Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו אמר לי שרכבים עם מנוע דיזל לפני שמניעים אותם (ובבוקר במיוחד) לפני ההתנעה מדליקים סוויץ׳ ומחכים שאיזה נורה אחת תכבה לפני ההתנעה.

הוא הסביר למה רק אני לא זוכר וגם לא זוכר על איזה נורה הוא דיבר. פשוט התחלתי לנהוג בעבודה על רכב שהוא מנוע דיזל אז עניין אותי לדעת האם זה נכון? על מה הוא התכוון ולמה זה טוב לחכות שהנורה תכבה?

תודה לעוזרים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הנורה היא נורת מצתי הלהט. אופי הפעולה במנוע דיזל שונה ממנוע בנזין, אני מניח שחיפוש בפורום הטכני או ב-howstuffworks יתן הסבר מלא אבל בקצרה - על מנת שתוכל להניע מצתי הלהט צריכים להגיע לטמפ' מסויימת. כשאתה מדליק סוויץ', הנורה נדלקת ואומרת לך שההליך טרם הסתיים. ברגע שהנורה כבתה - הם במצב עבודה ואתה יכול להניע.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מנוע דיזל עובד בצורה שונה ממנוע בנזין. במנוע בנזין המנוע יונק תערובת דלק/אויר, דוחס אותה והמצת מצית אותה בעזרת ניצוץ. במנוע דיזל המננוע יונק אויר בלבד, דוחס אותו ומזריק את הסולר לאויר הדחוס. הסולר ניצת כתוצאה מהחום שנוצר מהדחיסה של האויר וללא ניצוץ חיצוני.

כשמנוע הדיזל קר ואתה בא להניע אותו האויר הדחוס לא מגיע לטמפ' מספיקה ולכן יש מצתי חימום שתפקידם לחמם את תא השריפה לפני ההנעה הראשונית. לכן כשאתה פותח סוויץ' ולפני שאתה מניע אתה תראה נורה כתומה עם ציור של ספירלה שנכבית אחרי מספר שניות. אתה אמור להניע אחרי שהיא נכבית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בכלל מומלץ בכל רכב, לסובב מפתח, לא להניע, לסובב למצב 1, בכל רכב הסוויץ שונה, יש 3 מצבים, 2 מצבים, 4 מצבים.

בכל אופן בפולקסוואגן של 3 מצבים, או 2 תלוי איך אתה מגדיר את זה.

מצב 1 שהמפתח מוכנס, מצב 2 סוויץ', כל המערכות נדלקות, מצב 3 התנעה.

בכל אופן מומלץ להדליק מצב 2 כל הנוריות נדלקות וכדומה, אחריי שכל הנוריות נכבות, עניין של כמה שניות, אתה מניע את הרכב.

דיי מומלץ..

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם
בכלל מומלץ בכל רכב, לסובב מפתח, לא להניע, לסובב למצב 1, בכל רכב הסוויץ שונה, יש 3 מצבים, 2 מצבים, 4 מצבים.

בכל אופן בפולקסוואגן של 3 מצבים, או 2 תלוי איך אתה מגדיר את זה.

מצב 1 שהמפתח מוכנס, מצב 2 סוויץ', כל המערכות נדלקות, מצב 3 התנעה.

בכל אופן מומלץ להדליק מצב 2 כל הנוריות נדלקות וכדומה, אחריי שכל הנוריות נכבות, עניין של כמה שניות, אתה מניע את הרכב.

דיי מומלץ..

תודה לכל העוזרים בעלי הידע העשיר. תשובות מעולות ;)

ד״א מה יכול לקרות אם אני לא מחכה לעולם שהנורות יכבו וישר מניע בטווח הארוך? כי עד עכשיו לא הייתי מקפיד על זה האמת..

פורסם
תודה לכל העוזרים בעלי הידע העשיר. תשובות מעולות ;)

ד״א מה יכול לקרות אם אני לא מחכה לעולם שהנורות יכבו וישר מניע בטווח הארוך? כי עד עכשיו לא הייתי מקפיד על זה האמת..

אני לא בטוח בתשובה שלי, לכן אני לא יזרוק אותה סתם, אבל כשר, הינך מחכה שכל הנוריות יתכבו, וכל המערכות ידלקו לא בזמן שהמנוע פועל יותר בריא.

זה כמו שאיך אתה מניע את הרכב, ישר תתחיל את הנסיעה, או שתיתן למנוע להתחמם 2 דקות.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

בטווח הארוך אתה תפגע בסטארטר, מצבר, ומצתי הלהט.

סטארטר כי תצטרך לתת אחד ארוך יותר.

מצבר- כי הסטארטר מקבל את כל החשמל שלו מהמצבר(והוא צורך הרבה חשמל).

מצתי להט לא יעבדו כמו שצריך ותוחלת החיים שלהם תיפגע.

קובי

פורסם

אם זה רכב דיזל מודרני מהשנים האחרונות עם הזרקה ישירה ומסילה משותפת- לא תראו שום נורת קדם חימום נדלקת בטמפרטורות שיש בארץ.

היא נדלקת רק בטמפטורות מתחת לאפס מעלות.

במנועים כאלה לא צריך להמתין לשום דבר, ואפשר להניע מיידית.

פורסם

יש לי פורד 2006 מסחרית

והנורה לא נכבית לעולם (אם זאת הנורה שהתכוונתם)

כל הנורות נכבו חוץ מזאת , גם אחרי 2 דקות המתנה.

yzRZJ.jpg

בשלב הסוויץ' אלה הנורות שנדלקות ואז נעלמות

1hZ8F.jpg

איזו מהן היא הנורה ה"קריטית" שחייב לחכות לה לפני ההתנעה?

פורסם

הנורה שלא נכבית אצלך היא נורת check engine. העובדה שהיא דולקת בקביעות יכולה להצביע על בעיה כלשהי במנוע או בתיבת ההילוכים. אתה לא מרגיש שיש בעיה כלשהי ברכב? בכל אופן יש להתחבר למחשב הרכב עם סורק כדי לאתר את מקור התקלה.

הנורה עליה מדובר בשרשור היא נורה כתומה בצורת סליל.

פורסם
מצתי להט לא יעבדו כמו שצריך ותוחלת החיים שלהם תיפגע.

לא יודע, אני מכיר הרבה רכבי דיזל, חלקם בני מעל 10 שנים, ומעולם לא שמעתי על רכב ש"מצתי הלהט" שלו סיימו את תוחלת החיים שלהם.

dayfall, מזל טוב, יש לך תקלה ברכב :)

• תוכן חדש...