Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנה זה בא - מחיר דלק חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יכול להציע פעילות שתפגע בתחנות הדלק ו\או בשרים באופן אגרסיבי (לא פיזי כמובן אלא כלכלי)?

האם לא לתדלק ביום אחד ספציפי יפגע בהן? או שההכנסות מהיום אחרי יכסו הכל..?

אני אנסה להרים כפפה או שתיים במדיה שבה אני חזק...

תודה...

• תגובות 159
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עלות נסיעה בתחבורה ציבורית היא שבריר מעלות אחזקת רכב. לדוגמה נסיעה מאשדוד לתל אביב באוטובוס עולה 8.90 (פחות אם קונים כרטיסיה). נסיעה מאשדוד לתל אביב ברכב עולה בערך 40-50 ש"ח דלק לכל כיון, בלי לקחת בחשבון בלאי. התחבורה הציבורית בארץ היא מחורבנת, אין ספק, אבל זו תוצאה של עשרות שנים של הזנחה בעיקר בזמן ממשלות השמאל "שדאגו" לעניים. בשנים האחרונות המדינה משקיעה מיליארדים ברכבת ובהדרגה רואים את השיפור.

אתה מדבר שטויות במיץ... התחבורה הציבורית יכולה להוות חלופה לרכב לאולי 10% מהציבור. רוב האנשים שמחזיקים רכב הם לא כאלה שגרים בתחנה המרכזית (מרחק הליכה מתחנת אוטובוס) קמים בבוקר מצחצחים שיניים בשירותים הציבוריים ועולים על האוטובוס לתל-אביב... אצל רוב האנשים הרכב משמש להסעת ילדים הלוך וחזור מגנים\מטפלות\אמא\סבתא ולנסיעות עירוניות למקומות שקצת קשה להגיע אליהם בתחבורה ציבורית. למשל בב"ש כדי להגיע לאמא שלי בתחבורה ציבורית ייקח לי 2 אוטובוסים משהו כמו 8-9 ש"ח (לא סגור על מחיר אוטובוס עירוני...) ובערך 30-40 דקות נסיעה תלוי בעומס ומ"ס הנוסעים... ברכב שלי (בהמה אמריקאית שעושה 1/6.5 בעיר) כולל דלק ותחזוקה ובלאי עם 4 הילדים שלי ואשתי ייקח לי 6-7 דקות ויעלה לי אולי 4.5 ש"ח, כולל גם את הטסט השנתי והביטוח. אז אל תדבר שטויות על תחבורה ציבורית...

אם יש בן-אדם שנוסע כל יום לבד ב"ש תל-אביב ברכב, אז אולי הייתי באמת שוקל לנסוע באוטובוס או רכבת בעלות זולה הרבה יותר... אבל לנסיעות עירוניות קצרות בעיקר עם ילדים, אין בכלל על מה לדבר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אין באמת מה לעשות, אי אפשר להוציא לשטח "שביתה" כלשהי כנגד תחנות הדלק, תמיד יהיו אנשים שיתדלקו, תמיד אנשים יצטרכו לנוע ממקום למקום, מי שלא ימלא באותו יום, ימלא יום לפני זה או יום אחרי זה.

פשוט צריך לראות מי מהממשלה הצביע בעד ונגד, לראות למי אכפת מהציבור פחות ומי יותר, ולהביא את זה לידי ביטוי בבחירות הבאות.

פורסם
מישהו יכול להציע פעילות שתפגע בתחנות הדלק ו\או בשרים באופן אגרסיבי (לא פיזי כמובן אלא כלכלי)?

האם לא לתדלק ביום אחד ספציפי יפגע בהן? או שההכנסות מהיום אחרי יכסו הכל..?

אני אנסה להרים כפפה או שתיים במדיה שבה אני חזק...

תודה...

ברור שזה לא משנה אם חצי מהאנשים יתדלקו ביום ראשון וחצי ביום שני או שאף אחד לא יתדלק ביום ראשון וכולם יתדלקו ביום שני... מה שקובע בסוף זו הנסועה ולא מתי מתדלקים.

לדעתי הדרך הכי טובה להילחם היא דרך ההסתדרות והשבתת המשק, אבל כמו שכבר כתבתי למעלה, לדעתי הקטע של העלאת מחירי הדלק נסגר עם יו"ר ההסתדרות בשיחות האחרונות שהיו וההסכמים האחרונים... נותנים מפה (לא לכולם...) ולוקחים משם... בסוף יוצא לנו אותו הדבר רק יותר גרוע, המחיה פה ממשיכה להתייקר ועליית המשכורות וגם המענק החד פעמי של 2000 ש"ח (לעובדי מדינה שנתנו לפני חודשיים) מתקזז עם העלייה במחירי הדלק\מים\חשמל\You-name-it...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
אתה מדבר שטויות במיץ... התחבורה הציבורית יכולה להוות חלופה לרכב לאולי 10% מהציבור. רוב האנשים שמחזיקים רכב הם לא כאלה שגרים בתחנה המרכזית (מרחק הליכה מתחנת אוטובוס) קמים בבוקר מצחצחים שיניים בשירותים הציבוריים ועולים על האוטובוס לתל-אביב... אצל רוב האנשים הרכב משמש להסעת ילדים הלוך וחזור מגנים\מטפלות\אמא\סבתא ולנסיעות עירוניות למקומות שקצת קשה להגיע אליהם בתחבורה ציבורית. למשל בב"ש כדי להגיע לאמא שלי בתחבורה ציבורית ייקח לי 2 אוטובוסים משהו כמו 8-9 ש"ח (לא סגור על מחיר אוטובוס עירוני...) ובערך 30-40 דקות נסיעה תלוי בעומס ומ"ס הנוסעים... ברכב שלי (בהמה אמריקאית שעושה 1/6.5 בעיר) כולל דלק ותחזוקה ובלאי עם 4 הילדים שלי ואשתי ייקח לי 6-7 דקות ויעלה לי אולי 4.5 ש"ח, כולל גם את הטסט השנתי והביטוח. אז אל תדבר שטויות על תחבורה ציבורית...

אם יש בן-אדם שנוסע כל יום לבד ב"ש תל-אביב ברכב, אז אולי הייתי באמת שוקל לנסוע באוטובוס או רכבת בעלות זולה הרבה יותר... אבל לנסיעות עירוניות קצרות בעיקר עם ילדים, אין בכלל על מה לדבר.

תחבורה ציבורית לא יכולה לענות על כל המקרים, אבל כן יכולה להיות אלטרנטיבה טובה בתור תחבורה עירונית ובינעירונית. נסיעה עירונית באוטובוס לוקחת 30-40 דקות בגלל שנים של הזנחה וחוסר תכנון. אין מדינה בעולם שתחבורה ציבורית משמשת אלטרנטיבה אמיתית לרכב בכל מצב. במקרה שלך אחזקת רכב יותר זולה ונוחה מתחבורה ציבורית. על מה אתה מתלונן בדיוק? הלוואי ואני הייתי יכול להגיד את אותו הדבר.

בעבודה שלי עובדים התחילו להגיע על אופניים מתקפלות. לפני מספר שנים חנייה ליד תחנת רכבת הייתה שוממת. היום אם אני מגיע אחרי שבע בבוקר אני לא מוצא חנייה. לפני מספר שנים מכוניות מיני נכשלו במכירות. בתקופה האחרונה אלטו/107 נמכרות יפה מאד. צירוף מקרים?

פורסם

איך בכלל אפשר לדבר על תחבורה ציבורית כאלטרנטיבה כשהיא לא קיימת בשישי+ שבת, מה אני אמור לעשות בסופ"ש?

לרתק את עצמי בבית כאילו הייתי בעונש?

תחבורה ציבורית רחוקה מלהיות פתרון הולם לבעיה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
איך בכלל אפשר לדבר על תחבורה ציבורית כאלטרנטיבה כשהיא לא קיימת בשישי+ שבת, מה אני אמור לעשות בסופ"ש?

לרתק את עצמי בבית כאילו הייתי בעונש?

תחבורה ציבורית רחוקה מלהיות פתרון הולם לבעיה.

מן הסתם תשתמש ברכב. כל מקרה לגופו. אף אחד לא אמר שאתה חייב לזרוק את המכונית.

פורסם

נכון, אבל ברגע שכבר יש לך רכב (ואתה משלם על ביטוח, רישוי, ירידת ערך..) העלות השולית של לנסוע איתו (לא לאילת אבל מרחקים קצרים/בינוניים) היא נמוכה יחסית.

אם הייתה תחברה ציבורים הולמת גם בסופי שבוע יש לא מעט אנשים שיכלו לוותר על רכב לגמרי ואז גם להמנע מנסיעות קצרות ברכב.

פורסם

נראה לך הגיוני להחזיק רכב רק כדי לנסוע בו פעם - פעמיים בשבוע כי אין תחבורה ציבורית בשישי ושבת?

כנראה בארץ שאתה חיי בה הביטוח, הטיפולים והטסט חינם.

או שמחזיקים רכב ומשתמשים בו כדי להצדיק את עצם החזקתו או שעושים תחבורה ציבורית נורמלית.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

חייבים לעשות משהו אנשים , כול אחד פה אומר שהוא מוכן להרים את הכפפה אבל לא עושה כלום.

צריכים לעשות משהו מהר ודחוף אחרת כולנו נשלם על זה .

בואו נתארגן כמו שאז נהגי המשאיות היתארגנו וחסמו כבישים רק ככה המדינה הזאת מבינה צריך להשבית אותה ע"י חסימות עד שיבינו.

חייב להיות פה מישהו עם ניסיון בהיתארגנות והפגנות שיוכל להרים את זה ,וכולם נעשה יד אחת .

אריק ובנץ מכים שנית!!!!:wink:

פורסם

אני בדיוק צופה בערוץ עשר, הראו מה יהיה הערב בלילה כלכלי

ובין השאר דיברו שם על זה שמתארגנת מחאה כנגד העלאת מחירי הדלק

והראו שם איזה עשר שניות עם דידי הררי ושם הוא אומר שזו עבודה בעיניים ושהוא מוכן להירתם לכל דבר שיעשה בנידון

אז לא רק בפורום מתארגנת מחאה כנגד העלייה במחירי הדלק?

פורסם

שמעתי את זה ברדיו הוא דיבר על זה הרבה ואמר שלא הגיוני שמחיר ליטר יעלה 7.10 ש"ח, בארה"ב אתה מתדלק 2.5 ליטר בכסף הזה, הוא לא אמר בדיוק מה הרעיון אבל אמר שהוא יחשוב על משה מקורי

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

• תוכן חדש...