Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

לאחר המווווון זמן של חיפוש רכב ועוד יותר המון עזרה מהפורום הנפלא הזה, קניתי השבוע ספייס ELX ידנית, שמורה וחמודה.

הלכתי לקנות היום שמנים ונוזל קירור, לבחור לא היה paraflu כמו שמומלץ ע"י פיאט, אבל הוא המליץ לי על prestone שעד כמה שאני זוכר הוא גם נחשב לאיכותי (אני זוכר שאבא שלי הקפיד לקנות אותו לאפלאוס הישנה שהייתה לנו, שהמנוע שלה נחשב לפגיע למים לא איכותיים).

האם הוא באמת נוזל טוב ומתאים לרכב הנ"ל? האם במידה ויש ברדיאטור כרגע paraflu ירוק (אני לא בטוח שזה PARAFLU, אבל הבעלים הקודמים טיפל במורשה, אז אני מניח שכן. הוא לא יודע :?), אני צריך לרוקן את הרדיאטור לפני מעבר לסוג אחר של נוזל? כי הבנתי שיש בעיה לערבב נוזלים מסוגים שונים.

בנוסף, איזה שמן אתם ממליצים? הבנתי שיש צורך בשמן חצי-סיננטי ברכב הנ"ל.

שאלה אחרונה, איזה חלקי חילוף אתם מחזיקים קבוע ברכב מלבד שמן-מים?

תודה רבה!

אריאל

פורסם

פראפלו יש כחול ואדום, אין ירוק.

מומלץ לנקז הכל ולשים פרפלו חדש כמו שצריך. לך תדע מה עשו שמה קודם וממתי הנוזל קירור הזה ועם מה ערבבו אותו.

לפי דעתי פרסטון הוא לא ברמה של פראפלו, לא סתם הוא זול ונמכר בכל חור כאילו הוא היה זבל סיני.

שמן תקנה של חברה מוכרת וגדולה ולא איזה אמריקן איגל, למשל esso, agip, elf

וכמובן גם פילטר שמן חדש.

חוץ מזה כדאי מאוד להחליף פילטר אוויר וטרמוסטט, וגם צינורות מים שנראים לא טוב.

במנוע של הelx (בניגוד לדגם הרגיל) אם ילך הטיימינג אז יהרס הראש מנוע אז תדאג לטפל בזה לפי הספר.

חלקי חילוף אין לך יותר מדי מה להחזיק באוטו ובכלל. רק לדאוג שהכל יהיה שלם כמו שצריך ושיהיה לך איזה מברג וכמה כלים כאלה לא יזיק.

נקודת החולשה באוטו היא המערכת קירור אז אם תדאג לטפל בה כמו שצריך האוטו יהיה אמין.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

שמן המומלץ על ידי פיאט הסלינה הוא לא עדיף?

אני אישית מחזיק:ציוד להחלפת גלגל,כבלים להתנעה,ובקבוק של פארפלו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פראפלו קונים במוסך מורשה, וצריך למהול אותו.

אני אישית הייתי מבצע במוסך מורשה בדיקה של מערכת הקירור, ומחליף כבר מעכשיו את כל הנוזלים לאיכותיים ומחליף כל דבר סדוק ובלוי.

ממש לא נעים למצוא את עצמך עושה ראש מנוע בגלל שטויות.

פורסם

אני עושה שבוע הבא טיפול גדול (300K) במורשה,חשבתי ששם שמים סלינה,באיזה שמן משתמשים אז?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש לי פונטו דור1 והייתי איתו בפיאט לטיפול קטן, החליפו שמן ושמו לי סופרמקסיטק של פז 10W40 (זה מה ששמו בפונטו, אני לא יודע מה ישימו לך בדובלו), בינתיים עושה את העבודה טוב. למרות שאם הייתי נזכר לקנות לפני הטיפול הייתי קונה LM מתוסף (היה לי לפני) או AGIP.

ואם יש לך פיאט, אתה מוזמן לאתר של מועדון פיאט :-)

פורסם

תודה רבה לכם.

הרכב טופל במוסך מורשה, מחר אנסה ליצור קשר ולברר האם באמת שמו פרפלו ומתי, אם לא אבצע ריקון והחלפה.

• תוכן חדש...