Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבוקר נסעתי על כביש 5 לכיוון מזרח בנתיב השמאלי על כ-100 קמ"ש. בימני היו שתי משאיות שנסעו קצת יותר לאט ממני. פתאום שתי המשאיות מאיטות מאוד, ובזווית העין אני רואה את המשאית הראשונה סוטה לכיוון השוליים בשביל להכנס לדרך עפר שמובילה לאיזה עסק. הנהג בטיפשותו כמובן לא חשב לרגע שיש סיכוי שמישהו נוסע לו בשוליים, ולכן כנראה לא הסתכל במראות, אבל הוא לא העריך נכונה את טיפשותו של רוכב הקטנוע שב-מ-ק-ר-ה נסע שם.

האופנוען התרסק לצד חלקה הקדמי של המשאית באיזה 100 קמ"ש בדיוק בשנייה שאני עוקף אותה, וכתוצאה הקטנוע שלו נזרק לאורך הנתיב הימני - ממש לצידי - כשחלקים ממנו מתעופפים לכל עבר. הקטנוע עצר איזה 30 מטר אחרי שהרוכב נעצר, ואני עצרתי מיד אחרי השרידים שלו ורצתי אל הפצוע.

נהג המשאית הגיע קודם והספיק כבר להתקשר לאמבולנס. הוא הרים את המשקף של הבחור אז צעקתי לו שלא יוריד לו את הקסדה. הבחור נראה בהלם אבל זז ואפילו מדבר. היו לו חבלות בידיים וברגליים אבל לא נראה כמו משהו רציני (מזל מדהים...). תוך שתי דקות היו שם כבר 20 איש אז הבנתי שאני די מיותר ונסעתי.

לא פתחתי את זה בשביל שתספרו סיפורי גבורה על תאונות שראיתם, אלא רק כדי להמחיש שכל מה שצריך בשביל אסון הוא רגע אחד של חוסר תשומת לב או טיפשות. במקרה הזה אלו היו שני טמבלים - נהג המשאית שסטה בחדות לשוליים מבלי להסתכל, ורוכב הקטנוע שחשב שזה לגיטימי לעקוף מכוניות ומשאיות כשהוא נוסע 100 קמ"ש על השוליים...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נהג המשאית הגיע קודם והספיק כבר להתקשר לאמבולנס. הוא הרים את המשקף של הבחור אז צעקתי לו שלא יוריד לו את הקסדה.

קודם כל, כל הכבוד שעצרת את הרכב ויצאת לעזור.

בחרתי להתייחס רק לנקודה הזו ולהגיד לך שלבחור על האופנוע צריכה להיות הוקרת תודה ענקית על התגובה שלך.

אני חייב לציין שאני לא מבין כלום בטיפול פצועים - ממש כלום, אבל הורדת קסדה מאופנוען שעבר תאונה? אוי ואבוי לנו.

לצערי, הייתי עד למקרה בו מכונית העיפה אופנוען שניסה לחתוך אותה וישר רצתי אליו ולא נתתי לא לקום, פשוט הפעלתי עליו כוח ולא נתתי לו לעמוד ואפילו לא לשבת, רק שיישכב.

בכל מקרה, עוד הפעם, נהגת כמו שצריך.

פורסם
נהג המשאית שסטה בחדות לשוליים מבלי להסתכל, ורוכב הקטנוע שחשב שזה לגיטימי לעקוף מכוניות ומשאיות כשהוא נוסע 100 קמ"ש על השוליים...

רוני, איננו יכולים לדעת אם נהג המשאית הסתכל לפני שסטה לשוליים או לא - כי גודל המשאית והמהירות שבא נסעו כלי הרכב האלו לא מאפשרות לנו לדעת בדיוק באיזה נקודה היה הקטנוע בזמן שהנהג הסתכל (או לא הסתכל) במראות.

בכלל, לא עוקפים מצד ימין על השוליים וכמדומני באיזור זה גם יש שילוט שמתריע על משאיות מאיטות\משתלבות מימין (הכניסה היא לאיזור אתר בניה של פרוייקט "לב ישראל").

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הדבר הכי חשוב שאתה יכול לעשות זה להחזיק את הראש שלו חזק שאם במקרה יש לו פגיעה בעמוד שדרה צווארי הוא לא יגרום לנזק יותר גדול וכמובן לא להזיז לו את הגוף. צריך גם לבדוק שאין דימום מאסיבי ואם כן אז לעצור אותו.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

הרוכב הדו גלגלי הזה מוציא שם רע לרוכבים באשר הם.

ליבי על נהג המשאית שנאלץ \ יאלץ לכלות מזמנו כדי לשלם על הטיפשות הטמטום והאנוכיות של רוכב הדו-גלגלי.

ולרוכב הדו גלגלי אני מאחל שלמד את הלקח, תוך הכרה והוקרה לגבי המחיר הפעוט שנאלץ לשלם בעבור שיעור כה חשוב.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

תאונה מיותרת של רוכב הקטנוע.

כמו שהנסיך כתב מעלי, לא אחת אנו נתקלים ברוכבים שרוכבים על השולים, ימין/שמאל (קו לבן) במהירות שאינה תואמת את תנאי הדרך.

אם אין פקק שעומד והתנועה מזדחלת אין שום מקום לרוכב קטנוע לרכב על השוליים ובמהירות כזו.

מזל גדול שהסתיים כך ולא כמו במקרים גרועים יותר.

(לא כל הנהגים מודעים שאסור להסיר קסדה וזו אחת הטעויות הגדולות כאשר אנשים שאינם בקיאים בנושא ניגשים לסייע וגורמים לפגיעות גופניות גדולות יותר.

פתרון יצירתי שראיתי לא אחת אצל רוכבים, זו מדבקה מודפסת שמודבקת על חזית הקסדה מעל המשקף בו כתוב "אין להסיר את הקסדה בעת תאונה".)

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אם העבריין היה מת לא הייתי מזיל דמעה. נמאס מעבריינים שחושבים שהכביש שייך לאבא שלהם, ועוקפים מימין, בשוליים, ב-100 קמ"ש.

אי אפשר להאשים את נהג המשאית כי אתה לא יודע אם הוא הסתכל או לא הסתכל במראה. על סמך מה הסקת שהוא לא? משאית לא יכולה לראות נהג אופנוע שעוקף אותה מימין. פיזיקלית זה לא אפשרי.

פורסם

צריכים לקבע את הפצוע ואת הראש, קסדה סגורה צמודה לפניו של הרוכב, טלטול של הראש ימינה/שמאלה במטרה להסיר את הקסדה עלולה לגרום נזק/נכות ואולי אף למות הרוכב.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
אם העבריין היה מת לא הייתי מזיל דמעה. נמאס מעבריינים שחושבים שהכביש שייך לאבא שלהם, ועוקפים מימין, בשוליים, ב-100 קמ"ש.

אי אפשר להאשים את נהג המשאית כי אתה לא יודע אם הוא הסתכל או לא הסתכל במראה. על סמך מה הסקת שהוא לא? משאית לא יכולה לראות נהג אופנוע שעוקף אותה מימין. פיזיקלית זה לא אפשרי.

גם אני לא מזיל דמעה, בין אם הוא מת או חי - פשוט כי אני לא מכיר אותו. אבל אתה לא חושב שאתה "קצת" מגזים בתגובה הזו? מדובר באופנוען, לא במכונית. אופנוענים, עם כל הצער שבדבר, רגילים לעקוף מימין בשוליים - במיוחד בפקקים (לא שזה היה המצב). כשהם עושים את זה הם מסכנים רק את עצמם, ולא פוגעים בשאר משתמשי הכביש (שאשכרה נמצאים על הכביש, בתוך הנתיב...).

אתה יכול להגיד שהוא טמבל, אתה אפילו יכול להגיד שהוא עבריין (אם כי לא הרבה יותר ממני וממך שנוסעים 120 בכביש של 90, או מסתם איזה חרא אחד שחותך אותך בכביש בכוונה או מחוסר תשומת לב) אבל לאחל לו למות?

בנוגע לנהג המשאית - אני באמת לא יודע אם הוא הסתכל במראה, אבל יש לי תחושה שלו. גם בגלל שהוא חתך ימינה בצורה די אגרסיבית ולא גלש לשוליים כמו שהוא כנראה היה צריך לעשות.

אאל"ט בתאונה עם נפגעים על עדי הראיה לחכות למשטרה על מנת לתת עדות ..

תוך חצי דקה כרכרו סביבו עוד איזה עשרה אנשים. יום חמישי בבוקר בדרך לעבודה - תאמין לי שהיו מספיק אנשים באזור...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

The Phoenix לא תמיד זה מתאפשר, במידה ויש שוטר במקום הוא יכל לזמן אותך לתחנה לתת עדות.

במידה ועזבת לפני הגעת המשטרה ניתן לתאם עם הבוחנים על מנת להגיע ולתת עדות, אני אישית זומנתי אל הבוחנים כדי לתת עדות כשבוע לאחר התאונה, את המספר שלי הם קיבלו כאשר זימנתי את מד"א למקום.

ל'

פורסם

לדעתי האופנוען אשם.

ידוע שיש למשאיות שדה ראיה מאוד מוגבל במראה הימנית, לכן רצוי לא לעקוף אותן מימין, ויש מלא משאיות ואוטובוסים עם שלטים שמבקשים לא לעקוף אותם מימין.

אגב ממה שזכור רוב הקטנועים כאשר הם עוקפים פקק תנועה הם עושים זאת על השול השמאלי של הכביש.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

רוני,

אני יכול לספר ששבוע שעבר, בנסיעה עירונית, במהירות סבירה, המתאימה לתנאי הדרך, רוכב קטנוע פשוט עקף אותי מימין, במהירות. הדלקתי וינקר, הבטתי במראה, ופשוט לא ראיתי אותו. המהירות שלו פשוט הפתיעה אותי.מזלי שלא עברתי נתיב בצורה פזיזה, בסופו של דבר.

ברמזור, אמרתי לו שפשוט לא ראיתי אותו במראה... :| וזה לא היה לעניין. הוא נופף בידו והבעת פניו היתה משהו כמו "למדתי את הלקח". אם הייתי יודע שיש לי באיזור קטנוען שממהר לאנשהו, זה היה כבר משנה את התודעה שלי.

מילא, הבן אדם רוצה לעקוף מימין... אבל שלא יסכן אותי.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...