Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בצהריים קיבלתי מייל ממקום העבודה של אשתי ובתוכו הצעות לעיסקאות ליסינג מימוני במחירים מיוחדים לעובדי החברה.

ההצעה ששבתה את ליבי הייתה הצעה לקיה פורטה.

קצת רקע: אני מחפש כבר הרבה זמן מחליפה למאזדה 626 שמשרתת את אשתי ואמי. הרכב אמנם יד ראשונה אך הזמן כבר מתחיל לתת את אותותיו ולאחרונה אחותי הזיקה לו לא מעט והצריכה טיפול פחחות בפעם הראשונה לרכב הזה, לפני שבועיים גם אמי הצטרפה לחגיגה כשמיהו נכנס בה בזמן המתנה בצומת. בקיצור ממש הגיע הזמן להשתדרג.

התוכנית המקורית הייתה רכב משומש משנת 2008 פרטי או ליסינג. המועמדות הסופיות היו מאזדה 3, הונדה סיויק והפייבוריטית פולקסוואגן ג'טה. בנתיים עוד לא מצאתי את הספיציפית שתצטרף למשפחה אבל זה היה הכיוון. התכנון היה להוציא סכום שנע סביב ה-85 אלף שקלים.

כאמור אתמול התקבל המייל וההצעה לפורטה הלכה ככה: תשלום ראשוני שעולה במקצת על מחירה של המאזדה המשומשת שלנו, תשלומים חודשיים נוחים של כמעט 400 שקלים ל-30 חודשים ובסוף התקופה סכום של כ-60 אלף שקלים כלומר מה שהתכוונו להוסיף על המאזדה בכדי להתקדם. העניין הוא שפה מקבלים רכב חדש משנת 2011 לעומת רכב משומש בן 3 והמחיר הוא סופר אטרקטיבי ועומד על קצת פחות מ-110 אלף שקלים בסיכום. העיסקה הספיציפית לא כוללת עמלת הקמה ומקבלים עם הרכב קודנית, שלטי נוחות וגם טיפול ראשון בחינם. הפורטה מוצעת במחיר הכי זול וידוע לי שמדובר ברכב טוב שכן לאחרונה בחרתי לקבל אחת כזאת ממקום העבודה שלי.

העניין הוא שאני לא ממש מבין את עיסקת הליסינג המימוני, מה ההגדרה המופיעה ברישיון הרכב ומה ההפחתה המקובלת מהמחירון לרכב בעיסקה כזאת. ההנחה מלכתחילה שווה את ירידת הערך של הליסינג המימוני אבל ההתלבטות קיימת בכל זאת.

האמת שהנתונים של העיסקה מאוד מפתים וצריך להחליט עד סוף החודש. מחר אני אדבר עם האחראי בחברה על המבצע אבל רציתי לקבל קצת פרספקטיבה מחברי הפורום לגבי העיסקה ולגבי ההתלבטות המהותית, חדש או משומש?

תודה רבה מראש ושבת שלום.

פורסם

עפ המחירון של יד 2 בליסינג למימון ע"ש בעל הרכב אין הפחתה של שקל אחד מהמחירון (כמובן שבפועל הדברים הם אחרת). הייתי הולך על רכב חדש רק בגלל השקט הנפשי, ואם אתה החזקת ברכב קרוב לעשור מאז יצא מהחברה אני לא רואה שום סיבה שזה לא יקרה עם הקיא זה רק עוד יותר מחזק את הטענה ללכת על רכב חדש.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

1. בדוק באיזה רמת גימור מדובר - אני מניח שמדובר ברמה הבסיסית, השאלה היא האם ההבדל באבזור משמעותי בשבילך.

2. האם אשתך ואמך אכן זקוקות לרכב משפחתי? יתכן שסופרמיני תספק את צרכיהן במחיר יותר זול, הן ברכישה והן באחזקה, בעיקר אם מדובר ברכב שני במשפחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לאחר בירור קצר עלה מדובר בדגם ה-4 הילוכים. אבל אחרי 5 דקות הנציג התקשר, התנצל והודיע שהמלאי הזה נגמר וכרגע מדברים על הדגם החדש עם 6 ההילוכים.

הרכב רשום ברישיון כליסינג פרטי ותקופת העיסקה היא 30 חודשים.

בנוסף הוצעה לי הקרוז החדשה ב-110 אלף שקלים ויונדאי I30 ב-115.

אשתי ואמי אכן זקוקות לרכב משפחתי והרכב יכסה בשנה כ-20 אלף קילומטרים.

האם מישהו התנסה בפורטה המחודשת? נראה לי רכב מסקרן.

פורסם

קיה לא ירדו בסוכנות ל-105 אלף שקלים, קשה לי להאמין שתימצא משפחתית נוספת במחיר הזה.

בנוסף אני לא מתכוון להתעסק עם המכירה בסוף. אני משלים את אופצית הרכישה, הם מוכרים את הרכב במגרש שלהם וסכום המכירה מהווה את המקדמה שלי לרכב הבא.

פורסם
אם הרכב רשום על שמך אין שום הורדה במחירון ולא ממש משנה איך קוראים לעסקת המימון שעשית.

אם הרכב רשום על שם חברת ליסינג יש הורדה כתלות בסוג הליסינג וכושר המיקוח שלך.

לא מדוייק ב100%

במרבית עסקאות הליסינג המימוני הרכב רשום על שם פרטי, רק פרט חשוב ששכחו לציין שהרכב רשום כיד 2, כלומר ראשונה הייתה חברת הליסינג. בד"כ נציגי החברות הללו משמיטים את הפרט החשוב הזה...

לפותח השרשור, מלבד בדיקת רישום הרכב על שמך או שם חברת הליסינג, בדוק האם אתה מקבל אותו כיד ראשונה או שניה, במידה ויש פה בעלות ליסינג אתה מודע להפחתה

Confidence In Motion

פורסם

עדכון מהשטח: היום ביקרתי בסוכנות קיה בנצרת ונחשפתי למידע מאוד בעייתי.

הסוכן טוען שהדגם שמגיע לליסינג הוא קיה פורטה LD, למעשה מדובר בדגם עם בידוד מופחת והוא טוען גם שחסרות קורות בדלתות.

הוא אמר שהרכב בעיקר יהיה רועש יותר. האמת שחשבתי שהוא מסבן אותי כדי שאני אקנה דרך היבואן אבל כשחזרתי הבייתה העליתי את מחירון לוי יצחק ואכן מופיע שם דגם LD שכחדש אמור לעלות כ-5000 שקלים פחות מדגם ה-LX שאמור להיות הבסיסי. העניין הוא שהדגם מופיע ברישיון כ-LX ורק חברת הליסינג יודעת בעצם מה היא נותנת לי.

כשהתקשרתי לסוכן של אלבר כדי לברר את העניין הוא אמר שבחיים הוא לא שמע על דגם כזה ושבכל מקרה העיסקה מתייחסת לדגם ה-LX.

אגב בסוכנות קיבלתי הצעת מחיר של 112 אלף שקלים כולל עיסקת מימון מסוג בלון בדומה להסכם ליסינג, הסוכנים מאוד אדיבים מבחינת תוספות בהרכבה מקומית וגם מוכנים לשדרג את ההזמנה לדגם ה-EX בתוספת מזערית.

ביונדאי אגב לא קיבלתי כמעט הנחה וכשהסוכן כבר טרח להוריד כמה גרושים הוא אמר שאם בוחרים בהנחה אז מחיר הרכב לא כולל את אגרת הרישוי ואת דמי ההקמה של ההלוואה. שורה תחתונה זה יוצא כמעט כמו מחיר הרכב המלא - לדעתי זה ממש צחוק מעבודה. כששאלתי על הנחות דומות לאלה של חבר הוא ממש צחק. מעולם לא נתקלתי בכזה יחס בסוכנות למכירת רכב חדש, בטח לא של יודאי, אפילו במאזדה שידועים כבונקרים קיבלתי הנחה. לסיכום היום - הופתעתי לרעה כמעט מכל המקומות חוץ מהסוכנות של קיה.

• תוכן חדש...