Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאן רותמים אותו?

יותר נכון, מהי "הקונטרה" שלו?

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הוא נתפס בגוז'ונים של גלי זיזים. גם בגלל שהם ההברגה הכי חזקה בראש, וגם בגלל שיש 12 מהם. ההברגות של המצתים הן עדינות מאוד ויינזקו בשניה אחת. כמו-כן, כל ניסיון לתפוס את הראשים האלה מהצד, מהברגות יניקה\פליטה או מהשקעים של היציקה אינו נכון מבחינה טכנית וגורם כמעט תמיד לנזק. היה ראש אחד במצב לא אקוטי שחילצתי עם 6 גוז'ונים בלבד, גם אז, אך ורק באופן סימטרי. החוכמה במכשיר היא חלוקת העומסים שלו והתכנון שלו, לא רק התפיסה.

אסור אף-פעם לבוא לראשים האלה עם כימיקלים, וויברציות, לומים ומכות למיניהן. במדובר בסגסוגת אלומיניום וזה רק גורם נזק. מיידי או ארוך טווח.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

לצערי כבר ניסו עם פלטה שנרתמת לגוז'ונים של הקמשפטים, התוצאה- אם הראש הזה יצא מתי שהוא, אצטרך לעשות תותבים לגוז'וני הקמשפטים, 6 מהם כבר נתלשו. ניסו גם עם חולץ שנתפס בהברגות הפלגים וכנ"ל, הלכו כל ההברגות.

פורסם

הבנתי. אוקיי, חבל. במקרה הזה עדיף באמת כבר להביא מנוע אחר.

אגב למי שעוד קורא את זה: זו התוצאה של שימוש ארוך-טווח במי-ברז, במערכת קירור של מנוע אלומיניום.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

מסכים עם התגובה שלפני, אם לא חשובה לך במיוחד המקוריות (maching numbers) אז עדיף בהחלט להביא מנוע אחר.

אם בכל זאת חשוב לך המנוע הזה, לדעתי אין דבר שאי אפשר לפתור. עוד לחץ על הגווז'נים יגמור גם את היתר...אז באמת יהיה קשה.

לא עשיתי את העבודה הזו בעצמי אף פעם, אבל מכונאי שאמין עלי לחלוטין סיפר לי שלקח לו 3 שבועות של השריה בכימיכלים עד שהראש השתחרר. כימיכלים צריכים זמן (במה אתה משתמש אגב?) ואם זה לא דחוף כדאי לקחת את הזמן איתם, בסוף זה יצא.

השאלה לגבי הכימיכלים באה כי אולי כדאי להתייעץ עם חברות שמייצרות כימיכלים ולדעת מה הכי חזק ויעיל במקרה הזה ואיך משתמשים נכון.

גילוי נאות: הסיפור עם שלושת השבועות סופר לי כדי לשכנע אותי להחליף מנוע כשהייתי צריך לעשות ראש ל 75 טווין ספארק שלי, זה מה שעשינו, ויצא יותר טוב ויותר זול ממה שיכלתי לדמיין. עלות קניית מנוע כזה מעולה מייבוא היתה פחותה בכל מקרה ממה שהיה עולה לי לשפץ את הראש, ותמיד עדיף מנוע בריא וטוב שלא פתחו אותו מזה שעבר טראומה. אבל את זה אתה בטח יודע לא פחות טוב ממני...

פורסם
עלות קניית מנוע כזה מעולה מייבוא היתה פחותה בכל מקרה ממה שהיה עולה לי לשפץ את הראש, ותמיד עדיף מנוע בריא וטוב שלא פתחו אותו מזה שעבר טראומה. אבל את זה אתה בטח יודע לא פחות טוב ממני...

נכון, וגם לא נכון.

מנוע שעשית בעצמך לפחות אתה יודע מה יש בו. מנוע מייבוא יכול בכיף להתקלקל אחרי זמן קצר ואז אתה שוב חוזר לנקודת המוצא.

פורסם

עדיין לא הרמתי ידיים.

המנוע עומד תלוי מהראש ומקבל כימיקלים מידיי יום ביומו.

עדכונים בהמשך.

פורסם
נכון, וגם לא נכון.

מנוע שעשית בעצמך לפחות אתה יודע מה יש בו. מנוע מייבוא יכול בכיף להתקלקל אחרי זמן קצר ואז אתה שוב חוזר לנקודת המוצא.

מסכים לחלוטין ומניסיון אישי.

אם יש בעל מקצוע מספיק טוב שניתן לסמוך עליו, עדיף לשפץ לדעתי.

ישנם מנועים מסוימים שיותר "קשים" לשיפוץ ועדינים יותר, במקרים כאלה אולי באמת עדיף להחליף, או במקרה של מנוע עם בסיס רעוע מידיי לשיפוץ.

פורסם

לכל אחד ההעדפות שלו והניסיון שלו. לדעתי לגבי מנוע מייבוא, תלוי מי היבואן ואיך הוא מתנהל.

אישית אני חסיד של מנועים סגורים. אוברול יכול להצליח יותר או פחות, תלוי בהרבה מאוד גורמים והוא בדרך כלל יקר הרבה יותר. מנוע סגור וטוב עם מעט קילומטרים (נכון, קשה באספנות) יהיה בעיני תמיד עדיף במיוחד על מנוע שלא ידוע מה נעשה בו בעבר ואיזה הפתעות מתגלות בפירוק.

סיפור אישי: למרצדס שלי שחזרה אחרי גניבה ארוכת שנים (9) היה צריך ראש. הלכתי ליבואן שקניתי ממנו כבר כ 15 מנועים מעולים לי ולחברים, והוא אמר שאין בעיה, הוא ימצא מנוע. שאלתי אותו איך הוא יכול להיות בטוח במנוע כל כך ישן, הוא הסתכל עלי ואמר "נראה לך שאני רוצה החזרות?"...

בסופו של דבר הוא לא מצא, וכל ראש שמצאתי היה יקר מאוד. יום אחד איתרתי באי ביי רכב שלם ב 325 דולר. ביקשתי מהמוכר שיצלם לי את שני הצדדים של המנוע בנקודות מסוימות, אחרי שהכל היה נראה כמו שרציתי השארתי לו עוד 250 דולר, וביקשתי ממנו להוציא את המנוע והגיר ולשלוח. אמרתי לעצמי שמקסימום יצא ראש טוב ועוד אביזרים.

הגיעו המנוע והגיר והיו נראים נהדר. הרכבתי את שניהם (גם הגיר שלי לא היה מציאה) ויצא מושלם. המנוע והגיר שניהם כמו חדשים.

מנוע מייבוא בא עם אחריות וקל לבדוק אותו. מעבר לבדיקה הפיזית, אחרי ההרכבה אפשר לעשות אין ספור בדיקות בשביל לראות מה המצב שלו. לא טוב? מחזירים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון מהיום.

הסבלנות משתלמת, גם הדורגול, גם הסיליט וגם פותח הסתימות של יעקובי, אבל בעיקר, הרבה קולה וחומץ.

IMG_2657.jpg

IMG_2658.jpg

פורסם
עדכון מהיום.

הסבלנות משתלמת, גם הדורגול, גם הסיליט וגם פותח הסתימות של יעקובי, אבל בעיקר, הרבה קולה וחומץ.

כל הכבוד על הסבלנות וההתמדה

מהתמונות זה נראה רע - אתה עדיין משוכנע שכדי להשאיר דווקא את המנוע הזה?

• תוכן חדש...