Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פונטו אבארת' בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב, לגבי העיצוב, לא נראה לכם שקילקלו את העיצוב עם הפלסטיק השחור הזה מקדימה ומאחור?

חבל שלא הביאו את הגרנדה אברת'..

לפני:

Fiat_Grande_Punto_A_366949a.jpg

אחרי:

2011-Fiat-Punto-Evo-Abarth.jpg

לפני:

Fiat_Grande_Punto_A_366923a.jpg

אחרי:

2011-Fiat-Punto-Evo-Abarth-04.jpg

עריכה: מצד שני צבעו את הפלסטיקים על בתי גלגלים בצבע הרכב:-)

2011-fiat-punto-evo-abarth

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמו שידוע לי הגרנדה אבארט' כבר לא נמכרת אלא רק האיוו.

הגגרנדה כיום נמכרת רק בגרסאות בסיסיות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

רוני,

השלדה של השירוקו זהה לשלדה של הGTI.

אם תסתכל על שרטוטי המידות של המרכב תראה שהשירוקו יותר רחבה ויותר ארוכה (אני מדבר מרחק בין מרכז צמיג למרכז צמיג נגדי ולא רוחב כללי של הרכב) מאשר גולף רגילה וכנ"ל ללאון.

החלק האחורי של השירוקו בכלל שייך לEOS.

בכל אופן, להגיד שהשירוקו מבוססת על הגולף זאת טעות, בכלל כל הכיול של המרכב שונה, יותר חד, יותר יציב וכמובן מתנהג יותר טוב:twisted: .

מה שכן, אהבתי את המושבים של הפונטו!

בן.

Got To love It

פורסם
קח את הפונטו הרגילה ושים עליה את מה שיש לאבארת' - מנוע, גיר, חיזוקי שלדה ומתלים, חישוקים אחרים, אבזור גבוה יותר, תוספות גימור וכן הלאה. תוסיף לזה "מס" ייחודיות (שבארץ הוא כמובן מוקצן בהרבה מקרים. ראה ערך מיני, או אפילו דגמים מסוימים של פולקסווגן) ותקבל מחיר דומה לשל המיטו.

עם זאת, אני עדיין לא יודע אם היא משכנעת או לא. אחרי שאנהג בה אדע. אני בכלל לא בטוח שהיא פחות טובה מהמיטו, או ממתחרות אחרות בקטגוריה.

אגב - גרסאות הספורט של האימפרזה או ב.מ.וו M הן אותו הסיפור ביחס לאימפרזה/ב.מ.וו רגילה, כמו שהאבארת' היא לפונטו. פשוט יותר מוקצנות. גם המחיר קופץ בהתאם.

רוני

השאלה לא כמה היא עולה לייצרן באופן אבסולוטי אלה כמה היא שווה באופן יחסי.

אם המחיר של הפונטו הגיוני אזי אולי זה של המיטו נמוך ... בכל מקרה האברט אינה מספיק "שונה" כדי להצדיק את "מס היחודיות" הנגבה באופן יחסי ל-"מס היחודיות" של המיטו .....

מבחינתי שהפונטו אברט תעלה 250K אבל תהיה שונה ויחודית עד כדי כך שאגיד "שווה !!!"

כך דוגמה מהמיני, כך דוגמה מה-500 וכו' - מכוניות שמצליחות להבדל באופן אבסולוטי על אף "מס יחודיות" ברור לחלוטין.

לפונטו אין עדיין יחודיות שמצדיקה כזה מס.

פורסם
רוני,

השלדה של השירוקו זהה לשלדה של הGTI.

אם תסתכל על שרטוטי המידות של המרכב תראה שהשירוקו יותר רחבה ויותר ארוכה (אני מדבר מרחק בין מרכז צמיג למרכז צמיג נגדי ולא רוחב כללי של הרכב) מאשר גולף רגילה וכנ"ל ללאון.

החלק האחורי של השירוקו בכלל שייך לEOS.

בכל אופן, להגיד שהשירוקו מבוססת על הגולף זאת טעות, בכלל כל הכיול של המרכב שונה, יותר חד, יותר יציב וכמובן מתנהג יותר טוב:twisted: .

בן.

אתה מתעקש לטעות, אז אני אתעקש לתקן אותך.

קודם כל תתחיל מהגדרת המילה "שלדה". נהוג להתייחס אליה בדיונים כאל מכלול האלמנטים שמתחת לפני השטח - קורות, חיזוקים, כלוב ההגנה וגם מערך המתלים, תת השלדה אם יש וכדומה. בפועל הכוונה לרוב לחלקי המתכת בלבד, ובזה אין כמעט הבדל בין הגולף, הלאון, האוקטביה, ה-GTI, השירוקו, A3 וכדומה. גם מערך המתלים לרוב דומה, וכך גם בכולן למעט בשירוקו שמאחור היא כמו ה-EOS.

אם כך, נכון להגיד שהשלדה של השירוקו "זהה" לזו של הגולף GTI, אבל גם לזו של הגולף (נראה לך שיפתחו שלדה נפרדת?)

ואם אתה טוען שהשירוקו יותר רחבה וכדומה, ושהחלק האחורי בה הוא כמו ב-EOS, איך בדיוק השלדה "זהה" ל-GTI? אתה סותר את עצמך.

לסיכום: השירוקו ועוד איך מבוססת על הגולף - בשלדה, בחלק ממערך המתלים, אפילו בעיצוב הפנים.

מה שנכון הוא שהכיול שונה - ואת זה אפשר לעשות גם בלי לשנות שום מרכיב בשלדה. עם כיול מתלים נכון אפשר לעשות פלאים לרכב. ראה למשל הבדלי כיול בין פולקסווגן, סיאט וסקודה.

השאלה לא כמה היא עולה לייצרן באופן אבסולוטי אלה כמה היא שווה באופן יחסי.

אם המחיר של הפונטו הגיוני אזי אולי זה של המיטו נמוך ... בכל מקרה האברט אינה מספיק "שונה" כדי להצדיק את "מס היחודיות" הנגבה באופן יחסי ל-"מס היחודיות" של המיטו .....

מבחינתי שהפונטו אברט תעלה 250K אבל תהיה שונה ויחודית עד כדי כך שאגיד "שווה !!!"

כך דוגמה מהמיני, כך דוגמה מה-500 וכו' - מכוניות שמצליחות להבדל באופן אבסולוטי על אף "מס יחודיות" ברור לחלוטין.

לפונטו אין עדיין יחודיות שמצדיקה כזה מס.

אני בכלל לא בטוח שהאבארת' לא מספיק שונה. היא בפירוש נראית הרבה יותר ספורטיבית מפונטו רגילה, קרוב לוודאי שהיא מספקת חווית נהיגה שונה משמעותית ורמת האבזור גם אמורה להיות גבוהה יותר. ועדיין המחיר זול משמעותית משל המיטו המקבילה ברמת הגימור, לפי מה שהבנתי.

לומר שאם היא הייתה עולה 250 אבל שונה מספיק זו סתם הצהרה חסרת כיסוי. הרי לא היית קונה בחיים פונטו ב-250 אלף שקלים.

ואל תתחיל איתי בכלל עם מיני - שם אתה משלם "מס ייחודיות", "מס פלצנות", "מס התנשאות", ו-"מס אנחנו לא מאמינים שאנשים אשכרה משלמים לנו כל כך הרבה על האוטו הזה" (הידוע גם בכינויו "על כל מיני שעולה על הכביש אנחנו עושים 50000 שקל נטו, לפחות").

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

חייב להגיד שאני דוקא די חושב שהמחיר אינו מצדיק את הרכב

לדעתי יקר מידי

מעבר לעובדה שפונטו איכזבו אותי לאורך השנים

פורסם
עם כיול מתלים נכון אפשר לעשות פלאים לרכב.

אלא שזה לא המקרה, והשירוקו 200 נוסעת דומה מאוד לגולף GTI דור 5. ספק אם מרביתנו נדע במי מהשתיים אנחנו נוהגים

רק מהתחושות עצמן ומבלי לבחון אחת ליד השניה באותו כביש. וזה כמובן לא דבר רע, כי ה-GTI דור 5 נוסעת טוב מאוד.

לגבי הפונטו אבארט (לא בת', לא הוגים את השם TH אלא T), הטענות שבניגוד ל-500 היא לא מיוחדת מספיק הן מגוחכות.

ההבדל בין 500 רגילה לבין 500 אבארט הוא בדיוק כמו בין פונטו לפונטו אבארט: שינויי עיצוב קלים שעיקרם פגושים שונים,

חישוקים גדולים, תגי אבארט, מנוע חזק ומתקדם יותר, כיול ספורטיבי ואבזור נוסף. אם כבר, מבין השתיים הפונטו הגדולה

והחזקה יותר משתלמת יותר לטעמי, מכיוון שהמחיר גבוה רק ב-3,000 שקל מאחותה הקטנה.

פורסם

א. אמרתי כבר שלא נהגתי בשירוקו עדיין, אז קשה לי לחוות דעה מדויקת. אני סומך עליך בנושא הזה.

ב. "אצלנו" (שזה גם אצלך!) כותבים עם ת (בנוגע ל-', הדעות חלוקות).

ג. מבחינת "משתלמת" אני מסכים איתך לחלוטין. אבל אני עדיין יכול להבין אנשים שיעדיפו את המראה של ה-500 (ואני ביניהם).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ב. תתעדכן ;-)

http://www.auto.co.il/כתבה-26047-חדשה-בישראל-אבארט-פונטו-איוו.aspx

וכמובן: http://www.auto.co.il/יצרן-3110-אבארט.aspx (וזה כך גם במגזין).

השם הוא קרלו אבארט, שם אוסטרי, לא בריטי.

ג. מסכים איתך לגבי המראה (אבל התייחסתי לתמורה האובייקטיבית, לא לסובייקטיבית).

פורסם
ב. תתעדכן ;-)

http://www.auto.co.il/כתבה-26047-חדשה-בישראל-אבארט-פונטו-איוו.aspx

וכמובן: http://www.auto.co.il/יצרן-3110-אבארט.aspx (וזה כך גם במגזין).

השם הוא קרלו אבארט, שם אוסטרי, לא בריטי.

ג. מסכים איתך לגבי המראה (אבל התייחסתי לתמורה האובייקטיבית, לא לסובייקטיבית).

TH קיים גם בגרמנית, לא רק באנגלית - ומתורגם לעברית עם ת. לדוגמה, העיר Bayreuth, בה מתקיים פסטיבל וגנר, נכתבת בתעתיק עברי ביירוית. בגרמנית, עיצור זה מבוטא בסוף המילה כ-T חלשה, הזהה בעברית ל-ת(לא ל-TH באנגלית!).

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

בן, לשירוקו אותה השלדה של MK5, רק שמפשק הגלגלים רחב משמעותית והכיול שונה.

רוני, פביה VRS היא סופר מיני ספורטיבית (עד כמה שניתן) בדיוק כמו קופרה ופולו GTI.

הרכבים זהים. ההבדלים הם בכיול המתלים מעט שונה ותוספת הדלתות. יש מגזינים גרמנים ובריטים הטוענים שהיא המוצלחת ביותר מבין השלוש, בעיקר אם אתה מחפש משהו פרקטי ונעים יותר.

ולנושא המקורי: עם כל חיבתי ואהבתי ל-VAG, אני בוחר באבארט' בכל יום על פני השירוקו 160.

השירוקו נחמדה מאוד לנהיגה, אבל ראבק, היא שקטה כמו דג. לא נותנת את ההרגשה שאתה נמצא במשהו ספורטיבי או עצבני - ומי שנהג באבארט' (500) יודע ומבין על מה אני מדבר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

היא בהחלט אופציה מעניינת. מעניין איך היא "מרגישה" מול המיטו 155 כ"ס ידנית.

דרך אגב, המיטו שהתבססה על הפונטו אברת' הקודמת עם שינויים כאלו ואחרים בכיול ובפלטפורמה (Coilovers לדוגמא) הפכה לפלטפורמה המחודשת ממנה פיאט תכננו את הפונוט איוו אברת' (מינוס ה-Coilovers).

המיטו הידנית מגיעה עם מנוע 155 כ"ס לא מולטי-איר. השאלה אם הפונטו הנ"לֹ מגיעה עם גרסה מחוזקת של המנוע הזה או גרסה מוחלשת של מנוע ה-170 כ"ס מוליטאיר מהמיטו QV.

מעניין אם הן מרגישות מספיק "שונות" בניהוג מעבר לשוני בתדמית.

ודרך אגב, קחו בחשבון שבאנגליה שתיהן זולות מפוקוס רגילה אך מאובזרת.

• תוכן חדש...