Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

במהלך הנסיעות הרגילות שלי לעבוד ובחזרה אני שומע רעשים...נהימות חזקות שבוקעות מהאוטו, התופעה נוצרת בד"כ במהלך האצה מעל 2 סל"ד וכשאני מאיץ יותר או מנמיח מהירות הרעש לא קיים.

בקרתי היום במוסך והמכונאי אמר לי שכנראה זה מיסב בגיר.

יש לי פיג'ו 307 אוטומטית מודל 2002.

שאלותי:

האם יכול להיות משהו אחר?

האם כתוצאה מזה אני אצטרך להחליף גיר?

האם אני יכול להשתמש באוטו עד לתיקון וליסוע נסיעות קצרות?

ואולי השאלה החשובה מכל, כמה עלול לעלות תיקון מיסב והשם ישמור כמה יעלה לי להחליף או לשפץ גיר?

ובנוסף , אם מפרקים את הגיר, מה הסיכויים שדברים שרואים משם לא רואים מכאן או במילים אחרות ימצאו עוד תקלות?

תודה לעוזרים,

עתיר

לעבודה פיג'ו 2008, לחיים אלפא 159 ולסופ"ש מרצדס W123

פורסם

לצערי לא ניתן לעזור לך הרבה בפורום כיוון שלא ניתן לאבחן רעשים דרך הפורום.

אני ממליץ לך לגשת לאחד המוסכים המומלצים ע"י הפורום ולקבל חוות דעת נוספת. יש בפורום אוף טופיק שרשור המלצות ארוך על בעלי מקצוע.

פורסם

שים לב, נעזוב רגע את הכסף בצד, בכל הנושא של שיפוצי גיר חשוב ביותר מי עושה את העבודה.

תוודא שהוא באמת מומלץ ויודע לעשות את העבודה.

פרסם בפורום את הצעת המחיר שתקבל וחכה לפידבק.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

היום הייתי במוסך "סבאג" בכפר יסיף ואלה וזה הסיפור מתחילתו ועד סופו.

ביום שישי שעבר, 28 לחודש נגשתי למוסך "רז אור" באזור תעשיה צור שלום בקרית אתא בעקבות רעשים שנבעו מהאוטו במהלך האצה, כאשר המנוע מעל 2.5 סל"ד, לא ידעתי מאיפה הרעש בקע אבל אלה היו נהמות מאוד חזקות. המוסכניק במוסך "רז אור" עלה איתי לסיבוב באוטו, פיג'ו 307 XT מודל 2002, לאחר נסיעה של כמה דקות הוא אמר לי בוודאות: "מיסב בגיר הלך או הגיר עצמו", סיימתי את הנסיעה איתו וכפי שכל אחד ירגיש מה קורה כשאומרים "בעיה בגיר" (אנחנו ישר חושבים על כמה אלפי שקלים), הוא הציע לי להגיע אליו ביום ראשון וליסוע איתו למכון לגירים בעכו, אמרתי לו שניפגש ביום שני, אז היום.

המליצו לי לבדוק בעוד מקום וכן עשיתי, נסעתי למוסכניק הקודם של בכפר יסיף, "מוסך סבאג" המכונאי תפס את ההגה, הסתכל על הקילומטרז' ואמר שבטוח הגיר לא הלך גם לאחר ששמע את הרעשים החזקים.

חזרנו למוסך, המכונאי פתח את המכסה מנוע, ניגש לפילטר אויר ותוך פחות מ-5 שניות סידר אותו, עלינו לנסיעה נוספת ואכן זאת היתה הבעיה, הפילטר לא ישב כמו שצריך.

אני רוצה להסב תשומת לב למוסך "רז אור" הוא לא בדק כלום חוץ מהשמע במהלך הנסיעה, אני לא מבין איפה האינטרס שלו, ביום שישי אני אגש אליו ואתלונן על המכונאי שלו, יש כאן משהו רקוב ולא תקין, יש לציין שעשיתי אצלו את הטיפול לאוטו לפני חודש, הבעיה נובעת ממנו.

תשומת לב למוסך סבאג: מוסכניק תותח, אמין , לא לקח ממני שקל על מה שעשה אפילו שהתעקשתי לשלם.

מי שגר בצפון שילך למוסך סבאג, אמינות ושירות שווים הכל.

תודה,

עתיר

לעבודה פיג'ו 2008, לחיים אלפא 159 ולסופ"ש מרצדס W123

פורסם

קודם כל אני בהחלט שמח שבעייתך נפתרה בקלות וללא עלות (יצא חרוז).

אני לא חושב שבהכרח מדובר בכוונה זדונית. לעיתים בעלי מקצוע (וכלנו חוטאים בזה) נוטים לאבחן בצורה שגויה עקב אסוציאציות שונות או יהירות. מה לעשות, המוח האנושי עובד בצורה תבניתית ואסוציאטיבית. אני רוצה להאמין שכשהייתם ניגשים למכון הגירים היה מתברר שהבעיה היא לא מהגיר.

מצד שני- לדעתי קורה לא מעט שאנשים משלמים הון עתק על תיקונים שכלל אינם נחוצים עקב אבחנה שגויה ופזיזות (ושומעים על זה בעיקר במוסכי היבואנים).

בשורה התחתונה, וזו לדעתי הנקודה החשובה שצריך לקחת מהסיפור הזה (ולאו דווקא שמוסך אחד טוב והשני לא)- תמיד טוב לקבל חווד דעת נוספת מבעל מקצוע נוסף. זה נכון לכל תחום בחיים ובפרט לתחום הרכב.

גם אם מדובר במכונאי שסומכים עליו, בבעיות יקרות תמיד שווה להתייעץ עם עוד אחד (ולפעמים יותר).

בהצלחה ותהנה מהרכב.

• ספונסר פורום
פורסם

איבחון פזיז ולא מקצועי .. חבל .

לעיתים מסנן אויר משוחרר יכול להפיק קולות חזקים ובכל זאת

לא צריך להקל ראש באף מפגש של לקוח מול מוסך .

זה בהחלט לעיניין להעמיד את אותו המוסך על אותה טעות כדי שילמד ממנה משהו .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...