Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי דייטסו אפלאוז שנת 93 מנוע בן 4 חודשים של גרנד מוב 1.5

האוטו היה בסדר עד לפני שבועיים..

לאחרונה יוצא עשן לבן מהאגזוז בכמות מטורפת והגדיל לעשות האוטו שביום חמישי האוטו עובד על 3 בוכנות.

נראה שהלך ראש מנוע.

כנה דברים להדגשה:

1. אף פעם המנוע לא התחמם לי.

2. היה בעיה בקרבורטור שהאוטו היה נכבה לי מידי פעם בהכנסת קלאץ במהירות נמוכה או עמידה מוחלטת(כיוון קרבורטור פתר את זה לכאורה)

3. נסעתי לפני כמה זמן עד טיפת הדלק האחרונה כמעט.(זה קרה לי פעם אחת, ועוד פעם עם טיפה יותר דלק)

4. נגמר לי הגלון של השמן שהיה לי לפני כן וקניתי גלון הכי יקר שיש לא זוכר את החברה(הכי טוב הכי יקר, ועוד עם תוסף) ויש לי מין הרגשה כזאת שזה התחיל מאז כי פשוט הכל התחיל באוטו יום.

5. השמן שהחלפתי הוא מאוטו סוג כמו הקודם.

6. המנוע היה באחריות עד לפני חודש.

עד כאן הדגשים.

יש למישהו ידע טכני להרחיב לי ודרכי פעולה שאני יכול לנקוט?

תודה רבה.

פורסם
ברשותי דייטסו אפלאוז שנת 93 מנוע בן 4 חודשים של גרנד מוב 1.5

האוטו היה בסדר עד לפני שבועיים..

לאחרונה יוצא עשן לבן מהאגזוז בכמות מטורפת והגדיל לעשות האוטו שביום חמישי האוטו עובד על 3 בוכנות.

נראה שהלך ראש מנוע.

כנה דברים להדגשה:

1. אף פעם המנוע לא התחמם לי.

2. היה בעיה בקרבורטור שהאוטו היה נכבה לי מידי פעם בהכנסת קלאץ במהירות נמוכה או עמידה מוחלטת(כיוון קרבורטור פתר את זה לכאורה)

3. נסעתי לפני כמה זמן עד טיפת הדלק האחרונה כמעט.(זה קרה לי פעם אחת, ועוד פעם עם טיפה יותר דלק)

4. נגמר לי הגלון של השמן שהיה לי לפני כן וקניתי גלון הכי יקר שיש לא זוכר את החברה(הכי טוב הכי יקר, ועוד עם תוסף) ויש לי מין הרגשה כזאת שזה התחיל מאז כי פשוט הכל התחיל באוטו יום.

5. השמן שהחלפתי הוא מאוטו סוג כמו הקודם.

6. המנוע היה באחריות עד לפני חודש.

עד כאן הדגשים.

יש למישהו ידע טכני להרחיב לי ודרכי פעולה שאני יכול לנקוט?

תודה רבה.

בגראן מוב יש מנוע הזרקה רב-נקודתית ולא קרבורטור כפי שאתה כותב.

לדעתי צריך לבדוק את הפלאגים - יש סיכוי שחלקם מלאים שמן, מה שמפריע לפעולה התקינה של ההצתה בבוכנות.

אגב, איך אתה יודע שרק 3 בוכנות עובדות?

צריך גם להבין לאן נעלם השמן שבעקבותיו היית צריך להוסיף שמן אחר (LM MOS2 אני מנחש)

דבר נוסף - הייתי מחליף את כל השמן לשמן שמתאים למנוע הנ"ל ומחליף פילטר שמן מקורי. לא בריא לערבב סוגי שמנים שונים.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם
בגראן מוב יש מנוע הזרקה רב-נקודתית ולא קרבורטור כפי שאתה כותב.

לדעתי צריך לבדוק את הפלאגים - יש סיכוי שחלקם מלאים שמן, מה שמפריע לפעולה התקינה של ההצתה בבוכנות.

אגב, איך אתה יודע שרק 3 בוכנות עובדות?

צריך גם להבין לאן נעלם השמן שבעקבותיו היית צריך להוסיף שמן אחר (LM MOS2 אני מנחש)

דבר נוסף - הייתי מחליף את כל השמן לשמן שמתאים למנוע הנ"ל ומחליף פילטר שמן מקורי. לא בריא לערבב סוגי שמנים שונים.

המנוע היה הזרקה אבל עבר שינוי לקרבורטור.

הוצאתי כל כבל בנפרד והכבל ה3 כשמוציאים אין הבדל ברעש המנוע(כל אחת שהוצאתי המנוע נפל קצת..)

בנוסף הייתי היום שוב במוסך ובדקו קומפרסיה אז ה3 אין בכלל קומפרסיה וב2 ירידה של 40\60%

הפלאג ה3 היה באמת עם שמן אך הוחלף באחר ולא עזר.

חייב עצות בדחיפות. מדברים איתי על הוצאה של 2000 שקל כשאני מחוסר מזומן כרגע ומעדיף לעשות הכל באופן הזול ביותר.

ולגבי הערה עם השמן כרגע מה שאתה מציע רלוונטי? או רק בסיום הטיפול?

פורסם

אם המנוע הוחלף לפני 4 חודשים סביר להניח שיש עדיין אחריות .

שווה לבדוק האם ניתן לממש את האחריות ולדרוש החלפה למנוע תקין .

פורסם

שלום רב !

ברשותך אבהיר מספר דברים:

אכן נהוג להחליף באפלאוז מנועים מיובאים של גרנד מוב , עם מנוע 1500 מוזרק לשעבר, שמוסב על ידי החלפת סעפת הינקה עם הקרבורטור מהמנוע הישן.

אנא ציין את צמיגות השמן, ואת שם היצרן, ,אני מניח שהשתמשת לאחרונה, בלייקוי מולי בצמיגות 10/40 עם תוסף מוס 2.

האחריות הניתנת לפי החוק לנהוע היא 3 חודשים בלבד.

האם המוסך שבדק קומפרסייה, הוא גם המוסך שהחליף בזמנו את המנוע?

האם הוא גם המוסך שהחליף את השמן לאחרונה?

המלצתי החמה גש למוסך נוסף לשם קבלת חוות דעת שנייה לגבי מצב המנוע, ובדוק קומפרסייה גם במוסך השני, ולפי הנתונים שתקבל במוסך השני חזור לפורום להתיעצות.

משהו לא מריח לי טוב, והאף שלי מריח לי עוקץ, וכמדומני שלא תוכל לסיים את הפרשה ב2000 שקל כמו שאתה מקווה, לכן פרסם את מקום מגורייך, כדי שנוכל להמליץ לך על מוסך אמין אחר באזור מגורייך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

ברשותך אבהיר מספר דברים:

אכן נהוג להחליף באפלאוז מנועים מיובאים של גרנד מוב , עם מנוע 1500 מוזרק לשעבר, שמוסב על ידי החלפת סעפת הינקה עם הקרבורטור מהמנוע הישן.

אנא ציין את צמיגות השמן, ואת שם היצרן, ,אני מניח שהשתמשת לאחרונה, בלייקוי מולי בצמיגות 10/40 עם תוסף מוס 2.

האחריות הניתנת לפי החוק לנהוע היא 3 חודשים בלבד.

האם המוסך שבדק קומפרסייה, הוא גם המוסך שהחליף בזמנו את המנוע?

האם הוא גם המוסך שהחליף את השמן לאחרונה?

המלצתי החמה גש למוסך נוסף לשם קבלת חוות דעת שנייה לגבי מצב המנוע, ובדוק קומפרסייה גם במוסך השני, ולפי הנתונים שתקבל במוסך השני חזור לפורום להתיעצות.

משהו לא מריח לי טוב, והאף שלי מריח לי עוקץ, וכמדומני שלא תוכל לסיים את הפרשה ב2000 שקל כמו שאתה מקווה, לכן פרסם את מקום מגורייך, כדי שנוכל להמליץ לך על מוסך אמין אחר באזור מגורייך.

בברכה

צביקה

שלום צביקה ותודה על התשובות.

השמן שציינת זה בדיוק השמן שקניתי באוטו דיפו עלה לי 120 שקל(אם זה משנה כתוב גם חצי סינטטי)

בדקתי ב2 מקומות במוסך שהזדמן לי בדקו ורואו שאין לחץ בבוכנה 3 הוא אמר אני לא עושה ראש מנוע אתה רוצה יש לי מנוע אני אחליף לך..

משם הלכתי לבחור שממנו קניתי את המנוע והוא אמר לי המנוע התחמם לך שרפת שסתום ועברו 90 יום אין לך אחריות(אני חייב לציין שבהמלצתך אני משתמש רק במיים ירוקים של פרסטון, בודק כל הזמן שמן ומים ודואג שלא יחסר לעולם, ולעולם, לעולם לא התחמם לי המנוע. מצד שני אני כל הזמן ממלא שמן ומים בתדירות מאוד גבוהה, דבר שלעצמו אם הייתי יודע מראש הייתי מתעקש בזמן עם הבחור של המנוע כי הוא בזמנו אמר הכל בסדר, וכרגע הוא מכחיש את זה.)

את השמן אני החלפתי לבד..

אני גר באזור מודיעין וטיפלתי באוטו בצפון.

כרגע אני עם האוטו בצפון עד הערב.

תודה

פורסם

לדעתי קיבלת מנוע פגום. וגם אם עברו שלשה חודשים עדיין אם היתה צריכת שמן חריגה בתוך שלושה חודשים הוא מחוייב לתקלה.

איום בתביעות קטנות יכול לעזור. שמה גם לא צריך עורך דין.

אני הייתי תובע, החלפת המנוע. כיוון שלפי מה שאתה מתאר זה לא תקלה פיתאומית אלא מנוע לא תקין מלכתחילה. איבוד שמן, שסתום נשבר, כנראה שהמנוע עמד בחוץ ונכנסו מים לסעפות דבר שגרם לקורוזיה ושסתום נתפס מעט. כמה קילומטרים עברו מאז ההחלפה?

ותדע בתביעות קטנות כמעט במאה אחוז אתה תפוצה.

פורסם

דשלום רב !

אני מחזק את דברין של גבי ד , ומסכים עם כל משפט שהוא כתב, קבל את המלצתו ועשה כדבריו.

בהצלחה

צביקה

פורסם

תודה לכם

האם בבית משפט לת"ק אצטרך להוכיח בצורה כל שהיא על איבוד שמן ומים באופן מוגזם?

האם במהלך דיונים כאלו ואחרים יוכלו להפיל את האשמה אולי על המוסך ולאו דווקא על מוכר המנוע?

האם אני צריך לבוא לבית משפט כזה עם משהו מסויים ביד?(עבר של פניות למוכר,או שסתם אני ישר הולך לבית משפט וגומר סיפור?)

8000 קילומטר עברו מאז, שבהם המנוע קיבל בערך 8 קילו שמן ו16 ליטר מים ירוקים.

אם איזה חומר אני מגיע למוכר כדי להכריח אותו לטפל בי כמו שצריך?

שוב תודה ושבוע טוב

פורסם

אתה לא צריך לבוא עם כלום. רק עם המסמכים של קניית המנוע וטענותך.

מומלץ לפנות לבוחן של איגוד המוסכים. תפקידו לזהות כשלים במנוע, ולהגדירם מי אשם. זה לא טרחה גדולה להגיע אליו.

ועם מסמך כזה עוד לפני הדיון בעל המוסך יתקפל, או שהוא טיפש גמור.

כי הוא יקבל מהשופט גם קנס. ודרך אגב 8000 K זה כלום האשמה כאן ברורה קיבלת מנוע פגום.

תהיה בטוח אתה תקבל את מלוא הפיצוי, אני לא רואה משהו אחר

פורסם

התקדמות קטנה

דיברתי ע הבחור שמחר לי את המנוע הוא אומר שברגע שעבר 90 יום אין אחריות על כלום, ובכלל אין אחריות על מנוע שאוכל שמן.

הוא מציע לי לעשות ראש מנוע ולמרות כל השמועות על קורוזיה במנועים הוא אומר המנוע הזה במצב טוב ואני נתתי לו רק מים ירוקים זה רק ענין של השמן שבגלל חוסר שמן אולי איבד קומפרסיה ולכן ניתן לעשות ראש מנוע.

הוא מצידו מוכן לתת לי סט רודאז(מה זה??) וחריטה הוא ישלח אותי למישהו ב500 שקל ועוד עבודה למוסך זה 500.

המנוע נסע עד לסיפור הזה ממש טוב, המנוע חזק זה אין ספק כי גם כרגע הוא סוחב ונוסע למרות שאני משתדל לא לבזיז את האוטו אלא במקרים דחופים. מנוע חדש לא בטוח בכלל שהוא יהיה במצב דומה לזה.

האלה אם להכנס איתו לויכוחים מיותרים ובסוף אולי להפסיד וגם אם ארוויח מה כבר אקבל? או ללכת על תיקון וזהו.

עוד שאלה במידה ואני כבר הולך על הסיפור הזה האם כדאי לעשות עוד כמה דברים כדי להבטיח לעצמי עוד קצת שקט?

ומה באמת יכול להרגיע אותי שהמנוע יחזור למצב תקין וגם לא יאכל שמן בצורה מטורפת.

דבר נוסף קראתי דרך הודעה פרטית שנשלחה אלי על חומר מסוים ששים במנוע דרך חורי הפלאגים שהוא סותם משהו ולא ממש הבנתי מה ואיך. יש מישהו שיכול האיר את עיני ולשפוך קצת אור על הנושא הזה.

תודה לכולם

פורסם

דבר ראשון 90 יום זה על מנוע משומש שהיה תקין וכשל. המנוע אצלך היה פגום. תבין פגום. מבחינה משפטית זה סיפור אחר. אם אתה יכול להוכיח שקיבלת סחורה פגומה גם אחרי שנה אתה תקבל את הכסף שלך.

דבר שני נזקים שנגרמים מחוסר שימון לא ניתן לתקן אותם דרך הראש מנוע. אין קשר בין נזקים כאלה לבין שיפוץ ראש. הקשר היחיד שצריך לפתוח ראש כדי לתקן את זה. וזה חוץ מהתקלה של השסתומים שתצריך שיפוץ ראש.

נשמע לי שאתה הולך ליפול לבור בלי תחתית.

תתעקש על החלפת מנוע לאחד שלא אוכל שמן ועובד חלק. זוהי זכותך. תתקשר לאיגוד המוסכים ותשאל איפה באזור שלך יש בוחן.

דרך אגב הנזק בשסתומים הוא מקורוזיה לא משימון. בחלק הזה של השסתום אין לחץ שמן.

פורסם

שלום רב !

קרא בעיון את המשפט הבא, וחקוק אותו על לוח לבך !

אל תכנס למריחות שמכניס אותך בעל המוסך, אין לדבריו שום שחר, המנוע היה דפוק מלכתחילה, וכל מנוע מיובא אחר, עדיף על המנוע הנוכחי.

כל השקעה במנוע הנוכחי, היא ברכה לבטלה וזריקת כסף לפח, אפילו שקל לא היתי משקיע על המנוע הנוכחי !!

צביקה

• תוכן חדש...