Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וערב טוב!

רציתי לשאול שאלה,מקווה לא לצאת חומוס

אז ככה:

יש לי אימפרזה שנת 2004 אוטומט

האם אני יכול להוריד מהירות בעזרת התיבה האוטומטית?,פשוט כדי לא להשתמש בברקס(כמו תיבה ידנית)

תודה רבה וסופ"ש נעים,

ליאור

פורסם

בירידה אני נוהג להאט באמצעות הבלם ואז להגביל להילוך שלישי (ובמקרים חריגים - שני) בתיבה האוטומטית. במישור ובעליה מומלץ לא להגביל את ההילוך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עדיף ללחוץ על הברקס ולא להוריד הילוך.

להוריד הילוך במקרים חריגים.

כי בסופו של דבר עדיף להחליף רפידות ולא גיר. :-D

אולג

פורסם

אולג, לא מדוייק. להוריד מהירות על ידי בלמים, אבל לשמור על מהירות נמוכה, בירידה למשל בהחלט אפשר על ידי הילוך נמוך.

החיסרון בשימוש בלמים שבירידה ארוכה תחת עומס אתה מסתכן לאבד בלמים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

+1

לחיצה ממושכת על הבלמים מחממם אותם, מעוותת את הצלחות ומסוכנת.

אין שחור ולבן - יש עניין של הרגשה+הרגלי נהיגה נכונים.

כאשר אתה מרגיש, שהרכב בירידה מגביר את המהירות ללא בלימה קבועה, מומלץ להוריד הילוך.

אבל בנסיעה במישור אין סיבה להתחיל לשחק עם הגיר כדי לבלום.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אכן כך, אך שים לב למספר דברים.

-בלימת מנוע שימושית בעיקר בירידות תלולות וארוכות, אין טעם להשתמש בה להאטה לפני צומת.

-האטה "גסה" באמצעות בלימת מנוע (הורדת הילוך שגורמת לסל"ד לטפס גבוה מאוד) אינה בריאה לתה"ל אוטומטית עקב העומסים המתפתחים במצמד. מומלץ ראשית להאט באמצעות הבלמים כך שהורדת ההילוך לא תעלה לסל"ד גבוה מדי. אצלי למשל, אני משלב בירידה של הקסטל (לכיוון ירושלים) לרביעי ולאחר שהרכב מגיע ל 80 בולם מעט ומוריד לשלישי (ללא בלימת מנוע וללא לחיצה על דוושת ההאצה הרכב עובר את ה 120 קמ"ש לפני סוף הירידה:wink:)

-בדוק כי התה"ל שלך מוגנת מהורדת הילוכים מוגזמת. אצלי מנגנון התה"ל לא מוגן וכשהורדתי בטעות לשני בסיבובים בירידה מירושלים הסל"ד קפץ לתחום האדום והגלגלים האחורים ננעלו:?

פורסם

חברה תודה על התגובות אך לא כל כך מובן

אל תשכחו שאני מדבר על גיר אוטומטי

אם אני זוכר נכון יש:

D,P,N,1,2,3

למה אני שואל?

השבוע היה לי רכב מהעבודה,לקחתי מזדה 3 חדשה

יש לה גיר אוטומטי + גיר (שכחתי את שמו) שיש מ-1 עד 4 ומשתמשים ב+ ו- כדי להוריד ולעלות הילוך

אז למשל הייתי בירידות בירושלים כביש 1,בירידה הייתי שם אותו על 3 וכך לא משתמש בברקס

הייתי מוריד ומעלה הילוך מתי שרציתי

בסובארו של אישתי אין + ו-,יש רק מה שרשמתי למעלה

האם אפשר להוריד מהירות למשל אם בסובארו אוריד ל-3?,ככה אשתמש פחות בברקס?

תודה

פורסם

בירידה מומלץ להוריד הילוך גם בסובארו, רק שזה לא יוריד את המהירות, אלא לא ייתן לרכב לצבור מהירות כמו בהילוך גבוה יותר, וכנראה, עדיין תצטרך ללחוץ על הבלמים (אבל פחות חזק ולזמן פחות ממושך).

שים לב, שההילוך מתאים למהירות הרכב - אל תוריך ל 2 ב 80 קמ"ש (למשל).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הבנתי,אז למשל אם אני עם הסובארו בכביש 1 ירושלים

אני יכול להעביר להילוך 3 בירידות?,צריך להשתמש בברקס כדי להוריד הילוך ל-3?

• תוכן חדש...