Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

206XS טוטאלוס :(, מחפש רכב ב- 60-70K, אשמח לעצות

legshooter
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

כמו שהכותרת מעידה, היפיפייה שלי עברה טוטאלוס ואני חייב מחליפה.

התקציב עומד על 60-70K. (בסה"כ הוא עוד יוכל לעמוד אולי על 75K, ואולי אולי 80K, אבל אני משאיר כסף לביטוח, תיקונים וכו').

משהו שצריך לקחת בחשבון - אני 1.90. הכסאות המדהימים של ה- XS היו קטנים עליי בגב, כלומר הבליטות בצידי משענת הגב שהיו אמורות לעטוף את הגב שלי לא תמכו מהצדדים אלא פשוט נכנסו בגב שלי בגלל שהוא רחב יותר מרוחב הכסא. ואני לא כזה רחב, למעשה אני דיי צר, זה פשוט מתוכנן לאנשים קטנים.

הבעיה העיקרית שלי עכשיו במציאת רכב זה שאני לא מסוגל פסיכולוגית להתפשר על כל מיני רכבים מכוערים (בהשוואה, לדעתי) ואיטיים. אני רואה שפונטו ספייס 2006 עולה בסביבות 40 ואפילו פחות (!!), וזה אמור להיות רכב מעולה - חסכני, זול וכו'. כנ"ל לגבי אוטו חדש שעכשיו שמעתי שאיי10 עולה 64K - גם נראה לי קטן מדי, גם איטי, גם מכוער (לדעתי). אני פשוט לא מסוגל אחרי שהתרגלתי לשבת באוטו מהיר בהרבה ושנראה טוב בהרבה (שוב, לדעתי).

בעת שיטוטיי נזכרתי שמאזדה 3 חמש דלתות הייתה אהבתי הראשונה. הבעיה שהתקציב לא מאפשר את הדגם החזק והיפה יותר, ספורט 2.0 ליטר. מחיר של כ- 80K. אם היה דגם 2004-5 אולי הייתי יכול לממן כזה דבר, אבל היא יצאה מאוחר יותר.

זהו, עד לפה מסקנותיי, אני ממש אשמח לעזרה מיודעי דבר.

מי שמעוניין לדעת מה קרה ל- XS:

לפני כ- 8-9 חודשים העליתי פה נושא דומה, בתקציב נמוך בהרבה, בעזרתכם ואנשים מחוץ לפורום הגעתי להתלבטות בין פונטו ספייס, איביזה ו- 206. נקרתה לדרכי 206XS ממש פה בפורום, שנת 2001, יד 1, 93 אלף ק"מ, ואחרי לא מעט המתנה קניתי.

תמצית שבעת החודשים האחרונים: קלאץ' הלך על היום הראשון, מוסך כל יומיים (צורת ביטוי, פשוט לא היה חודש ללא מוסך, והיו הרבה חודשים עם יותר מביקור אחד) - שילמתי 15K בטוטאל על תיקונים במוסך מורשה, לא לטעות ולחשוב שמדובר במנוע ספורט, פשוט מנוע המשפחתית 1.6 של פיג'ו (הדור הקודם) על מרכב קל - חביב, סוחב יפה. עשתה לי 1 ל- 12 ואני נוסע כל יום לעבודה משולב. מראה קטלני, מחמאות בלי סוף, וגם נוחות פשוט מצוינת לבעלי גב קטן משלי. חרא של אחיזה על הכביש, וזו גם הסיבה לטוטאלוס.

[URL="http://www.kra.co.il"]מאמרים[/URL] קצרים מכל עולמות התוכן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הונדה ג'אז, סקודה פאביה, טויוטה יאריס...

בתקציב שלך יש לך מלא אפשרויות של סופר מיני משומשות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תן לי לחדש לך, מאזדה 3 (גם בגרסת ה5 דלתות) שווקה בישראל החל משנת הדגם 2004.

גם עם מנוע ה1.6 בגרסת אקטיב וקומפורט וגם עם מנוע 2.0 בגרסת ספיריט.

(לי הייתה מאזדה 3 2004 5 דלתות)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה מחפש קטנה וחסכונית אז ללא ספק, פיאט גרנדה פונטו. מתאימה בגלל צורתה המיוחדת גם לאנשים שמנים\גבוהים\שניהם.

אני מניח שאפשר למצוא כאלה בטרייד אין של היבואן, יש עדיין שפע של כאלה עם יד 1 וק"מ נמוך.

רכב חביב, חסכוני ונמכר במחירי זנות.

לגבי הספייס - נמכרת בסביבות 30-35K לדגם האוטומטי המצוין - אבל אני חושב שאתה תתאכזב אחרי ה-206.

לגבי האמינות - יש אצלי ספייס ידנית 2006 עם 128 אלף ק"מ, בינתיים מפגינה אמינות מופתית לאורך כמעט 20 אלף ק"מ. טפו טפו.

גרנדה פונטו יש לאבא שלי, 2010 עם 3500 ק"מ, קצת מוקדם מדי לדבר על אמינות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תן לי לחדש לך, מאזדה 3 (גם בגרסת ה5 דלתות) שווקה בישראל החל משנת הדגם 2004.

גם עם מנוע ה1.6 בגרסת אקטיב וקומפורט וגם עם מנוע 2.0 בגרסת ספיריט.

(לי הייתה מאזדה 3 2004 5 דלתות)

הבנתי. לא מצאתי 2004 אחת מתוך 3 עמודים ביד 2 של מאזדה 3 חמש דלתות 2 ליטר בכל הארץ. מתוך 3 עמודים של דגם ה- 1.6 ליטר מצאתי אחת מ- 2004. כנראה בגלל זה חשבתי ככה. איך הרכב ככלל? כמו כל המאזדות, זול אמין ומשתלם?

לגבי הגראנדה פונטו - תשמע, אני מסתכל על התמונות ותמיד אמרתי שהמראה החדש הזה של פיאט לא רע בכלל. אבל 77 כ"ס ב- 6,000 סל"ד למנוע 1.4 ליטר החזק יותר זה... נשמע לי כל כך עגלתי שזה מוציא לי את כל החשק.. :\

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תראה, כנראה שזה עניין סובייקטיבי.

לי זה בהחלט מספיק, לאבא שלי זה מספיק.

אני מסתדר יופי עם 60 כ"ס של פונטו ספייס...

בסה"כ נוסעים במדינה הזו רוב הזמן על 40-50 קמ"ש, מפקק אחד למשנהו, מכיכר אחד לשנייה ועל הרבה באמפרים.

כשצריך האוטו נוסע גם 130-140, בלי מאמץ מיוחד מצידו של הרכב.

בלי קשר - במחיר הדלק הנוכחי, נראה לי שביצועים זה הדבר האחרון שצריך לעניין :? אנשים קונים אלטו בימינו...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסכים שאם הייתי מסוגל לנטרל שיקולי פינוק ושיטחיות וכו' וחושב על זה פרקטית בלבד (דלק למשל) הייתי קופץ על רכב כזה. אז אני לא מנסה להצדיק את עצמי או משהו.

מבחינת המהירות פשוט חשוב לי שכשאני רוצה לבצע עקיפה האוטו יאפשר לי לעשות זאת בזריזות, ואם אני רוצה להאיץ ביציאה מהרמזור אז גם את זה ועוד כהנה וכהנה דוגמאות. לא להגרר כל הזמן אחרי כולם, לדגור בימני ולשמוע את המנוע הולך להתפוצץ ב- 100 קמ"ש.

כמובן שאין לי באמת מושג איך הגראנדה פונטו, והעדות שלך (130-140 בלי מאמץ מיוחד) סותרת את ההקצנות שלי, אני פשוט מתאר לעצמי שאם נסעתי על 1.6 110 כ"ס וחשבתי לעצמי "סביר, אבל הייתי רוצה יותר", אז אני בטח אסבול עם מנוע חלש משמעותית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל זאת חתיכת בקשה לעזוב את השנתון לעומת המחיר :) שנית כל, יאריס ספורט מעוצבת זוועה לדעתי. וכמעט שכחתי מלוח השעונים שנמצא מימין לנהג (?!). אבל סיקרנת אותי, למה אתה מעריך אותה כל כך?

המאזדה 2 לדעתי מעוצבת יותר טוב אבל אני עדיין סולד ממנה. ולפי יד 2 אני מניח שהיא יצאה ב- 2008 כי לא ראיתי ישנות יותר, והמחיר יורד עם 70+, ככה שזה קצת מעל התקציב.

בכלל המאזדות החדשות לדעתי מעוצבות רע מהישנות. אני מסמפט את ה- 3 הישנה, עם כמה שהיא לא ייחודית בכבישי ארצנו. בייחוד דגם החמש דלתות, ובייחוד הדגמים המאובזרים יותר. בינתיים אני מחפש בכיוון...

אגב, יש לי "הזדמנות" לגולף טרנדליין 2007 ב- 75 אלף ש"ח. ידנית, 1.6 ליטר, יד 1, עשתה 80 אלף ק"מ.

הפלוס שאני רואה זה שזה לא חתול בשק, הקילומטראז' ממוצע / פחות מהממוצע, אני יודע שלא משקרים לי לגבי האוטו ואני יודע בוודאות שלא קרעו אותו בשום אופן. גם הליך הקנייה יהיה נוח כי זו משפחה רחוקה. אה וזה גולף.

המינוסים: אני מותח את התקציב, בסה"כ מדובר בדגם הפשוט ביותר של גולף, לא משהו מרגש לנסוע איתו בגירסה הידנית, והטיפולים / אחזקה יקרה.

אה וידני זה יתרון או חסרון תלוי בעיניי המתבונן.

מה אתם אומרים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מזדה 2 תהיה צפופה לך, גם סוזוקי סוויפט.

מה דעתך על טויוטה RUNX מודל 2005?

אמינה, חיסכונית יחסית למשפחתית, ביטוחים וטיפולים לא יקרים.

החיסרון היחיד שאני רואה, זה מחיר המחירון גבוה.

גם מצאתי מודעה עם קילומטראז' קצת יוצא דופן:

http://www.yad2.co.il/Cars/Print.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1730673&Code=9295277872c6b658485ddd311880a4cc

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה רוצה הנה מספר טלפון של טיוטה יאריס ספורט ברעננה יש לי גם תמונה שלה היא בצבע כחול אין לי מושג יותר מזה , לא התקשרתי אליו זה היה בשביל אחותי ואז ירדתי מהרעיון

הרכב נראה כאילו יצא מהמפעל שווה שתבדוק אותה 0546446186

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבנתי. לא מצאתי 2004 אחת מתוך 3 עמודים ביד 2 של מאזדה 3 חמש דלתות 2 ליטר בכל הארץ. מתוך 3 עמודים של דגם ה- 1.6 ליטר מצאתי אחת מ- 2004. כנראה בגלל זה חשבתי ככה. איך הרכב ככלל? כמו כל המאזדות, זול אמין ומשתלם?

לגבי הגראנדה פונטו - תשמע, אני מסתכל על התמונות ותמיד אמרתי שהמראה החדש הזה של פיאט לא רע בכלל. אבל 77 כ"ס ב- 6,000 סל"ד למנוע 1.4 ליטר החזק יותר זה... נשמע לי כל כך עגלתי שזה מוציא לי את כל החשק.. :\

המאזדה הייתה אצלי במשך 4 שנים, עברה חיים מאוד קשים שכללו 6 נהגים קבועים שלפחות חצי מהם נהגו עליה מאוד באגרסיביות וסך הכל גמעה כ185K ק"מ בערך (קנינו חדשה מהחברה ב2005 כשנת דגם 2004) ללא שום בעיה חוץ מציריה קידמית ומנוע חלון אחורי.

טיפלתי בה כמעט תמיד במורשה ועלויות האחזקה היו סבירות לפי מה שזכור לי.

לגבי הפונטו: יש סיכוי שהיא דווקא תיהיה בסדר בנוחות למרות הגובה עקב אשפריות כיוונון רבות למושב ולהגה אבל הרכב חלש מבחינת כח מנוע ובתמורה אתה מקבל חיסכון בדלק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תשמע, יצא לי לקבל חוות דעת לא קטנה על טויוטה יאריס, כולל אנשים שאני מכיר אישית, אצל כמעט כולם המכונית אמינה ביותר.

על הדגם הספורט לא יצא לי לשמוע יותר מדי, אבל בשיטוט באינטרנט היא אמינה לא פחות מהדגם הרגיל, 106 כ"ס על 950 קילו ככה שלפי יחס כ"ס משקל היא אמורה להיות יותר חזקה מהפז'ו שלך ולפי נתוני יצרן היא עושה ליטר ל-15 קילומטר משולב...

איזה עוד סיבה יש לי לא להעריך אותה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראיתה אחת מבפנים ? יש פה חבר פורום בשם רן (עבד איתי בקפה בונו ) שהייתה לו אחת והוא יכול לחזק את טענתי , האוטו מבחינת איבזור פנים , פשוט עלוב , יבין אותי מי שיראה איך נראה הרכב מבפנים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...