Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Roadster - מאיפה להתחיל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מחפש את הרודסטר הראשונה שלי ולא מצליח להחליט מאיפה להתחיל.

התקציב הוא 80,000 ש"ח עם אופציה לחריגה עד 90,000 ש"ח.

הדרישות: אמינה, כיפית, יפה ורצוי מאוד - גג קשיח.

ובגלל שזו הרודסטר הראשונה, אני צריך שהיא תהיה סלחנית. S2000 לדוגמא לא סלחנית :)

אם יש רודסטרים שהגג הרך שלהם לא יקר, אז הם גם אופציה. אני גר בת"א ללא חניה וכל פעם אני זורק את האוטו במקום אחר.

חשבתי על שלושה דגמים:

Z3

מיאטה (כנראה שלא אמצא בחיים עם גג קשיח בתקציב שלי. ספק אם אמצא בכלל..)

ו- MR2

מה אתם חושבים על כל אחד מהם בפרמטרים: אמינות, חוויה ועלות אחזקה?

אגב, ה- MR2 הכי יפה לדעתי, והיא מאוד מעניינת. אני לא מכיר את הרעיון של מנוע מרכזי, לא מבין מה זה אומר. גם לא כל כך הבנתי איך מתפעלים את הגג הקשיח. זה חשמלי או צריך לפרק אותו ידנית איכשהו?

ועוד דבר אני קצת קורץ לכיוון מכוניות קופה ולא רודסטר אם הן ממש מרשימות, כמו למשל Audi TT סגורה.

אז אם אתם חושבים על משהו בסגנון, זאת גם אופציה שכדאי לי לשקול נראה לי.

פורסם

לרוב גג קשיח הינו גג כמעט קבוע,הוא ניתן לניתוק ולחיבור אך נדרש לאפסן אותו כשהוא לא בשימוש.

גג בד בד''כ מיקר את הביטוח של הרכב,אני לא יודע איך זה עובד עם הארד טופ(גג קשיח).

במיאטה החדשה ישנו גג קשיח כמו ב206CC\307CC,מרצדס SLK...

בעיקרון במידה ואתה "מתפשר" על רכב קופה ,האלטרנטיבות עשירות יותר.

מיונדאי קופה,אלפא רומיאו GT,אודי TT,סדרה 3 מבית BMW...

היונדאי מעט בזבזנית בדלק במנוע הגדול 2.7,אך אחזקתה תהיה נמוכה מהמתחרות האירופאיות,היא תהיה סלחנית לנהג,נאה.

תוכל לרכוש אחת משנתון יחסית מתקדם 05-06 כתלות בגרסאת הרכב

פורסם

יונדאי קופה אופציה מעניינת..

אבל זה באמת להתפשר.

יש עוד תגובות, רעיונות?

אני ממש אשמח לשמוע על ה- MR2 כי אני שם עין חזק על האוטו הזה.

לדעתי הוא אחד היפים

פורסם

טוב על ה-mr2 אני ייתן לך חוות דעת מנסיון שהיה לאחי את הרכב שנה וחצי.

הרכב מהנה מאוד לנהיגה. יושב טוב על הכביש. מבחינת המנוע הרכב לא כל כך אמין . כמו הטיוטות הרגילות. החלקים והטיפולים מאוד מאוד יקרים. המוסכים לא אוהבים את הרכב הזה בגלל הגישה הרעה למנוע וכול טיפול קטן זה נזק לכיס. הרכב סובל מבעיות הצתה ובעיות חשמליות. רכב כזה קשה מאוד למצוא שמור אבל עם תמצא שמור תדע שזה אהיה מעל המחירון . רכב לא שמור גם הימכר ב 15 % מתחת למחירון. לגבי הגג שים לב לנזילת של מים תשפריץ עם צינור מים שהגג סגור. ותבדוק טוב טוב שאין חדירת מים. הגומיות ברכב הזה נוטות להתייבש מהר מאוד.

דרך הגב ההונדה s2000 הרבה יותר טובה מהטויוטה הזו.

אני אישית הייתי ממליץ לך על bmw z3 מנוע 1800 בלבד! רכב מוצלח מנוע אמין. טיפולים קצת יקרים אבל אפשר לשרוד.לגבי תאוצה הרכב כלל לא מהיר כמו שהוא נראה.אבל נוסע טוב. הוא מאוד כבד.לגבי היופי שלו הוא רכב פוזה שכל מי שעובר ליידו יעיף מבט. לגבי ה 2800 הוא מהיר מאוד אבל לא מוצלח ולא אמין כל כך.

בהצלחה

Renault Clio RSI 1.8

פורסם

במידה ואתה רוכש רודסטר/קופה שים לב למצב הגג כמו שאמרו לפני ולמצב הככלי של הרכב, הרבה מבעלי הרכבים הנ"ל נוהגים חזק על הרכבים ומוציאים מהם הרבה.

תשקיע בבדיקה ותברר לגבי נק' תורפה מסוימות לפני שאתה הולך לבדוק.

בנוסף לכך כיוון שאתה גר בתל אביב, כדאי באמת שתירד מהמנועים הגדולים כי אין טעם בעיר לנהוג במפלצות.

כמו כן בב.מ.וו הטיפולים עדיין יקרים למרות ירידת המחיר של הרכב, קח זאת בחשבון.

בהצלחה.

פורסם

השאלה העיקרית שאתה צריך לשאול את עצמך- למה בדיוק אתה רוצה רודסטר? (התנהגות, רק להרגשה של הגג הפתוח, פוזה וכו').

קח בחשבון שמיאטה מהנה מהZ3 ומתנהגת יותר טוב. כמו כן עלויות אחזקה שלה זולות יותר וסבירות מאוד

(באופן יחסי) לרכב מסוג זה, הן מה BMW והן מה MR2 כיוון שנפוצה יותר בארץ.

גג קשיח אינטגרלי מגיע כאופציה במיאטה רק מדגם NC ומעבר לתקציב בהרבה.

עלויות ביטוח תבדוק היטב לפני, תלוי בנתונים שלך- גיל, תביעות.

שורה תחתונה, תחליט מה הדרישות שלך מהרכב ומשם אפשר להתקדם.

מידע נוסף תוכל לקבל באתר מועדון הרודסטרים : http://www.roadster.co.il

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם
השאלה העיקרית שאתה צריך לשאול את עצמך- למה בדיוק אתה רוצה רודסטר?

(התנהגות, רק להרגשה של הגג הפתוח, פוזה וכו').

בדיוק מה שרציתי להגיד.

אם זה מראה וסטייל - Z3 (או מיאטה NB אוטומטית)

אם כי כל Z3 שאני ראיתי היו מלוקקות מבחוץ אבל במצב רע מאוד בפנים (מושבים שקועים, פלסטיק דהוי וכו')

אם זה התנהגות, נהיגה ספורטיבית וכו' - מיאטה NB ידנית.

נפוצה יחסית, זולה להחזקה, חלוק אחורי עמיד מזכוכית, LSD וכו'.

לגבי עלויות של החלפת גג - במיאטות זה לא נורא יקר אם רוכשים בחול ומתקינים בארץ לא אצל יבואן (3,500-7,000 ש"ח תלוי איך אתה מסתדר עם מכס ויבוא).

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

בעל מיאטה אמר לי שגג חדש יכול להגיע ל- 35,000 ש"ח !

אם כל הסיפור זה 7,000 ש"ח כולל התקנה, זה פותר את הבעיה.

מכל מה שאני קורא כאן אני מבין שהאופציה היחידה היא מיאטה. שאר הרודסטארים כנראה לא רלוונטיים...

עכשיו צריך להחליט אם אני הולך על זה או על רכב ספורטיבי בסגנון האיביזה קופרה או המיטו.

פורסם

לא שמעתי על נתון של 35000 שקלים. כן שמעתי על 20000 שקלים כולל פירוק והרכבה, וגם זה יקר מאוד. בכל מקרה, בדיוק בשביל זה יש ביטוח, אתה יודע. אבל זה נכון שאפשר להשיג גג חדש לא מקורי (שלא בהכרח נופל באיכותו מהמקורי) בסכום של פחות מ-1000 דולר לפני הובלה, פירוק והרכבה.

קופרה או מיטו יתנו לך חוויה שונה לחלוטין, אבל אולי מתאימה יותר לצרכיך - תלוי בך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

גג למיאטה עולה בין 550 ל - 800 דולר. ז"א - בסביבות 4500 ש"ח כולל הרכבה בארץ (בהנחה והבאת לבד מחו"ל).

אם שולחים בדואר, כולל מכס וכו' - כנראה מסיימים באזור 8000 - 10000 ש"ח.

ולכן - נתון של 20,000 ש"ח הוא המחיר שהחברה גובה מחברת הביטוח. על מנת שכולם ירוויחו.

כלל הנתונים הנ"ל - מניסיון אישי. :-D

---

פורסם

היתה כתבה בווינט לפני כשנה לגבי רכבי ספורט/גג נפתח. השורה התחתונה היתה שאו שמסרבים לבטח אותם או שהביטוח דורש כ10-12 אלף שקל. אחת מהטענות שלהם היתה "אתה יודע שעם הרכב הזה" (לא זוכר את ההמשך אבל נוסעים במהירויות גבוהות)

פורסם

לשועלון :-) פותח התרד

יכול להיות שאשמע לא אובייקטיבי לכן קצת קשה לי לענות לך אבל בכל זאת

כרגע אני בROADSTER השניה שלי

לדעתי אין בכלל מה להשוות בין מיאטה ל SLK שכן המיאטה זה קופסאת קרטון ליד הSLK ולא הוסיף כדי לא ליצור פה מלחמת עולם מול הלובי החזק של המיאטות שכבודם במקומם מונח .

המיאטה לא יוצרה ולא כוונה אף פעם להתחרות ב SLK בשום מקום בעולם.

המלצתי לך תבדוק SLK יש מספר יחידות בלוחות ,קבע עם מוכר, תראה ותסע ותחליט בעצמך .

רכב שמור ומטופל (נכון לגבי רוב מכוניות הפאן) יפגין אמינות מדהימה ,ויתן המון כיף לבעליו .

תהנה במה שתבחר ובהצלחה.

היו 106 ראלי MK2 ,פורד RS2000 ,פיאט קופה 16VT,אלפא ספיידר 1998,מרצדס slk 230

וכרגע MX5 כסופה ומדהימה שמעלה בי חיוך כל פעם מחדש

• תוכן חדש...