Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מעוניין לקנות רכב קטן, חסכוני ואמין יחסית. אחרי שיקלולים שונים (בעיקר של המחיר), החלטתי שה-AX היא בחירה לא רעה.

אני מודע לרמת הבטיחות הנמוכה של הרכב, ואני מודע לגודלו הקטן למרות שאף פעם לא נהגתי על כזה בחיי.

יש לי מספר שאלות על הרכב, כדי לדעת איזה תת-דגם בדיוק לחפש.

1) האם מנוע 1.1 יהיה חסכוני בהרבה ממנוע 1.4? יש לציין כי רוב הנסיעות שלי יהיו בינעירוניות - כ-60 ק"מ, 3-4 פעמים בשבוע.

2) האם מנוע 1.1 בהכרח יהיה מנוע שנשחק והתאמץ יותר ממנוע ה- 1.4? לצורך העניין אני מדבר על אותו מס' ק"מ, ואותם תנאי נסיעה.

3) האם יש לרכב מחלות כרוניות כלשהן שצריך להזהר מהן במיוחד?

4) האם כדאי להתמקד בשנתון ספציפי של הרכב עקב יתרונות מהותיים בו?

5) האם מלאי החלפים לרכב הנ"ל מצוי במידה מספקת בשוק, ומה רמת מחיריו?

6) אני בחור בגובה 1.88 מ'. האם הרכב הנ"ל יהיה צפוף מדי בשבילי?

זה הכל בינתיים, אני מודה מראש למי שיענה.

יום טוב :-D

פורסם

הבעיה היחידה עם הרכבים האלה היא להשיג חלקי פלסטיקה עבורה. הרכב כבר לא נפוץ בפירוקים כמו פעם.

יתר העניינים הם בדיוק כמו בפיג'ו 205, לא נראה לי שיש בעיה עם הרכב הזה.

עוד משהו בעניין - כמו תמיד שווה לרכוש את הרכב עם השנתון הגבוה ביותר, נראה לי זה 1997.

הרי אין הרבה לאן להוריד מהמחירון - גם אם תמצא ליקויים בשווי 3000 ש"ח ברכב ששווה 5000 ש"ח, לא תקבל אותו ב-2000 ש"ח.

אבל אם המחירון הוא 8000 ש"ח, אולי תצליח להוריד לכיוון 5000 ש"ח.

פורסם

כמובן בלי סוף ליקויים שיכולים להיות.

כל עניין הקירור של האוטו הוא קריטי. אם צריך להחליף רדיאטור, צינורות, משאבת מים וכו' וכו' - לא תוריד?

כל עניין הפרונט - משולשים, מוט מייצב, בולמי זעזועים חלשים בצורה מסוכנת - לא תוריד?

בקיצור יש מה להוריד. גם במחיר של 8000 ש"ח הייתי מוריד על דברים, שמסכנים את הרכב שלך או את הבטיחות שלך.

תאמין לי שלא כיף להתקע עם רכב שמתחמם או לקחת פנייה ולהתהפך עם האוטו רק בגלל שהבולמ"ז שלו גמורים.

כמו כן גם צמיגים זו הוצאה של 1000 ש"ח, במידה ואלה שעל הרכב גמורים.

רוב האנשים שמוכרים רכבים כאלה - הם אנשים שמבינים שהם עומדים בפני הוצאה די מכובדת על המכונית הותיקה, והם רוצים להעביר אותה הלאה.

אם תיקח את זה בחשבון ותוריד בהתאם - תוכל להתנייד עם רכב חביב. אם לא, אז תשלם מחיר מלא ועוד תוסיף על זה את מחיר יישור הקו + אחזקה שוטפת. חבל.

פורסם

תשמע. סיטרואן ax ,פיגו' 205,פיגו' 106 המכלולים זהים. המכוניות האלו סוסי עבודה ואמינות. בתנאי שטופלו. לפי דעתי אני הייתי הולך על 1.4 שהוא די חסכוני 1\15 בערך. ולגבי המרכב למה שלא תלך על 106 או 205 שהחלקי פלסטיק שלהם נפוצים יותר והם גם רכבים יותר יפים

Renault Clio RSI 1.8

פורסם

אסתטית, אני דווקא נמשך יותר לעיצוב ה-AX, יש לי fetish לעיצוב ישן :D

אני מאמין גם שהיא תהיה יותר חסכונית, מפני שבתכנון שלה השקיעו במיוחד כדי לעשות אותה קלת משקל לשם הורדת צריכת הדלק.

מה גם שהיא נמכרת במחיר הרבה יותר זול מה-205 וה-106, ושקיים פחות סיכוי שהיא נשחטה על ידי צעירים (המראה שלה פחות "מושך" צעירים מתלהבים, לעומת ה-205 וה-106).

אבל עדיין מעניינת אותי התשובה לגבי השאלה שלי בתחילת השירשור לגבי ההבדלים בין מנוע ה-1,100 ל-1,400.

פורסם

ה-AX נולדה ב-1986, בשנים האלו איכות בתא הנוסעים הוא מושג שהצרפתים לא הכירו. איכות הפלסטיק גרועה במיוחד בדור-1 בדור 2 משנת 1991 יש שיפור .

ה-106 עדיפה מה-AX בכל פרמטר: איכות הרכבה, התנהגות כביש, בטיחות, זמינות חלקי חילוף ועוד..

דגמי ה-1.1 ליטר מקורם בד"כ בחברות השכרה וברמת גימור נמוכה. תצרוכת הדלק ב-1.4 אולי קצת יותר גבוה לעומת ה-1.1 אבל התגמול בהתנהגות הכביש (יש הבדל במתלים, מוטות מיצבים)והביצועים הטובים משעותית נותנים למנוע 1.4 העדפה ברורה.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

זה נכון לשנים 89 (השנה הראשונה בארץ) עד 93.

בשנים אלו היו מספר רמות גימור TGN, TGE, TRE וכו' והדגם הבסיסי ביותר היה עם מנוע 950 ומשהו סמ"ק.

בשנים 94, 95 לא היה יבוא ובשנים 96 ו97 הגיעו רק גירסאות 1.1 ו 1.4 ולעתי אין בינהן שום הבדל באיבזור.

פורסם

בסדר גודל של המחיר המדובר לא עדיף לרכוש פיגו 405? היא גם מרובעת וגם מפוארת ומרווחת פי כמה וכמה רמות.

וביחד עם מנוע 1.6 וגיר ידני הצריכת דלק לא תהיה שונה בהרבה מגירסאת ה1.4 של הAX.

פורסם

נכון, צריכת דלק של מנוע 1.6 ו-1050 ק"ג לא תהיה שונה בהרבה ממנוע 1.4 ו-750 ק"ג. לך על זה.

מה שכן, ה-405 מפנקת שחבל"ז.:-D

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

kookoo,

איך הגעת למסקנה ההזויה ש-405 עם מנוע 1.6, ו-AX עם מנוע 1.4 יתנו אותה צריכת דלק?

אני מחפש רכב קטן, חסכוני, עם מכניקה פשוטה יחסית ועלויות חלפים זולות - ה405 הוא לא כזה למיטב הבנתי.

פורסם

יש לי עוד שאלה למבינים,

האם מנוע ה-AX יהיה מספיק מרווח ופשוט בכדי שאני אוכל לעשות לו טיפולים בעצמי?

האם החלפת רצועת טיימינג בו למשל, נחשבת ליותר מסובכת מאשר ברכבים אחרים? לצורך העניין, הבנתי שברנו קליאו החלפת הרצועה נחשבת ליותר מסובכת מבדר"כ.

פורסם

היה לי לפני כך וכך שנים 1.4 משנת 1989 עם קרבורטור.

רכב זריז ומהנה לנהיגה עם הגה מהיר (קצת עצבני), עם מרווח פנימי סביר לרכב כזה (ל-1.7 מטר שלי לא היתה בעיה, בוודאי לא יחסית לאוטוביאנקי שהיה לי קודם...).

צריכת דלק ממוצעת 1:12-13 ק"מ לליטר.

המשטח העליון של הדש-בורד (ישר עם משטחים ישרים שקועים) היה מרוסק. עדיף לקנות רכב משנת 1992 ואילך (עם דש-בורד מעוגל).

כמעט בכל שנה הייתי צריך להחליף אלטרנטור בגלל הקרבה שלו למנוע החם (יש מגן חום...).

לקראת סוף חייה (1996???) ה-AX קיבלה הזרקת דלק חד נקודתית.

תא המנוע די צפוף (זו תוצאה של מרווח פנימי ותא מטען סבירים ברכב די קטן).

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

ferez, מנצל"ש ברשותך בכדי לשאול האם ישנם הבדלים מהותיים בין שני המנועים בשנים 96-97 בכדי להעדיף אחד מהם על פני השני? (בהנחה ואין הבדל באבזור כפי שכתב buki)

האם רק דגמי ה-1.1 היו בהשכרה?

תודה

מחפש פיאט פנדה 4X4 דור ראשון (שנות השמונים)

כל היודע דבר או אף חצי דבר על אחת, אנא צור קשר בה"פ, תודה!

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ביג קהונה, לאחר שבוע שאני עם ה-ax 1.1 שלי, התרשמתי מאוד לטובה מהביצועים יחסית למנוע הקטן.

המנוע מרגיש ממש זריז, גם בגלל יחסי ההעברה הקצרים של הגיר, והאוטו נוסע בכיף וגם עוקף בקלות מכוניות אחרות בכביש המהיר.

לכן, בסימן עליית מחירי הדלק, אני אמליץ לך על מנוע ה-1.1 שבהחלט הפתיע אותי ומספק את צרכי.

• תוכן חדש...