלים בארה"ב הוא יותר נוח). אני לא רוצה לדעת מה קורה לשמנים ה"איכותיים" ששמים פה במוסכים במהלך הקיץ :shock: .

לפיכך, החלפה דו-שנתית מומלצת לדעתי.

4. בנוגע לשמן שציינת-ישנם כמה חברות שמנים טובות. אני אישית משתמש בשמן סינטטי מלא של royal purple. בנוסף, ניתן להשיג בארץ גם שמנים של pennzoil , havoline, liqui moly, red line שנחשבים לאיכותיים. בכל מקרה, אם הפרוטה מצוייה בכיסך, אני ממליץ לך לעבוד עם שמנים סינתטיים בלבד.

סע בדרכים טובות.

פורסם
שלום.

ברשותי סיאט לאון 1.4TSI שמתקרבת לקראת סוף ההרצה שלה (כרגע 1200 ק"מ - סוף הרצה ב 1500 ק"מ לפי הספר).

מה שאני רוצה לדעת זה האם כדאי אחרי ההרצה, להכניס אותה למוסך ולהחליף לה שמן (ואת שאר הדברים התלויים בהחלפת שמן כגון מסנן, פקק וכו')?

כמו-כן אשמח לקבל המלצה לשמן טוב ומומלץ למנוע זה. הבנתי כי השמן הוא 5W30 סינטטי מלא, נכון? אשמח לשמוע על שמן מומלץ (כי לפי הניסיון במוסכים משתמשים בשמן באיכות בינונית מטה).

וגם אשמח לקבל המלצה על מוסך מומלץ לטיפול בסיאט, עד איזור ראשון-חולון. אני מאשקלון והבנתי כי המורשה פה באשקלון לא מצטיין בשירות.

תודה מראש ושבת שלום.

המוסכים המורשים של צ'מפיון מחוייבים להשתמש בשמן איכותי העומד בתקני הייצרן VAG לרכבך ובימינו אכן הם עומדים בדרישה זו.

אין צורך לבצע החלפה מוקדמת של השמן וחבל על הכסף.

איזה כייף לי :)

פורסם
שאלה טובה.

לדעתי , צריך להחליף שמן לאחר ההרצה מכמה סיבות:

1. מכיוון שבתקופת ההרצה יש כמות גדולה של שבבי מתכת בגלל החיכוך והתאמת החלקים הנעים. תפקידו של מסנן השמן הוא לתפוס אותם, אך אני חושב שבשלב מסויים היעילות שלו פוחתת ולפיכך הוא דרוש החלפה.

2. במידה ומשתמשים בשמן מיוחד לתקופת ההרצה, יתכן שעם הזמן רכיבים אלו מאבדים מיעילותם כשתקופת ההרצה מסתיימת.

לכן צריך להכניס למנוע שמן סטנדרטי אחרי שמתבצעת האטימה של הבוכנות בהרצה.

3. לגבי החלפה כל חצי שנה (או קיצור מרווח טיפולים): אני בעד. ישנו אתר שבו מוצגים ניתוחי שמנים. רואים שלשמנים הסינתטיים יש איכות עמידה יותר גבוהה אך תוך חצי שנה והלאה הם מאבדים מיעילותם (למרות שהאקלים בארה"ב הוא יותר נוח). אני לא רוצה לדעת מה קורה לשמנים ה"איכותיים" ששמים פה במוסכים במהלך הקיץ :shock: .

לפיכך, החלפה דו-שנתית מומלצת לדעתי.

4. בנוגע לשמן שציינת-ישנם כמה חברות שמנים טובות. אני אישית משתמש בשמן סינטטי מלא של royal purple. בנוסף, ניתן להשיג בארץ גם שמנים של pennzoil , havoline, liqui moly, red line שנחשבים לאיכותיים. בכל מקרה, אם הפרוטה מצוייה בכיסך, אני ממליץ לך לעבוד עם שמנים סינתטיים בלבד.

סע בדרכים טובות.

אני לא מסכים עם סעיפים 1-3.

תנאי מזג האוויר בארה"ב הרבה יותר קיצוניים מאשר בארצינו וגם תדירות ההחלפה של השמנים בארה"ב היא הרבה יותר דחופה לפי המלצות הייצרן.

מיותר להחליף שמן מנוע סינטטי העומד בדרישות הייצרן פעמים בשנה (לא חבל על הכסף ?).

רכב זה לא השקעה לטווח ארוך לכן אני אישית ממליץ לבצע את כול הטיפולים לפי המלצת הייצרן ולא יותר מזה.

פורסם
אני לא מסכים עם סעיפים 1-3.

תנאי מזג האוויר בארה"ב הרבה יותר קיצוניים מאשר בארצינו וגם תדירות ההחלפה של השמנים בארה"ב היא הרבה יותר דחופה לפי המלצות הייצרן.

האם זה אומר שהרכבים בישראל צריכים להיות יותר "עמידים" להשפעות מזג האוויר מבחינה מכנית? לא תמיד. יש רכבים שמבצעים ראש מנוע לאחר פחות מעשר שנים ועם קילומטרז' נמוך או אפילו החלפת סט אטמים.

מיותר להחליף שמן מנוע סינטטי העומד בדרישות הייצרן פעמים בשנה (לא חבל על הכסף ?).

שמן סינטטי יכול להיות מוחלף במרווחים גבוהים, אך התוצאות באתר זה מראות שלפעמים כדאי לקצר מרווחי החלפה.

רכב זה לא השקעה לטווח ארוך לכן אני אישית ממליץ לבצע את כול הטיפולים לפי המלצת הייצרן ולא יותר מזה.[/

תלוי למי.

2 האגורות שלי..

פורסם

אני נמנע מלהסתמך על קריאה או תגובות של אנשים באתר X או Y, אני מעדיף להמליץ לאנשים לעבוד לפי הספר ולא מנסיונם של אנשים שאינך יודע מה הניסיון שלהם או לפעמים האינטרס ולפעמים גם נכתבים דברי שקר.

מה לעשות התבגרתי קצת :roll:

פורסם

מרק קראתי ספר רכב של קאיה מהעבודה, שבו מומלץ להחליף שמן כל 15K.

אך אם אתה נמצא באזור אקלים שרוב הזמן הטמפ' היא מעל 30 מעלות מומלץ להחליף כל 7.5K.

בנוסף כתבו שאם הרכב עובד בתנאי אבק גם כן מוחלץ להחליף כל 7.5K.

ד.א ההמלצה היית לשמן סינתטי 5W40.

לכן בארצנו שלנו כנראה שמומלץ בלי שום קשר, להחליף שמן כל 7.5K.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
מרק קראתי ספר רכב של קאיה מהעבודה, שבו מומלץ להחליף שמן כל 15K.

אך אם אתה נמצא באזור אקלים שרוב הזמן הטמפ' היא מעל 30 מעלות מומלץ להחליף כל 7.5K.

בנוסף כתבו שאם הרכב עובד בתנאי אבק גם כן מוחלץ להחליף כל 7.5K.

ד.א ההמלצה היית לשמן סינתטי 5W40.

לכן בארצנו שלנו כנראה שמומלץ בלי שום קשר, להחליף שמן כל 7.5K.

היי, הדיון נסוב סביב רכב הנוסע בתנאים רגילים ולא רכב שנמצא רוב הזמן בנסיעות אילת-שארם או גורר סירת מנוע בעליות לירושלים מידי בוקר.

לא שמתי לב שהטמפ' בארצינו רוב הזמן מעל 30 מעלות צלזיוס ורוב הזמן יש סופות חול לכן אינני רואה סיבה כן להחליף שמן כול 7.5K.

ההמלצות של ייצרן X לא תופסות לגבי ייצרן Y ברוב המקרים.

בקיצור אינני רואה טעם שאני המשיך בדיון הזה מכיוון שאני מסתכל על הדברים בצורה קצת אחרת קרי עלות/תועלת.

• תוכן חדש...