Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאז שהחלפתי את כל הגי'פה שהיה ברדיאטור ושמתי G12+ עם מים מזוקקים (לפני כמה חודשים) אני שם לב שכמעט פעם בשבועיים אני נאלץ למלא עוד קצת נוזל קירור על מנת שהעסק יעמוד בין ה-Min לבין ה-Max, ציפיתי שמתישהוא אני אוכל להפסיק עם זה (ואז לבדוק נגיד פעם בחודשיים) כי המערכת אמורה להיות מערכת סגורה והמים לא יכולים לברוח לאף מקום.

מה קורה פה? זה מצב תקין?

פורסם

תא העיבוי עצמו (ככה קניתי אותו) הוא קצת אדמדם אך המוסכניק אמר שזה בסדר ולפני החלפת הנוזל קירור שעשיתי אז הוא ניקה הייטב את מיכל תא העיבוי ואת הצנרת מכל הגי'פה שהצטברה שם .

סימני מים אדומים רק על המכסה של תא העיבוי, אבל כשאני מסתכל בפנים הכל נראה בסדר והמים וורודים (G12+) .

המכסה הוא מכסה תחליפי, החלפה במקורי עשוייה לפתור את הבעייה?

פורסם
מאז שהחלפתי את כל הגי'פה שהיה ברדיאטור ושמתי G12+ עם מים מזוקקים (לפני כמה חודשים) אני שם לב שכמעט פעם בשבועיים אני נאלץ למלא עוד קצת נוזל קירור על מנת שהעסק יעמוד בין ה-Min לבין ה-Max, ציפיתי שמתישהוא אני אוכל להפסיק עם זה (ואז לבדוק נגיד פעם בחודשיים) כי המערכת אמורה להיות מערכת סגורה והמים לא יכולים לברוח לאף מקום.

מה קורה פה? זה מצב תקין?

במידה ולא נמצאה נזילה אזי 'איבוד' הנוזל נובע מהסיבה שלא בוצע מילוי וניקוז אוויר כנדרש ובמשך הזמן נוזל הקירור תופס את נפח ההאוויר שהיה כלוא במערכת המים או/גם במחליף החום (רדיאטור פנימי לחימום תא הנוסעים).

סימנים של נוזל קירור שיתייבש על פקק מיכל העיבוי מעידים לרוב על פקק לא תקין קרי לא אוטם כנדרש או השסתום בפקק לא תקין (יש רכבים שקיים צינור ניקוז במידה והשסתום נפתח עקב לחת עודף במערכת הקירור ונוזל הקירור לא דולף מהחלק העליון של מיכל העיבוי אלא מתחתית המיכל).

איזה כייף לי :)

פורסם

חזרתי מהמוסך .

הם בדקו לחץ עם איזשהוא פומפה משאבה ואחרי 20 דקות הודיעו לי שאכן אין איטום במערכת.

הרימו את האוטו עברו בין הצינורות השונים ואז וגילו סימנים ברורים של נזילה מצינור אחד מסויים שהיה שם (מן צינור עבה וקשיח), אני לא יודע איך נקרא החלק הזה אך היה לו סימן מקורי ומספרי סידורי של VW.

המכסה של תא העיבוי התגלה בסוף כתקין לגמרי.

את החלק הזה רצו להחליף לי במוסך (עולה 140 ש"ח), מזל שראיתי את זה וביקשתי לעצור רגע את העבודה, הסתכלתי טוב טוב על החלק הזה ועל פי הממצאים הסקתי שלמעשה אין שום בעייה עם החלק המקורי וצריך רק להחליף את הגומיות הקרועות והמפוררות, ביקשתי לנקות הייטב את החלק ולשים גומיות חדשות + מילוי G12++ חדש עם מים ויצאתי בנזק של 350 ש"ח כאשר בהתחלה עוד רצו 470 ש"ח, הם טענו שעבדו על האוטו שעתיים בזמן שבפועל זמן העבודה הכללי היה כחצי שעה גג 45 דקות וביתר הזמן רק חיכיתי שיביאו לי את ה-G12 ++ שהתעקשתי עליו על פני הפרסטון ששוב פעם ניסו לדחוף לי.

(יש לציין שהפעם הם קנו 4 מיכלים, 2 בשבילי ועוד 2 למקרה שיגיע להם עוד לקוח כמוני :lol:)

בכל זאת אני חושב ששילמתי מעל ומעבר, המים לבד עולים 65 ש"ח והגומיות? נגיד הכל 100 ש"ח, על עבודה של 45 דקות לוקחים 370 ש"ח? באמת...

בדיקה נוספת לאחר ההרכבה ומילוי G12++ הראתה שהמערכת עכשיו אטומה, סלמאת .

תודה רבה!

• תוכן חדש...