Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

Guest רונן יצחק
פורסם

אני מבטל את ההזמנה של i10, כרגע לטובת Spark. ניגשתי לאולם התצוגה, התיישבתי בתוכה, כשהמנוע דולק, והייתה נוחה. המנוע טוב יותר, היא מאובזרת טוב יותר, היא יפה יותר מבחוץ ומבפנים, וההבדל במחיר ובתצרוכת הדלק הוא דומה, אז למה שאעדיף את זו של יונדאי? אני תוהה לגבי איכות הנסיעה, והתחושה של מוט הגיר הידני (הוא הרגיש לי מעט נוקשה בהעברה בין ההילוכים).

מישהו מכם עשה עליה נסיעת מבחן?

הספארק נראת כמו רכישה כדאית אבל זה על הנייר,אף אחד עוד לא נהג ולא מכיר את הרכב,תזמין נסיעת מבחן ותראה,על הנייר הנתונים מצויינים.

היא כבר רצה שנה וחצי בשוק העולמי.

חיצונית הרכב לדעתי נראה מעולה אבל מבחנים לא משהו.

איזה מבחנים? מה עלה בהם?

בארץ היא חדשה. בחו"ל היא משווקת כבר כמעט שנה.

http://www.team-bhp.com/forum/offici...ve-review.html

אפשר לקרוא פה ביקורת של פורום הודי שאיכשהו גם הגיעה ל114 עמודי תגובות, חלקם של בעלי הרכב.

תודה רבה, ניגשתי לקרוא.

למה הכוונה keyless entry? יש זאת בספארק? המראות מתכווננות בצורה חשמלית?

פורסם

ברמת האבזור בארץ 1.2 LS יש מראות חשמליות.

ולדעתי הם מתכוונים לנעילה מרכזית דרך שלט.

אגב, אם ישבת כבר בספארק למה לא לקחת אותה לנסיעת מבחן?

Guest רונן יצחק
פורסם

אגב, אם ישבת כבר בספארק למה לא לקחת אותה לנסיעת מבחן?

צריך לתאם מראש.

אני בודק ביקורות, והם מציינים אותה כמתאימה לעיר בעיקר, ומחוצה לה היא לא מרגישה בטוחה והמנוע רועש.

חשוב לי שהמכונית שלי תהיה נעימה וטובה גם מחוץ לעיר, אני חושב שזה מרבית הנסיעות שלי.

יש לכם המלצות נוספות למיני, שטובות גם בכבישים מהירים, וחוסכות דלק?

Guest רונן יצחק
פורסם
נסעתי עליה ב100 קמ"ש+ ולא הרגשתי שום רעש קיצוני.

ההפך דווקא הרכב היה מאוד שקט.

בכל ביקורת שקראתי דובר שהרכב לא מתאים לנסיעות בכבישים מהירים, או לנסיעות ארוכות.

איך התרשמת מנוחות הנהיגה ומהביצועים? באמת הרגשת פחות טוב בנסיעות מהירות?

אני לא מצליח להתאים לעצמי רכב.

פורסם

השאלה מה אתה מחפש.

אם אתה מחפש רכב שיעשה 50 ק"מ יום יום בבינעירוני אתה בסגמנט הלא נכון.

אם אתה מחפש רכב עירוני עם גיחות בינעירוניות מדי פעם, מיני תספיק לך.

קח את הספארק לנסיעת מבחן זה יגיד לך הרבה יותר מ1000 מילים של ביקורת.

נסעתי עליה 20 דקות, היא נעימה מאוד בנסיעה ולא התאמצה במיוחד בכביש בינעירוני. הרעש מהמנוע די עמום ולא צווח.

הכי טוב שתבדוק בעצמך כי לכל אחד יש סטנדרטים אחרים ואולי השקט שלי זה הרעש שלך. סע עליה ותחליט.

Guest רונן יצחק
פורסם

44 ק"מ לעבודה ובחזרה, בכביש מהיר. לכן אני רוצה רכב שירגיש לי נוח בתנאים כאלה.

יש רכבי מיני נוספים מומלצים, חסכוניים ועם נוחות וביצועים טובים? הייתי הולך על סוזוקי סוויפט, אבל היא מוצעת רק בגיר אוטומטי, ויקרה לסגמנט.

אולי אבדוק שוב את פולקסוואגן פולו גרסת ה-TSI. למרות שהיא יקרה יותר, אבל מבחינת איכות וביצועים, היא גבוהה מאוד (רק חבל שאוטומטית בלבד).

Guest רונן יצחק
פורסם

ערכתי היום נסיעת מבחן על 'שברולט ספארק' החדשה. בסופה החלטתי שזו המכונית הראשונה שלי. אהבתי אותה מאוד. היא שילוב של כל מה שחיפשתי ברכב, ואני לא צריך להתמהמה יותר, אחרת לא אקנה בכלל (אני בררן מאוד, כפי שבטח שמים לב). וכן, בדקתי מפרטים ותכונות של רכבים רבים אחרים, כך שלא חושב שכל מה שתציעו לי יהיה רלוונטי לי, כי לא הכל יקבל אישור בנסיעת מבחן.

אהבתי אותה מאוד מבחינת הנהיגה, המנוע החזק יותר (1200 סמ"ק עם 83 כ"ס, לעומת 1100 סמ"ק עם 69 כ"ס של i10), האבזור שהרבה יותר נדיב מזה של יונדאי הקמצנית, ומה שיפה הוא שהמחיר שלה מעט יותר גבוה מזה של i10 שלה (פער של 4,000 ש"ח, תוספת משתלמת לדעתי, כי פער הביצועים והאבזורים גדול הרבה יותר).

הוספתי לחבילה את כל האבזור הנוסף שהוצע. אם כבר נהנה אז עד הסוף, והאבזורים מדליקים ושימושיים - הרבה יותר מרגשות מהאפשרויות הדלות שהוצעו ל-i10).

העיצוב של 'ספארק' גם מיוחד ויוצא דופן, בפנים ומבחוץ. בין היתר, הידיות לפתיחת הדלתות האחוריות הן אנכיות ומוסוות בחלונות עצמם (יש שאמרו שזה מקנה תחושה של קלאוסטרופיה לנוסעים מאחור), והפנסים מקדימה גדולים מאוד, מקנים לו מראה חייזרי משהו - לא כל אחד יאהב.

אני שמח מאוד שהדגם שקיים בארץ (והיחיד) הוא גיר ידני (עוד מבחן שהמכונית עברה אצלי - כל מכונית אחרת איכשהו נפלה במשהו). שוב היה תענוג לשלוט בגיר הזה. כשבדקתי את התחושה של הגיר כשהרכב היה כבוי, לא אהבתי (כנראה כי רגיל לתחושת הגיר של הרכב שעליו למדתי), אך הנסיעה הפיגה את החשש הזה. בהמשך, אגב, צפוי להגיע לארץ הדגם האוטומטי.

היא גם מאוד שקטה ולא מורגשת כשהיא עומדת דולקת. היה רגע שניסיתי להדליק אותה כי הייתי בטוח שכבתה (laughing-smiley-001.gif), גם כי כאשר כבתה לי לפני כן, היא לא רעדה כלל ולא השמיעה חרחוש כמו הרכב של המורה שעליו נהגתי.

גם בנסיעה מהירה היא לא רועשת באופן יוצא דופן, בניגוד לכמה דעות שקראתי (אולי יחסית למכוניות יקרות הרבה יותר, היא נחשבת רועשת).

גם איכות השמע של מערכת הסאונד היא יותר ממשביעת רצון, בניגוד למשהו שקראתי באיזה אתר ("ביצועים בינוניים" - "בינוניים" ביחס למה?)

זה היה גם הרכב הראשון שנהגתי בו לא במסגרת לימוד נהיגה, והיו לי חששות מנסיעה על רכב זר (אני נהג חדש, זכרו), אבל ברגע שמתיישבים מול ההגה ומקבלים שליטה, זה הופך להיות טבע שני. הלך חלק ונהניתי ממנה מאוד.

בוצעה הזמנה, והרכב שלי יגיע ב-21 בחודש הזה. אני נוטה לבחור בצבע הירקרק, כמו זה שבתמונה למטה (השיקול האחר הוא הצבע הכחול). היו גם גוונים של אפור וכסף, אלה צבעים שהייתי לוקח לכל מכונית אחרת, אבל לא לזו. היא נראית צעירה ושובבה, ולכן הצבע צריך להיות בהתאם smile.gif

spark2_c.jpg

תהיתי לגבי מחיר המכונית, כי היא מציעה הרבה יותר מאשר תג המחיר שלו (אם להשוות למכוניות אחרות בסגמנט), אז שאלתי את הסוכן בצורה ישירה לפשר מחירה, ולדבריו זה מחיר חדירה (חריזה משולשת... אני הולך ומשתפר).

לא פחות מאשר שביעות הרצון מהתחדשות ברכב חדש מתאים עבורי, אני שבע רצון גם מביטול הספקות, הם תמיד מתסכלים smile.gif

Guest רונן יצחק
פורסם

המשך רשמים:

מבחינת תחושת שאר הדברים, גם הייתי שבע רצון: הקלאץ' היה בגובה הנכון, הרגיש טוב, נלחץ כמו סכין משויפת בחמאה רכה ולא הרגשתי אותו בזמן שדיוושתי עליו בעצירות. כך גם שאר הדוושות הרגישו נהדר והגיבו בהתאם. ההגה מצופה העור גם כן הגיב היטב והרגיש נהדר - שמתי לב לכך במיוחד בפניית פרסה.

את הכיסא ניתן לכוונן, הן מבחינת המסעד (המשענת), הן מבחינת מרחק מהדוושות (טוב, זה נכון לגבי כל רכב) והן מבחינת גובהו - דבר חשוב מאוד מבחינתי. לנהוג על הגובה מרגיש כל כך שונה (לחיוב) מאשר נמוך. ואני לא גבוה, אז זה מאוד עוזר.

אחסון: בג'אג' לא גדול מאוד, אך בהחלט בגודל שיספק אותי. מבחינתי, אשים דברים על המושבים האחוריים. לא מאמין שאזדקק לבגאג', אלא רק לעתים רחוקות. ניתן גם לקפל את המושבים האחוריים. יש גם תאי אחסון שונים אך פחות חיפשתי אותם. העין שלי רק קלטה בסיסים לכוסות, הן לנהג והן ליושבים מאחור.

מחשב הדרך, אגב, מציג נתונים כמו מרחק נסיעה בין נקודות שונות, צריכת הדלק הכללית ביניהם, מלאי דלק נותר, ועוד נתונים שמפאת חוסר הבנתי במושגים, אני מתקשה לפרט אותם.

שורה תחתונה: אם מישהו מחפש רכב מיני חדש שנותן תמורה אף טובה יותר ממחירו, לפחות לפי הבנתי, אז לדעתי צריך לבדוק את ה'ספארק'.

• תוכן חדש...